Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (351. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
532.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar netlimitsiz hakkında sorum olacak şuan 1mb sınırsız kullanıyorum netlimitsize geçirmek için her ay 3-4 kere turktelekomdan arıyolar. ilk 6 ay indirimli sonra 55 liramı neymiş sizce geçmek mantıklı mı? Neden netlimitsize geçirmeye çalışıyor bu turktelekom bukadar çok arayınca bi bit yeniği vardır diye düşünmeden edemiyorum. Birde aşağıdaki modem değerlerime göre sizce ne kadar hız alabilirim.

Gürültü payı Gönderme : 31 dB Alma : 22 dB

Zayıflama Gönderme : 19 dB Alma : 19 dB

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

beyler modemin durumu bu sizce kaç mbps verirler bana. tarife değişikliğini bu gün yaptım 24 saat içinde geçer dediler... ?

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    256
    Downstream Hızı (Kbps)
    1024
    Upstream Sınırı
    31
    Downstream Sınırı
    24
    Trained Modulasyon
    ADSL_G.dmt
    LOS Hataları
    0
    Downstream Hat Zayıflaması
    32
    Upstream Hat Zayıflaması
    18
    Peak Cell Rate
    603 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    2
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
    DSL İstatistikleri

Near End F4 Loop Back Count
    0
    Near End F5 Loop Back Count
    0

yardım

• arkadaşlar bağlantım 8mb e kadar netlimitsiz hızım 4096 kb/sn olduğu halde bugün hızım aşağıdaki şekilde görünüyor sorun nedir yada daha yüksek hızları görebilirmiyim yanıtlarsanız memnun olurum.
    Not:modemim airties rt-204v2

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 16 Şubat 2011; 0:41:29 >
  • Merhabalar, kopma yaşanmaması için Snr sınır değerleri kaç oluyor acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: asprin

quote:

Orijinalden alıntı: corail79

Arkadaşlar bugün telekomdan aradılar. 2 mbps limitsiz kullandığımı ve taahhütlü olarak ilk 6 ay aynı hızda 35 TL'ye geri kalan aylarda gene 70 TL'den ödeme yapabileceğimi ve bunun yanında bir takım hediyeleri olduğunu söylediler. Olabilir diye düşünürken, 8 mbps'ye kadar net limitsiz paketiyle de aynı şekilde ücretlendirileceğimi söyledi. 25 gb'lık limit olduğunu söyledi, sonrasında ise 2 mbps'ye düşürülecekmiş hızım. Düşündüm zaten şu anda da 2 mbps hızım var. En azından 25 gb'ı doldurana kadar da daha yüksek hızdan bağlanırım. Bu durumda mantıklı geldi ve net limitsiz profesyonel pakete geçtim. Upload hızım ne olacak dedim? O da 8 mbps olacak dedi müşteri hizmetleri. Aha iyimiş diye düşündüm ve geçiş işlemimi tamamladım. Biraz önce baktım da modem değerlerime kbps olarak rate; downstream 7992, upstream 799 görünüyor. Bu durumda upload hızı 1 mbps sanırım. Yani yanlış bilgilendirildim herhalde. Gene de 512 kbps upload hızından daha iyi şimdiki durum. Ama gene de böyle bir taahhüt altına girip bağlantımı limitsizden net limitsize çevirmekle hata mı ettim sizce?
    Bir de SNR margin değerlerim Downstream 7,9 ; Upstream 0,0 olarak görünüyor. Attenuation da 3,5 / 0,0 şeklinde. Bu durumda değerlerim iyi değil mi? Yani öyle kopmalar falan yaşamam inşallah. Daha önce 2 mbps'nin üstünü hattım desteklemiyor diye düşürmüşlerdi hızımı. Yeni çalışmalar falan yapıldı herhalde ki hızım birden 8'leri destekler hale geldi.

Snr margin değeriniz sınıra dayanmış durumda. Geceleri kopma olma ihtimali var.

• quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

arkadaşlar bağlantım 8mb e kadar netlimitsiz hızım 4096 kb/sn olduğu halde bugün hızım aşağıdaki şekilde görünüyor sorun nedir yada daha yüksek hızları görebilirmiyim yanıtlarsanız memnun olurum.

Ulaşılabilir max hızın 6mbit gözüküyo.
  • Şu anda yapılan işlem şudur. devletin eski alt yapısı kabloları kullanılarak mümkün olduğu kadar hız kandırmacasıyla daha daha daha yüksek fiyatlardan insanlara interneti satmak..Bütün amaç, gaye ve çaba bu arkadaşlar..Bunu şöyle yazıyorum. Toprak çakıl ve viraj dolu patika ve şose arası bir köy yolunda araba ile 180 km hız yapmak .....Mümkünmü ? Hayır.....Sadece aldatmaca..Daha hızlı daha daha daha hızlı internet alacaksın ve şu parayı diye ..ALDATILAN VE DAHA ÇOK PARASI TIRTIKLANAN BİZLERİZ....Saygılarımla.. BİR TEK İSTİSNA VAR..FİBER OPTİK KABLO...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Şubat 2011; 12:36:58 >

• Aslında Türkiye içi hat yeterli bence ama yurtdışı çıkışları 8 mbps olduktan sonra patladı resmen. Eskiden ara ara haber sitelerinde falan telekom yurtdışı çıkışlarını 4 katına çıkardı gibi haberler olurdu ama dikkat ediyorum çok uzun süredir böyle birşey olmadı. Özel şirket olduklarından beri para harcanmıor böyle altyapı yatırımlarına. Siz internetim çok yavaş dedikçe de ya bölgenizde çalışma var ya da hattınız bu kadar destekliyor gibi yalanları uyduruyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Şu anda yapılan işlem şudur. devletin eski alt yapısı kabloları kullanılarak mümkün olduğu kadar hız kandırmacasıyla daha daha daha yüksek fiyatlardan insanlara interneti satmak..Bütün amaç, gaye ve çaba bu arkadaşlar..Bunu şöyle yazıyorum. Toprak çakıl ve viraj dolu patika ve şose arası bir köy yolunda araba ile 180 km hız yapmak .....Mümkünmü ? Hayır.....Sadece aldatmaca..Daha hızlı daha daha daha hızlı internet alacaksın ve şu parayı diye ..ALDATILAN VE DAHA ÇOK PARASI TIRTIKLANAN BİZLERİZ....Saygılarımla.. BİR TEK İSTİSNA VAR..FİBER OPTİK KABLO...

• quote:

beyler modemin durumu bu sizce kaç mbps verirler bana. tarife değişikliğini bu gün yaptım 24 saat içinde geçer dediler... ?

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    256
    Downstream Hızı (Kbps)
    1024
    Upstream Sınırı
    31
    Downstream Sınırı
    24
    Trained Modulasyon
    ADSL_G.dmt
    LOS Hataları
    0
    32
    Upstream Hat Zayıflaması
    18
    Peak Cell Rate
    603 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    2
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
    DSL İstatistikleri

0
    0

8Mbit tam olarak alabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    256
    Downstream Hızı (Kbps)
    1024
    Upstream Sınırı
    31
    Downstream Sınırı
    24
    Trained Modulasyon
    ADSL_G.dmt
    LOS Hataları
    0
    32
    Upstream Hat Zayıflaması
    18
    Peak Cell Rate
    603 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    2
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
    DSL İstatistikleri

0
    0

8Mbit tam olarak alabilirsiniz.

saol hocam şuanda 8mbit verdiler fakat idm ile max 500 kb çekebiliyorum. zamanla düzelirmi server yoğunluğundan olduğunu düşünüyorum sizce neyden olabilir ?

• quote:

quote:

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    256
    Downstream Hızı (Kbps)
    1024
    Upstream Sınırı
    31
    Downstream Sınırı
    24
    Trained Modulasyon
    ADSL_G.dmt
    LOS Hataları
    0
    32
    Upstream Hat Zayıflaması
    18
    Peak Cell Rate
    603 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    2
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
    DSL İstatistikleri

0
    0

yardım

Bu hat mevcut haliyle 8 mbiti destekler. Ancak başka bir sağlayıcıya geçersen kullandığın portun değişecektir. Port değişminin de olumlu ve olmusuz etkileri olabilir, önceden tahmin edemeyiz.

• durum şimdide böyle. port değişikliğinin ardından.

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    799
    Downstream Hızı (Kbps)
    8187
    Upstream Sınırı
    16
    Downstream Sınırı
    11
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    34
    Upstream Hat Zayıflaması
    18
    Peak Cell Rate
    1884 cells per sec
    CRC Rx Fast
    1
    CRC Tx Fast
    2
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
    DSL İstatistikleri

0
    0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birşeydiyicem -- 16 Şubat 2011; 14:29:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: votka_visne

Selam arkadaşlar netlimitsiz hakkında sorum olacak şuan 1mb sınırsız kullanıyorum netlimitsize geçirmek için her ay 3-4 kere turktelekomdan arıyolar. ilk 6 ay indirimli sonra 55 liramı neymiş sizce geçmek mantıklı mı? Neden netlimitsize geçirmeye çalışıyor bu turktelekom bukadar çok arayınca bi bit yeniği vardır diye düşünmeden edemiyorum. Birde aşağıdaki modem değerlerime göre sizce ne kadar hız alabilirim.

Arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu??
  • quote:

arkadaşlar bağlantım 8mb e kadar netlimitsiz hızım 4096 kb/sn olduğu halde bugün hızım aşağıdaki şekilde görünüyor sorun nedir yada daha yüksek hızları görebilirmiyim yanıtlarsanız memnun olurum.

durum itibarıyla bağlantım sabit olarak 4096kb/sn görürken şuan 3680kb/sn düştü bu düşüşün nedeni nedir?snr seviyesini azaltmak için neler yapılabilir modem değiştirmek bir fark yaratırnı yada ttnet ayıplı hizmet sunduğu için şikayet mi açalım ne yapalım yapıcı fikir ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

• yahu ne enteresan iştir ki bir şikayet telefonumla artan snr bir anda düştü 3680 olan hız bir anda 4555kb/sn oldu pes diyorum

• İyi akşamlar arkadaşlar.Smile adslin 8mb'e kadar olan tarifesini kullanıyorum. speedtest sitesinden aldığım hız test sonucu bu;

Herşey güzelde. İş torrente gelince çok ağırdan ağırdan hız artıyor nerdeyse yarım saat 50-100 arası dolanıyor sonra biraz daha artıyor falan filan.Ama speedtestten ne zaman hız testi yapsam bu sonuca yakın değerler alıyorum iş torrente gelince niye değişiyor bilen varmı? yani demek istedğim neden torrentte birden hızlanmıyor download hızım? ve 700mb'lerde falan sabit kalmıyor 400lere iniyor 500 lere çıkıyor.Genelde 400mb'larda indiriyor anlamadım. Sizdede böylemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: votka_visne

Selam arkadaşlar netlimitsiz hakkında sorum olacak şuan 1mb sınırsız kullanıyorum netlimitsize geçirmek için her ay 3-4 kere turktelekomdan arıyolar. ilk 6 ay indirimli sonra 55 liramı neymiş sizce geçmek mantıklı mı? Neden netlimitsize geçirmeye çalışıyor bu turktelekom bukadar çok arayınca bi bit yeniği vardır diye düşünmeden edemiyorum. Birde aşağıdaki modem değerlerime göre sizce ne kadar hız alabilirim.

Yaklaşık 8Mbit hız alabilirsiniz.
  • quote:

Snr margin değeriniz sınırda olduğundan kopma oluyor ve daha düşük bir hızda bağlanıyor.
  • quote:

Merhabalar, kopma yaşanmaması için Snr sınır değerleri kaç oluyor acaba?

quote:

quote:

Arkadaşlar bugün telekomdan aradılar. 2 mbps limitsiz kullandığımı ve taahhütlü olarak ilk 6 ay aynı hızda 35 TL'ye geri kalan aylarda gene 70 TL'den ödeme yapabileceğimi ve bunun yanında bir takım hediyeleri olduğunu söylediler. Olabilir diye düşünürken, 8 mbps'ye kadar net limitsiz paketiyle de aynı şekilde ücretlendirileceğimi söyledi. 25 gb'lık limit olduğunu söyledi, sonrasında ise 2 mbps'ye düşürülecekmiş hızım. Düşündüm zaten şu anda da 2 mbps hızım var. En azından 25 gb'ı doldurana kadar da daha yüksek hızdan bağlanırım. Bu durumda mantıklı geldi ve net limitsiz profesyonel pakete geçtim. Upload hızım ne olacak dedim? O da 8 mbps olacak dedi müşteri hizmetleri. Aha iyimiş diye düşündüm ve geçiş işlemimi tamamladım. Biraz önce baktım da modem değerlerime kbps olarak rate; downstream 7992, upstream 799 görünüyor. Bu durumda upload hızı 1 mbps sanırım. Yani yanlış bilgilendirildim herhalde. Gene de 512 kbps upload hızından daha iyi şimdiki durum. Ama gene de böyle bir taahhüt altına girip bağlantımı limitsizden net limitsize çevirmekle hata mı ettim sizce?
    Bir de SNR margin değerlerim Downstream 7,9 ; Upstream 0,0 olarak görünüyor. Attenuation da 3,5 / 0,0 şeklinde. Bu durumda değerlerim iyi değil mi? Yani öyle kopmalar falan yaşamam inşallah. Daha önce 2 mbps'nin üstünü hattım desteklemiyor diye düşürmüşlerdi hızımı. Yeni çalışmalar falan yapıldı herhalde ki hızım birden 8'leri destekler hale geldi.

Snr margin değeriniz sınıra dayanmış durumda. Geceleri kopma olma ihtimali var.

En az 6-7 olması gerekiyor. 10 dan yukarı olması kopma olmaması için idealdir.

• asprin benim değerler bunlar.8mb'e kadar smile adsl tarifesi kullanıyorum.Değerlerim nasıl? Torrent genelde 400mb ile indiriyor neden olabilir sence?

noise margin upstream: 15 db
    output power downstream: 13 db
    attenuation upstream: 17 db

noise margin downstream: 20 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 23 db
  • quote:

yahu ne enteresan iştir ki bir şikayet telefonumla artan snr bir anda düştü 3680 olan hız bir anda 4555kb/sn oldu pes diyorum

ibret olsun diyerek bir sonraki sayfaya taşıyorum
  • 
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.