Şimdi Ara

7537'ye SSD takacaktım ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bilgisayarı oyun ve net amaçlı kullanıyorum. SSD oyunlarda FPS olarak performans katmıyor, bilgisayarın açılış süresi kısalıyor deniliyor ama bilgisayarı haftada 1 falan ancak resetliyorumdur. (cpu, disk kullanımı durağan halde %0 da, bellek çok şişerse ancak resetliyorum oda nadirdir) Yoğun HDD kullanan uygulama falanda açmıyorum. Yani SSD bana sadece Google Chrome kullanırken gözle görülür peformans artışı sağlayacak. Bunun için 200tl+ gibi paralara değecek mi? Vede EN ÖNEMLİSİ; Mevcut hddyi çıkarmadan nasıl takıcaz? Eğer mevcut hddyi çıkarmadan SSD takılmıyorsa, zaten iş yatar. Çünkü yüksek kapasiteli SSD almam lazım o zaman, onlarda da fiyat katlanıyor. Bu bilgisayarda optik sürücü olmadığından, belki hddyi çıkarmadan SSDye yer vardır. Daha önce arka kapağı söktüğümde yer falan görmedim ama :)

Sizin görüşleriniz neler? Almalımıyım? Sadece internette gezinirken, film açıp kapatırken falan SSDnin performansı hissedilecek, değer mi?

http://www.hepsiburada.com/liste/sandisk-ultra-plus-128gb-sata3-ssd-sdssdhp-128g-g25/productDetails.aspx?productId=bd500672&categoryId=60000010
    http://www.hepsiburada.com/liste/kingston-ssdnow-v300-120gb-25-sata-3-ssd-sv300s37a-120g/productDetails.aspx?productId=bd302453&categoryId=60000010

Alırsam bunlardan birini alıcam herhalde. Daha ucuza bilinmeyen markalarda var gerçi. 200liraya kadar anlayacağınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzIrmk -- 3 Şubat 2015; 14:19:58 >

• Mevcut hdd çıkarmadan ssd takamazsınız. Ya kendi diskinizden ya da optik sürücünüzden fedakarlık etmenız gerekıyor. Hız konusuna gelince cıhazınız standart bır aractan f1 aracına donmus olacak :) 550/550 mb ssd leri tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktun -- 3 Şubat 2015; 22:41:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • taktun T kullanıcısına yanıt
    Optik sürücüm yok zaten ama sürücü yeride yok bilgisayarda. Mevcut HDD den ancak 500Gb gibi bir SSD ile vazgeçebilirim, oda bütçemi aşar.
  • yalnızca 1 adet 2.5inch sata girişi var onda da hdd takılı. malesef ssd+hdd takamazsınız. üründe dvd sürücü olsa; dvd nin yerine hdd aktarılırdı, hdd nin yerine ssd takılırdı.

msata soketi de yok anakartta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tns1 -- 3 Şubat 2015; 22:48:28 >
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    Bu durumda SSD daha ilerki tarihleri kaldı demektir :) 120 GB tek başına yetmez bana.
  • kardeşim bence ssd takıp yanına bir hdd kutu alarak da verilerini depolayabilirsin böylelikle 240 gb seni kurtaracaktır
  • SSD siz PC bana kağnı gibi geliyor..
    Bir alışan bir daha bırakamıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop'a SSD taktım, fan sorunu..
    10 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ssd takmak
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.