Şimdi Ara

8700K ve Asus Prime z370-A Kullanıcı İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
5
Favori
11.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Overclock yaptım, oyuna girdim 1-2 saat oynadım ve sorun yaratmadıysa sistem stabildir diye birşey tabiki yok

    Prime95, occt, aida fpu, linx, intelburn gibi tüm testler belirli bir süre boyunca gerçekleştirir ancak o zaman stabildir diyebilirsin ki onda bile garantisi yoktur. Yarın birgün PC'de oyun oynamak dışında bir ''iş'' yaptığınızda işin tam ortasında sorun çıkararsa anlarsınız stabilitenin neden oyun testinde belirlenmeyeceğini.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Ortadaki resim delid olmayan mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Prime testindeki işlemcide delid var occt testindeki işlemcide delid yok lakin custom sıvı soğutma kullanıyormuş adam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 31 Ekim 2017; 1:37:14 >
  • Intel gıdım gıdım verme politikasını sonunda bitirmiş. i7-8700k yapılandırmalı iMac'i bekliyorum. Tabi AMD NAVI yetişmeyebilir.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    quote:

    Overclock yaptım, oyuna girdim 1-2 saat oynadım ve sorun yaratmadıysa sistem stabildir diye birşey tabiki yok


    İstersen kasayı umreye gönder, internette dolaşırken bile aniden mavi ekran yiyebiliyorsun.
  • Prime occt bf1 veya benchler bir gosterge kabul edilebir ama garanti veremez.Eger sahis profesyonel islerle ugrasiyorsa zaten overclock yapmasa belki daha iyide olabilir.Oyuncular icin ise mavi ekran yendiginde ya voltaji yukselt ya mhzi dusur deneme yanilmasi yapilabilir.Kullanicinin sabri ve deneyimi bu iste onemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

    Prime occt bf1 veya benchler bir gosterge kabul edilebir ama garanti veremez.Eger sahis profesyonel islerle ugrasiyorsa zaten overclock yapmasa belki daha iyide olabilir.Oyuncular icin ise mavi ekran yendiginde ya voltaji yukselt ya mhzi dusur deneme yanilmasi yapilabilir.Kullanicinin sabri ve deneyimi bu iste onemli.

    Yeni unigine bench skorum, ilk 10a giremiyorum memory daha oc yemiyor :)

    https://benchmark.unigine.com/results/rid_9455d18464de4f35a235face6677e609




  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Testlerden anlaşılıyorki i5-7200u gibi verimliliğe dayalı notebook işlemcileri bile 8. nesilde geekbench’te 9-10 bine vurur. m serisi alınabilir hale gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah hayırlısı olur haftasonu kurduğumda sizinle de deneyimimi paylaşmak isterim





    8700K ve Asus Prime z370-A  Kullanıcı İncelemesi

    8700K ve Asus Prime z370-A  Kullanıcı İncelemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun
  • 4790k dan farkini biraz anlatirmisin gunluk kullanimda yada oyunlarda psikolojik tatmine ulastin mi? Bende gecmeyi dusunuyorum...
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    4790K'dan çok da farkı olacağından emin değilim, en azından söz konusu alan eğer oyunlar ise. Stream performansında gözle görülür bir artış olacaktır ama. 4790K ile Ryzen'ın tek çekirdek kuvvetleri benzer güçte olduğundan belki Ryzen ile olan karşılaştırmalı testleri kendinize örnek alabilirsiniz.
  • Oyunlarda şöyle bir durum var. 4k da 4790k ile aldığım fpsden çok ufak miktar daha fazla alıyor.Fakat akıcılıkta benim hissettiğim farklar var.Aynı hissiyatı crysis 3 te de yaşadım.Bunun ryzen ile oyun oynayan bir kullanıcıda yazmıştı net hatırlıyorum.Çoklu çekirdeğin getirisi işlemciyi yormadığı için belki akıcılık ordan geliyor olabilir.

    4790k 4k bf1 multide %80 leri geçen kullanımlar vardı.8700k ile bu oran %45 lere düştü.
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    Oyunlardaki fark birçok kritere dayanıyor, çözünürlük, grafik detayı, ekran kartı, ram mhz'leri dahi fps ye katkıda bulunabiliyor. Bilmeniz gereken tek şey, şu an en tepedeki işlemci olduğu kimi oyunda %25 performans farkı var kiminde %5 ama var. Ve arkadaşın dediği gibi mesela PUBG'de cok farklı bir akıcılık görüyorum, mouse'yi çevirip etrafiniza bakindiginiz zaman bariz bir akıcılık oluşmakta. Bu sene kral bu :)
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Sistemin tamamını yazar mısınız?

    Ayrıca, ayarları konu sahibinin yapmış olduğu şekilde yapabilirsiniz. Mce(Multi-core Enhancement) kapatıp manuel oc yapın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Özetle

    i7 8700k, Asus Prime 370-A, EVGA GTX 1080 SC, 2x16GB Gskill Trident Z 3200Mhz RAM, CPU soğutucusu ise Corsair H100i gerisi benim imzamdada yazıyor. NVMe SSD alacaktım sonra günlük kullanımda NVMe SSD'nin hızının hissedilmeyebileceğini birkaç testte görünce şimdilik almaktan vazgeçtim. Macun olarak Cooler Master'ın Mastergel Maker Nano'yu denemeyi düşünüyorum. VRM'leri soğutmak amacıyla ufak bir fan da aldım üzerinde tutup VRM'leri biraz serinletmeyi umuyorum.

    Evet ASUS anakartların kendiliğinden OC yapan bir özelliğin otomatikman açık tutulduğunu ben de duymuştum genellikle anakart tarafından yapılan otomatik OC'ler aşırı voltaj verip verimsiz olabiliyorlar. 24/7 OC yaparak 4.9Ghz dolaylarında ısınmadan kullanabileceğimi düşünüyorum. Ama tamamen şansa kalmış eğer çok müsait bir çipe denk gelmişsem çok voltaj vermeden belki 5ghz de olabilir. Her türlü 1.3V'u geçmemeye çalışacağım. Sıcaklıklarda da hedef maksimum 90 derece.




  • H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Toprağım benim merak ettiğim bu çoğu ddr4 ram kullanan işlemcilerde var olan spike problemi 8.ci nesil intel işlemcilerdede mevcutmu aceba?

  • Toprağım spike bu işlemcide de mevcut.Ama işlem sırasındaki sıcaklık spike ı.Yoksa voltaj spike ı şöyle 1.216 1.220 yükte 1.216 boşta 1.220 yapıp duruyor.Spike bu şekilde
  • H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Aynen benim bi kaç arkadaş sirf bu problem yüzünden ddr4 intel sistemi dağitip ryzen aldılar yukte mesela 70-80 derecelerde gezerken pat arada 100derecelere kadar fırlıyor yada boşta dururken arada yüke bindiriyor ara sıra kendini acayip durum işte

    Bakalım bende senden aldığım işlemci delid yapcam bizin dinçerin müsait zamanını kolluyorum Coollaboratory Liquid ultra varmiş onda delid cihazida var dedi hayırlısı bakalım delidle hava soğutmayla stabil 4.8ghzde kullanırım gibime geliyor senden aldığım işlemciyi

    Soğutucum silverstone AR06



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 2 Kasım 2017; 19:24:45 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.