Şimdi Ara

8 mbps netlimitsiz kullanıyorum ama hızım 0.44 mbps (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: phoenix58

TTNet'ten Net4 internet paketini kullanıyorum ancak internet hızı çok yavaşladı.2-3 haftadır hız sorunu yaşıyorum.Aynı anda 2-3 siteyi açmıyor,videolar sürekli takılıyor.Hat değerleri şöyle;

Downstream
    Upstream
    SNR Margin 16.6 13.0 dB
    Line Attenuation 20.9 13.0 dB
    Errored Seconds 111 187
    Loss of Signal 5 5
    Loss of Frame 0 0
    CRC Errors 297 490
    Data Rate 512 256 kbps
    Latency INTERLEAVED INTERLEAVED

Bu bilgilerden anlaşılan bir şey varsa paylaşabilir misiniz?

Hızınız'ı 0.5 mbps'e düşürmüşler.
  • TTNET NETLİMİTSİZ 8mbps'e kadar kullanıyordum. 30 dkda bir kesinti problemi yaşıyordum. Aradım müşteri hizmetlerini. Arıza kaydınız alınmıştır gibi birşey söyledi. 1 gün sonra hızım şöyle oldu;

Hat Hızı - Gönderilen (Kbps): 511
    Hat Hızı - Alınan (Kbps): 1024

Bu değerlerde problem yok ama 1mbps nedir ya? Resmen küfür istiyorlar. Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum bunu. Hep kullanabiliyordum tam 8mbps değerini. Yani 1mb/sn değerine ulaşıyordu. Son 1 ayda kopma sorunları başladı.

Şimdi tekrar arasam eski haline getirirler mi? Getirirlerse de kopma sorunları devam eder mi? Ya da 6mbps gibi bir değere mi sabitlettirmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R1D1

TTNET NETLİMİTSİZ 8mbps'e kadar kullanıyordum. 30 dkda bir kesinti problemi yaşıyordum. Aradım müşteri hizmetlerini. Arıza kaydınız alınmıştır gibi birşey söyledi. 1 gün sonra hızım şöyle oldu;

Bu değerlerde problem yok ama 1mbps nedir ya? Resmen küfür istiyorlar. Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum bunu. Hep kullanabiliyordum tam 8mbps değerini. Yani 1mb/sn değerine ulaşıyordu. Son 1 ayda kopma sorunları başladı.

Şimdi tekrar arasam eski haline getirirler mi? Getirirlerse de kopma sorunları devam eder mi? Ya da 6mbps gibi bir değere mi sabitlettirmeliyim?

Bende kardeşim aynı sorunla mücade ettim. Şuan 800 Kb Upload 1845 kb Download hızında sabit bir değerle arada sırada düşmelerle sorunumu çözdüler.

Sana tavsiyem şikayetini site üzerinden şikayet olarak belirt.

Ben bunu yaptığımda beni ankara müşteri hizmetlerinden bir bey aradı hattı önce 1 Mbit yaptı. sorun yoktu. 2 Mbit yaptı yine sorun olmadığı için bu sefer 4 mbit denedi. Sistem üstünden modeminize giden değerlerin kötüleştiğini gördüm istersenbiz 2 mbit de kalsın sorun yaşamazsınız. dedi bende 4 mbit de sorun yaşamaktansa 2 mbit e razı oldum. Yine kötü ama el mahkum. 55 TL Adsl Ücreti birde 20 tl telefon adsl kullanmak için tam 75 TL para veriyorum. Bir altyapı yenilense direk fiber optik bağlantıya geçicem. Millet 8 mbit kullanırken ben aynı paraya zar zor 1845 Kb kullanıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eros2999 -- 1 Ekim 2011; 16:05:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eros2999

quote:

Orijinalden alıntı: R1D1

TTNET NETLİMİTSİZ 8mbps'e kadar kullanıyordum. 30 dkda bir kesinti problemi yaşıyordum. Aradım müşteri hizmetlerini. Arıza kaydınız alınmıştır gibi birşey söyledi. 1 gün sonra hızım şöyle oldu;

Bende kardeşim aynı sorunla mücade ettim. Şuan 800 Kb Upload 1845 kb Download hızında sabit bir değerle arada sırada düşmelerle sorunumu çözdüler.

Sana tavsiyem şikayetini site üzerinden şikayet olarak belirt.

Ben bunu yaptığımda beni ankara müşteri hizmetlerinden bir bey aradı hattı önce 1 Mbit yaptı. sorun yoktu. 2 Mbit yaptı yine sorun olmadığı için bu sefer 4 mbit denedi. Sistem üstünden modeminize giden değerlerin kötüleştiğini gördüm istersenbiz 2 mbit de kalsın sorun yaşamazsınız. dedi bende 4 mbit de sorun yaşamaktansa 2 mbit e razı oldum. Yine kötü ama el mahkum. 55 TL Adsl Ücreti birde 20 tl telefon adsl kullanmak için tam 75 TL para veriyorum. Bir altyapı yenilense direk fiber optik bağlantıya geçicem. Millet 8 mbit kullanırken ben aynı paraya zar zor 1845 Kb kullanıyorum...

Şu an 4mbit yaptılar ve sorun yok. Normalde yeterli gelmezdi ama senin durumunu görünce işler değişti. Gerçekten kötü durumdaymışsın, üzüldüm.

• Benim sorunum hala devam ediyo hala 1mbit Allah belalarnı wersin zehir olsun aldıkları para
  • hat değerlerime nasıl bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halit1x1

hat değerlerime nasıl bakarım

Hat değerlerini modem arayüzünden görsen de en mantıklısı TTNET müşteri hizmetlerine arıza kaydı açtırmak ve hat değerlerinin normal mi yoksa değer bakımından düşükmü olduğunu sadece karşıdaki teknik birim bilgisayar başından görmelerini sağlamaktır...
  • bu mudur hat değeri

Internet Bağlantısı: Bağlantı var
    ADSL Bağlantısı: Bağlantı var
    ADSL Hızı: 254 / 506 kbps
    Internet IP Adresi: -------------
    ADSL MAC Adresi

benim suanki hızım 50kby gibi çok düşük bi rakam taş devrinde yasıyoruz sanki :D

Bana verilmesi gereken hız kaç

Birde böyle bişey buldum airtes modem şifresiyle girdim
    Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    254
    Downstream Hızı (Kbps)
    506
    Upstream Sınırı
    -25
    Downstream Sınırı
    15
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    Downstream Hat Zayıflaması
    61
    Upstream Hat Zayıflaması
    41
    Peak Cell Rate
    599 cells per sec
    CRC Rx Fast
    2
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halit1x1 -- 2 Ekim 2011; 12:39:11 >
  • Aynı sorun bende de var. Kayit actiracaktim ama 25 GByi astığım için önümüzdeki ay arayın dediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 6 MB internet kullanırken sabah bir ölçtüm şaka gibi. 0.44 MB/s. 70 lira parayı bunun için mi veriyoruz biz?
  • quote:

bu mudur hat değeri

ADSL MAC Adresi

benim suanki hızım 50kby gibi çok düşük bi rakam taş devrinde yasıyoruz sanki :D

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    254
    Downstream Hızı (Kbps)
    506
    Upstream Sınırı
    -25
    Downstream Sınırı
    15
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    61
    Upstream Hat Zayıflaması
    41
    Peak Cell Rate
    599 cells per sec
    CRC Rx Fast
    2
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

Hat değerlerin çok kötü görünüyor. Yalnız bu değerlerin doğru orantılı ölçümünü sadece ttnet yapabiliyor. Arıza kaydı açtırmanı ve sorunun çözülmesi için gerekli altyapı çalışmasının yaptırılmasını iste. Olmadı en yakın müdürlüğe gidip şikayet dilekçesi ver.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

5 6 MB internet kullanırken sabah bir ölçtüm şaka gibi. 0.44 MB/s. 70 lira parayı bunun için mi veriyoruz biz?

Bunun için vermemek gerekiyor. Ama şuan el mahkum. Bu parayı veriyor ve altyapısını yenilemiyen bir firmanın mecburi olarak internet hizmetini kullanıyoruz. Ayıp...

• quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Aynı sorun bende de var. Kayit actiracaktim ama 25 GByi astığım için önümüzdeki ay arayın dediler.

Kardeşim varya bana böyle cevap verseydi karşımdaki kişiyi telefondan döverdim. Hattının 25 GB ı aşması hat değerlerini ölçmemek veya hattının yüksek hız değerlerini kaldırıp kaldırmadığını test etmek için bahane olamaz. Çok büyük bir ayıp daha... Sırf başından atmak için söylenmiş birşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eros2999 -- 3 Ekim 2011; 1:15:00 >

• quote:

bu mudur hat değeri

ADSL MAC Adresi

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    254
    Downstream Hızı (Kbps)
    506
    Upstream Sınırı
    -25
    Downstream Sınırı
    15
    Trained Modulasyon
    ADSL_2plus
    LOS Hataları
    0
    61
    Upstream Hat Zayıflaması
    41
    Peak Cell Rate
    599 cells per sec
    CRC Rx Fast
    2
    CRC Tx Fast
    0
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path

Bu hat değerlerinide düzeltmek seninle alakalı değil. Tamamen ttnetle alakalı olan birşey.

Eyer senin bina panondan modemine kadar gelen hattında sorun yok ve değerleri bu bağlantı hattı düşürmüyorsa bu tamamen ttnet in alt yapı yetersizliğinden ve iş yapmak istemeyişinden kaynaklanıyor. Peki bu adamlar neden maaş alıyor ???

İş yapacaksın ki maaş al !!!

Alt yapı yetersiz diye bir bahane olamaz. Şuan reklamları dönüyor 100 Mbit internetle ttnet diye. Yahu 2 Mbit i zor veriyor bu adamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Aynı sorun bende de var. Kayit actiracaktim ama 25 GByi astığım için önümüzdeki ay arayın dediler.

2 gün önce bana da öyle dedi. (1 Ekim) Sonra hattınız kaldırmıyor dedi. (7 aydır sorunsuz kullanıyordum sorun sadece son 1 ayda.) Biraz ısrar ile sonuç güzel. 4mbit yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R1D1 -- 4 Ekim 2011; 15:30:09 >
  • Benimki de geçen ay yavaşladı. Modemin panelinden baktım 512 kbps görünüyor. Hemen aradım müşteri hizmetlerini. Beyefendi bilgielrini kontrol ettim, hattınız 7,5 Mbps alacak kapasitede görünüyor dedi. Ama şu anda 512 kbps dedim. Bir arıza kaydı oluşturdu, 2 saat içinde 2 mbps oldu bağlantı.
    Şu anda kota sıfırlanmış olmasına rağmen hala 2 mbps. Bundan yüksek hızı hiç görmedim. Santrale uzak olduğum için mi böyle düşük sonra santral 8 mbit'e kadar demesine rağmen 2 mbit olarak mı sabitlemiş?

Şu anda ne yapmam gerekir?

Hat durumu şu şekilde:
    quote:

noise margin upstream: 9 db
    output power downstream: 17 db
    attenuation upstream: 27 db

noise margin downstream: 6 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 44 db

• quote:

Orijinalden alıntı: Otganbıllık

Benimki de geçen ay yavaşladı. Modemin panelinden baktım 512 kbps görünüyor. Hemen aradım müşteri hizmetlerini. Beyefendi bilgielrini kontrol ettim, hattınız 7,5 Mbps alacak kapasitede görünüyor dedi. Ama şu anda 512 kbps dedim. Bir arıza kaydı oluşturdu, 2 saat içinde 2 mbps oldu bağlantı.
    Şu anda kota sıfırlanmış olmasına rağmen hala 2 mbps. Bundan yüksek hızı hiç görmedim. Santrale uzak olduğum için mi böyle düşük sonra santral 8 mbit'e kadar demesine rağmen 2 mbit olarak mı sabitlemiş?

Şu anda ne yapmam gerekir?

Hat durumu şu şekilde:
    quote:

noise margin upstream: 9 db
    output power downstream: 17 db
    attenuation upstream: 27 db

noise margin downstream: 6 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 44 db

Yapacağın tek şey kardeşim internet üstünden şikayetini açık ve net bir şekilde belitmek. Sonrası seni rayacak olan müşteri hizmetleri yetkilisi veya görevlisi ile modemin açıkken değerlerini yükseltmesi.

Santralinin 8 Mbit i desteklemiyor yok destekliyor bu saçmalıklara kanmayın .

Hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Gerekirse benim gibi 10 Kez telefon edin 4 Kez internetten şikayet yazın... EEE Anca ...

• DSL Status: Connected
    DSL Modulation Mode: ADSL2+
    DSL Path Mode: Fast
    Downstream Rate: 1021 kbps
    Upstream Rate: 511 kbps
    Downstream Margin: 12 db
    Upstream Margin: 12 db
    Downstream Line Attenuation: 38 db
    Upstream Line Attenuation: 12 db
    Downstream Transmit Power: 12 db
    Upstream Transmit Power: 18 db

arkadaşlar bende NETLİMİTSİZ Paketi kullanıyorum aylık 54tl oduyorum ve degerlerim yukarda
    ttnet hız testi yaptım
    indirme: 0.87mbps
    yukleme 0.43mbps çıktı

ama internette gezerken baglantı çok yavaş. Kotamda henüz 3gb. Sorun ne olabilir?

değerlerim doğrumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXaLs

DSL Status: Connected

arkadaşlar bende NETLİMİTSİZ Paketi kullanıyorum aylık 54tl oduyorum ve degerlerim yukarda
    ttnet hız testi yaptım
    yukleme 0.43mbps çıktı

ama internette gezerken baglantı çok yavaş. Kotamda henüz 3gb. Sorun ne olabilir?

değerlerim doğrumu?

hat değerleriniz kötü, bu yüzden hızınız 1 mbps'e düşürülmüş. 8 mbps olması gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: eXaLs

DSL Status: Connected

ttnet hız testi yaptım
    yukleme 0.43mbps çıktı

değerlerim doğrumu?

hat değerleriniz kötü, bu yüzden hızınız 1 mbps'e düşürülmüş. 8 mbps olması gerekirdi.

Şuan TVde 100 Mb Saniyede download hızı mevcut alt yapımız diyen TTNET

Pravoooo Çok Büyük Alkış... Ttnet Mümkünlüde Oturmaya devam...

Anca orada Herşey Mümkün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.