Şimdi Ara

7600gs sonic bios mod,oc sonrası takılma,pencil mod...sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar konuyu değiştirdim yeni konu açmak yerine..son attığım cevapta sorularım yaazıyor...teşekkürler..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 23 Nisan 2007; 14:53:16 >

• windows üzerinden yapılamıyor bildiğim kadarıyla. nibitor ile biosu editleyip, dos altından nvflash ile yazdırabilirsin bios u
  • neyse hata yaptım arama yapmamıştım konuyu açarken..hallettim şimdi

hızları 450/1000@520/1600 yaptım bios mod dan önce 535 bile çalışıyordu kart ancak bios mod yaptım oyunu açınca bilg 30sn. kilitleniyor 2 sn görüntü akıyor sonra yine 30sn kilitleniyor ve böyle gidiyor..neden böyle bişey oldu ki??

sadece hızları yükselttim bios editor ile..bişey yapmadım arkadaşlar...??
  • arkadaşlar bios edit yaptım ve yükledim...

2d ve low 3d için 485/1600 power 3d için 520/1600 yaptım..yani oyun kapalıyken kartın hızı 485/1600 oyun açıkken kartın hızı 520/1600 olması gerekmez mi??ancak oyunda da 485/1600 oluyor acaba neden??oyun açılınca bir süre görüntü donuyor sonra kendine geliyor bu normal mi??

bir de pencil mod olayı;

arkadaşlar bendeki kart bu..forumda ve nette birşey bulamadım..konuya yazdım ilgilenen olmadı...bu kartın hangi dirençlerini karalamam gerekiyor pencil mod için...benim kart 520 de tıkanıyor da

• quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

kartın saat hızlarını 3 durum için de aynı ayarla, sorun olmaz

vmod için;

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=96608

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=99042

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=86065&page=3

http://overclock.phorum.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=19

dediğin gibi yapınca oyun açılıyor 30 sn takılıp 2kare ilerliyor sürekli böyle oluyor anlamadım neden..

stranger verdiğin linklerin hiç birinde pcix olan 7600gs sonic yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 23 Nisan 2007; 15:18:21 >

• sen 7600gs sonic i 7600gt filan mı yapmaya çalışıyorsun ne oluyor bu bios modu yapınca?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok ya oc ile ugrasmiyim diye saat hizlarini sabitliyorum:)
  • hocam gpu yu fazla zorlamısınız ondan takılma yapar vmod yapmanız lazım yani pencil... gpu nun sınırını bulun ve 5-10 mhz geri alıp öyle bioslayın bu arada pencil ile o gpu rahat 650 der bu model palit kullanan arkadaslara sor gpu direnci hangisi imiş palitin 3-4 model farklı pcb si var cünkü
  • işte bulamıyorum bir türlü resimdeki kartın hangi dirençleri karalamam gerektiğini
  • arkadaslar bios mod la 515/1600 yapiyorum karti...530 da oc ile sorunsuz calisan kart 515 te takiliyor oyunlar acilinca...yardim edin yaa acil volt mod a ihtiyacim var...
  • hocam hangi drenc oldugunu bilmiyosanız eger benim gibi deneyerek bulacaksınız ozaman bi multi metre almanız yeterli 5ytl en ucuz digital olanı...

bu link e bir bakın orda ram benzeri 14 ayaklı yapılar var %80 ihtimal o yapıların yakınında olur yada tam tersi tarafta ön yüzde yani uzaklarda aramayın direncleri... multimetre alıp sadece bir direnci karalayıp mesela ortalama 30 ohm düsürerek teste sokmanız lazım tabi biosu gpunun en son takıldı ayarlara sabitleyin win üzerinden artırmak yanıltıyo gpu 2d moduna alıyo kendini bu arada biostan 2d modunu kapatmanızı kesinlikle tavsiye ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_12182193/mpage_1/key_//tm.htm#12419214

• quote:

Orjinalden alıntı: oyuncu71

hocam hangi drenc oldugunu bilmiyosanız eger benim gibi deneyerek bulacaksınız ozaman bi multi metre almanız yeterli 5ytl en ucuz digital olanı...

bu link e bir bakın orda ram benzeri 14 ayaklı yapılar var %80 ihtimal o yapıların yakınında olur yada tam tersi tarafta ön yüzde yani uzaklarda aramayın direncleri... multimetre alıp sadece bir direnci karalayıp mesela ortalama 30 ohm düsürerek teste sokmanız lazım tabi biosu gpunun en son takıldı ayarlara sabitleyin win üzerinden artırmak yanıltıyo gpu 2d moduna alıyo kendini bu arada biostan 2d modunu kapatmanızı kesinlikle tavsiye ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_12182193/mpage_1/key_//tm.htm#12419214

Bendede red a!lert arkadaşın kartın aynından var çok aradım ama pencil mod bulmadım.Hard mod mevcut ama.

Oyuncu71 kardeş senin konunu takip etmiştim tebrik ederim çok azim gösterdin fakat anlayamadığım bazı noktalar var.Bende senin gibi deneyerek doğru direnci bulmaya çalışıcam.Sen dirençlerin değerlerini nasıl ölçtün multi metre ile hadi multi metrenin 1. ucunu dirence 2. ucunu nereye deydirdin orasını anlamadım biraz açıklarmsın nasıl bir yol izlediğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnlyHero -- 26 Nisan 2007; 22:17:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: OnlyHero

Bendede red a!lert arkadaşın kartın aynından var çok aradım ama pencil mod bulmadım.Hard mod mevcut ama.

Oyuncu71 kardeş senin konunu takip etmiştim tebrik ederim çok azim gösterdin fakat anlayamadığım bazı noktalar var.Bende senin gibi deneyerek doğru direnci bulmaya çalışıcam.Sen dirençlerin değerlerini nasıl ölçtün multi metre ile hadi multi metrenin 1. ucunu dirence 2. ucunu nereye deydirdin orasını anlamadım biraz açıklarmsın nasıl bir yol izlediğini

hocam mıltimetrenin iki ucunuda direncin iki ucuna koydum ölcmek için 2000 ohm ayarına getirdim ölçü aletini fakat su durum var multimetrenin ucları yerdegişince cok farklı ölçüm sonucu verebiliyo yani o cubukları basta nasıl ölçtü iseniz devamlı o durumda ölçün mesela ben siyah com kablosunu devamlı sol elimde tuttum ve drencin sol kısmına degdirdim... bendeki degerler gpu için 618ohm bellek için 680ohm idi karaladıgım direnleri 30 ohm düsürdüm ortalam ve gpu yu biostan takıldıgı yani testleri gecemedigi (620 mhz) e aldım biosa bu sekilde modladım ayrıca 2d modunu kapattım biostan sonra dedigim gibi 1 direnci karaladım rastgele ve teste soktum zaten taıklma yoksa gpu direncini bulduk demek bulmama ragmen yine bi anda karalamadım gpu direnci 20 ohm daha düsürdüm ve teste soktum yani 2 kez emin olmak için, bi anda karalayıp nereye voltaj verdigi belli olmayan direnci karalamak pek akıllıca degil sonra belleklerin artifac verdigi 1650 ye aldım bellekleri ve bioasa sabitledim ve yine 30 ar ohm düsürdüm bu sekilde belleklerde artifac vermedi zaman bellekleride bulmus oldum yani azimle sı...tım taşı deldim deyim ben sana... fakat tek tek direnleri karalamak ve her kalamadan sonra kartı takıp cıkarmak ölçmek cok sinir edici bi iş ama sabretmek lazım işte

edit: ayrıca bu soniclerin gpu su cok gıcık bazen 530 da gecerken testi bazen 515te gecemiyo diyo cogu kişi yani bu seni yanılta bilir gpu direncini ararken o yüzden sen gpu limitini biraz arttır mesela 530 u gecemiyosa sen bunu 540 yap sabitle bende böle bi durum yoktu bende sabit ti yani 615 i gecemezdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSuval -- 28 Nisan 2007; 12:55:51 >

• en iyisi ati tool u kullanmak bence.bios la oynamak pek randıman vermiyor
  • quote:

hocam mıltimetrenin iki ucunuda direncin iki ucuna koydum ölcmek için 2000 ohm ayarına getirdim ölçü aletini fakat su durum var multimetrenin ucları yerdegişince cok farklı ölçüm sonucu verebiliyo yani o cubukları basta nasıl ölçtü iseniz devamlı o durumda ölçün mesela ben siyah com kablosunu devamlı sol elimde tuttum ve drencin sol kısmına degdirdim... bendeki degerler gpu için 618ohm bellek için 680ohm idi karaladıgım direnleri 30 ohm düsürdüm ortalam ve gpu yu biostan takıldıgı yani testleri gecemedigi (620 mhz) e aldım biosa bu sekilde modladım ayrıca 2d modunu kapattım biostan sonra dedigim gibi 1 direnci karaladım rastgele ve teste soktum zaten taıklma yoksa gpu direncini bulduk demek bulmama ragmen yine bi anda karalamadım gpu direnci 20 ohm daha düsürdüm ve teste soktum yani 2 kez emin olmak için, bi anda karalayıp nereye voltaj verdigi belli olmayan direnci karalamak pek akıllıca degil sonra belleklerin artifac verdigi 1650 ye aldım bellekleri ve bioasa sabitledim ve yine 30 ar ohm düsürdüm bu sekilde belleklerde artifac vermedi zaman bellekleride bulmus oldum yani azimle sı...tım taşı deldim deyim ben sana... fakat tek tek direnleri karalamak ve her kalamadan sonra kartı takıp cıkarmak ölçmek cok sinir edici bi iş ama sabretmek lazım işte

edit: ayrıca bu soniclerin gpu su cok gıcık bazen 530 da gecerken testi bazen 515te gecemiyo diyo cogu kişi yani bu seni yanılta bilir gpu direncini ararken o yüzden sen gpu limitini biraz arttır mesela 530 u gecemiyosa sen bunu 540 yap sabitle bende böle bi durum yoktu bende sabit ti yani 615 i gecemezdi

Çok saol tavsiyelerin için benim kart şuan modsuz 590/1662mhz sorunsuz çalışıyor.
    Ama ben kaşınıyorumbiraz vmod ile daha yükseğe çıkacağına inanıyorum.
    Fakat şu multimetre işine hala akıl erdiremedim çünkü direncin iki ayağınada değdirirsek arada kısa devre yapmış olmuyormuyuz

• Deneme yanılma ile bulmaya çalışmak kartı diğer hardware leşlerinizin yanına yollamanın iyi bir yolu...

Bunun yerine öncelikle kart üzerinde voltaj regülatörü olarak kullanılan entegrelerin datasheet lerini bularak (www.alldatasheet.com) gerilimi ayarlayan dirençlerin hangileri olduğunu ve hangi direnç değerinde kaç volt çıkış verdiğini bulmanız daha makul bir yöntem olacaktır.
  • quote:

Deneme yanılma ile bulmaya çalışmak kartı diğer hardware leşlerinizin yanına yollamanın iyi bir yolu...

Bunun yerine öncelikle kart üzerinde voltaj regülatörü olarak kullanılan entegrelerin datasheet lerini bularak (www.alldatasheet.com) gerilimi ayarlayan dirençlerin hangileri olduğunu ve hangi direnç değerinde kaç volt çıkış verdiğini bulmanız daha makul bir yöntem olacaktır.

Sizin verdiğiniz siteden pek bişey anlayamadımPek anlamıyorum elektronik işinden.

Bir forumda benim kartın aynısına bir mod yapmışlar ama ne olduğunu anlayamadım
    işte resim;

acaba bu karta pencil mod yapılmıyormu tek yol bu adamın yaptığı gibi bişeymi

• ramler ve gpu için iki ayrı ayarlı direnç takmışlar gördüğüm kadarı ile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.