Şimdi Ara

8700K & 980Ti Classified / Water Cooling Mod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim üzerindeki Costum çalışmasını bitirmiş bulunmaktayım .

Arzu ettiğiniz oyun ve test varsa sıcaklık değerlerini sizlere paylaşabilirim .
    Sistem özellikleri ;
    -8700K 5,2Ghz (Delid) 1.385V
    -980Ti Classified
    -Corsair Dominator 2X8GB 3200Mhz
    -950Pro M.2 Sata
    -850Pro Ssd
    -Evga 1000P2 PSU
    -Thermaltake View31TG
    Costum bileşenleri ;
    -Thermaltake 360MM Radyatör ( EK-Vardar Evo 120MM Fan 2200Rpm 3 adet )
    -EK-240MM XE Radyatör ( Push-Pull 4 adet EK-Vardar 120mm fan 2200Rpm)
    -EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM
    -EK-Vardar Evo 2200Rpm 140MM Fan
    -Pompa için EK-Vardar Evo 120MM 2200Rpm Fan

Arzu ettiğiniz testleri ve oyunları yazarsanız beraber denemiş oluruz ve karşılaştırma yaparız .

Bu arada biliyorum sisteme ekran kartı olmamış ama yeni seriyi beklemekteyim ( oynadığım 3 oyun var zaten şuan BF1 , Far Cry 5 , CSGO)

Edit : Resim Eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA3AA6F80 -- 17 Mayıs 2018; 15:36:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim nacizane gorusum 570x kasaya custom olmaz custom yapacaksaniz CM Cosmos C700p alıp custom yapacaksınız

• Merhabalar.

Bir iki kucuk eksik disinda cok guzel olmus. Sisteminizi gule gule kullaniniz.

Eger elinizde var ise bu ayarlari hic bozmadan division ultra da 1 saatlik oyun sonunda radyator sicakliklari nasil ve performans kaybi varmi diye bir yorum yazmanizi rica edecegim.

• Bütçe varsa Parvum L 1.0 alın bu kasalar da sıkış tepiş duruyor Custom setup, futureproof hem.
  • Ekran kartı olmamış mı? O ekran kartı için can atan binlerce kişi var Türkiye'de. Sistem güzel hayırlı olsun. Ben de watercool 420 taktım ml120 fanlar ve ekwb quick disconnect Ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 17 Mayıs 2018; 13:33:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 980 Ti için 5.2ghz 8700K ya ne gerek var? 4.8ghz bile rahat rahat yeter
  • Ben beğendim elinize bütçenize sağlık, bu işlerde amatör olduğum için yorum yapmam yanlış olur. Böyle bir custom sıvı soğutma projenin maliyeti aşağı yukarı ne kadara maal oluyor? Bende 240mm(Kasa küçük) custom sıvı soğutma düşünmüyor değilim. Nereden nasıl başlayacağım ne kadar bütçeyle yola çıkacağım hiç bilmiyorum. Ufak özetler halinde bilgilendirme yapabilecek birileri varsa çok müteşekkir olurum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 5700XT MECH OC BIOS
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @AlihannAtas 570x kasa bende vardı biliyosun ve costum olmamıştı katılıyorum sana bu konuda mecbur kasa değiştirdim thermaltake view31 aldım bende view71 bekledim ama stok gelmeyince bi yere mecburen view31 aldım . kasa linki :https://www.itopya.com/thermaltake-view-31-temperli-cam-rgb-edition-cift-pencereli-mid-tower-kasa/

@xdeliruzgarhocam bu işte başlarken baya acemiydim eksikler ordan kaynaklanıyor ilerde kasa değiştirdiğimde biraz daha tecrübeyle o eksikleri kapatacam inşallah hocam şuan sadece bf1 , far cry 5 ve prime95 testi aldım BF1 de : işlemci 5,2ghz de 50 derece ekran kartı 43 derece, Far Cry5 de : 5,2 Ghz de 48 derece ekran kartı 43 derece , Prime95 son sürümde Small ftt testinde 58 derece işlemci 3 gün açık bıraktım testi 5,2Ghz de / divisionı teymin edip 1-2 güne testi paylaşırım hocam sizle

@StreamRolleR bütçe var hocam ama dediğiniz kasa biraz ufak geldi sanki bana birde TR de satan yer varmı ?

@Elsa ekwb quick disconnect bildiğim kadarıyla sadece soft tubeler için hocam dimi doğrumudur ? inşallah yeni seriyle ekran kartınıda up yapacaz .

@Arisaka hocam 5,2Ghz ye gelince baktım rahat bir şekilde kaça kadar çıkıyor diye 5,2Ghz gayet ideal prime95 testinde 58 derece 3 gün açık kaldı pc small ftt de 5,3Ghz kullandım biraz ama 1 tık sıcaklıklar yüksek , hazır delid ve costum varken 5,2 Ghz kullanayım dedim.

@Emre-Dylan Teşekkürler hocam yorumlarınız için bende çok acemiyim bu işte soft tubele basladım falan kasa değitirdim yine soft tube sonra dedim yaparız diyip giriştim hard tubele 6 saatte anca yaptım :D hard tube bilerek fazla çektim patlamasın diye iyikide almısım fazla .
    Sıvı soğutma için benim tavsiyem EKWB sitesi vehttps://www.ekwb.com/custom-loop-configurator/ bu linkten kasanıza kadar bütün sistemi yazıyorsunuz size nasıl bileşenler neler kullanmanız gerekenleri veriyor en son listede sizde oynama yaparsınız sonra olmadı yardımcıda olurum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Ben beğendim elinize bütçenize sağlık, bu işlerde amatör olduğum için yorum yapmam yanlış olur. Böyle bir custom sıvı soğutma projenin maliyeti aşağı yukarı ne kadara maal oluyor? Bende 240mm(Kasa küçük) custom sıvı soğutma düşünmüyor değilim. Nereden nasıl başlayacağım ne kadar bütçeyle yola çıkacağım hiç bilmiyorum. Ufak özetler halinde bilgilendirme yapabilecek birileri varsa çok müteşekkir olurum.
    Ekwb xspc gibi premium markalar almamalisin. Doların 4.5TL olduğu gerçeği var ve sıvı soğutmaya para yatırmak öncelik listesinin en sonunda olmalı. Şu konudaki sistem en az 10bin TL , söylemesi kolay ama 5 buçuk aylık asgari maaşa eşit. Bu ülkede 7 milyon kişi asgari maaşla hayatını devam ettirme mücadelesi veriyor.

AliExpress veya eBay'den alınacak full bakır blok radyatör ekwb'nin aynı fiyatında olan radyatörünün içinden geçer. Hırdavatçıdan veya AliExpressten G1/4 başlık ve hortum almalısın. Türkiye'de üretilen hortumlar gayet kaliteli. Hard tubing işi sadece bilgi birikimi değil çok fazla emek de istiyor eğer uykundan falan olacaksan hiç bulaşma bile.

Fanları inventus, Hepsiburada gibi yerlerden alabilirsin. Statik basınç için üretilmiş olmasına dikkat et. Fanda ucuza kaçma, Corsair ve noctua gibi ürünler kullanmaya çalış.

AliExpress'te radyatör+rezervuar kombosu bulabilirsin

CPU bloğunu da Ali'den alabilirsin ve 15 dolarlık bir blok bile ekwb ile aynı performansı verir. https://youtu.be/qo9m0KJrIy4

GPU eğer sağlam bir AIB soğutucusu kullanıyorsa sıvı soğutmaya çevirmek tamamen fantezi işi, bütçen uymuyorsa hiç gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 18 Mayıs 2018; 1:35:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CA3AA6F80

@AlihannAtas 570x kasa bende vardı biliyosun ve costum olmamıştı katılıyorum sana bu konuda mecbur kasa değiştirdim thermaltake view31 aldım bende view71 bekledim ama stok gelmeyince bi yere mecburen view31 aldım . kasa linki :https://www.itopya.com/thermaltake-view-31-temperli-cam-rgb-edition-cift-pencereli-mid-tower-kasa/

@xdeliruzgarhocam bu işte başlarken baya acemiydim eksikler ordan kaynaklanıyor ilerde kasa değiştirdiğimde biraz daha tecrübeyle o eksikleri kapatacam inşallah hocam şuan sadece bf1 , far cry 5 ve prime95 testi aldım BF1 de : işlemci 5,2ghz de 50 derece ekran kartı 43 derece, Far Cry5 de : 5,2 Ghz de 48 derece ekran kartı 43 derece , Prime95 son sürümde Small ftt testinde 58 derece işlemci 3 gün açık bıraktım testi 5,2Ghz de / divisionı teymin edip 1-2 güne testi paylaşırım hocam sizle

@StreamRolleR bütçe var hocam ama dediğiniz kasa biraz ufak geldi sanki bana birde TR de satan yer varmı ?

@Elsa ekwb quick disconnect bildiğim kadarıyla sadece soft tubeler için hocam dimi doğrumudur ? inşallah yeni seriyle ekran kartınıda up yapacaz .

@Arisaka hocam 5,2Ghz ye gelince baktım rahat bir şekilde kaça kadar çıkıyor diye 5,2Ghz gayet ideal prime95 testinde 58 derece 3 gün açık kaldı pc small ftt de 5,3Ghz kullandım biraz ama 1 tık sıcaklıklar yüksek , hazır delid ve costum varken 5,2 Ghz kullanayım dedim.

@Emre-Dylan Teşekkürler hocam yorumlarınız için bende çok acemiyim bu işte soft tubele basladım falan kasa değitirdim yine soft tube sonra dedim yaparız diyip giriştim hard tubele 6 saatte anca yaptım :D hard tube bilerek fazla çektim patlamasın diye iyikide almısım fazla .
    Sıvı soğutma için benim tavsiyem EKWB sitesi vehttps://www.ekwb.com/custom-loop-configurator/ bu linkten kasanıza kadar bütün sistemi yazıyorsunuz size nasıl bileşenler neler kullanmanız gerekenleri veriyor en son listede sizde oynama yaparsınız sonra olmadı yardımcıda olurum hocam
    Evet ekwb quick disconnectler soft tubing Ile uyumlu. Mora 420 gibi devasa bir radyatör kullandığım için soft tubing yapmak zorunda kaldım.

• Merhaba, elinize sağlık öncelikle. Gtx 980 ti classiyi stok hızlarda mı kullanıyorsunuz? Max oc değerlerinde firestrike def ve ultra ayarlarda test bir de time spy testi yapabilir misiniz?

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Evet hocam stok hızlarsa kullanmaktayım ekran kartı overclock işinden pek anlamıyorım hatta hiç anlamıyorum ama stok halde dediğin testleri alıp puanları ve sıcaklık değerlerimi paylaşıyorum
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    time spy kart ve işlemci def
    sonuç ve sıcaklık bilgisi
    fire strike ultra kart ve işlemci def
    sonuç ve sıcaklık bilgisi

• Teşekkürler. Kartınız ref. gtx 1070 ile 1080 arasında bir performansa sahip iyi bir boost hızı var. Belki 1600mhz'lere çıkar. Gpu oc aslında cpu dan çok daha kolay. İşe evga precision indirerek ve YouTube dan video izleyerek başlayabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.