Şimdi Ara

720p'de .mkv uzantılı videolarda boyut farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 60-70 bölümlük, 720p görüntü kalitesinde bir anime indirecektim fakat torrentlere baktığımda iki farklı seçenek çıktı karşıma. İki seçenekte hemen hemen aynı. Tek farkları birinin açıklamasında (1280x720_Blu-ray_FLAC) yazarken diğerinin kinde (1280x720 h264) yazıyor. Şimdi bu noktada Blu-ray yazanın bir bölümü ortalama 800mb'lık yer kaplarken diğerinde ortalama 350mb'lık yer kaplıyor. Toplamda ise blu-ray yazan 48gb, diğeri ise 21gb yer kaplıyor. Yani hemen hemen yar yarıya. Ben bu iki format (yada adı her neyse blu-ray ile h264'ü kastediyorum) arasındaki farkı bilmiyorum. İkisi de .mkv uzantılı ve 720p kalitesine sahip. Ama neden biri diğerinden 2 kat daha fazla yer kaplıyor ? Görüntü kalitesi olarak daha mı kaliteli ? Ve sizce hangisini indirmeliyim? Aralarında kalite olarak çok açık, gözle görülür bir biçimde fark var mıdır ?

    Not : şimdi fark ettim. Bir fark daha varmış. Blu-ray yazan aynı zamanda Dual-Audio. Diğerinde ise tek dil var.







  • dillerin kalitesi farkı arttırabilir, bununla birlikte videoların bitrate değerleri de çok önemli bir faktördür. burda ripleyen kişinin bunu nasıl yaptığı ortaya çıkar.

    benden size tavsiye şu olur; eğer yapabiliyorsanız birer bölüm indirin ve aradaki farklara mediainfo yardımı ile bakın.
  • Flac hiç sıkıştırılmadan, kayıpsız verilen bir ses biçimidir. mesela 7-9mb olan bir mp3 dosyayı flac olarak kaydetmek issterseniz boyut 35-50mb olabilir.
    O yüzden fark o kadar büyüktür.
    Ayrıca birden başka dil de flac kadar olmasa da boyutu arttırır.

    Flac çözecek sisteminiz yoksa küçük boyutlu olanı indirin.
  • İkinize de teşekkür ederim. Sanırım boyut farkı şu Flac yüzünden. İkisinden de bir bölüm indirme imkanım var. Öyle yapacağım. Eğer pek bir fark göremezsem küçük boyutluyu indiririm. Zaten anladığım kadarıyla büyük boyutlu sistemi zorlayan cinsten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.