Şimdi Ara

(8 Aralik) IRAK/IRAN ABD SAVASI (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
3
Favori
19.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

Tiyatroda son perde; bol fondotenli sarı kafanın söylediği zühtü türküsü...

Artık netim bu adımlar dahilinde oynanan tiyatroda...

Şİmdi uzun uzadıyca yazmayacağım,bu başlıkta yazdığım aşşağıdaki linkteki yazımda genişce söyledim;
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141540802

Ek olarak trump nato'yu olaylara çekip aynı ırak işgali ortamınıda yaratmak istiyor.Bahaneler net; nükleer çalışmaları iptal edin...
    Ayrıca ekonomik yaptırımların derinleştirilmesini devreye alacak trump,yani iran'nın ticaret yaptığı rusya-Türkiye-çin eksenindeki yolların kapatılmasını istiyor böylece iran kendi içinde yokluk çekip iç kargaşa yaşayarak işgal koşullarını oluşturmak istiyor.

Şurası da net şekilde görüldüki abd ve iran kapalı kapılarardında istihbarat teşkilatları arasında görüşüyor zira iran memnun abd daha memnun?

Kısaca tablo ortada...horoz tablosunun altına horoz yazmanın manası yok..horoz horozdur...
    Ek olarak trump nato'yu olaylara çekip aynı ırak işgali ortamınıda yaratmak istiyor.Bahaneler net; nükleer çalışmaları iptal edin...
    Ayrıca ekonomik yaptırımların derinleştirilmesini devreye alacak trump,yani iran'nın ticaret yaptığı rusya-Türkiye-çin eksenindeki yolların kapatılmasını istiyor böylece iran kendi içinde yokluk çekip iç kargaşa yaşayarak işgal koşullarını oluşturmak istiyor.

bu dediğiniz ile

Şurası da net şekilde görüldüki abd ve iran kapalı kapılarardında istihbarat teşkilatları arasında görüşüyor zira iran memnun abd daha memnun?

bu çelişmiyormu? bu iki ülke birlikte çalışıp iş tutuyorsa, abd niye iranı mahvetmek için ambargo uyguluyor, niye iranı işgal etmek istesin. ne güzel işbirlikçi bir ülke var işte.
    peki iran geri zekalı mı, kendini bu şekilde mahvetmek isteyen, işgal etmek isteyen bir ülke ile niye iş tutsun.

bölgede ve dünyada alenen amerika ile iş tutan, amerika işbirlikçisi bunca ülke rahat ve sefa içinde geçinip giderken, iran bütün bu sefaleti niye çekmeye razı olsun. niye 40 yıldır ambargo altında ezilsin. malvarlıkları el konsun, iş yapamasın, dunya kadar zarara uğrasın, petrolunu satamasın, liderleri BM toplantısına bile alınmasın?

• quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

bu dediğiniz ile

bu çelişmiyormu? bu iki ülke birlikte çalışıp iş tutuyorsa, abd niye iranı mahvetmek için ambargo uyguluyor, niye iranı işgal etmek istesin. ne güzel işbirlikçi bir ülke var işte.
    peki iran geri zekalı mı, kendini bu şekilde mahvetmek isteyen, işgal etmek isteyen bir ülke ile niye iş tutsun.

bölgede ve dünyada alenen amerika ile iş tutan, amerika işbirlikçisi bunca ülke rahat ve sefa içinde geçinip giderken, iran bütün bu sefaleti niye çekmeye razı olsun. niye 40 yıldır ambargo altında ezilsin. malvarlıkları el konsun, iş yapamasın, dunya kadar zarara uğrasın, petrolunu satamasın, liderleri BM toplantısına bile alınmasın?

Alıntıları Göster
    olay kasım süleymani çerçevesinde değerlendirirseniz sonucu net görürsünüz.
    Önceki mesajlarımda belirtmişdim detaylıca.

Tavaşna kaç,tazıyı tut misali bir durum oldu..düz mantıkda bakıldığı zaman ise hiç bir parça yerine oturmuyor zaten.

-İran'nın attığı boş füzeler ile "intikamımızı aldık" diyorlar?,oysaki adamların en büyük 2. adamı öldü? bu nasıl intikam diye sorarlar adama?
    -akabinde ABD tarafı da "bize hiç bir şey olmadı,,biz en büyüğüz ama saldırmayacağız" diyor? oysaki en ufak terör eylemlerine ABD karşı atak yapan bir ülke,tutunki adamların üsleri saldırıya uğramış,uluslararası literatürde bu savaş sebebidir.
    -Saldırıda ölen amerikalı yok ve saldırı zamanı havasavunma sistemleride aktif değil? her abd üssünde de patriotlar var?

Bunun gibi kafa yakan sorular varken iran güçlümü-güçsüzmü ve ya ABD saldırıya hazır mı değil mi soruları yerine daha derinlere inerek konuyu anlamak gerekiyor ve o sorunda kasım süleymani sadece abd için sorun değildi,iran içinde sorundu..yaşanan tabloya bakmak yeterli sadece..

• Iran'daki üst düzeydeki komutan ve yetkililer Suleymani'yi gozden çıkardı ve öldürülmesine göz yumdu.

ABD bunun üzerine 2-3 füze atmalarına izin verdi yalandan, şimdi de çıkıp hadi kınayalım, ekonomik tepki verelim, hele ben bir başkan olayım İran'in nükleer silah yapmasına izin vermeyecem diyor.

Ben hayatımda böyle tiyatroyu en son malum günde izlemiştim bu 2 oldu.İkisi de seçim yatırımı yaptı oturdu köşesine.

Yok bunlar Fars yok bu taramp deli deli dediniz ne oldu? Biri en ünlü ve sevilen generali öldü diye taşa toprağa 2 füze attı öteki hiçbir şey olmamış gibi hadi ekonomik yaptırım yapalım dedi.

Anasını sattığım dünyasında asıl sermaye sahipleri zaten 50 kişi, para bunların arasında dönüyor biz de kukla olarak izliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Iran'daki üst düzeydeki komutan ve yetkililer Suleymani'yi gozden çıkardı ve öldürülmesine göz yumdu.

ABD bunun üzerine 2-3 füze atmalarına izin verdi yalandan, şimdi de çıkıp hadi kınayalım, ekonomik tepki verelim, hele ben bir başkan olayım İran'in nükleer silah yapmasına izin vermeyecem diyor.

Ben hayatımda böyle tiyatroyu en son malum günde izlemiştim bu 2 oldu.İkisi de seçim yatırımı yaptı oturdu köşesine.

Yok bunlar Fars yok bu taramp deli deli dediniz ne oldu? Biri en ünlü ve sevilen generali öldü diye taşa toprağa 2 füze attı öteki hiçbir şey olmamış gibi hadi ekonomik yaptırım yapalım dedi.

Anasını sattığım dünyasında asıl sermaye sahipleri zaten 50 kişi, para bunların arasında dönüyor biz de kukla olarak izliyoruz.
    görüşünüze bende katılıyorum zira bu olaylar sonrası global ekonominin vereceği tepkileri iyi analiz etmek gerek.

Ayrıca mesajınıza ek olarak,kasım süleymani tam bir istihbarat uzmanı bir adamdı.Avrupda kendisine "iranlı bond" yakıştırması yapılıyordu.Süleymanin oldukça karmaşık istihbarat ağı vardıki gerek cia gerekse mossad gibi büyük istihbarat servislerinin gözünün önünden kayboluveriyordu..BU minvalde süleymaninin yeri ve konumu bir şekilde cia tarafına "ulaştırıldı"..

Yanlız anlayamadığım "diğer malum gün" dediğiniz zaman için oldu..O nuda açıklığa kavuşturursanız bizde aydınlanırız belki?

• Onu bunu bilmem de bizim ülkemiz ve bölgemizde psikolojik üstünlü İran'da, Bölgedeki ABD merkezli tüm yerel medyada bile İrancılar hakim. Bu konunun başlığı bile İran'in psikolojik üstünlüğüne hizmet ediyor O da bir şey mi, bu akşam Trump konuşurken bir an neredeyse bu da İrancı diyesi geliyor insanın. Herkes hep birlikte İran'ı psikolojik olarak çok güçlü gösterip şişirme cabasında...

• Tiss.
    Olan Kasım süleymaniye ye oldu

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Diğer malum gün

5-6tane sarıklının uçak kaçırıp ABD'nin en büyük şehrindeki kuleleri ve dünya üzerinde en güvenli bölge denilen Pentagon'u vurması, sonrasında ABD ordusunun özgürlük adı altında Irak'a girip petrol şirketlerine yer açması.

• Olayın enteresan bir yönü var.

-Süleymani cenazesinde izdiham çıktı 32 kişi öldü. Birbirlerini öldürdüler yok yere.

-İran bilmem kaç tane füze gönderdi. Trump ın açıklamasına göre bir Amerikan askeri bile yaralanmadı.

Bulunduğumuz coğrafyada bulunan insanlık için durum gerçekten çok vahim.

Bu kadar beyni kullanamama durumunu açıklayabilecek herhangi bir vaka olamaz diye tahmin ediyorum.
  • Danışıklı dövüş bunlar arkadaşlar . Hasan Ruhani'nin eline müthiş bir milliyetçilik kozu geçti . Hem ülke içi siyasette yerini sağlamlaştırdı hem halka da inceden Amerika'ya karşı kin güttürdü . 3. dünya savaşı çıkacak diyenler var . Herhangi bir operasyon bile yapılacağına inanmıyorum ben .
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyroSemi

Çok güzel yazmışsınız hocam.Çin öyle bir atak yaptı ki Amerika tüm planlarını bozmak zorunda kaldı.Hala Türkiye’yi asıl proje olarak gören var.ABDnin asıl amacı İran’ı aldıktan sonra Irak’ı da bölüp Kürt devletini kurmak.Sonra ver elini Hindistan Çin
    Trumph, Amerikanın çomar tabir etttiğimiz alt eğitim ve gelir düzeyine sahip seçmenini fakirleşmelerinin sebebinin Çin devleti olduğu ve bunun yancısının da İran olduğu konusunda gayet güzel konsolide etti ve tabi ki asıl hedef Çin.

Çin bir araba ise İran onun Yakıt deposudur, ve Çin İranı kendi eyaletiymiş gibi korumak zorunda, bazı arkadaşlar tarihi bilmez, Nato Kore yarımadasını tamamen aldğının ertesi günü Çin devleti yarım adaya 1 gün de 1 milyon asker çıkardı ve adanın yarısını geri aldı Natoyu fifti fiftiye razı olmak zorunda bıraktı, hem de en sefil zamanlarını yaşadığı bi dönemde yaptı bunları, bizim 800 den fazla Mehmetçik Korede Çin ordusu tarafından şehit edildi, orada Nato ile savaşan kuzey kore diye bi devlet yoktu, karşı taraf direk Çin ve Rusya idi

Aynı Çin ve Rusya, Vietnam savaşında ise Amerika devletine Koredeki kadar centilmence davranmadı, çünkü Amerikanın sağa sola bulaşan bir haydut devleti olacağını o zamanlardan fark etmişlerdi.

Sonuçta Rus/Çin destekli Kuzey Vietnam ordusu Amerikanın desteklediği Güney tarafı dümdüz etti geçti, Amerikan ordusuna tıpkı İzmir 9 Eylül 1922 nin bir benzerini yaşattı, Kuzey ordusunun önünde çil yavrusu gibi dağılan, ayakları götüne vura vura gemilere kaçıp hızlıca Vietnamı terkeden Amerikan ordusu askerlerine ait bolca Video internette mevcuttur, çoğu yerde korkudan çantalarını donlarını silah ekipmanlarını dahi toplayamadan ülkeyi terketti.

Çok sayıda ergen burada Çinin ezik bişey olduğunu zannediyor En sefil zamanında iki kere Abd yi mağlup etmiş bir ülke olduğunu bilmeyecek kadar cahille dolu buralar,

Ayrıca Çini tehdit eden Trumpa Çin başkanı Şi Pin in espriyle karışık dediğini unutmayalım, her şakada bir gerçek payı vardır, şuna benzer bişey söylemişti: Emir veririm bir gece 1 milyon silahlı Dronu üstüne salarım, ne pilotun onları durdurmaya yeter, ne füzen, ne de mermin, adamlar sayı tuşuyla kazanıyor

Zamanında Hitleri yenen Stalin bi tarafları kalkmış soğa sola efelenirken Çine dayılık yapmaya kalkınca Başkan Mao da buna benzer bir yanıt vermişti: Sen 250 milyonsun ben ie 1 milyar, sen yok olursun ben varlığımı sürdürürüm

Hani bi espri vardır, TSK Full ekipman saldırsa Çinliler only knife gelse yine kazanıyor adamlar, elimizdeki tüm mermi bakır, demir, barut vs. hepsini kullansak da adamları bitiremiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 8 Ocak 2020; 21:25:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Diğer malum gün

5-6tane sarıklının uçak kaçırıp ABD'nin en büyük şehrindeki kuleleri ve dünya üzerinde en güvenli bölge denilen Pentagon'u vurması, sonrasında ABD ordusunun özgürlük adı altında Irak'a girip petrol şirketlerine yer açması.
    o malum gün tiyatronun "şekspiri" zaten :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-032E64000

Trumph, Amerikanın çomar tabir etttiğimiz alt eğitim ve gelir düzeyine sahip seçmenini fakirleşmelerinin sebebinin Çin devleti olduğu ve bunun yancısının da İran olduğu konusunda gayet güzel konsolide etti ve tabi ki asıl hedef Çin.

Çin bir araba ise İran onun Yakıt deposudur, ve Çin İranı kendi eyaletiymiş gibi korumak zorunda, bazı arkadaşlar tarihi bilmez, Nato Kore yarımadasını tamamen aldğının ertesi günü Çin devleti yarım adaya 1 gün de 1 milyon asker çıkardı ve adanın yarısını geri aldı Natoyu fifti fiftiye razı olmak zorunda bıraktı, hem de en sefil zamanlarını yaşadığı bi dönemde yaptı bunları, bizim 800 den fazla Mehmetçik Korede Çin ordusu tarafından şehit edildi, orada Nato ile savaşan kuzey kore diye bi devlet yoktu, karşı taraf direk Çin ve Rusya idi

Aynı Çin ve Rusya, Vietnam savaşında ise Amerika devletine Koredeki kadar centilmence davranmadı, çünkü Amerikanın sağa sola bulaşan bir haydut devleti olacağını o zamanlardan fark etmişlerdi.

Sonuçta Rus/Çin destekli Kuzey Vietnam ordusu Amerikanın desteklediği Güney tarafı dümdüz etti geçti, Amerikan ordusuna tıpkı İzmir 9 Eylül 1922 nin bir benzerini yaşattı, Kuzey ordusunun önünde çil yavrusu gibi dağılan, ayakları götüne vura vura gemilere kaçıp hızlıca Vietnamı terkeden Amerikan ordusu askerlerine ait bolca Video internette mevcuttur, çoğu yerde korkudan çantalarını donlarını silah ekipmanlarını dahi toplayamadan ülkeyi terketti.

Çok sayıda ergen burada Çinin ezik bişey olduğunu zannediyor En sefil zamanında iki kere Abd yi mağlup etmiş bir ülke olduğunu bilmeyecek kadar cahille dolu buralar,

Ayrıca Çini tehdit eden Trumpa Çin başkanı Şi Pin in espriyle karışık dediğini unutmayalım, her şakada bir gerçek payı vardır, şuna benzer bişey söylemişti: Emir veririm bir gece 1 milyon silahlı Dronu üstüne salarım, ne pilotun onları durdurmaya yeter, ne füzen, ne de mermin, adamlar sayı tuşuyla kazanıyor

Zamanında Hitleri yenen Stalin bi tarafları kalkmış soğa sola efelenirken Çine dayılık yapmaya kalkınca Başkan Mao da buna benzer bir yanıt vermişti: Sen 250 milyonsun ben ie 1 milyar, sen yok olursun ben varlığımı sürdürürüm

Hani bi espri vardır, TSK Full ekipman saldırsa Çinliler only knife gelse yine kazanıyor adamlar, elimizdeki tüm mermi bakır, demir, barut vs. hepsini kullansak da adamları bitiremiyoruz

Alıntıları Göster
    güzel analizler ve haklısınız ancak şunuda unutmamak gerekirki zaten ABD devletinin temel doktirini "kendine düşman edinerek politika üretmek" üzerinden olduğundan ABD her daim düşman bir devlet yaratacak kendine.Kapitalist global ekonomisi ancak bu şekilde dönüyor ancak ekonomisininde sonu yakın ABD'nin,o konu apayrı bir başlık konusu ancak çin ile ilgili bağlantısıda ekonomik sebeblerden ötürü.

• İsrail'e 100 füze atacakmış İran

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

olay kasım süleymani çerçevesinde değerlendirirseniz sonucu net görürsünüz.
    Önceki mesajlarımda belirtmişdim detaylıca.

Tavaşna kaç,tazıyı tut misali bir durum oldu..düz mantıkda bakıldığı zaman ise hiç bir parça yerine oturmuyor zaten.

-İran'nın attığı boş füzeler ile "intikamımızı aldık" diyorlar?,oysaki adamların en büyük 2. adamı öldü? bu nasıl intikam diye sorarlar adama?
    -akabinde ABD tarafı da "bize hiç bir şey olmadı,,biz en büyüğüz ama saldırmayacağız" diyor? oysaki en ufak terör eylemlerine ABD karşı atak yapan bir ülke,tutunki adamların üsleri saldırıya uğramış,uluslararası literatürde bu savaş sebebidir.
    -Saldırıda ölen amerikalı yok ve saldırı zamanı havasavunma sistemleride aktif değil? her abd üssünde de patriotlar var?

Bunun gibi kafa yakan sorular varken iran güçlümü-güçsüzmü ve ya ABD saldırıya hazır mı değil mi soruları yerine daha derinlere inerek konuyu anlamak gerekiyor ve o sorunda kasım süleymani sadece abd için sorun değildi,iran içinde sorundu..yaşanan tabloya bakmak yeterli sadece..

Alıntıları Göster
    mantık hatanızı hala açıklamadınız ama. iş birliği yapan iki ülke niye bu kadar birbirine zarar versin. iran kendisine bu kadar zarar veren bir ülke ile neden işbirliği yapsın.

suud işbirliği yapıyor, durumuda mis gibi, istediği her haltı yiyiyor. katar, kuvait, Bea, urdun bütün bu ülkeler iranın yanı başında her türlü pisliği yapmamarına rağmen sadece amerika ile işbirliği yaptıkları için tarihleri boyunca amerikadan hiç bir tehdit yaptırım görmediler. iran niye bu kadar soruna razı olup birde işbiriliği yapsın.

bide kasım suleymani iran içinde kesinlikle bir sorun değildi. nerden biliyorsun derken farsça okuma yazması olan, farsça iran kaynaklarını takip eden, farsça tvleri izleyen birisiyim.

• Sanal dünyadaki yorumlar şahane ,trump yumuşak yorum yapmış,1000 yıllık pers geleneğiymiş falan filan....

2 vakte mi desem,3 e mi ?

Sen git yat uyu bari,
    Aşkım her dem baki...
  • iran halki cok aptal iki duvar yikmaya generalini verdiler
    israilin gobegine atmalilardi o fuzeyi kabile ulkesi bosuna reklamini yaptilar trump istedigini aldi tabi r yapar uyanik.

• yine saldırı başlamış galiba haşdi şabi olabilir diyorlar
  • Yazdıklarınıza katılmakla beraber trump'ın da kendi ülkesi içinde elini güçlendirdiğini düşünüyorum ben. Malum 11 ay sonra seçim var, ufaktan başladı.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.