Şimdi Ara

88 yıl aradan sonra Sümela Manastırı'nda ayin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Gennosuke

yahu bu ayine karşı tavır takınanlar ayasofyanın ibadete kapatılmasına neden ses etmiyorlar ..

Nalıncı keseri gibi rabbena hepbana olmaz.
    Ayasofya cami değil kilisedir.
    Ben senin kiliseni aldım cami yaptım olmaz. Bu olsa olsa yağmacılık olur. Dinin adalet/hakkaniyet ruhuna aykırıdır.
    Kurtubaya Kilise denilmesini istemiyorsak Hagia Sophia'ya Cami demiyeceğiz.
    Adı bile Ortodoks azizi.
    Padişah I. Ahmed buranın Cami olduğunu kabul etmemiş ki karşısına SultanAhmed'i yaptırmış.
    Büyük önder en doğru kararı burayı müzeye çevirmekle vermiş.
    Dünyadaki bağnazlığı biraz olsun yumuşatmış.
    Bugün kalınması gereken nokta burasıdır.
    Ha! Bir gün insanlar gerçekten gelişir ve hoşgörülü olur, o zaman herkes istediği gibi yapar ibadetini.

Trabzondaki durum farklıdır. Bölücü, yıkıcı etkinliklerde merkez olarak kullanıldığı için kapatılmıştır. Bugün izin verilmesi ile yeniden eski misyonuna döner. Yobazlık sadece bize özgü değil ki! Papaz misyonerler Pontus hayaliyle daha şimdiden cirit atıyor ortalıkta. Para gücü ile fakir Müslüman Türkleri avlıyor, çirkin emelleri için kullanmaya hazırlanıyor. Karşı çıkılan ibadet değil, ibadet kisveli bölücülüktür.

Son ve en önemli olarak Bingo, bunlar Hagia Sophia'da ibadete izin verirler belki ama bu izin kesinlikle Müslümanlara olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lehrer35

quote:

yahu bu ayine karşı tavır takınanlar ayasofyanın ibadete kapatılmasına neden ses etmiyorlar ..

Nalıncı keseri gibi rabbena hepbana olmaz.
    Ayasofya cami değil kilisedir.
    Ben senin kiliseni aldım cami yaptım olmaz. Bu olsa olsa yağmacılık olur. Dinin adalet/hakkaniyet ruhuna aykırıdır.
    Kurtubaya Kilise denilmesini istemiyorsak Hagia Sophia'ya Cami demiyeceğiz.
    Adı bile Ortodoks azizi.
    Padişah I. Ahmed buranın Cami olduğunu kabul etmemiş ki karşısına SultanAhmed'i yaptırmış.
    Büyük önder en doğru kararı burayı müzeye çevirmekle vermiş.
    Dünyadaki bağnazlığı biraz olsun yumuşatmış.
    Bugün kalınması gereken nokta burasıdır.
    Ha! Bir gün insanlar gerçekten gelişir ve hoşgörülü olur, o zaman herkes istediği gibi yapar ibadetini.

Trabzondaki durum farklıdır. Bölücü, yıkıcı etkinliklerde merkez olarak kullanıldığı için kapatılmıştır. Bugün izin verilmesi ile yeniden eski misyonuna döner. Yobazlık sadece bize özgü değil ki! Papaz misyonerler Pontus hayaliyle daha şimdiden cirit atıyor ortalıkta. Para gücü ile fakir Müslüman Türkleri avlıyor, çirkin emelleri için kullanmaya hazırlanıyor. Karşı çıkılan ibadet değil, ibadet kisveli bölücülüktür.

Son ve en önemli olarak Bingo, bunlar Hagia Sophia'da ibadete izin verirler belki ama bu izin kesinlikle Müslümanlara olmaz.

Bu da kesmez bu milleti, gene durmak yok yola devam derler

Vizyon500k

• hakkaniyet gözetiliyorsa aya sofya ibadet merkezi olarak kalmalıydı rum vatandaşlar ibadete devam etmeliydi..haksızmıyım..sen kalkıp ibadet için inşaa edilmiş bir yapıyı üstelik henüz taze iken acılar yani yunan işgalinden yeni kurtulmuşken kalkar müslümanların elinden alır ve müzeye çevirirseniz..adalet yaptım derseniz..

bu biraz tuhaf olur..aya sofya simgedir fethin simgelerinden biridir şöyle deseydiniz..daha makul olurdu ..ben şahsen şunları dile getirirdim

whitte more denen şahsın haçlı siyonist emeller doğrultusunda çalışmalar sürerken.. 1934 de Atatürk'e bir akşam sofrasında ayasofya'nın müze haline getirilmesi düşüncesini ortaya atmış...Mustafa Kemal ise batı dünyasının (haçlı siyonist ittifakının) ayasofyayı kilise yapma niyetinin farkına varmış..... fethin sembolü olan bu mabedin müzeye çevrilmesi isteğii..sonradan kiliseleştirmenin ilk basamağı olduğunu kavramışve akabinde .. Atatürkün taktik dehası devreye girmiş.. doğrudan kiliseye döndürülmesi yerine..müzeye çevrilmesinin..

türkiyeye zaman kazandıracağını ve ileride yeni fırsatlar ve imkanlar doğacağını hesaplamıştır.. çünkü zaten cumhuriyet o günkü şartlarda, batının.. dayatmalarına karşı çıkacak güçten yoksun bulunmaktadır.. yani Atatürk..ayasofyayı cami iken müze yapmamış.. tam aksine kilise yapılacak iken müze olmasına göz yumarak onun elde kalmasını sağlamıştır..deseydiniz

ikna açısından daha tutarlı olurdu ihtimalya ayasofyayı müze yapma kararı altında tayyip imzası olsa idi ..mesele çok farklı boyutta değerlendirilirdi..

ben bu meselede lozandan resmi gündeme dahil olmayan yani kayıt altına alınmayan bir batı dayatması olduğunu ve baskı neticesi batının arzusunun gerçekleştiği kanaatindeyim ..ki rumlar ayasofyanın ibadete kapatılmasına sevinmişmidir elbette sevinmiştir..keza batıda öyle ..

ne güzel değilmi ülkemizi işgal etsinler halkımı kırıp geçirsinler ..ee bunca emeğin bir ödülü olmalı değil mi..

mesele ibadet için mekan ihtiyacı değil mesele ilgili mekanın temsil ettiği mana ve elde kalan netice ilkeler mana üzerine inşaa edilir insanlar bu manalardan ilham alır..

kavrayabilene tabi..

son cümlenize gelince ecdad yadigarının ele geçmesi için siyasi güçlere dayanıp tutunacak kadar aciz değilim ..vakti saati geldiğinde gider ibdetimi yerine getiririm hiç endişeniz olmasın sizide davet ederim fena mı olur ..

• Bu o dönemde dünyada bir trenddir. Sofya Büyük Camii'de o dönemde müzeye çevrilmiştir. Buna bugünkü kiliseleşme hinliği açısından bakmak yanlıştır. Eski barbarlığın terk edilmesi yönünde olumlu bir adımdır. Barış denemesidir. Bence iyi de bir adımdır.

Bugün skolastik çevreler yazık ki her yerde eskisinden daha güçlü konuma yükselmişler ve bu hümanist yaklaşımı öldürmüşlerdir. Sözde kullanmalarına karşın özde fetih için çalışmaktadırlar. Birileri bu topiğe konu olan ayini kaydetmiştir ve ileride kendi aralarında kullanırlarken bizden birilerinin eline de geçer ve orada konuşulanlar yayınlandığında henüz uyuyan bazılarımızın uyanmasına da yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 17 Ağustos 2010; 1:17:11 >

birileri sizin ümüğünüze çöküp boğarken türlü zülmü size reva görürken bin türlü film fırıldak mekanizmasını alçakca işletirken siz kalkıp ikiyüzlü batının çifte standardınıda içinde barındıran sinsiliğini esas alır yurtta sulh cihanda sulh demeye devam ederseniz (velevki doğruluk erdem adınada olsa)

gözünüzü çıkarırken ses etmesseniz dişinizde söker ..cihanda sulh yok hocam yurda da bu kaosu sokmaya çalışıyorlar ..sizde bundan şikayetçi değilmisiniz..humanizm ancak kendi çıkarları söz konusu iken caridir batı için ..masaldan öte değildir yani..

iyilik ile gelen iyilik bulur aksi söz konusu olamaz ..gözümü çıkarmaya gelene al dişimide sök demem

olayı ilgili yerde ibadet etme olarak görmek yanlış..taşıdığı mana önemli bence

neyse iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 17 Ağustos 2010; 1:18:58 >

• Esasında merak ettiğim bir şey var. Yahu Osmanlının son 200 senede başına gelenlerin bizim başımıza gelmemesi için neden nedir? Özellikle son 8 senede bu kadar geniş davranırken tarihte yaşadıklarımızı nasıl çabucak unuttuk? Bu yaşananlar birdaha olmaz diyenlerin, en başta başbakan, dayanağı nedir?

200 sene önceki, istihbarat, milletleri kaosa sokma, ayaklandırma gibi stratejiler günümüzde çok daha fazla gelişmiş iken (mossad, cia vs) nasıl olurda bizim başımıza bişi gelmez demekten kendimizi alıkoyamıyoruz? 30 senelik bir örgütün belini bile kıramamışken neden kendimize bu kadar güveniyoruz? (Kiliselerin dünya üzerinde özellikle afrikadaki icraatları malum iken)

Vizyon500k
  • Namaz için cami çok ama Ayasofyayı müze yapanlar niye müze yapmışlar orası tartışılır o bir semboldür neyse yukarıdaki haber güzel İnşallah daha çok inanç özgürlüğü olur....
    KİLLZONE 3
    Medal Of Honor
    FİFA 11
    Modern Warfare 2
  • çok güzel olmuştur
    Kime ne zararı var anlamak zor cumhuriyet tarihimiz korkmakla geçmiş zaten
    amerika bize savaş açarmı yahudi amcalar bize kızarmı şimdide pontus canlanır mı
    Biraz realist olmak lazım başbakanımızında dediği gibi ülke olarak ne kadar özgür bir ortam oluşturursak bunun uluslararası düzeyde getiriside o ölçüde olacaktır
    100 yıldır amerikanın kuyruğunda ab'nin kapısında parçalanmadıysak emin olun bu ülkeyi hiç kimse kolay kolay parçalayamaz
    ama alışmışız tabi bölgenin durumuna ortadoğuda sorumluluk almak bazılarının ezberini bozuyor
    neyse özet:bütün insanlar hangi dine mensup olursa olsun özgür bir biçimde yaşayabilsin

ayasofyanın ibadete açılması konusunda da bu denli hassasiyet bekleriz hocam

tepkinizi orata koyun ..forum ortamında da olsa akp nin bu konuda bişey yaptığı yok zira

Ne tepkisi hocam sakin, kilise açılmış işte ne yani
  • Yine kıyamet senaryoları yazılmaya başlanmış ulusalcı kesim tarafından. Ayinin yapılması için özel izin çıkarıldı ve sadece ''1'' günlüğüne. Hristiyanlar için özel olan bazı günlerde mesela paskalya da yine özel izin alınıp bir ya da birkaç günlüğüne manastırda ayin yapabilirler. Geçmişten gelen paranoyalarımızı her fırsatta açığa çıkaracağız illa değil mi ? Bu tür küçük jestler her zaman yapılır ve yapılmalıdır da, en küçük örneğini vermek gerekirse daha geçenlerde moskova belediye başkanı Mihail Lujkov camii yakınlarında içki satışına yasak getirmiş, ha bunun temelinde şimdi tartıştığımız olaydaki gibi asırlık siyasi emeller yok ancak en azından olaya saygı bazından bakabiliriz..

Gennosuke, kültür - bilimde birkaç kez tartışmaya açmıştım ayasofya konusunu ancak yönetim konuyu kültür - bilimin mükemmel düzeydeki seviye ve huzur normlarına uygun görmediği için silmişti. Ayasofya birçok insanın için de yaradır, bir uhtedir.. Biz değil ancak belki torunlarımız ya da onların torunları kutlu emeli görebilirler..

• yillaaaar sonra geri döndüm basliga :) o zamanlar 20 yasinda bile degildim. Simdiki vizyonumla ögrendiklerimle sunu görüyorum ki, benim gibi niyeti iyi ama neyi bilmesi gerektigi konusunda desteksiz kalan orta sinifin icinden gecti bati ve globalistler. 2000ler ve 2010larin basinda esen o domograzi esitlik vb lakirdilarin hepsi böl yönet taktiginin bi parcasi cikti. bu bi kere en basta söylenmesi/belirtilmesi gereken en büyük öz elestiri.

fakaaat, burda bana pasif agresif kendince laf cakmis bir sürü akpli, dinci, ilimli/siyasal islamci tiplerin daha 20 yasinda olmayan birini araya alip kendi kendilerince alayci bi tavirla "böyük resmi gör evladim" cekmesinin de bi hesabi sorulmali. gördük bu akp iktidarinda kimin hangi oyunu nasil oynadigini. sonunda chp'ye bile sizan bu magduriyet edebiyatiyla her diskuru zapteden zihniyeti. akp, kürtler ve bunlara sub son 20 yilda katilan dünyadan bi haber ne yöne cekse bati oraya giden orta sinif cumhuriyetin ve atatürk devrimlerinin bütün kazanimlarini silip atti. burda bana pasif agresif laf cakmis o zamanin delikanlilari eminim simdilerde ayasofya cami oldu diye agzi kokan fakirliginden bile sikayet etmiyodur. sizin ne bicim insanlar oldugunuzu ben gördüm onca sene. is cumhuriyete ve degerlerine karsi cikmak olunca hepiniz gerekirse batisiyla göcmeni bize dayayan multi kulti dayayan avrupasiyla, gerekirse kürt milliyetci ayrilikci gruplarla yataga girmeyi bildiniz. yaptiniz. sirf cumhuriyete zarar gelsin diye.

o zamanlardan belliymis sizin gibi omurgasiy borderline libos tiplerin derdinin ne din ne müslüman ne ortodoks vs oldugu. tutup bir tane cok bilmisi bile aciklama geregi duymamis. ben seneler icinde kendim ögrendim kurtulu savasi ve yakin tarihte balkanlarin ortodokslarin ermenilerin bilimum hain grubun aslinda bu tür haberleri gelismeleri böyle görünürde sivil arka planda diplomatik siyasi baski unsuru icin kullandigini. sizdense tek bir sey ögrenmedik. siz sadece islamin pispislandigi bi dönemde cumhuriyet tarihinin en hain hükümetinde zil takip oynamak yandas olup ardiniza bile bakmamak icin kastiniz. burda cingene kari gibi laf carpitan herksin ruhunu bi daha aniyorum!

ben ilk paragrafimda öz elestirimi yaptim. hele hele günümüzde görüyoruz ki bu laz tayfanin, rize trabzon gibi yobazliktan geri kalmayan köylülerin bu ülkeye kirk yilda siyasi ic karisiklik cikarmaya gelen boktan ortodoks gruplardan kat be kat daha fazla zarari oldu bu millete. dis gücler, icimizdeki hainler, taraf olmayan bertaraf olur diye diye anasini öptünüz memleketin.

ha ben dedigim gibi genclikten, o kör gruba dahildim. yurt disina cikip eigitim ve kariyer yaptiktan sonra gözüm acilinca batiyi ve rezilliklerini ögrenince yillarimi bile almadi dogru noktaya gelmem. bu ülkede magduriyet edebiyatiyla biz cumhuriyetten cok cektik lakirdilariyla güc kazanmis her grupsa hainligin binbir türlüsünü yapti. mahallenin karisina ciddiyet verirsen aha böyle ayaklarin bas oldugu bi memlekette bi o krizden bi bu krize yasiyosun!

özet su: baska bi devletin icinde olay cikartmak icin ayrimcilik kasmak icin yasayan ortodokslara da, ama daha cok icimizde bu tür tepeden bakmayi islamciligiyla, kürt milliyetciligiyle türke düsman olmak icin kullanan omurgsiz atatürk düsmanlari da yerin dibine batsin. ben gördügü bi seyi paylasan kimseyle alaksi olmayan biriydim. ben ilerledim dünyayi gördüm ama birak degismeyi bana o günlerde uzaktan laf atanlarin zihniyeti ayni yobazlikla ülkenin icinden gecti. biriniz adam olsaydiniz da ben batiya gidip kendim ögrenmek zorunda kalmak yerine burda ögrenseydim ögreneceklerimi. sizler cakma muhafazakarsiniz. osmanlinin bize biraktigi lanet anadolunun köylülerisiniz. cumhuriyetin bizi koruyan duvarini da siz yiktiniz böye oo ayasofya niye cami degil onu da konusalim libosluklari yapan kansizlarsiniz. siz insansaniz ben insan üstüyüm amk!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.