Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (350. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
532.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ıLGıM

quote:

Orijinalden alıntı: asprin

quote:

quote:

Hotfile dan indirme yaparken tahminim Internet Download Manager gibi bir program kullanmıyorsunuz. Kullanmadığınızda bu hızlarda download normal. Gerçek hızınızı görmek istiyorsanız aşağıdaki pardus u indirin. İndirirken Internet Download Manager, Flasget gibi programlar kullanın
    Buradaki pardus u indirirken hızınızı kontrol ediniz.
    http://www.pardus.org.tr/indir/

ve burada test yapın.
    http://www.speedtest.net/

Hızınız yine düşük çıkarsa Ttnet e arıza kaydı bırakın. Hat değerlerinizin iyi olduğunu ancak internet hızının yavaş olduğunu söyleyiin. Ancak hızı düşürmemelerini hatırlatmayı unutmayın.

İDM kullandığım halde hız düşük çıkıyor . Speedtest adlı siteden yaptığım test sonuçları aşağıda türktelekom test sayfasında çıkan hız ile farkı yok.

http://www.speedtest.net/result/1157088448.png

Pardus sitesindeki dosyayı indirdim hızım 600-700kb lere çıktı. Sorun kimde, nerde anlamadım gitti vallahi.

Ttnet e arıza kaydı bırakın. Hat değerleriniz iyi. Hat değerlerinizin iyi olduğunu bağlantı hızını düşürmemelerini hatırlatın. Yoksa hızınızı düşürebilirler kolaya kaçıp. Bağlantınızın yavaş olduğunu söyleyin. Hız testlerinizde aldığınız değerleri söyleyin.

Edit: Programlar da hızı düşürebilir. Açık olan bütün programları kapatarak test yapın.

Ya kayıt bırakmasına bırakırım'da. Şimdi dicekler "efendim hızınız bizde 7megabit olarak görünüyor sorun yok " dicekler ozaman ben ne diyeceğim peki ? Cidden karışık bir durum yav pardusta yüksek hız alıp hotfilede alamamak. Hotfile serverlerinde sorunmu var acaba diye düşünüyorum. Bütün programları kapatıpta test yaptım 7megabit çıktı gene.

Ben sizin hızınızı yanlış okumuşum.:) Hızınız 8Mbit miş. Ben 15Mbit olarak okumuşum. Aldığınız hız bağlantı hızınıza göre normal. Hotfile dan kaynaklanıyor. Hotfile dan birden fazla dosya indirmeyi deneyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hotfile dan indirme yaparken tahminim Internet Download Manager gibi bir program kullanmıyorsunuz. Kullanmadığınızda bu hızlarda download normal. Gerçek hızınızı görmek istiyorsanız aşağıdaki pardus u indirin. İndirirken Internet Download Manager, Flasget gibi programlar kullanın
    Buradaki pardus u indirirken hızınızı kontrol ediniz.
    http://www.pardus.org.tr/indir/

ve burada test yapın.
    http://www.speedtest.net/

Hızınız yine düşük çıkarsa Ttnet e arıza kaydı bırakın. Hat değerlerinizin iyi olduğunu ancak internet hızının yavaş olduğunu söyleyiin. Ancak hızı düşürmemelerini hatırlatmayı unutmayın.

İDM kullandığım halde hız düşük çıkıyor . Speedtest adlı siteden yaptığım test sonuçları aşağıda türktelekom test sayfasında çıkan hız ile farkı yok.

http://www.speedtest.net/result/1157088448.png

Pardus sitesindeki dosyayı indirdim hızım 600-700kb lere çıktı. Sorun kimde, nerde anlamadım gitti vallahi.

Ttnet e arıza kaydı bırakın. Hat değerleriniz iyi. Hat değerlerinizin iyi olduğunu bağlantı hızını düşürmemelerini hatırlatın. Yoksa hızınızı düşürebilirler kolaya kaçıp. Bağlantınızın yavaş olduğunu söyleyin. Hız testlerinizde aldığınız değerleri söyleyin.

Edit: Programlar da hızı düşürebilir. Açık olan bütün programları kapatarak test yapın.

Ya kayıt bırakmasına bırakırım'da. Şimdi dicekler "efendim hızınız bizde 7megabit olarak görünüyor sorun yok " dicekler ozaman ben ne diyeceğim peki ? Cidden karışık bir durum yav pardusta yüksek hız alıp hotfilede alamamak. Hotfile serverlerinde sorunmu var acaba diye düşünüyorum. Bütün programları kapatıpta test yaptım 7megabit çıktı gene.

Ben sizin hızınızı yanlış okumuşum.:) Hızınız 8Mbit miş. Ben 15Mbit olarak okumuşum. Aldığınız hız bağlantı hızınıza göre normal. Hotfile dan kaynaklanıyor. Hotfile dan birden fazla dosya indirmeyi deneyin.

Yav bende sabahtan beri deli oluyorum burda sorun kimde , nerde ? diye :) Ozaman hotfileyi arayıp azarlamak lazım premium alıyoruz okadar :) Bu arada hattım 15 megabiti'de destekliyor 1 sene önecesine kadar böyle değildi demekki kabloları falan yenilediler. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serjanjan92

netlimitsize gectım 8 mbit. internet gelip gelip gıdıyor bir siteye giriyor diğerine girmiyor video hiç izlenmıor sorun algıla diyorum dns de sorun buluyor :S Dnsyi el ile yapıyorum sorun çözülüyor bu neden oluyor sizce ?

Modem değerlerinizi gönderebilirseniz bakarız.

sorun suan cozukmus gıbı ama bı daha yaparmı bilemem

dowload hızı 772.123 gozukuyor upload hızı 0.707 gozukuyor..

diğer modem ayarlarına nerden bakıcam ?
  • dün geçiş yaptım hiç sorun yoktu ama şu an 5dakikada bir kopuyor bağlantı. zaten 6 mbit veriyordu ama bunu da sağlıklı bir şekilde alamayacağız anlaşılarn

Madde İniş Çıkış
    SNR Marjı 11.0 dB 14 dB
    Hat zayıflığı 33.5 dB 22.0 dB
    CRC Hatalar 1385 0
    FEC Hatalar 0 0
    HEC Hatalar 334 0
  • quote:

quote:

quote:

netlimitsize gectım 8 mbit. internet gelip gelip gıdıyor bir siteye giriyor diğerine girmiyor video hiç izlenmıor sorun algıla diyorum dns de sorun buluyor :S Dnsyi el ile yapıyorum sorun çözülüyor bu neden oluyor sizce ?

Modem ayarlarınıza girmeniz gerekiyor. Internet Explorer adres çubuğuna 192.168.1.1. ya da 192.168.2.1 yazarak modem ayarlarına ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_

dün geçiş yaptım hiç sorun yoktu ama şu an 5dakikada bir kopuyor bağlantı. zaten 6 mbit veriyordu ama bunu da sağlıklı bir şekilde alamayacağız anlaşılarn

Madde İniş Çıkış
    SNR Marjı 11.0 dB 14 dB
    Hat zayıflığı 33.5 dB 22.0 dB
    CRC Hatalar 1385 0
    FEC Hatalar 0 0
    HEC Hatalar 334 0

Snr margin değeriniz sınırda. Geceleri kopmalar olabilir.
  • Hayatımın hatasını yaptım, Ocak ayında 8Mb 9Mb download hızlarını gördüğüm hattımda 1 gün kopmalar yaşadığım için TTNET 'i aradım hat normale döndü ama hızım 2Mb sınırlandı.
    Tekrar aramaya korkuyorum açıkcası dokundukça düşüyor hat hızım, 1Mb olur diye korkuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraykoru

Hayatımın hatasını yaptım, Ocak ayında 8Mb 9Mb download hızlarını gördüğüm hattımda 1 gün kopmalar yaşadığım için TTNET 'i aradım hat normale döndü ama hızım 2Mb sınırlandı.
    Tekrar aramaya korkuyorum açıkcası dokundukça düşüyor hat hızım, 1Mb olur diye korkuyorum.

TTNet kolaya kaçıp hızları düşürüyor. Bana en fazla 2Mbit alabilirsiniz dediler. Ben şu anda 8Mbit kullanıyorum.
  • dün twitterdan mesaj gönderdim sabah ankara kod numaralı bir telefondan arayıp bilgi aldılar, 10 dakika sonra da istanbulda muhtemelen bağlı bukunduğum santralden arayarak hızımı 4mbite sabitlediklerini söyleyerek arıza yaşamayacağımı belirttiler. umarım arıza yaşanmaz zira zaten 6 mbit alıyorken 4mbite inmesi çok da önemli değil.
  • 8 mbps sınırsız net deyım ama 0.850 mpbs cekıyor net bu modemden mı ttnet den mı kaynaklıdır sızce daha once bı ara 1.600 mbps cıvarı ıdı

bi bakarmısınz sorun bızde mı ttnet demı
     8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozii-34

8 mbps sınırsız net deyım ama 0.850 mpbs cekıyor net bu modemden mı ttnet den mı kaynaklıdır sızce daha once bı ara 1.600 mbps cıvarı ıdı

Snr margin değeriniz sınırda olduğundan hızınızı 1Mbit e sabitlemişler. Daha yüksek hız alamazsınız.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Modem ayarlarınıza girmeniz gerekiyor. Internet Explorer adres çubuğuna 192.168.1.1. ya da 192.168.2.1 yazarak modem ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Downstream Upstream
    SNR Margin 29.6 14.1 db
    Line Attenuation 8.0 5.4 db
    Data Rate 5991 797 kbps

bu değerlerimi istemitiniz ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Downstream Upstream
    SNR Margin 29.6 14.1 db
    Line Attenuation 8.0 5.4 db
    Data Rate 5991 797 kbps

bu değerlerimi istemitiniz ?

Hat değerleriniz iyi durumda. Başka nedenlerden kaynaklanıyor. Bu hattınızla 16Mbit bile alabilirsiniz.

• Dünden Beri İyi durumda net inş.. bi daha olmaz ..

teşekürler bilgi içinn
  • quote:

quote:

8 mbps sınırsız net deyım ama 0.850 mpbs cekıyor net bu modemden mı ttnet den mı kaynaklıdır sızce daha once bı ara 1.600 mbps cıvarı ıdı

Snr margin değeriniz sınırda olduğundan hızınızı 1Mbit e sabitlemişler. Daha yüksek hız alamazsınız.

ben daha önce bir ara 1.600 mbps fılan cekıyordum smdı dusurduler tkrar alablır mıyım o kadar yda daha fazla

• Arkadaşlar bugün telekomdan aradılar. 2 mbps limitsiz kullandığımı ve taahhütlü olarak ilk 6 ay aynı hızda 35 TL'ye geri kalan aylarda gene 70 TL'den ödeme yapabileceğimi ve bunun yanında bir takım hediyeleri olduğunu söylediler. Olabilir diye düşünürken, 8 mbps'ye kadar net limitsiz paketiyle de aynı şekilde ücretlendirileceğimi söyledi. 25 gb'lık limit olduğunu söyledi, sonrasında ise 2 mbps'ye düşürülecekmiş hızım. Düşündüm zaten şu anda da 2 mbps hızım var. En azından 25 gb'ı doldurana kadar da daha yüksek hızdan bağlanırım. Bu durumda mantıklı geldi ve net limitsiz profesyonel pakete geçtim. Upload hızım ne olacak dedim? O da 8 mbps olacak dedi müşteri hizmetleri. Aha iyimiş diye düşündüm ve geçiş işlemimi tamamladım. Biraz önce baktım da modem değerlerime kbps olarak rate; downstream 7992, upstream 799 görünüyor. Bu durumda upload hızı 1 mbps sanırım. Yani yanlış bilgilendirildim herhalde. Gene de 512 kbps upload hızından daha iyi şimdiki durum. Ama gene de böyle bir taahhüt altına girip bağlantımı limitsizden net limitsize çevirmekle hata mı ettim sizce?
    Bir de SNR margin değerlerim Downstream 7,9 ; Upstream 0,0 olarak görünüyor. Attenuation da 3,5 / 0,0 şeklinde. Bu durumda değerlerim iyi değil mi? Yani öyle kopmalar falan yaşamam inşallah. Daha önce 2 mbps'nin üstünü hattım desteklemiyor diye düşürmüşlerdi hızımı. Yeni çalışmalar falan yapıldı herhalde ki hızım birden 8'leri destekler hale geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: corail79

Arkadaşlar bugün telekomdan aradılar. 2 mbps limitsiz kullandığımı ve taahhütlü olarak ilk 6 ay aynı hızda 35 TL'ye geri kalan aylarda gene 70 TL'den ödeme yapabileceğimi ve bunun yanında bir takım hediyeleri olduğunu söylediler. Olabilir diye düşünürken, 8 mbps'ye kadar net limitsiz paketiyle de aynı şekilde ücretlendirileceğimi söyledi. 25 gb'lık limit olduğunu söyledi, sonrasında ise 2 mbps'ye düşürülecekmiş hızım. Düşündüm zaten şu anda da 2 mbps hızım var. En azından 25 gb'ı doldurana kadar da daha yüksek hızdan bağlanırım. Bu durumda mantıklı geldi ve net limitsiz profesyonel pakete geçtim. Upload hızım ne olacak dedim? O da 8 mbps olacak dedi müşteri hizmetleri. Aha iyimiş diye düşündüm ve geçiş işlemimi tamamladım. Biraz önce baktım da modem değerlerime kbps olarak rate; downstream 7992, upstream 799 görünüyor. Bu durumda upload hızı 1 mbps sanırım. Yani yanlış bilgilendirildim herhalde. Gene de 512 kbps upload hızından daha iyi şimdiki durum. Ama gene de böyle bir taahhüt altına girip bağlantımı limitsizden net limitsize çevirmekle hata mı ettim sizce?
    Bir de SNR margin değerlerim Downstream 7,9 ; Upstream 0,0 olarak görünüyor. Attenuation da 3,5 / 0,0 şeklinde. Bu durumda değerlerim iyi değil mi? Yani öyle kopmalar falan yaşamam inşallah. Daha önce 2 mbps'nin üstünü hattım desteklemiyor diye düşürmüşlerdi hızımı. Yeni çalışmalar falan yapıldı herhalde ki hızım birden 8'leri destekler hale geldi.

aynı bınada ust kattakı 1.400 mbps çekerken
    alt katta oturan arkadasım 6.40 mbsp net alıyordu ve ust kattakı komşusu ttnetı aradıgı zamn hattınız desteklemiyor diyorlarmıs
    TTnet bu ne yapacagı belli olmaz

• quote:

quote:

quote:

ben daha önce bir ara 1.600 mbps fılan cekıyordum smdı dusurduler tkrar alablır mıyım o kadar yda daha fazla

Snr margin değeriniz sınırda olduğundan daha yüksek hız alamazsınız. Hızınızı yükselttiğinizde hattınızda kopmalar olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: corail79

Arkadaşlar bugün telekomdan aradılar. 2 mbps limitsiz kullandığımı ve taahhütlü olarak ilk 6 ay aynı hızda 35 TL'ye geri kalan aylarda gene 70 TL'den ödeme yapabileceğimi ve bunun yanında bir takım hediyeleri olduğunu söylediler. Olabilir diye düşünürken, 8 mbps'ye kadar net limitsiz paketiyle de aynı şekilde ücretlendirileceğimi söyledi. 25 gb'lık limit olduğunu söyledi, sonrasında ise 2 mbps'ye düşürülecekmiş hızım. Düşündüm zaten şu anda da 2 mbps hızım var. En azından 25 gb'ı doldurana kadar da daha yüksek hızdan bağlanırım. Bu durumda mantıklı geldi ve net limitsiz profesyonel pakete geçtim. Upload hızım ne olacak dedim? O da 8 mbps olacak dedi müşteri hizmetleri. Aha iyimiş diye düşündüm ve geçiş işlemimi tamamladım. Biraz önce baktım da modem değerlerime kbps olarak rate; downstream 7992, upstream 799 görünüyor. Bu durumda upload hızı 1 mbps sanırım. Yani yanlış bilgilendirildim herhalde. Gene de 512 kbps upload hızından daha iyi şimdiki durum. Ama gene de böyle bir taahhüt altına girip bağlantımı limitsizden net limitsize çevirmekle hata mı ettim sizce?

Snr margin değeriniz sınıra dayanmış durumda. Geceleri kopma olma ihtimali var.

• beyler modemin durumu bu sizce kaç mbps verirler bana. tarife değişikliğini bu gün yaptım 24 saat içinde geçer dediler... ?

quote:

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    256
    Downstream Hızı (Kbps)
    1024
    Upstream Sınırı
    31
    Downstream Sınırı
    24
    Trained Modulasyon
    ADSL_G.dmt
    LOS Hataları
    0
    Downstream Hat Zayıflaması
    32
    Upstream Hat Zayıflaması
    18
    Peak Cell Rate
    603 cells per sec
    CRC Rx Fast
    0
    CRC Tx Fast
    2
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
    DSL İstatistikleri

Near End F4 Loop Back Count
    0
    Near End F5 Loop Back Count
    0
  • 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.