|
|

|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 17 Ağustos 2010; 1:17:11 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 17 Ağustos 2010; 1:18:58 > |
|
|
|
yillaaaar sonra geri döndüm basliga :) o zamanlar 20 yasinda bile degildim. Simdiki vizyonumla ögrendiklerimle sunu görüyorum ki, benim gibi niyeti iyi ama neyi bilmesi gerektigi konusunda desteksiz kalan orta sinifin icinden gecti bati ve globalistler. 2000ler ve 2010larin basinda esen o domograzi esitlik vb lakirdilarin hepsi böl yönet taktiginin bi parcasi cikti. bu bi kere en basta söylenmesi/belirtilmesi gereken en büyük öz elestiri. fakaaat, burda bana pasif agresif kendince laf cakmis bir sürü akpli, dinci, ilimli/siyasal islamci tiplerin daha 20 yasinda olmayan birini araya alip kendi kendilerince alayci bi tavirla "böyük resmi gör evladim" cekmesinin de bi hesabi sorulmali. gördük bu akp iktidarinda kimin hangi oyunu nasil oynadigini. sonunda chp'ye bile sizan bu magduriyet edebiyatiyla her diskuru zapteden zihniyeti. akp, kürtler ve bunlara sub son 20 yilda katilan dünyadan bi haber ne yöne cekse bati oraya giden orta sinif cumhuriyetin ve atatürk devrimlerinin bütün kazanimlarini silip atti. burda bana pasif agresif laf cakmis o zamanin delikanlilari eminim simdilerde ayasofya cami oldu diye agzi kokan fakirliginden bile sikayet etmiyodur. sizin ne bicim insanlar oldugunuzu ben gördüm onca sene. is cumhuriyete ve degerlerine karsi cikmak olunca hepiniz gerekirse batisiyla göcmeni bize dayayan multi kulti dayayan avrupasiyla, gerekirse kürt milliyetci ayrilikci gruplarla yataga girmeyi bildiniz. yaptiniz. sirf cumhuriyete zarar gelsin diye. o zamanlardan belliymis sizin gibi omurgasiy borderline libos tiplerin derdinin ne din ne müslüman ne ortodoks vs oldugu. tutup bir tane cok bilmisi bile aciklama geregi duymamis. ben seneler icinde kendim ögrendim kurtulu savasi ve yakin tarihte balkanlarin ortodokslarin ermenilerin bilimum hain grubun aslinda bu tür haberleri gelismeleri böyle görünürde sivil arka planda diplomatik siyasi baski unsuru icin kullandigini. sizdense tek bir sey ögrenmedik. siz sadece islamin pispislandigi bi dönemde cumhuriyet tarihinin en hain hükümetinde zil takip oynamak yandas olup ardiniza bile bakmamak icin kastiniz. burda cingene kari gibi laf carpitan herksin ruhunu bi daha aniyorum! ben ilk paragrafimda öz elestirimi yaptim. hele hele günümüzde görüyoruz ki bu laz tayfanin, rize trabzon gibi yobazliktan geri kalmayan köylülerin bu ülkeye kirk yilda siyasi ic karisiklik cikarmaya gelen boktan ortodoks gruplardan kat be kat daha fazla zarari oldu bu millete. dis gücler, icimizdeki hainler, taraf olmayan bertaraf olur diye diye anasini öptünüz memleketin. ha ben dedigim gibi genclikten, o kör gruba dahildim. yurt disina cikip eigitim ve kariyer yaptiktan sonra gözüm acilinca batiyi ve rezilliklerini ögrenince yillarimi bile almadi dogru noktaya gelmem. bu ülkede magduriyet edebiyatiyla biz cumhuriyetten cok cektik lakirdilariyla güc kazanmis her grupsa hainligin binbir türlüsünü yapti. mahallenin karisina ciddiyet verirsen aha böyle ayaklarin bas oldugu bi memlekette bi o krizden bi bu krize yasiyosun! özet su: baska bi devletin icinde olay cikartmak icin ayrimcilik kasmak icin yasayan ortodokslara da, ama daha cok icimizde bu tür tepeden bakmayi islamciligiyla, kürt milliyetciligiyle türke düsman olmak icin kullanan omurgsiz atatürk düsmanlari da yerin dibine batsin. ben gördügü bi seyi paylasan kimseyle alaksi olmayan biriydim. ben ilerledim dünyayi gördüm ama birak degismeyi bana o günlerde uzaktan laf atanlarin zihniyeti ayni yobazlikla ülkenin icinden gecti. biriniz adam olsaydiniz da ben batiya gidip kendim ögrenmek zorunda kalmak yerine burda ögrenseydim ögreneceklerimi. sizler cakma muhafazakarsiniz. osmanlinin bize biraktigi lanet anadolunun köylülerisiniz. cumhuriyetin bizi koruyan duvarini da siz yiktiniz böye oo ayasofya niye cami degil onu da konusalim libosluklari yapan kansizlarsiniz. siz insansaniz ben insan üstüyüm amk! |
|