Şimdi Ara

9 GB'lık Videoyu DVD'ye yazdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde Full HD uzun bir video var.Boyutu 9 GB.Standart DVDler 4.7 GB , çift katmanlılar 8.5 GB.Ben bu videoyu aktarmak için nasıl dvd bulmam gerekli? Bluray demeyin çünkü onu oynatcak makinede lazım.Üç katmanlı dvd felan yokmudur piyasda? Bir diğer sorum ise dvdye aktarılan videonun görüntüsünün kalitesinin düşeceği söleniyor bu doğrumudur? Doğruysa görüntü kaybı olmadan yazdıran programlar mevcutmudur? Yada en kayıpsızına indirgeyen? Lütfen cevaplarsanız sevinirim acil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Perde -- 18 Ocak 2017; 3:5:18 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodbadugly2

    DVD'lerde sınır 17GB fakat double-sided double-layer olarak adlandırılan bu tarz DVD'ler her DVD okuyucuda çalışmaz. Eğer video DVD playerlardan oynatılabilecek MPEG2 formatına dönüştürülecekse kalite kaybı olur fakat orijinal dosya DVD'ye kopyalanırsa hiç bir kayıp oluşmaz. Eğer MPEG2 DVD yapılacaksa yüksek bitrate ayarlarıyla kayıp en aza indirgenebilir. Eğer MPEG2 format zorunluluğu yoksa video H265 ve ya H264 formatına Constant Quality, VBR 2 Pass gibi ayarlarla encode edilirse kalite kaybı fark edilmeyecek derecede düşük olabilir. Bu tür durumlarda en mantıklısı orijinal videoyu analiz etmek, format ve bitrate'ini öğrenmek ve ona yakın ayarlarda encode yapmaktır.

    Cevabınız için teşekkür ederim.DVD playerda oynatılmasına gerek yok.PCden izliycem.Bu yüzden mpeg2 formatına dönüştürmeme gerek yok.17 GBlık dvd ülkemizde bulunmuyor galiba.Elimdeki 9GBlık dosya x264 formatında mkv dosya.Eğer ben bunu programla tekrar renderlayıp 4.38 GB (Normal dvd) boyutuna indirsem kalite kaybı çok düsermi? Yani ayni sekilde Full hd , x264 ve mkv şeklinde dusurcem.Moooo video convert programını kullancam.Eğerki kalite olabildiğince korunuyorsa deniycem.Yoksa saatlerce beklemek istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Perde -- 18 Ocak 2017; 14:8:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hangi isletim sistemini kullaniyosun bilmiyorum

    Ben linuxtan tarif edeyim;

    Winff ile ses formatini ac3 e cevirmelisin

    Mkvtoolnix ile eski sesi cikarip ac3 sesi entegre edip, cikti boyutundan sonra böl secenegi ile dvd boyutunu sectikten sonra, coklamayi baslat secenegine tiklayip 2 dk sonunda istegin gerceklesmis oluyor.

    Ben bu sekilde 100lerce video hazirladim.



    Ses formati daha dusuk olsun istersen mp3 secebilirsin ama bu sefer winff cok uzun surelerde bitiriyor, ac3 hem hizli hem kaliteli hem de rahat calisan bi format.

    Edit:harici altyazili bir video ise ses ile birlikte altyaziyi eklemeyi unutmayiniz :)

    Edit2: yukarda anlattigim sekilde 2 dvd ye ihtiyaciniz olacagini hatirlatayim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 3 Şubat 2018; 17:24:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.