TTNet ve Superonline'da Netlimitsiz 8MB lık tarife biri kullanmış olarak size şunu öneriyim...
Santrale olan uzaklığınızı öğrenmeden ve bölgenizin alt yapısını bilmeden kesinlikle bu tarifeye geçmeyin!
İnanın kabus dolu günler yaşarsınız. 4Mbit'te sorun yaşamıyordum (1-1,30 saat sonra kopmalar oluyordu) fakat yine kopmalar oluyordu. Şu an hattımı 2 Mbit'e sabitlediler. Gayet sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Yani 8MBit kullanıcam diye mağdur olmayın.
Ya bendede 650kb'dan sonra internet kopuyor... Hatlar daha yeni değişmişti galiba neden böyle oluyor hala anlamadım
@nusya
Değerlerinizde bir sorun yok, 8Mbit alabilmeniz gerekiyor. 6 ay boyunca sorunsuz kullanmışsınız zaten. Telekomdan kaynaklı bir durum.
quote:
Orijinalden alıntı: turnike_85_85
TTnet 8 Mbps'e kadar netlimitsiz tarifesindeyim.Eylül ayında 1 Mbps limitsizden bu tarifeye gectim.İlk gectigimde ilk hafta 4 mbps download geliyordu ve sürekli net gidiyordu.Haftanın sonunda dayanamadım ttneti aradım ve hızımı 2 mbps sabitlediler.Aralığın 15 ine kadar sorunsuzdu internet fakat 15 inden sonra internetim 2 dk bir gidip geliyor.Airtes RT-111 Modem kullanıyorum.Arayüzde:2045 kbps download 799 upload gozukuyor ve 3 ay sorunsuz kullandıgım net cok kesintiye ugruyor 2 haftadır Upstream Margin:15 Downstream Margin:11 Trained Modulation:ADSL_2plus Downstream Line Attenuation:46 Upstream Line Attenuation:27
Ya bendede 650kb'dan sonra internet kopuyor... Hatlar daha yeni değişmişti galiba neden böyle oluyor hala anlamadım
Daha önce sormuşmuydum hatırlamıyorum ama Arıza kaydı bırakmışmıydınız? Bıraktıysanız ne dedi telekom yetkilileri buna?
Merhabalar sevgili forum üyeleri, tarifem Netlimitsiz ve yaklaşık 5 ay sorunsuz şekilde (8 Mbps'e yakın hızlarda ) kullanmış olmama rağmen şu an modemdeki(airties rt-104) bağlantı hızım 1024/512 olarak görünüyor. TTnet müşteri hizmetlerini aradım, bildiğim bir şey olan tarifenin 8megabite KADAR olduğunu ve hızın 1-8 Mbps arasında değişebileceğini, bunun tarifeye aykırı bi durum olmadığını söyledi. Bunun yanında bu düşük hızın santral veya hattın mı ne kaldıramamasından kaynaklanıyor olabileceğini söyledi. Modemin modlarını değiştirmeme rağmen ulaşılabilir hızlar değişse de ADSL hız değerleri değişmedi. Hızımı tekrar eski yüksek ,aslında normal hızlara getirebilmem için önerilerinizi peşinen teşekkür ederek bekliyorum.
Bağlantı Durumu: Showtime Mod: G.DMT Kanal: Fast Trellis: ON Hat Durumu: No Defect
Gelen Giden ADSL Hızı(Kb/s): 1024 512 Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 8224 1168 SNR Sınırı (dB): 30.3 25.0 Hat Zayıflaması(dB): 28.0 14.5 Güç (dB): 15.1 12.2
Zaten bir sayfayı yüklemeye başlarken birden 850 kbps hıza ulaşmıyor. 0'dan başlayıp, 90, 180, 200 derken zaten site yavaş yavaş açılıyor. Yani biraz beklemeli. 8 mbit hızının farkına ancak yüksek içerikli videolar, resimler v.s indirirken farkedersiniz. Ancak sayfalar açılırken dahi 1 mbit hızla kesinlikle karşılaştırılamaz. Çünkü artık hemeen hemen bütün sitelerin içerikleri yüksek, en basit site 1 mb'ın üstünde içeriğe sahip bu nedenle 1mbps hıza geri döndüğünüzde 8 mbite bir sonraki ay dönersiniz benden söylemesi
bu hat zayıflaması olayını nasıl çözeriz bilgisi olan yokmu arkadaşlar
quote:
Orijinalden alıntı: soulcubee
Çözmekten kastınız nedir?
Böyle yüksek yüksek hızları gördüm,benimde canım çekti birden. Sizce aşağıdaki değerlerle kaç mb bağlantı alabilirim? Birde geçiş için illa aybaşını beklemek lazım mı yoksa şu an başvursam geçebilir miyim?
Arkadaşlar, 4 Limitsiz paketten, 8 limitsiz pakete geçtim. Yani kotasız, limitisiz, en hızlı tarife... (99 tl) Fakat hızım yerlerde sürünüyor. Flashget ile rapid downloadlarım 350 ile 450 kbps arasında gidip geliyor.
Arıza kaydı bıraktım defalarca, fakat beni aramadılar. Ayrıca aradığım da bana ulaşamamışlar size dediler. Bu yalanı nasıl söyleyebiliyorlar anlayamıyorum. Şikayet var'a bunu taşıyacağım. Şimdi detaylı açıklama yazıyorum.
Hattım, 4 mbitte iken hiç sorunu yoktu. Hatta dün gece 8 mbitte iken flashgette hızım 750 - 850 kps arası idi. Düzektiyorlar mı acaba derken, sıkıntının devam ettiğini görüyorum.
Hattanıza iyileştirme çalışması yapıyorlar demişlerdi. Neyin iyileştirmesidir bu? Neden detaylı bilgi vermezler? Ne zaman düzelir? cevapsız sorular...
Para ile rezillik çekmek budur...
Bu mudur kaliteli hizmet? Bu mudur iş ahlakı?
Bağlantı Durumu Bağlantı var Upstream Hızı (Kbps) 731 Downstream Hızı (Kbps) 8187 Upstream Sınırı 9 Downstream Sınırı 18 Trained Modulasyon ADSL_2plus LOS Hataları 0 Downstream Hat Zayıflaması 21 Upstream Hat Zayıflaması 10 Peak Cell Rate 1724 cells per sec CRC Rx Fast 2 CRC Tx Fast 1 CRC Rx Interleaved 0 CRC Tx Interleaved 0 Path Mode Fast Path
Bir sorun gözüküyor mu?
8mbite geçenlere sorularım olacak 1. 1mbit TTNET sınırsız kullanıyorum. Şu an dışarıdayım eve gidince değerlerimi bildiririm. 8mbit alabilirmiyim diye cevap verebilirmisiniz? 2. bu 15gb olayını aşınca küt diye mi indiriyorlar. 3. Benim kullanımım paso download. 1mbit artık çok yavaş geliyor. Sizce denemeye değermi? 4. Memnun kalmaz isem tekrar 1mbite geçebilirmiyim? Bunların maliyeti ne olur? Farkedermi bilmiyorum ama IST/BAKIRKÖY
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: EhrimeN
quote:
yani benim değerleri vermiştim 2 veya 4 için ideal demiştiniz çözmekten kastım bunu daha sağlıklı hale getirmek, ne gerek ne yapmak gerek, kablolarımı değiştirmek gerek güçlendirmek için...
quote:
Orijinalden alıntı: furkanboz
Böyle yüksek yüksek hızları gördüm,benimde canım çekti birden. Sizce aşağıdaki değerlerle kaç mb bağlantı alabilirim? Birde geçiş için illa aybaşını beklemek lazım mı yoksa şu an başvursam geçebilir miyim?
İstediğiniz zaman geçiş yapabilirsiniz. Değerleriniz ile 8Mbit kullanabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: KaraBöcü
Bağlantı Durumu Bağlantı var Upstream Hızı (Kbps) 731 Downstream Hızı (Kbps) 8187 Upstream Sınırı 9 Downstream Sınırı 18 Trained Modulasyon ADSL_2plus LOS Hataları 0 Downstream Hat Zayıflaması 21 Upstream Hat Zayıflaması 10 Peak Cell Rate 1724 cells per sec CRC Rx Fast 2 CRC Tx Fast 1 CRC Rx Interleaved 0 CRC Tx Interleaved 0 Path Mode Fast Path
Bir sorun gözüküyor mu?
Ne Downstream sınırında, nede hat zayıflamasında bir sorun gözükmüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Kunter
8mbite geçenlere sorularım olacak 1. 1mbit TTNET sınırsız kullanıyorum. Şu an dışarıdayım eve gidince değerlerimi bildiririm. 8mbit alabilirmiyim diye cevap verebilirmisiniz? 2. bu 15gb olayını aşınca küt diye mi indiriyorlar. 3. Benim kullanımım paso download. 1mbit artık çok yavaş geliyor. Sizce denemeye değermi? 4. Memnun kalmaz isem tekrar 1mbite geçebilirmiyim? Bunların maliyeti ne olur? Farkedermi bilmiyorum ama IST/BAKIRKÖY
Teşekkürler.
1.Değerlerinizi bildirirseniz tahmini bir şey söyleyebiliriz. Söylediklerimizin hiçbiri kesin değil bunu bilmek lazım. 2.15 GB'ı geçince pat diye inen birine rastlamadım. 3.Denemeye değer tabiki. 4.Taahhütname olmadığı takdirde bir ay kullandıktan sonra geri dönebilirsiniz. En uygun geçiş zamanı ay sonudur. Şu an geçerseniz 3 günlük eski tarife, 28 günlük yeni tarife üzerinden ücretlendirilirsiniz.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: EhrimeN
quote:
yani benim değerleri vermiştim 2 veya 4 için ideal demiştiniz çözmekten kastım bunu daha sağlıklı hale getirmek, ne gerek ne yapmak gerek, kablolarımı değiştirmek gerek güçlendirmek için...
Hat zayıflaması değeri santral ile aranızda mesefaye ve telekomun altyapısına göre değerleniyor. Şunu yaptım değerim düştü diyen birine rastlamadım. Bu yüzden kesin bir cevap veremiyorum.
@EhrimeN Benim şu anki tarifem 1mbit sınırsız, 8mbit netlimitsize geçersem ayrıca tarife değişikliği parası fln ödüyor muyum acaba? İkisi arasında 4 lira fark varmış zaten,ay sonunda faturam 45 değilde 49 gelsin önemli değil ama 25-30 milyonda tarife değişikliği parası falan ödemeyiz değil mi?