Şimdi Ara

7k'dan Moleküler Biyoloji ve Genetik seçtim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçüklük hayalim olan moleküler biyoloji ve genetiğe boğaziçinde yerleştim fakat gerek tercihlerden önce gerek tercihlerden sonra ailem ve çevremdem çok ağır bir psikolojik baskı görüyorum. Tıp tuttuğu halde neden böyle birşey yaptın salak mısın diyor herkes. Tamam tıpta okurdum ben kafam tıpa basardı ama yapmak istediğim meslek buydu. Sonunda benim içimede kurt düşürdüler. Keşke 15k'da olsaydimda tıp tutmasaydı diye o kadar çok dua ettim ki. Sizede sormak istedim sizce yaptığım gerçektende saçma mi? Siz bari iyi birsey soyleyin.

• Muhendis degilsen butun meslekler cop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam tersine kardesim bu forumdan o kadar cok kisiye ornek olmalisin ki, son saniyeye kadar muhendislik diyip para icin tıp yazan o kadar cok var ki. Ben de tıp okucam ama isteyerek. Cekilmez yoksa. Sen en iyisini yapmissin tebriklee.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde hayalim moleküler biyolojiydi genetik dna falan ilgimi çekiyordu FAKAT iyi bir araştırmadan sonra TÜRKİYEDE+AVRUPADA BİLE boş olduğunu öğrendim hatta ingiliz bir prof un yazısını okudum sakın yazmayın aç kalırsınız diyordu ama yine yazıcaktım sonra bi baktım zaten tıptan sonra yandal olarakmı ney yine molekülerbiyoloji okunabiliyor bi mutlu oldum şimdi uludağdayım . İnanırmısın insanlar çok garip tıpı kazandıktan sonra 1. derece ailen hariç gerisi sana bi ego basıyor görmen lazım mütevazi olunca şaşırıyorlar :D Neyse benim serüvenim böyle umarım sende istediğin hayatı yaşar ve MUTLU olursun .
  • Niye saçma olsun, bilim adamı olmak kötü bir şey mi? Doktoranı da aldınmı tamam.
  • - leri verenler niye verdi araştırıp yorum yapmak zorunuza gitti heralde ?

genetikbolumu.blogspot.com.tr
    "Geleceğin Mesleği" Genetik
    http://genetikbolumu.blogspot.com.tr/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html

okuyun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8atahan -- 17 Ağustos 2015; 1:07:08 >

• Bogazicinin ingilizce ogretmenliginde bile onun acik ciddiyim. Molekuler biyoloji israil ve abd'de cok gelismis ve her yil bu adamlar boun'dan suruyle adam oluyor. Caliskan olursan 2. Siniftan kaparlar senide

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7k nedir ya bizim okul 1.si 520 tavan puaniyla bilkent molekuler biyolojiye girdi.

• O mesleği bir ömür yapacaksan sensin senin kararın çevrendekilere bakma.Zorla tıp seçip bütün hayatın boyunca içinde bir kırgınlık olacağına hayalini seçmişsin tebrikler.
  • İleride pişman olacaksın.

genetikbolumu.blogspot.com.tr
    "Geleceğin Mesleği" Genetik
    http://genetikbolumu.blogspot.com.tr/?m=1

Edit: Eksileyenler mezun olup işsiz kalınca veya karın tokluğuna çalışmaya başlayınca anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Moleküler biyoloji ve genetik zaten tıptaki temel bilimlerin araştırma konusu. Yani isteyen doktorlar moleküler biyoloji ve genetik üzerine ihtisas yapabiliyor. Doktorlar varken de kimse moleküler biyoloji ve genetik mezunlarına bakmıyor zaten. Yurtdışına gitme hayaliniz varsa da unutun derim. Gideceğiniz ülkedeki adamlardan size sıra gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 17 Ağustos 2015; 10:48:42 >

• moleküler biyolojinin değil Türkiye'de avrupa ve amerikada bile geçerliliği yok doğru düzgün. boğaziçi bilkent olsa dahi fark etmiyor. bu konuda yabancıların bile çok yazısı var.

tıp seçip uzmanlık olarak genetik seçebilirsin tusta. tavsiyem yatay geçiş yap. ilerde keşke çevremi dinleseydim diye pişman olabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zephyrus Blogus
    Molekuler Biyoloji ve Genetik secmeli miyim? (Genisletilmis sekli ile...)
    http://zephyrusblogus.tumblr.com/post/891403966/mbgsecmelimiyim
    oku hata yaptığını anla geçiş falan neyse yap bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boun_MBG

Küçüklük hayalim olan moleküler biyoloji ve genetiğe boğaziçinde yerleştim fakat gerek tercihlerden önce gerek tercihlerden sonra ailem ve çevremdem çok ağır bir psikolojik baskı görüyorum. Tıp tuttuğu halde neden böyle birşey yaptın salak mısın diyor herkes. Tamam tıpta okurdum ben kafam tıpa basardı ama yapmak istediğim meslek buydu. Sonunda benim içimede kurt düşürdüler. Keşke 15k'da olsaydimda tıp tutmasaydı diye o kadar çok dua ettim ki. Sizede sormak istedim sizce yaptığım gerçektende saçma mi? Siz bari iyi birsey soyleyin.
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:20:29 >
  • Citizen'de o bölümden mezun ama yazilim gelistirici olarak DH de calisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xabi Alonso -- 17 Ağustos 2015; 22:23:20 >
  • Maddi durumun iyiyse iyi yapmissin.Kotuyse mallik olmus biraz.

• Arkadaşım boşver insanların yorumlarını. Maalesef bu ülkede mühendis olacam dersin, bitti o bitti işsizsin derler. Öğretmen dersin, atanamazsın derler. Fizik kimya genetik okuyup bilim Adam'ı olacam dersin, o kadar okunur mu yine iş bulamayacaksın derler. Sağlıkçı olacam dersin, çok insan oldu artık olmaz derler. Yani insanlara göre maalesef tıptan başka bölüm kazandığında burun kıvırırlar. Tamam, tıp da çok güzel bir bölüm ama sevene güzel. Bazı Insanlar heveslerini yaşatmak için etrafındakiler tıp okusun istiyor. Oysaki böyle birşey yok. Keşke bir de senin gözünden acaba bu çocuk ne ister diyebilseler. Çoğumuzun Karşılaştığı bir konu bu. Bu düşüncesiz insanlar Yüzünden Kazandığı bölüme bile sevinemiyor insan. Şimdi diyeceksin nereden biliyor bu kadar? Ben de bu sene hayalim olan diyetisyenlik kazandım ve insanlar hiç benim mutluluğumu bilmeden demediklerini bırakmadılar. Keşke anlayabilseler senin hayalini gerçekleştirme mutluluğunu. Bu durumda yapabileceğin en güzel şey boşver o insanları. Bu bölümü okuyacak olan da, bu geleceğe sahip olan da sensin. O insanlar söylendi söylendi gitti, seni takmadılar bile; sen de takma onların safsatalarını. Güzelce okulunu oku, ortalamanı Yüksek tut. Zaten boğaziçi hem eğitim dili ingilizce hem de Eğitim'in hakkını veren bir Ünv. ABD de master doktoranı yapar ülkemize mis gibi bir bilim insanı olarak gelirsin. Inan ülkemizin böyle idealist insanlara ihtiyacı var.
    Eğitim hayatında başarılar dilerim 😇 Yolun açık olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

7k nedir ya bizim okul 1.si 520 tavan puaniyla bilkent molekuler biyolojiye girdi.

sizin okul neresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuardsmanBob

quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

7k nedir ya bizim okul 1.si 520 tavan puaniyla bilkent molekuler biyolojiye girdi.

sizin okul neresi

Bursa fen lisesi internet sayfasina bak istersen

• Boun_MBG B kullanıcısına yanıt
    Malesef ailelerde çocuğum tip okusun aman doktor olsun sevdası son zamanlarda başladı ve katlanarak artıyor bu baskı olmasa belki okuyan kişi daha çok mutlu olacak.Bölümünde hazırlık var mi bilmiyorum ama ilk sene git olmadı tereddutte mi kaldin ikinci seneye geçerken merkezi puanla yatay geçiş yap iyiki böyle bi yasa çıkardılar hiç uzulmene gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Boun_MBG

Küçüklük hayalim olan moleküler biyoloji ve genetiğe boğaziçinde yerleştim fakat gerek tercihlerden önce gerek tercihlerden sonra ailem ve çevremdem çok ağır bir psikolojik baskı görüyorum. Tıp tuttuğu halde neden böyle birşey yaptın salak mısın diyor herkes. Tamam tıpta okurdum ben kafam tıpa basardı ama yapmak istediğim meslek buydu. Sonunda benim içimede kurt düşürdüler. Keşke 15k'da olsaydimda tıp tutmasaydı diye o kadar çok dua ettim ki. Sizede sormak istedim sizce yaptığım gerçektende saçma mi? Siz bari iyi birsey soyleyin.

ben fizik yazmak istiyodum yazmadım pişmanım.
    aç kalırsın falan diyenlere de bakma. amerika'da üst düzey bi okuldan kabul aldıktan sonra kim aç kalıyomuş?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.