Şimdi Ara

8 çekirdek işlemci ile 4 çekirdek işlemci farkı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
11.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • oyunlar az cekırdek kullanır bır cogu tek kullanır.yavas yavas cok cekırdeğe dogru gıdıyor.. ama sen altta chrome acar dıscord acarsan o az cekırdkeler başlar teklemeye. ve can sıkıcı droplar yemeye baslarsın.
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    aynen öyledir

bazı oyunlarda artık 2/2 işlemciyle "donmadan" oynamak mümkün bile değildir. 2/4 işlemciler en azından 4 çekirdek karakteristiği gösterebildiği için daha muntazam oynatırlar. bu bahsettiğim fenomene dair de bir video çekeceğim ilerleyen saatlerde, sizin için daha açık bir şekilde gün yüzüne çıkmış olur

hem de smt/htnin aslında tam olarak kullanıldığında performansı ne kadar yüceltebildiğini görebiliriz bu sayede. dediğim gibi, olay tamamen oyunun thread ihtiyacına bağlı. evet 2/4 4/4 ile aynı performansı veremez ama program 4 threade göre ölçeklenebiliyorsa, 2/2ye göre 2/4 muazzam bir artış getirir

2/2 (ekstra not: oyun donmaktan oynanamaz haldeydi)
    8 çekirdek işlemci ile 4 çekirdek işlemci farkı  nedir?

---

2/4 (ekstra not: oyun yer yer donuyordu ama 2/2ye göre muazzam değişiklik yarattı)

---

4/4 (ekstra not: donmaların çoğu gitti ve daha stabil fps değerlerine ulaşıldı)

---

4/8 (ekstra not: oyun nihayet bu noktada rahatladı, iyi ve stabil fps vermeye başladı)

---

frametime grafiklerine de dikkat ediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 26 Mayıs 2020; 20:58:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

aynen öyledir

bazı oyunlarda artık 2/2 işlemciyle "donmadan" oynamak mümkün bile değildir. 2/4 işlemciler en azından 4 çekirdek karakteristiği gösterebildiği için daha muntazam oynatırlar. bu bahsettiğim fenomene dair de bir video çekeceğim ilerleyen saatlerde, sizin için daha açık bir şekilde gün yüzüne çıkmış olur

hem de smt/htnin aslında tam olarak kullanıldığında performansı ne kadar yüceltebildiğini görebiliriz bu sayede. dediğim gibi, olay tamamen oyunun thread ihtiyacına bağlı. evet 2/4 4/4 ile aynı performansı veremez ama program 4 threade göre ölçeklenebiliyorsa, 2/2ye göre 2/4 muazzam bir artış getirir

2/2 (ekstra not: oyun donmaktan oynanamaz haldeydi)

---

2/4 (ekstra not: oyun yer yer donuyordu ama 2/2ye göre muazzam değişiklik yarattı)

---

4/4 (ekstra not: donmaların çoğu gitti ve daha stabil fps değerlerine ulaşıldı)

---

4/8 (ekstra not: oyun nihayet bu noktada rahatladı, iyi ve stabil fps vermeye başladı)

---

frametime grafiklerine de dikkat ediniz
    Çok teşekkür ediyorum hocam.
    Daha iyi anlatılamazdı herhalde.

Bu arada işlemciniz 3400G değil mi acaba?

Benim pc de 2/4 eski bir intel cpu. Pandemi olmasaydı bu yaz kazanacağım parayla amd sistem toplayacaktım. Hayal oldu artık başka bahara.

Şimdi herkes diyor ya yeni oyunlar bile hâlâ 2 çekirdek veya 4 çekirdek kullanıyor diye. Sallıyorlar bence. Oyun motoru neyi destekliyorsa oyun da o kadar çekirdek kullanır.

Benim araştırmam bu hocam:

*Unreal engine 4 çekirdek destekliyormuş.(rezil)
    *Unity engine 6 çekirdek destekliyormuş.
    *Cryengine 8 çekirdek destekliyormuş.
    *Ubisoft'un Anvilnext (AC odyssey gibi) motoru 12 çekirdek destekliyormuş.
    *EA'nın Frostbite motoru her oyununa göre değişken olsa da BF5'te tüm çekirdekleri destekliyormuş(testte 12 çekirdek denenmiş)

Şu durumda sırf oyun için alınacaksa 4/8'den aşağı 6/12'den fazla almak gereksiz o zaman.
    5-6 yıl kullanayım deniyorsa 8/16 alın diye de tavsiye verilebilir; ama çoğu kişi sistemini o kadar uzun süre güncellemeden kullanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 26 Mayıs 2020; 21:53:28 >

benimki ryzen 2700

sallamaktan ziyade, tartışmaya tuz biber olsun diye öyle diyorlar biraz. kastettikleri oyunlar genelde csgo, yeni çıkmış olan valorant, lol ve dota. bu tür "competitive" oyunların 4 çekirdekten fazlasına ihtiyaç duymadıkları doğru. sebebi ise basit, bir oyun ne kadar çok çekirdek ile scale olursa, geriye uyum sorunu yaşıyor.

tam bunları yazarken, bilgisayarı 2 çekirdek ile boot ettim. ac odyssey yüklenmiyor. evet, harita bile açılmıyor. 15 dakikadır yükleme ekranında. 2 çekirdek öyle bir nokta ki bu oyun için, shaderları compile ederken muhtemelen zaman aşımına uğruyor ve yükleyemiyor.

ben şimdi bu 2 çekirdek haliyle csgo açsam oynarım, valorant da açsam oynarım. lol ve dota da oynarım. hatta, kabul edilebilir FPS bile alırım.

ama kimi oyun açılmaz, kimisi açılır dona dona oynar v.b

---

doğru bir kanıya varmışsınız. 4/8den aşağı alınmaz. ama alınmazından da ziyade, artık istesen de alamazsın

hem intel tarafında hem de amd tarafında artık oyun için en düşük kabul edilen gamlar olan i3 ve r3 seri işlemciler 4/8 oldular. athlon ve pentiumlar için 4/4 olmalarını bekliyorum.

işin gerçeği, 6/12den aşağısının alınmamasını önerirdim ben.

3300x hızıyla ve skorlarıyla cok cazip geliyor insanlara ama, oyun cekirdeklerle iş görebildiğinde hız ikinci plana düşebiliyor

benim önerim yeni jenerasyonda 150 dolar fiyattan girecek 10400f/3600 gibi işlemcilerin altında oyun sistemi kurulmaması.

eğer daha düşük bir bütçeye sahipsen 3300x/1600af kabul edilebilir. o ikisi arasında ne önereceğime ise ben de tam emin değilim. şu an 4/8 ve 6/12 arasında brüt fark yaratan çok az oyun var. valorant cs vs. oynayıp maximum fps kovalayayım kafasında olanlar için 3300x... cazip olabilir

ama böyle ac valhalla, cyberpunk gibi önümüzdeki süreçte çıkacak oyunlarda ben 1600af'nin daha rahat oyun oynatacağına "inanıyorum". kesinlik veremem tabii ki

işte en güzeli, hem güçlü ipcyi hem de çok çekirdeği bünyesinde barındıran 3600 10400f veya varsa paran 10600kf gibi işlemcilere yönelmek

amd tarafında 4600 serisi de geldiğinde tabii orada da çok cazip alternatifler oluşur

--

hasbelkader, oyunlar çekirdekleri kullanıyor, kullanacak da. bu attıgım oyun bir istisna değil, gelip böyle lanse edenler olabilir. apex legends oyununda da bu durum var, başka birçok oyunda da bu durum var.

• quote:

benimki ryzen 2700

sallamaktan ziyade, tartışmaya tuz biber olsun diye öyle diyorlar biraz. kastettikleri oyunlar genelde csgo, yeni çıkmış olan valorant, lol ve dota. bu tür "competitive" oyunların 4 çekirdekten fazlasına ihtiyaç duymadıkları doğru. sebebi ise basit, bir oyun ne kadar çok çekirdek ile scale olursa, geriye uyum sorunu yaşıyor.

tam bunları yazarken, bilgisayarı 2 çekirdek ile boot ettim. ac odyssey yüklenmiyor. evet, harita bile açılmıyor. 15 dakikadır yükleme ekranında. 2 çekirdek öyle bir nokta ki bu oyun için, shaderları compile ederken muhtemelen zaman aşımına uğruyor ve yükleyemiyor.

ben şimdi bu 2 çekirdek haliyle csgo açsam oynarım, valorant da açsam oynarım. lol ve dota da oynarım. hatta, kabul edilebilir FPS bile alırım.

ama kimi oyun açılmaz, kimisi açılır dona dona oynar v.b

---

doğru bir kanıya varmışsınız. 4/8den aşağı alınmaz. ama alınmazından da ziyade, artık istesen de alamazsın

hem intel tarafında hem de amd tarafında artık oyun için en düşük kabul edilen gamlar olan i3 ve r3 seri işlemciler 4/8 oldular. athlon ve pentiumlar için 4/4 olmalarını bekliyorum.

işin gerçeği, 6/12den aşağısının alınmamasını önerirdim ben.

3300x hızıyla ve skorlarıyla cok cazip geliyor insanlara ama, oyun cekirdeklerle iş görebildiğinde hız ikinci plana düşebiliyor

benim önerim yeni jenerasyonda 150 dolar fiyattan girecek 10400f/3600 gibi işlemcilerin altında oyun sistemi kurulmaması.

eğer daha düşük bir bütçeye sahipsen 3300x/1600af kabul edilebilir. o ikisi arasında ne önereceğime ise ben de tam emin değilim. şu an 4/8 ve 6/12 arasında brüt fark yaratan çok az oyun var. valorant cs vs. oynayıp maximum fps kovalayayım kafasında olanlar için 3300x... cazip olabilir

ama böyle ac valhalla, cyberpunk gibi önümüzdeki süreçte çıkacak oyunlarda ben 1600af'nin daha rahat oyun oynatacağına "inanıyorum". kesinlik veremem tabii ki

işte en güzeli, hem güçlü ipcyi hem de çok çekirdeği bünyesinde barındıran 3600 10400f veya varsa paran 10600kf gibi işlemcilere yönelmek

amd tarafında 4600 serisi de geldiğinde tabii orada da çok cazip alternatifler oluşur

--

hasbelkader, oyunlar çekirdekleri kullanıyor, kullanacak da. bu attıgım oyun bir istisna değil, gelip böyle lanse edenler olabilir. apex legends oyununda da bu durum var, başka birçok oyunda da bu durum var.
    Doğru demişsiniz hocam, artık yeni işlemciler 4/8'den aşağı gelmiyorlar zaten. Ben eski modelleri de göz önünde bulundurarak ve minimum bütçeyi hesap ederek söyledim bunu.

Yoksa hocam, daha üst seviyede sistem toplamanın limiti yoktur

Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum hocam.

gördügünüz gibi 2015 tarihli eski mimari bir oyun bile 4/8 ile daha stabil ve daha yüksek fpsler cıkarabiliyor
  • quote:

gördügünüz gibi 2015 tarihli eski mimari bir oyun bile 4/8 ile daha stabil ve daha yüksek fpsler cıkarabiliyor
    valla hocam ne desem boş. Adamsınız ya.

dediğiniz gibi 4/8 bayağı farkı uçurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 26 Mayıs 2020; 23:32:13 >

• olay orada da bitmiyor.

o yüzden.... "geçmiş" oyunların tablolarına bakmayın. genel olarak "tablolara" çok takılmayın... oyun içi durumlar bambaşka olabiliyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.