Şimdi Ara

8600gt sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikinci el aldığım zotac 8600gt ekran kartımı bilgisayarıma taktım test etmeye başladım. Atitool u açtığımda sıcaklık değeri 55-65 C derece oluyo. atitoolda 3D ekranını çaıştırdığımda sıcaklık artmaya başlıyor. 80 e geldiğinde korkup kapatıyorum. Oyuna girmeye korkuyorum. Fanı kusursuz dönüyomuş gibi görünüyor.eski ekran kartım sıcaklık göstermiyodu bende rahat rahat oynuyodum. Bu değerler normal değildir heralde. bir yerde bi yanlış mı yapıyorum??

• 95 dereceye gelince otamatik olarak kapatıyor bilgisayarı. oyunun ortasında bilgisayar kapanıyor. Bu işte bi terslik var. fan gayet iyi çalışıyor. güzelde bi soğutucusu var. Bilen biri yok mu yaw
  • fan çalışıyor gözükebilir fakat kaç devirde döndüğünü bilmen lazım.o sıcaklıkta olması gereken devir ortalama 2500 rpm dir
  • Bende zamanında Palit 8600 Gt kullanmıştım.Soğutma sisteminin iyi olduğu söylenirdi ama benimki 70-80 arası dolaşırdı hep.1 2 saat oyun oynamaya izin vermezdi.Sonra fanın çok yavaş döndüğünü farkettim yeni bir fan uydurdum ondan sonra hiç bir sıkıntı yapmadı.Ayrıca fanda %100 çalışıyor gözüküyordu programlarda.
  • ben 2 sene kullandım 8600 gt sonic+ hiç böyle bir sorunum olmadı hatta oc lu haldeyken 55 dereceyi geçmezdi..
  • Senin sorunu çözdüm .5 TL verip bir termal macun alıp GPU nun üzerine bir damla sık .Düzelecektir .Aynı sorunu bende yaşamıştım .

8600gt sıcaklık
  • fanın kaç rpm hızla döndüğünü bilmiyorum ama 60 derece sıcaklıkta dönüş hızı %25 yazıyor. gpu ısındıkça fan hızı otomatik olarak artıyor. Ama yine de gördüğüm en yüksek rakam %64. çeşitli programlarla (ntune,rivatuner vb) fanın hızını otomatikten çıkartıp %100 e getiriyorum ama işe yaramıyor fan hızlanmıyor programı açıp kapadığımda yine %25 otomatik gösteriyor. fanı söktüm termal macunu yeterince var gibi geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: de33000

Bende zamanında Palit 8600 Gt kullanmıştım.Soğutma sisteminin iyi olduğu söylenirdi ama benimki 70-80 arası dolaşırdı hep.1 2 saat oyun oynamaya izin vermezdi.Sonra fanın çok yavaş döndüğünü farkettim yeni bir fan uydurdum ondan sonra hiç bir sıkıntı yapmadı.Ayrıca fanda %100 çalışıyor gözüküyordu programlarda.

nasıl bir fan uydurdun ben nasıl değişebilirim??
  • imzamdaki sistemi sökerek biostar NF61S mikro SE anakart, amd athlon x2 5200+ işlemci, ddr2 533 mhz 1 gb ram ve zotac 8600 gt yi toplamıştım ama şu anda yüklediğim speed fan isimli program baya yanlış birşeyler yaptığımı söylüyor. Resme bakın ve lütfen yardım edin yanıyorum

8600gt sıcaklık
  • Bana yardım edebilecek bir allahın kulu yok mu koca sitede. Yanıyorum diyorum.
  • dostum o yanma işaretini kafaya takma 45 i gecen bütün sıcaklıklarda cıkıyor o işaret termal macun al kartına sür sıcaklıkların cookk yüksek değil
  • biostaymış sorun update ettim işlemci fanı 3500 rpm e çıktı. Ekran kartı hala sıcak 90 derceyi bulabiliyor ama oyundayken kapanmıyor. ekran kartının sıcak olmasının bi zararı yoksa bi problem yok sistem düzgün çalışmaya başladı
  • Normalde ekran kartları 100-110 dereceye kadar dayanır, eğer oyunlarda reset yada kapanma gibi bir sorun yoksa korkmana gerek yok.
  • 90 derece olması normal değil arkadaşlar çünkü ben overclocklu haldeyken 55 derecenin üstünü görmüyordum 8600 gt ler serin kartlardır.. termal macununu yenile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.