Şimdi Ara

7th Gen AMD A-Series and Athlon Processors

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • amd boyle bi sayfa yayinlamis.dun r3 ile birlikte am4 athlon da piyasaya cikmis ama benim bildigim zaten am4'e ilk cikan islemciler bunlar miydi neyse.hani r3 ile beraber athlon da gorurseniz heyecan yapmayin diye aciyorum basligi cunku ryzen degil 28nm excavator bu islemciler.sayfayi inceleyin ozellikleri yaziyor L3 yok L2 2mb ve fx mimarisi ve x4 de olunca yaraya merhem olacak mi bilmem ama am4 kuracam camurdan islemci olsun param olunca daha iyisini alirim ya da ikinci zenleri beklerim diyenler icin iyi.r3'ten sonra artik beles gibi bir fiyattan vermeleri lazim.apular da ayni sekilde 28nm.yeni apular 2018 basi ryzen ve vega tabanli olarak cikacak.benim merak ettigim ryzen tabanli L3 olmayan athlon cikaracaklar mi?

    https://www.amd.com/en/products/desktop-processors-7th-gen-am4







  • Niye L3'süz çıkarsınlar? İşlemciler L3'ten çalışıyor. Bulldozer dönemi APU'lar gibi değil, bellek öncesi iki kat hızlı tampon bellek olarak yer alıyor. Şu Soğan 3 model APU işlemcisini AMD artık pazara sürse de o kadar reklamını yapmanın sonunda bir semeresini görsek.
    7th Gen AMD A-Series and Athlon Processors
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    L3'lu cikarirlarsa r3'ten ne farki kalir athlonlarin?sanmam yani 3 ghz'nin altina indirip r3'u athlon diye satsinlar.hadi L3'suz degil de 8mb degil 4mb yaptilar diyelim bilmiyorum mumkun mudur zen mimarisinde ama daha cikmamis cikacagi bile belli olmayan bir urun icin tartismaya gerek yok.cikanlardan bahsedelim bu excavator aletler piledriverlerden(8350) ne kadar daha iyi bi mimari yani boyle seylerle gel sen de anlatmazsan ben mi anlatacam?
  • İşlemciler çarpan kilitli olarak gözüküyor. Ancak buradaki site 9800 ü 4.8 e overclock edebilmiş.

    http://www.anandtech.com/show/11669/amd-releases-bristol-ridge-to-retail-am4-gets-apus

    GPU sunun HD630 dan 2 kat hızlı olduğu söyleniyor. GT 1030 seviyesi denebilir.

    Fiyat için 9800 için $99 denmiş.

    Athlon X4 950 için 50/60 dolar denmiş. Ama tüm athlon lar çarpan kilitli gösterilmiş. Enteresan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin cpularla devam etmek gibi bir planı yok. Exascale projesi için kilit önemde bu apular. Bir kez başarırsa, kazandığı iletim verimini daha çok işlem birimi yerleştirmeye ayırabilir.
    AM4 model işlemciler de Bristol Ridge serisi, tıpkı Excavator Serisi Athlon 845 gibi çoklu çekirdek diziliminde daha başarılı; çünkü CMT birimleri arasında bir üçüncü yazma önbelleği bulunuyor. 845, 870K'ye cinebenchte rakipken dikkate almak lazım diye düşünüyorum. Bu sebeple Athlonlar ile eşit meşit değil, pek fevkalâde üstün durumda.
    7th Gen AMD A-Series and Athlon Processors



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 28 Temmuz 2017; 11:13:14 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.