Şimdi Ara

8 aralık 2016 fiat rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arabanın girdiği kratere bakınca bana pek rezalet gibi gelmedi ama sahibi başlığını öyle açmış. ben olsam belediyeye dava açardım.

    https://eksisozluk.com/8-aralik-2016-fiat-rezaleti--5245626


    kaderde benim de gelip rezalet başlığı açmam varmış vay arkadaş. okumaya üşenenler için ön özet geçeyim. fiat almayın, aldırmayın ve bu araçlara binmeyin arkadaşlar. çünkü cidden hayatınız tehlikede.

    2011 model punto evo sahibiyim. ittire kaktıra yarı borç yarı nakit bir şekilde bir kaç ay önce almıştım arabamı. bugüne kadar her şey normalken bugün yaklaşık 15 km hızla çeliktepe dolaylarında bir yokuştan çıkmaya çalışırken benim ve yanımdaki arkadaşımın suratına airbag patlamasıyla arabamızın aslında ''fiat'' olduğunu anladım.

    şimdi sorarım size. arabasında gram boya olmayan ama airbagi açılmış, dolayısıyla ön konsol komple değişmiş, dolayısıyla da 7-8 bin liralık hasar kaydı olan bir araba gördünüz mü hiç? işte ben göreceğim galiba.

    arkadaşımızın cenazesinden çeliktepe merkez caminden çıkmış kendimize yol arıyorduk. oraları bilenler bilir, sokakları baya dik. işte o yokuştan birinden 1. viteste çıkmaya çalışırken bam diye bir ses geldi ve aracın 4 adet airbag'i açıldı. ''ulan noluyor bir yere mi çarptık? çarptıysak bu hızla bu airbag bu hızla nasıl açıldı diyerek aşağı indiğimizde şu manzarayla karşılaştık. nasıl parlıyor değil mi benim biricik puntom? koskoca mahallede hareket halindeki tek canlı bizdik ve hiç bir şeye çarpmamıştık.

    burnumuzda airbag'in iğrenç yanık kokusu yaşananlara anlam vermeye çalışırken ciddi ciddi duruma inanamayıp arabanın etrafında 2-3 tur attım. cidden bir kazaya karıştığımı falan düşünüyorum hala.

    neyse maslaktaki fiat servisine götürdük aracı. bir yandan da fiat müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışıyorum. bir şekilde ulaştıktan sonra bilirkişinin geleceğini, tespit yapacağını söylediler.

    servisteki gören ustalar üzerinde çizik bile olmayan araçta patlak hava yastığı görünce anlam vermeye çalışıyor falan. komik bir haldeyiz.

    ustanın biri bi altına bakalım dedi. altına baktık. şimdi ben motordan falan anlamam, motorun alt kısmında, lastik akslarının biraz arkasında bir yer gösterdi. ismi traversmiş galiba. burayı eğmişsin ondan patlamıştır dedi. gösterdiği yer arabanın en alt kısmı. üzerinde herhangi bir koruma vs. olmayan bildiğin bir metal yığınına bakıyoruz yani. her aracın ömrü boyunca yüzlerce kes çarpabileceği bir yer. abi dedim, ''20 km hızla araba o yokuştan zor çıkıyor zaten, hadi diyelim orada çukura girdik burayı yamulttuk normal mi airbag açılması? otoyolda 100 km hızla giderken bir kasise girdiğimde suratıma airbag açılınca ben ne yapacağım?''

    cevap: normal.

    ulan dedim dalga mı geçiyorsunuz? tabanı bir yere çarpan her araçta airbag açılsaydı her gün yüzlerce ölümlü kaza olur, bu servislerde airbag tamirinden kafanızı kaldıramazdınız?

    gelen cevap: normal.

    -ben bunu tamir ettiririm kaskoya. aynı gün de satarım. bir daha da fiat alanı ...

    gelen cevap : bu araç mercedes' de olsaydı böyle olurdu.

    bilirkişi gelsin bir baksınmış ama pek ümit yokmuş. araçta bu olması normalmiş.

    şimdi soruyorum size romalılar. bahsi geçen çukur şu :http://i.hizliresim.com/vpxnmq.jpg daha doğrusu girdiysem buna girmişimdir herhalde diyorum kendi kendime. değilse öyle güm bam küt pat gibi bir ses de duymadım airbagin sesinin içine karışmadıysa. şu çukura 20 km hızla girince alacağı darbeyle airbag açılabilir diyor bir fiat ustası. sizce bu normal mi? bu soruyu hakikaten retorik sormuyorum. aranızda otomotiv sektöründe çalışan mühendisler vardır illa ki. böyle bir şey olabilir mi? eğer böyle bir şey oluyorsa türkiyenin bu mayın tarlası yollarında hayatta kalma şansımız ne kadar var? 100 km hızla giderken ufak bir kasiste açılan airbag yüzünden ölme ihtimalimiz hakikaten var mı ?


    http://i.hizliresim.com/VPXNMq.jpg







  • Fiat güvenliğe bu kadar önem veriyor işte, çukurdan geçerken bile airbag açıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce bende böyle bir çukurda yepyeni michelin lastiğimi kaybetmiştim. yanak boydan boya yarılmıştı. açtığı çukuru kapatmayan ne kadar belediye varsa batsın.
  • 8 yıldır fiat kullanan ve fiatın hemen her modelini kullanıp fiattan nefret eden biri olarak ben bu şekilde airbag açan çok marka biliyorum. hatta en son arkadaşım bir çukura hayvan gibi girince airbag açan fd6 civic'i alıp tamir ettirip baya iyi kar ederek satmıştı.

    ama bir ekşi yazarının bunu yazmasına şaşırmadım çünkü ekşi yazarları gerçekten çok farklı bir kafaya sahip.
  • Bundan 4-5 yıl önce park halinde airbag açan polo gördüm hemde hiç bir darbe almadan araç kilitli haldeydi. Sahibi resmen şok geçirmişti. Yani altı değen araç airbag açabilir bence arkadaş biraz işi abartmış sanırım. Ki bu altı değip airbag açan superb yi alıp yaptıran amcaoğlum var sadece tamponda ve bir kaç ön takımda hasar vardı ama diz perde ve direksiyon torpido airbagleri açıktı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam zaten arabayı ve markayı hiç sevmemiş.

    "2011 model punto evo sahibiyim. ittire kaktıra yarı borç yarı nakit bir şekilde bir kaç ay önce almıştım arabamı. bugüne kadar her şey normalken bugün yaklaşık 15 km hızla çeliktepe dolaylarında bir yokuştan çıkmaya çalışırken benim ve yanımdaki arkadaşımın suratına airbag patlamasıyla arabamızın aslında ''fiat'' olduğunu anladım"

    kazada hava yastığı açılmayan, sensörü bile olmayan arabalar gördük forumda. daha geçen ay 3 tane konu vardı. hatta biri sıfır km clio 4 dü. arkadaş zaten arabaya yokluktan biniyormuş. gerçi beğenmediği fiat ve puntoyu bulamayan onlarca insan var ama neyse. yine de geçmiş olsun.
  • Travesi eğecek kadar sert cukura girmissiniz ve girdiğinizi farketmediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir araba sahibi vatandaş talihsiz bir olay yaşıyor ve bu hatayı o markanın geneline yorumluyor ne kadar saçma değil mi? canımızı yakan veya üzen şeye karşı tümü beter olsun düşüncesine sahibiz.. almayın aldırmayın da ne oluyor.. bu mantıkla tüm markalar kendini feshetmeli, bu işi bırakmalı o zaman
  • uzakdağ kullanıcısına yanıt
    paragraf paragraf şikayet yazmış ama nedense o çukuru ve logar kapağını lastik kesecek şekilde açık bırakan belediyeye çıkışmak hiç aklına gelmemiş. beni şaşırtan o oldu.
  • durumum yoktu okuyamadım

    fiat yerine daçya tercih ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiata binmesin porsche ye binsin o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben korktum, sehir ici airbaglari kapaticam yarin sabah. Boşu boşuna sikinti yasamayalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logar kapağının köşesine takılmış anlaşılan. Traversi yamulttuguna göre sağlam vurmuş farketmedim demesi filan hikaye. Ekşi de zaten en ufak sorunu rezalet olarak yazmalarına alıştık artık yazarların. Olayı büyütüp ses getirmek sadece olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyseki benim albeanın donanımında yolcu havayastığı yok. sürücü var sadece. böyle gudik sebepten patlasa bile direksiyonu değiştirir devam ederim..
  • Airbag sadece darbe ile açılmaz. Negatif ivme sensörü vardır. 15 ile bile gidiyor olsan alttan şase ile o logar kapağına vurup saniyenin binde birinde hızın sıfıra düşerse airbag senin o ivme ile konsola çarpmaman için açılır. Bu araçtan araca farketmez.
    Haa aracın altı niye bu kadar alçak diye şikayet edebilirsin ama tekerleği çukura logarı tam göbeğe çakıyorsan o havayaştığı kafan konsola vurmasın diye açılır.
  • Çok da krater sayılmaz İzmirdeki en küçük çukur o kadar .)
  • Aracın altını vurmuşsunuz ve araba aniden durmuş. Hava yastığı sistemini yanıltabilecek bir durum. Daha önce yine bir Fiat Punto rögar kapağına takıldığı için hava yastığı açmıştı. Araç aniden durduğu için sistem çok yüksek bir yavaşlama ivmesi algılıyor. Bu da hava yastıklarını tetikletiyor.
    https://forum.donanimhaber.com/m_60388293/tm.htm
  • açılsa ağlarsınız açılmasa ağlarsınız...

    sonuç hep ağlarsınız...
  • Bu şehir içi yol bozukluklarından etkilenmemek için SUV aldım. Memnunum.
  • karalamayı yazan kişi önce çukurlara nasıl girileceğini öğrensin ondan sonra marka kötülemeye çalışsın. fiat'ı sevmem gözümde taksici yoldaş markasından öteye gitmemiştir ama sen giderde mal gibi tekeri çukura sokar mal gibi karteri ortada kalan yükseltiye çakarsan airbag'inde patlar yağında akar motoruda indirirsin. Bu tarz cahil cühelaların eline 10tl lik klavyeyi verirsen işte böyle boş boş saçmalar dururlar.

    Resimdeki durumdan ve anlattıklarımdan hala bir değerlendirme çıkaramamış olanlar için kısaca özet geçeyim çukur ile ortada duran rogar kapağı arasında 10cm alta diğeride 10cm yukarı toplamda 20cm fark oluşsa zaten arabanın totalde yer yüksekliği eder veya buna çok yakın bir yükseklik farkı mesafesi oluşturur. sen ömrün boyunca boş beleş yaşamış fiziği geç matematiğin m sinden habersiz cahil cahil yaşamışsan bunda fiat'ın hiçbir kabahati yok. git içindeki pişmanlığı başka yerde ara.


     8 aralık 2016 fiat rezaleti


    edit: peki ya oradan nasıl geçecekti diye soranlar olabilir o tarz sıkıntılı yerlerde tekerlerden birini çukurdan geçirmek yerine yükseltiden geçirmek doğrusudur. zaten siz o tip bir yere geldiğinizde araç altına gelen kısmın tümsekte kaldığı kendisini çok önceden belli eder sadece yola bakarak araç sürmek yeterli 20km ile gidiyormuş göremedim farkedemedim bahaneside yok. ekşiye yazan kişi bilinçsiz araba kullanıyor ve hatasını başka yerlere yıkmaya çalışıyor tüm mesele bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 9 Aralık 2016; 10:27:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.