Şimdi Ara

75 Metre Açık haavadan cat5/cat6 Kabloda Ağ Sorunu Oluşurmu Acaba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 Metre Uzaktaki Komşumla Beraber İnternet Paylaşımı Yapıcaz. 75 metre kablo alıcam. 75 metreden gözle görülür bir fark hissedermiyim. yani sadece internet için kullandığımızı düşünürsek... Yada Cat6 Alsam diğer kullanıcı cat5 ile modeme bağlanıyor ben sorun yaşarmıyım. Modem pikatel quartet max (4 port). Kablo havadan gidicek. Yağmur vs. Doğa koşullarına karşı cat5 dayanırmı. Görüşlerinizi Bekliyorum.

• komşuyla internet paylaştırmak çok saçma geliyor bana. adam download abanırsa ileride komşu katili diye haberlerde çıkarsın valla
  • 100 mt sorunsuz calıştığını duydum
  • 90mt uzerinde paketlerde bozulmalar başlar. sorun çıkmaz baglanırsın ama zamanla kablo özlliğini yitirmeye başlayınca sınırda oldugundan daha çabuk problem yaşayabilirsin
  • 75mt az bir rakam değil.Kablo salınacak rüzgarda gerilecek güneşte esneyecek.üstüne kuşlar tüneyince ağırlık binecek.Konu komşu çekemeyen olacak en ufak takıştığında gidip şikayet edecek.Bence wireless yapın.
  • cat5 kabloda 75m de sorun yaşama şansın biraz yüksek fakat cat6 kablo da bu mesafe 150-200m biliyorum. Eğer ethernet kartlarınız 100/1000 çalışıyorsa cat6 kablo çekin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttbarracuda -- 5 Eylül 2007; 0:38:29 >
  • kablo ucları standardı

turuncubeyaz
    turuncu
    yeşilbeyaz
    mavi
    mavibeyaz
    yeşil
    kahvebeyaz
    kahve

bu standarda uymalısın uzun mesafelerde özellikle.
    jakı ters tuttugunda turuncubeyaz solda olmalı :) soldan saga dogru sıralanacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Drop Kablo Kayıp Olurmu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 80 metre sorun yok
  • 180 metre zoom x5 cat5 kablo toplam 2 yıl kullandım hiçbir sorun çıkmadı...
  • Kablonun Kalitesinede Bakar Ama mesafe uzunluk nekadar artar ise okadar düşüklük problemler yaşarsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ttbarracuda

cat5 kabloda 75m de sorun yaşama şansın biraz yüksek fakat cat6 kablo da bu mesafe 150-200m biliyorum. Eğer ethernet kartlarınız 100/1000 çalışıyorsa cat6 kablo çekin derim

+1
  • Bence en güzeli wireless N kullanmak...
  • 50M 100M hurafesine inanmayın derim kabloyu ve jak'ları iyi kullandıktan sonra diğer mahalleyede çekersiniz. Nerdenmi biliyorum 335M'de sorun olmuyor(cat5) bit top Cat5'le denedim.
  • kablosuz cozumlerin pahali oldu donemde iki hat paralel 100er metre cat5 kablo cektik. 3 sene hic bi sorun cikarmadan calisti. kablo 3uncu kat catidan catiya acikta durmasina ragmen ne ruzgar ne gunes ne yagmur nede kar etkiledi.

sonradan modemin yeri degisince 25mt daha ek yapmamiz gerekti. cok duzgun ve ince bi iscilikle kablolari saglam lehimledik. ilk lehimimiz degil tecrubeliyiz soguk lehim olayi olmadi. genede iki hatta calismadi.

simdi wireless kullaniyoruz. iki evin ortasi bi yerde wireless verici var sorunsuz calisiyor.

kabloyu duzgun cekmesi dosemesi baya zahmetli bi is. ustelik 60mt kablonunda bi maliyeti var. bence en uygun cozum kablosuz. 60mt de wireless i iki evide gorcek sekilde yerlestirebilirsiniz ama oteki evin arka taraflarinda cekmiyebilir. access pointin kalitesine ve evlerin fiziki yapisina bagli bir durum. onunda cozumu basit ayni markadan ikinci bi access point alip wds ile birbirlerine baglarsaniz kablo cekmeden wireless in mesafesini artirabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: plus19

60 Metre Uzaktaki Komşumla Beraber İnternet Paylaşımı Yapıcaz. 75 metre kablo alıcam. 75 metreden gözle görülür bir fark hissedermiyim. yani sadece internet için kullandığımızı düşünürsek... Yada Cat6 Alsam diğer kullanıcı cat5 ile modeme bağlanıyor ben sorun yaşarmıyım. Modem pikatel quartet max (4 port). Kablo havadan gidicek. Yağmur vs. Doğa koşullarına karşı cat5 dayanırmı. Görüşlerinizi Bekliyorum.

Cat5 UTP kablolarda 10/100 MBps veri mesafesi max. 150 mt'dir. Ancak kablonun çok kaliteli olması gerekir. Ayrıca Cat5 UTP kablolar havada salınmaya kesinlikle dayanıklı değildir. Hele açık havada çok kısa zamanda özelliğini yitirir, sürekli sorunlar çıkarır ve bir süre sonra tamamen devre dışı kalır. Açık hava şartlarını üzerine eklerseniz veri aktarımı hemen hemen imkansız hale gelir.
    Bunun 2 kolay yolu var :
    Birincisi eğer illa açık havadan kablo çekeceksen elektrikçilerde havai hat telli boruları vardır. Yani üzerinde çelik tel olan ve içinden kablo geçebilen plastik borulardır bunlar ( Hani Telekom'un veya Ayedaş'ın kullandığı gibi. Direklerde görmüşsünüzdür. ) Bunu kullanırsan içinden Cat5 UTP kablo geçirirsin ve yıllarca sorunsuz kullanırsın AMA PAHALIDIR !
    İkincisi havai değil yerden kablo geçirmelisin. Tabi yerin durumu da müsait olmalı. Aksi halde devlet seni iyi bir cezalandırır ( Asfaltı kırmak, istinat duvarlarını yıkmak, delmek kanunen suçtur.)
    En güzeli bir AP ve wireless sistem.

• 60 m cat5 ve cat6 ile havadan aşılacak bir mesafe değildir kabloların mekanik dayanımı buna müsait değil, serme ile bu mesafede hiç bir problem yaşamazsın ancak havadan germe ile olmaz kablo çok kısa zamanda kopacaktır. Ayrıca cat kabloların kılıfları UV dayanıklı değildir, dolaysıyla güneşin etkisiyle kablonun kılıfı sertleşip ufalanacaktır.

acemiwebci arkadaşın çözümü uygulanabilir, ama belirttiği gibi pahalıdır.
  • Ben eski bir arkadaşımla yaklaşık 60 metre mesafede kullanmıştım. Havai hat için şu çözümü kullanmıştık:
    Yeteri kadar ince çelik tel almıştık(14metre kadar) çelik telin üzerine her 1,5 metre de bir elektrikçilerin sıva altında tesisat döşerken kullandıkları plastik borulardan, yaklaşık 5-6 cm büyüklüğünde keserek, elektrik bandıyla bu boruları çelik tele iyice dolayarak yapıştırmıştık. Cat5 kabloyu bu borular içinden geçirerek çelik teli öylece direkler arasında germiştik. Hatta çelik teli direklere bağlamak için kendi özel kelepçelerinden kullanmıştık. 1-1,5 sene kadar öylece kullandık hiç bir sorun yaşamadık. Sonra arkadaşım taşınınca aynı kabloyu söktüm. Şimdi üst katta kardeşimle aynı kabloyu kesmeden paylaşım yapıyorum. Kısaca olur....

Not: Çelik tel direkler arasında gergin bir şekilde dururken kablo içinden geçtiği borularda biraz daha serbest halde yer alıyordu. Böylece çıkan herhangibir rüzgarın tüm yükünü ve cat5 kablonun ağırlığını çelik tel taşırken kabloya yük binmiyordu. Çelik teli de hesaplı bir fiyata almıştık. Tesisatta kullanılan boru zaten çok ucuz, olmazsa eski bir hortumun ucundan da biraz keserek elde edilebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibubai -- 5 Eylül 2007; 12:18:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nibubai

Ben eski bir arkadaşımla yaklaşık 60 metre mesafede kullanmıştım. Havai hat için şu çözümü kullanmıştık:
    Yeteri kadar ince çelik tel almıştık(14metre kadar) çelik telin üzerine her 1,5 metre de bir elektrikçilerin sıva altında tesisat döşerken kullandıkları plastik borulardan, yaklaşık 5-6 cm büyüklüğünde keserek, elektrik bandıyla bu boruları çelik tele iyice dolayarak yapıştırmıştık. Cat5 kabloyu bu borular içinden geçirerek çelik teli öylece direkler arasında germiştik. Hatta çelik teli direklere bağlamak için kendi özel kelepçelerinden kullanmıştık. 1-1,5 sene kadar öylece kullandık hiç bir sorun yaşamadık. Sonra arkadaşım taşınınca aynı kabloyu söktüm. Şimdi üst katta kardeşimle aynı kabloyu kesmeden paylaşım yapıyorum. Kısaca olur....

Not: Çelik tel direkler arasında gergin bir şekilde dururken kablo içinden geçtiği borularda biraz daha serbest halde yer alıyordu. Böylece çıkan herhangibir rüzgarın tüm yükünü ve cat5 kablonun ağırlığını çelik tel taşırken kabloya yük binmiyordu. Çelik teli de hesaplı bir fiyata almıştık. Tesisatta kullanılan boru zaten çok ucuz, olmazsa eski bir hortumun ucundan da biraz keserek elde edilebilir...

İşte pratik ve ucuz bir çözüm. Ne demişler " Demokrasilerde çare tükenmez."

• Her zaman adsl tek kullanmanı öneririm arkadaşım sonra sorunlar yükseliyor hele birde diger kullananlar bilgisayardan anlamıyorsa
  • 105 M de bir repater koyup daha da uzatabılırsın CAT5 kablo da 105 M den sonra paket kaybı yaşanmaya başlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.