Şimdi Ara

78 ile başlayan ip adresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
15.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya ip işi nedir yaaa bendede aynı seyler oluyor 78 geldıgınde sayfalardan acılısta sıkıntı oluyor 88 ve diğerleri geldiğinde yok :S

istanbuldayım.Torrent sitesinden baktım.
  • Uzmanbilgisayarcı arkadasın dediği gibi ip adresi ile hızın alakası yok. ip adresi ile alakalı sorunlar farklıdır. basınıza gelince anlarsınız ki cok nadirdir.
    onun haricinde ripe.net den aldığınız ip'nin veya merak ettiğiniz dünya üzerinde ki herhangi bir ip'nin hangi isp ye ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Turk Telekomun Network topolojisi aciklama isi herhalde sirket sırrı die soylemezler.. onun haricinde ulasmak istediğiniz yere kac tane routing noktasından gittiğinizi görmek icin ise tracert forum.donanimhaber.com veya ip adresi yazdığınızda hedef e varana kadar gectiginiz routing noktalarını gorebilirsiniz.. hatta pingpath die de bir komut vardı hangi routing noktasında ne kadar kayıp olduğunu hesaplıyordu... dolayısı ile hedefe varana kadar gectiginiz routing noktası ne kadar fazla ise o kadar gec ulasacaksınızdır.
  • Şu anda 109 lu ip alıyorum izmirde olmama ragmen ip adresim benim malatyada oldugumu gösteriyor.Pingler rezalet uçmuş durumda müşteri hizmetleri tabi ki durumu anlamamak için elinden geleni yapıp anlama özürlü gibi davranmaya devam ediyorlar.Baglantım mükemmelmiş cok iyimiş hat degerlerim süpermiş... ama pingim 250 süper cs oynanıyor kasa kasa ölüyorsunuz.
  • niye şaşiriyosun ki ? gayet normal ben şu 2 ay'a kadar sürekli 78* ile başlayan ip aliyordum. şu son 1-2 ay 85.108* aliyorum en iyisi. bazen 85.103 aliyorum ki bundan kurtulmak için sürekli reset atmak zorunda kaliyorum. bazı girdigim siteler var ip ban atmişlar

bu arada ip adresin bu şekilde degişmişse port'unu degiştirmişlerdir.

Orijinalden alıntı: UzmanBilgisayarci

evet 78 ilk oktetli ip adresleri turk telekom tarafından kullanılıyor.Alttaki siteden telekomun hangi ip bloklarını kullandığını gorebilirsiniz..

http://www.robtex.com/as/as9121.html

Aşağıda ise turk telekomun 78 oktet le başlayan iplerinin listesi var.Bunlar 32768 blok olarak verilmiş,
    ilk adres yani 78.160.128.0/17 (32768) TurkTelecom için konuşursak,
    bu adres verilen subnete göre alt ağlara ayrılırsa, toplamda 32768 ip ortaya çıkıyor.
    bunun birincis ağ no, sonuncusu ise broadcast olmak üzere bu adres altında 32766 tane bilgisayar bulunabiliyor.
    başlangıc adresi : 78.160.128.1 (subnet /17 olmak üzere )
    bitiş adresi ise : 78.160.255.254 (subnet /17 olmak üzere )
    tabii ki telekom bunu gerçekte nasıl kullanıyor onu bilmiyoruz.Çünkü modem de bize verdiği ip nin subneti doğal olarak /8 (yani 255.0.0.0) .
    bacağının diğer tarafında asıl o ip nin subneti (/17 mi ? )kaç onu goremiyoruz malesef.
    Telekom tarafından verilen blokların bu şekildemi yada nasıl kullanıldığını bilen arkadaşlar varsa bizi aydınlatırlarsa seviniriz.

Turk telekom tarafından kullanılan tum 78 li bloklar.

78.160.128.0/17 (32768) TurkTelecom
    78.161.0.0/17 (32768) TurkTelecom
    .
    .
    Liste uzun boşa yer doldurmayalım şimdi :D DH ciler kızmasın , görüldüğü gibi 2. oktet 160 dan 191 e kadar gidiyor.
    .
    .
    78.190.128.0/17 (32768) error
    78.191.0.0/17 (32768) error
    78.191.128.0/17 (32768) error

Bu hesapları yapan ip calculator programları var, meraklı arkadaşlar google aratıp indirip kullanabilir.

Ayrıyetten şu ip blogu yavaş işte şunla başlayan hızlı diye bişey soylerken aslında olayın rakamlarla hiç bir ilgisi yok.Hız ve performans sadece ve sadece toploji ve ağ mimarisi ile ilgili bi konu,backbone denen ana caddeye giden yolunuz ne kadar güzel se netinizde doğru orantılı olarak iyidir. Hani bunu da ucundan belirtmek istedim , rahatsızlık verdim.

Birde o ip adrese gore coğrafi lokasyon veren siteler % 100 doğru değil. Topolojiyi bilmeden kesin sonuçlar elde edemezsiniz(Gözlemlediğim kadarı ile TT arada kulagını başka yerden gosteriyor 3 kağıt yapıyor gibi me sanki geldi :p )
    TT Topolojisinin den bahsedicek arkadaşlar var ise öğrenmek için sabırısızlanıyoruz :)

Ayrıca telekom bunları kime saklıyor onu da merak ediyorum :) gerçi bur da host var ama, kullanılıyor yani . tuhaf birileri toplojiyi biliyosa açıklarsa seviniriz :)
    88.224.0.0/11 (2097152) error
    85.96.0.0/12 (1048576) error

Selamlar saygılar.

google' da bakınıyordum ben de. bu adsl' de genelde 85' li ip alırken arada bir nadir de olsa 88'li ip denk geliyor acaba proxy' e mi takılıyorum 88'le bir bakınayım google' da derken yine dh' ye düştük.

bu yukarıda sorulan şey nedir acaba? cevapsız kalmış.. bir dürteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: moffaka

78 dışında hiç bir IP i kullanamıyorum 4440375 tede saçma sapan daha önce ezberledikleri sözleri size anlatıyorlar. inşallah anabinasına meteor düşer.

ben de 78' li ip nedir ne değildir derken dh ile kesişti yine yollar, doğrusu hiç şaşırmadım. bu arada ana bina sağlam görülüyor maşaAllah.

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D
  • sanırım benimki 77 ile başlıyor
    http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/domashen-internet https://www.vodafone.ro/serviciifixe/client-nou Kıyaslayaca hiçbir ülke yok bu bir soyğunhttps://www.starnet.md/ro/services/internet
  • nalet bi ip aralıgı bu 78.ile baslayanlar.Face ve twitter benzeri sielere giremiyorum dogru duzgun
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.