Şimdi Ara

8800gt overclock yardım(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim sparkle 512mb 256 bit g92 yongalı 8800gt var.Overclock yapmak istediğimde memory ve shader hızlarına dokunmadan core hızını 680'eçıakrdığım anda pc kilitleniyor.aynı şekilde core hızına dokunmadan memory i 990 yaptğımda pc yine kilitleniyor.Dün core:660, memory:980 yaptım.sonra 3dmark2006 ya girdim testi başlattım 40-50 frame sonra pc yine kilitlendi.PSU ise high power 500W yeterli olması lazım değil mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snksss -- 23 Şubat 2009; 23:21:43 >

• sıcaklıklara baktınızmı boşta defaultta kaç derece? güç kaynağı yeter bence

bence sıcaklıktan kaynaklanıyodur
  • hayır sıcaklıklar gayet normal boşta 49-50 C . Yükte asla 62 yi aştığını görmedim genelde 58-59-60 C yani sıcaklıklarda bir problem yok.
  • Bende sparkle 8800gt kullanıyorum. Benimde iyi bir soğutucu ile max değerlerim 660 - 1650 - 2050. Bu kartların geneli takoz sanırım. Çok canını sıkmana gerek yok yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Bende sparkle 8800gt kullanıyorum. Benimde iyi bir soğutucu ile max değerlerim 660 - 1650 - 2050. Bu kartların geneli takoz sanırım. Çok canını sıkmana gerek yok yani.

Evet bizizm bahtımız kara herhalde doğuştan potansiyeli olmayan kartlara sahibiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: snksss

quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Bende sparkle 8800gt kullanıyorum. Benimde iyi bir soğutucu ile max değerlerim 660 - 1650 - 2050. Bu kartların geneli takoz sanırım. Çok canını sıkmana gerek yok yani.

Evet bizizm bahtımız kara herhalde doğuştan potansiyeli olmayan kartlara sahibiz

Gerekli voltajı verirsen niye gitmesin kart.bak ben imzamdaki değerlere çok rahat çıkardım fabrikadan voltajlı geldiği için.
  • ya arkadaşlar ben de vmod yapıcam birazdan onun hazırlığını yapıyorum ama xp yi bir türlü ms-dos da açamadım ya.bilgisi olan var mı(bu arada disket sürücüm yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snksss -- 22 Şubat 2009; 18:55:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OvercLocK için YARDIM.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ya arkadaşlar ben de vmod yapıcam birazdan onun hazırlığını yapıyorum ama xp yi bir türlü ms-dos da açamadım ya.bilgisi olan var mı(bu arada disket sürücüm yok)

Bende çok uğraşmıştım önceden ama olmamıştı bence hiç uğraşma al bir disker sürücü 7-8 ytl ye veriyorlar.
  • Bahsettiğin şey bios vmod ise dostan açmana gerek yok. Nvflash'ın windows altı versiyonuda var.http://www.techpowerup.com/downloads/1222/NVFlash_5.67_for_Windows.html
  • hepinize teşekkür ederim halletim sorunumu.şu anda oc yapıyorum test aşamasındayım bakalım kaça kadar gidicek kart teşekkürler tekrar
  • gidebildiği son değerler 700/1750/2100 vmod olduğu halde ancak bu akdar daha ilerisinde sistem kilitlenip reset atıyor.Kartımın potansiyeli baya düşük .zaten bir kere de şans olsa biz de...bu değerlerle 3dmark06 sorunsuz bitti.
  • quote:

gidebildiği son değerler 700/1750/2100 vmod olduğu halde ancak bu akdar daha ilerisinde sistem kilitlenip reset atıyor.Kartımın potansiyeli baya düşük .zaten bir kere de şans olsa biz de...bu değerlerle 3dmark06 sorunsuz bitti.

Gpu ya kaç volt verdiniz.
  • 1.1 hard mod a hiç yeltenmiyorum:)
  • quote:

1.1 hard mod a hiç yeltenmiyorum:)

1.1 ile yine iyi yapmışsınız ben sparkleye 1.1 ile 675 geçirememiştim.Ama şuan zotac var ve 810 a kadar çıkabiliyor gpu voltajına baktığımda ise 2v gösteriyor.
  • hmm e zotac ın farkı olsun bence:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.