Şimdi Ara

850 Evo verip 970 Evo almak ve Toshiba TR200 vs 850 Evo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Monster notebook kullanıyorum. Sistemimde Intel 600P 256GB nvme ve Samsung 850 Evo 250GB Sata3 takılı. Bir adet nvme portum boş.

Bir yakınıma ise SSD bakıyoruz ancak şuan bütçesi 300 lira seviyelerinde. Toshiba TR200 240GB tarzı SSD baktım ancak bir yandan da kaşıntı tuttu beni.

Benim Samsung şuan 11.1TBW gözüküyor. Garanti edilen ise 75TBW. 2 yıl daha garantisi mevcut.

Bu durumda 2 sorum var.

1- 850 Evo 250GB Sata3'ü sistemimden çıkartıp 970 Evo nvme 500GB alsam fark hisseder miyim?
    2- Sıfır alacağımız Toshiba TR200 240GB 50TBW garantili SSD, Benim 11,1TBW yazılmış Samsung SSD den daha iyi midir?

Aklımda bir jest olarak 850Evo'yu secure erase yaparak vermek var ancak benim ve onun için mantıklı olacak ise böyle birşey düşünüyorum.

Ya da hiç böyle aksiyonlara girme mi dersiniz?

Toshiba TR200 240GB nasıl bir üründür. Bilinen bir arızası sıkıntısı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 24 Ekim 2018; 16:4:5 >

• evo 970 kullanıyorum. önceden sandisk plus ssd kullanıyordum. şöyle söylim bilgisayar 10 sn. de açılıyorsa şimdi 7 sn. de falan açılıyor. öyle gözle görülür abartılacak bir fark yok yani. ha kopyalama işlemi, program kurulumu vs yaparsın. 970 fark atar ama öyle ahım şahım bişey yok yani. bence gereksiz. gene sizin kararınız.
  • 850 evonun'da sandisk plus'tan iyi olduğu düşünülürse sanırım verdiğim farkı karşılamayacak gibi duruyor.

Peki Toshiba TR200 240GB hakkındaki yorumları merak ediyorum. İş görür mü? Genelde günlük işler, office ve 3d Max - Sketchup ve Autocad kullanılacak.
  • ssd.userbenchmark.com gibi sitelerde binlerce kişinin test sonuçları incelemek faydalı olabilir. SSD hızı eğer yazılımlar için pek cache/buffer gerekmiyorsa 3D ve ya CAD tarzı yazılımların açılma hızları dışında pek faydası olmayacaktır çünkü onların asıl ihtiyacı CPU+GPU+RAM. Kaldı ki SSD'yi cache maksatlı kullanmak ömrünü kısa sürede bitirmesine neden olacaktır.

970 Evo büyük boyutlu tek dosya okumalarında (sıralı okuma) anakart destekliyorsa 3500MB hatta biraz üzerini sağlıyor fakat genel maksatlı kullanımlarda yani farklı boyutlardaki çoklu dosya okumalarında bu hız 1000-1200MB civarlarında. İnsanların gözden kaçırdığı diğer bir konu da Turbowrite. 970 Evo 1300-1400MB tekli dosya yazma hızı vaad ediyor fakat Turbowrite sona erdiğinde bu hız 300MB'ye iniyor. Turbowrite SSD'nin boş alanlarını kullanarak yazma hızını yükseltiyor fakat SSD dolduğunda Turbowrite devre dışı kalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.