Şimdi Ara

802.11n standardı sadece 5 Ghz bandında mı çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda 802.11n ve gigabit ethernet destekleyen routerlardan birini alacağım. Aynı zamanda bunlar çift band da destekliyor. 2.4 ve 5.0 olmak üzere.

PS3, PC'm deki wireless kartı 5.0ghz bandını desteklemiyor, fakat PC'm 802.11n standardını destekliyor. Sadece Notebook'um 5.0ghz standardına uyumlu. Ben alacağım routerı sanırım 5ghz de kullansam sadece notebook ile internete girebileceğim. Süreki band değiştirmek zorunda kalacağım.

Sorum şu; 802.11n yani 150 megabite kadar interneti 2.4ghz bandında da stabil olarak kullanabilir miyim?

Bu arada eğer 5 Ghz bandını gerçekten önerirseniz PC'me 5GHz destekli şu USB adaptörü alabilirim.

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd999561&categoryId=103939

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 15 Şubat 2012; 1:06:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Arkadaşlar yakın zamanda 802.11n ve gigabit ethernet destekleyen routerlardan birini alacağım. Aynı zamanda bunlar çift band da destekliyor. 2.4 ve 5.0 olmak üzere.

PS3, PC'm deki wireless kartı 5.0ghz bandını desteklemiyor, fakat PC'm 802.11n standardını destekliyor. Sadece Notebook'um 5.0ghz standardına uyumlu. Ben alacağım routerı sanırım 5ghz de kullansam sadece notebook ile internete girebileceğim. Süreki band değiştirmek zorunda kalacağım.

Sorum şu; 802.11n yani 150 megabite kadar interneti 2.4ghz bandında da stabil olarak kullanabilir miyim?

Bu arada eğer 5 Ghz bandını gerçekten önerirseniz PC'me 5GHz destekli şu USB adaptörü alabilirim.

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd999561&categoryId=103939

Teşekkürler

Selam Ibrahim

150mbps ağ hızıdır. N desstekli modemin ve ağ kartın varsa tabiki kullanabilirsin.

• Sonun daki harf kalitesini belirler. 802.11 a b n var.
  • Hem 2.4 hemde 5 Ghz de aynı hızda kullanabilirsiniz. Takılmayın bu ayrıntılara.
  • 5ghz in avantajı nedir ?
  • 5 ghz de cok daha fazla veri taşınabili dogal olarak daha hızlıdır 2.4 ghz e göre. Fakat erim düşüktür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

5 ghz de cok daha fazla veri taşınabili dogal olarak daha hızlıdır 2.4 ghz e göre. Fakat erim düşüktür.

verim neden düşük olsunki , 2 şerit yerine 4 şeritli bir yoldan arabaların gittigini dusunun
    hem yolda size dusen alan daha cok olacagindan hızlı gidebilirsiniz hemde aynı sure zarfında
    hedefe varan arac sayısı daha fazla olur verim dusukulugu bunun neresinde ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Hem 2.4 hemde 5 Ghz de aynı hızda kullanabilirsiniz. Takılmayın bu ayrıntılara.

aynı hızda kullanamayadabilirsiniz , çakışma yaşanmayan kanal sayısı 5Ghz 2.4'den de cok daha fazla
    sizle birlikte konusan insan sayısını dusunun , birsey anlatırken karsı tarafın sizi anlama ihtimali aynı anda
    aynı odada konusan kisi sayısı daha az oldukca daha anlasılır hale gelmezmi ?, karsı tarafın sizi anlayıp anlayamamasıda (ozellikle TCP trafiginde )
    direk olarak hızınızı etkiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Arkadaşlar yakın zamanda 802.11n ve gigabit ethernet destekleyen routerlardan birini alacağım. Aynı zamanda bunlar çift band da destekliyor. 2.4 ve 5.0 olmak üzere.

Teşekkürler

yakınlarınızda cok fazla N kullanan kablosuz cihaz yok ise
    kanal 11 den sonrasınıda kullanma şansınız var ise en yuksek verimi alabilirsiniz

tabii bu kablosuz cihazların mesafesine aradaki fiziksel engellere gorede degiskenlik gosterebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

5 ghz de cok daha fazla veri taşınabili dogal olarak daha hızlıdır 2.4 ghz e göre. Fakat erim düşüktür.

verim neden düşük olsunki , 2 şerit yerine 4 şeritli bir yoldan arabaların gittigini dusunun
    hem yolda size dusen alan daha cok olacagindan hızlı gidebilirsiniz hemde aynı sure zarfında

slm. Ben verim düşük yazmadım erim yani kapsama alanı yada sinyal gücü yada çekim mesafesi düşüktür dedim. Örn. Aynı çıkış gücünde örn. 20 dbm 2.4 ghz bir cihazla 500 metre sinyal gönderebiliyorsan yine 20 dbm 5 ghz bir cihazla bu mesafe 300 metreye düşer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

slm. Ben verim düşük yazmadım erim yani kapsama alanı yada sinyal gücü yada çekim mesafesi düşüktür dedim. Örn. Aynı çıkış gücünde örn. 20 dbm 2.4 ghz bir cihazla 500 metre sinyal gönderebiliyorsan yine 20 dbm 5 ghz bir cihazla bu mesafe 300 metreye düşer.

5 GHZ Modemler Kullanılcaksa 2.4 GHZ Cihazların Kapsadırı Alan Kadar Kapsaması İsteniyorsa 2.4.GHZ Cihazların
    Anten Çıkış Gücünden Daha Yüksek Güçte Üretilmeleri Gerek Bu da Daha Fazla Enerji Harcaması Demek, Ama Diger Bir Taraftan 5 GHZ Frekansı 2.4 GHZ Göre Çok Daha Temiz Saglıklı Ve Kesin Data Tranfseri Sağlar ve Aynı Zamanda Mevcut Frekans Kirliginden de Etkilenmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.