Şimdi Ara

89/1 Bilecik Söğüt Jandarma Ulaştırma Tabur Komutanlığı ??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
149.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • _nick falan yok_ _ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. kalın elbiselerimi götürmeyi düşünüyorum zaten. aklıma takılan bişey var. Ben sivilde bilgisayar teknikeriyim. Araba kullanıyorum ama çok iyi değilim. Meslekçi seçilme ihtimalim nedir? araba kullanamayanları merkeze gönderiyorlarmış. Merkez'e gitmek kötü bişey midir? Herkes illa şöför ol diyor.
  • agentbb44 kullanıcısına yanıt
    valla şöyle söyliyim, merkez çok pis yerdir bilirim. Orada yaptım askerliğimi ama ustabirliğin oradakilerle aynı yerde olacak. Tek farkın şoför olacaksın yani. Bilecik %95-96 doğuya sürüyor. Sende onlardasın. Ha şoförsun ha tim yada münferit. Merkezde tim yetiştiyiolar. Eğitimi bir foça yada kırçağaç kadar olmasa da iklim şartlarıyla birlikte çok zordur. Eğer becerebilirsem dersen dene şansını. Zaten şoför elemelerinde yetersiz görürlerse seni merkeze yolluyolar. Meslekçi bilgisayar için almıyolardı benim zamanımda. Herkes bilgisayar bildiği için oradaki komutanlar bize bilgisayar konularıyla gelmeyin diyolar. Berber, tornacı, garson, elektrikçi vs. o tarz şeyler arıyolar. Senin o meslekle meslekçi seçilmen zor yani..
  • 2010 senesinde 90/2 olarak 20 gün boyunca orada askerlik yaptım. Benim zamanımdada 4-5. bölükler ahır tabir edilen çatıları akan koğuşlarda kalıyoduk fakat havalar güzeldi.
    Ben o 20 günü hayatımdan silmek için çok uğraştım ama ne yapsam olmuyor. Askerleiğin bir günü bile unutulmuyor.
    4. bölükteydim ve Bölük komutanımız 10numara adamdı.. Adam gibi adamdı. Allah onu çoluğuna çocuğuna bağışlasın. İsmi Serkan ÖZKAN dı.
    Fakat Erdoğan astsubay ve Hakan asteğmen vardı.. Bu ikisi 20 gün bizi bezdirdiler. Keyfi olarak istikamet veriyorlardı. Kusana kadar istikamet veriyorlardı. Hesabını siz yapın.
    4. bölük eğitim alanından yemekhaneye giderken bir bayır vardı. Defalarca yemeklere giderken o bayırı sürünerek çıktık. Bu ikisinin aldığı içtimada bir asker konuştu diye 2000 kez çök kalk yaptırdılar bize. Bölükteki bir çok arkadaş tuvalet ihtiyacını gidermek amaçlı çökemiyordu artık. Hesabını siz yapın. Taaki, bu olanlar serkan üsteğmenin kulağına gidene kadar.. yani 15. güne kadar.. sonra kalan 5 gün çok rahat ettik. Allah razı olsun Serkan üsteğmenden.
    Sonrada Hakkari Şemdinli / Aktütün e düştüm ve çok şükür rahat ve sorunsuz olarak askerliğimi bitirdim.
    Burdaki yorumlara bakıyorum (özellikle aynı dönemlerde askerlik yaptığımız kişilerin yorumlarına) benim söğütte yaptığım askerlikle hiç örtüşmüyor (Komutanlar olarak) ve çok şaşırıyorum. Bu komutanlar demekki bir tek bize bu kadar ızdırap olmuşlar. Allah biliyor. Diğer dünyada karşılaşmak isterim onlarla.
    Neyse yakın zamanda gidecek arkadaşlarım, sıkı giyinsinler. Söğüt ün kış ı çok sert. Eğer komutanlardan yana sıkıntınız yoksa refüze olmamaya gayret gösterin. Refüze olanları bilecik merkeze gönderiyorlardı benim zamanımda şimdide öyledir.
    eğitimler rahattır. Amfi de eğitim verirler. Dağıtım sonrasında doğuya düşersenizde üzülmeyin. Doğuda askerlik bana göre çok güzel geçti. Doğuda arkadaşlık askerlik bir başka bana göre.
    Bu arada yeni gidecek arkadaşlar baya şanslı sanırım. askerlik 12 aya düşecekmiş. Bülent arınç doğruladı.
    herkese hayırlı tezkereler.




  • Merhaba arkadaşlar,bugün açıklanan yerlere göre bende buraya düştüm yazılanlar birbirine çok zıt kimi kötü kimi iyi diyor bu arada ben oto tamircisiyim burada bana artı avantajı olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öner..

    Merhaba arkadaşlar,bugün açıklanan yerlere göre bende buraya düştüm yazılanlar birbirine çok zıt kimi kötü kimi iyi diyor bu arada ben oto tamircisiyim burada bana artı avantajı olur mu ?

    bende oraya geliyorum yukarıda anlatılanlara göre olur heralde. hayırlısı olsun hayırlı teskereler şimdiden :)
  • valla 7 sene de bişey değişmediyse aynı yukarda yazdıklarım geçerli tam zamanın da gidiyosunuz. Üşütmemeye dikkat edin, ona göre giyinin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustify

    quote:

    Orijinalden alıntı: Öner..

    Merhaba arkadaşlar,bugün açıklanan yerlere göre bende buraya düştüm yazılanlar birbirine çok zıt kimi kötü kimi iyi diyor bu arada ben oto tamircisiyim burada bana artı avantajı olur mu ?

    bende oraya geliyorum yukarıda anlatılanlara göre olur heralde. hayırlısı olsun hayırlı teskereler şimdiden :)

    Eyvallah hocam,çevremde yapan bir kaç kişi ile görüştüm genel olarak olumlu yorumlar.
  • Öner.. kullanıcısına yanıt
    arkadaslar oglum once bilecik merkezde daha sonrada sogutte de acemi birliğini şorland soforu olarak bitıırdı. oradanda ankara sıncana dagıtım oldu. askerlık gorevı bıtelı ıkı sene oldu hala bilecıgı anlatır çok guzel yerdı dıye. bende gıttım gordum harıka bır yer komutanları mukemmel ınsanlardı . onun ıcın hıç kafanıza takmayın gule gule gıdın gule gule gelın ınsaallah sız bosverın bazılarının yok ahırlarda kalırsınız yok susuz kalırsınız demelerıne onlar m.ö den oncesınden bahsedıyorlar .ben 1965/4 tertıp olarak acemı bırlıgımı burdurda topcu olarak yaptım. kış gunu soguk nasıl olur siz gıdınde burdurda, golun kenarında dagın etegınde gorun. bılecık sogutede kıs gunuı gıtmıstım oglumun yemın merasımıne oradakı kıs falan burdurun yanında bahar gunu gıbı kalır merak etmeyın
  • Bende 90/1 dördüncü bölükteydim. Acaba o dönemde olanlar varsa bana yazsın lütfen. :) o dönem ben o kargaşada askeriyede önemli bi gelişmeye de imza atmış biriydim. Malum poğaça gibi ekmek verilirdi bir kepçe de yemek çorba vs. Verilirdi ve aç kalırdık. Kantine gitsen sıra vardı 30 dk. Bekledigimi hatırlardım. Bu böyle olmayacak dedim bi gün gene kantine gideceğimde eşyalarımın olduğu çantayı boşaltıp götürdüm ve market sırası bana geldiginde bi koli kola, ve bir kaç kolide bisküvi çikolata alıp çıkmıştım. Akşam çıkarıp kolamla bisküvimi yerken gören oldu nerden aldın diyince bu saatte kantin kapalı dedi. Bende stok yaptım dedim. Satarmısın bana fazladan veririm dedi. Tamam dedim sattığım kişiden görenler oldu ve beni gösterip gelenler oldu 😂 o zaman bi teneke kola iyi hatırlıyorum 85 kuruştu. 1 tlye satıyordum bu şekilde azcık karla bile günde üç tl kazandıgımı hatırlıyorum yani satış değil kar yani :) yedigim dışarıdan çıkartmış oluyordum. Bu şekilde benim gibi yapanlar oldu. Karşı ranzamda sadece su satan olmaya başladı öyle öyle derken başka koğuştan gelen bile olmuştu :)) böyle bi anım var. O dönemdeki arkadaşlar yazarsanız sevinirim dostlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burakmersin B kullanıcısına yanıt

    hayatımın en kötü günleri burada geçti. 89/4 gittim. tekmeleyen revirdeki komutan yüzbası vardı. bulamadım onu :( bulmak iki çift laf etmek isterim..


    bu ya motosikletimle gittim oralara. ben severim gezinirken diye düşündüm ama aşırı sıkıldım o çevreden. hemen kaçtım :)

  • Ona soru sormuşlardı askerlerden biri. O an aşı vurulacaktı herkes soyunmuş falçatalılar ve dövmeliler Yıklanıyordu o ara soru sorulmuş. Dedi ki asker. Yemeklerde şap mı var demişti. O yüzbaşı da demişti ki, kimsenin sizin s.ki ile alıp vermedigi bişey yok demişti. 😅 şap yok dememiş. Askerler geldikleri ilk günden itibaren büyük tuvaletlerini günlerce yapamayınca ondan sormuşlardı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakmersin B kullanıcısına yanıt
    Hocam 13 sene olmuş ben gidip geleli konu hala güncel görünce şaşırdım bende, hiç abartmıyorum 1 hafta büyük abdestimi yapamamıştım. Ne verdiler ne yaptılar bilmiyorum ama zorla bile yapamadım. Birde askerde inanılmaz kilo aldım. Çok zayıf gittiğim askerden düzensiz beslenme yüzünden 10 kg dan fazla kilo alarak döndüm. Usta birliğim ısparta idi orada DMA aracı kullandım. 2017 L200 ve Isuzu dmax kulandım. Ispartanın 5 farklı bölgesinde askerlik yaptım, şçfçr yok diye 3 ayda bir farklı ilçede görev yaptım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nautilus20 kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de oyle. 6 gün çıkamadım, çünkü az yiyorduk. Yetersiz yiyorduk. Vücut bize ambargo uyguladı, beyin dahil her sey durdu. Telefon edemezdik, 1 kez bot nobeti tuttum , onda da zorlanmıstim. Dma ciydim bende, bongole gittim. Sivil kıyafet giydim gider gitmez. Sonra dma araçlarına kaplama yapmışlar, araba sivil olmuş, sivil plaka araçla askerliği bitirdim. 300 kişiden 10 15 kişi anca gitmiştik doğuya. Usta birliği mükemmel geçmişti. Alay komutanı yardımcısı habercisi ve şoförü.. Bingöl'de Her ilçe her karakola girdim sivil dma ile. Korku yoktu hiç inanılmaz keyif aldım. Ama o acemilik tam bir fiyasko.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.