ikinci el aldığım zotac 8600gt ekran kartımı bilgisayarıma taktım test etmeye başladım. Atitool u açtığımda sıcaklık değeri 55-65 C derece oluyo. atitoolda 3D ekranını çaıştırdığımda sıcaklık artmaya başlıyor. 80 e geldiğinde korkup kapatıyorum. Oyuna girmeye korkuyorum. Fanı kusursuz dönüyomuş gibi görünüyor.eski ekran kartım sıcaklık göstermiyodu bende rahat rahat oynuyodum. Bu değerler normal değildir heralde. bir yerde bi yanlış mı yapıyorum??
95 dereceye gelince otamatik olarak kapatıyor bilgisayarı. oyunun ortasında bilgisayar kapanıyor. Bu işte bi terslik var. fan gayet iyi çalışıyor. güzelde bi soğutucusu var. Bilen biri yok mu yaw
fan çalışıyor gözükebilir fakat kaç devirde döndüğünü bilmen lazım.o sıcaklıkta olması gereken devir ortalama 2500 rpm dir
Bende zamanında Palit 8600 Gt kullanmıştım.Soğutma sisteminin iyi olduğu söylenirdi ama benimki 70-80 arası dolaşırdı hep.1 2 saat oyun oynamaya izin vermezdi.Sonra fanın çok yavaş döndüğünü farkettim yeni bir fan uydurdum ondan sonra hiç bir sıkıntı yapmadı.Ayrıca fanda %100 çalışıyor gözüküyordu programlarda.
ben 2 sene kullandım 8600 gt sonic+ hiç böyle bir sorunum olmadı hatta oc lu haldeyken 55 dereceyi geçmezdi..
Senin sorunu çözdüm .5 TL verip bir termal macun alıp GPU nun üzerine bir damla sık .Düzelecektir .Aynı sorunu bende yaşamıştım .
fanın kaç rpm hızla döndüğünü bilmiyorum ama 60 derece sıcaklıkta dönüş hızı %25 yazıyor. gpu ısındıkça fan hızı otomatik olarak artıyor. Ama yine de gördüğüm en yüksek rakam %64. çeşitli programlarla (ntune,rivatuner vb) fanın hızını otomatikten çıkartıp %100 e getiriyorum ama işe yaramıyor fan hızlanmıyor programı açıp kapadığımda yine %25 otomatik gösteriyor. fanı söktüm termal macunu yeterince var gibi geldi bana
quote:
Orijinalden alıntı: de33000
Bende zamanında Palit 8600 Gt kullanmıştım.Soğutma sisteminin iyi olduğu söylenirdi ama benimki 70-80 arası dolaşırdı hep.1 2 saat oyun oynamaya izin vermezdi.Sonra fanın çok yavaş döndüğünü farkettim yeni bir fan uydurdum ondan sonra hiç bir sıkıntı yapmadı.Ayrıca fanda %100 çalışıyor gözüküyordu programlarda.
nasıl bir fan uydurdun ben nasıl değişebilirim??
imzamdaki sistemi sökerek biostar NF61S mikro SE anakart, amd athlon x2 5200+ işlemci, ddr2 533 mhz 1 gb ram ve zotac 8600 gt yi toplamıştım ama şu anda yüklediğim speed fan isimli program baya yanlış birşeyler yaptığımı söylüyor. Resme bakın ve lütfen yardım edin yanıyorum
Bana yardım edebilecek bir allahın kulu yok mu koca sitede. Yanıyorum diyorum.
dostum o yanma işaretini kafaya takma 45 i gecen bütün sıcaklıklarda cıkıyor o işaret termal macun al kartına sür sıcaklıkların cookk yüksek değil
biostaymış sorun update ettim işlemci fanı 3500 rpm e çıktı. Ekran kartı hala sıcak 90 derceyi bulabiliyor ama oyundayken kapanmıyor. ekran kartının sıcak olmasının bi zararı yoksa bi problem yok sistem düzgün çalışmaya başladı
Normalde ekran kartları 100-110 dereceye kadar dayanır, eğer oyunlarda reset yada kapanma gibi bir sorun yoksa korkmana gerek yok.
90 derece olması normal değil arkadaşlar çünkü ben overclocklu haldeyken 55 derecenin üstünü görmüyordum 8600 gt ler serin kartlardır.. termal macununu yenile
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme