Şimdi Ara

70bin-150bin bandındaki Bilgisayar Mühendisliklerini okumak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
5.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite mezunu olmayan kimseye inanma, buradaki veletlere ise hiç inanma. Okunur, ama şartları var:

Programlamayı cidden sevmen, bu konuda tutkulu olman lazım,

Daha da önemlisi çok iyi ingilizce bilmen lazım. İngilizcesi iyi olmayanı çoğu şirket mülakata bile çağırmıyor.

Ortalamayı yüksek tutup stajlarını verimli yapman lazım. Ekstra staj falan da yapıp sonrasında çalışma fırsatı yakalarsan bunu yapmamış top üniversite mezunlarından daha iyi bir yerde bile başlayabilirsin mezun olduğunda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar okumak istediginden eminsen 100kda biyer okumus olman önemli değil, kendini gelistirmeye bak.

Bilgisayar mühendisliğinde lab falan yok zaten altı üstü, devre elemanı labı olur hiçbir işe yaramayacak. Bilgisayar desen laptop alırsın olur biter.

Sadece ve sadece yapmak istediğin işi bul. Ona odaklanarak oku ve dil öğren. Olmuyorsa ben buradayım gel yüzüme tükür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar okumak riskli bence daha lisede olup bu işten para kazanan adamlar var ama senin ilgin alakan varsa en düşük puanlı okula gitsen bile kendini geliştirip başarlı olabilirsin ayrıca 70-150 bandında çukurova ve ktü tercih edilebilir bence ktü 85k çukurova 71k

• Namık Kemal üni ikinci öğretim arkadaşım var. Son sınıfta şu anda Eczacıbaşı'nda çalışıyor ( staj demiyorum çalışıyor diyorum ) . He kendisi çok çok iyi tabi onun kadar iyi olabilirsen ( seviyeni bilmiyorum sakın yanlış anlama ya da kendisini çok yüceltmiyorum ) sen de iyi yerlere girebilirsin kolayca. Sertifika programları,evden kendi kendine çalışma ile vs çok iyi yerlere gelebilirsin

• Furkan Bican F kullanıcısına yanıt
    Sa reis ben de ordayım asdhajsd ayrıca bölüm bilgisayar yani hoca sana yazılımın tamamını öğretmiyor sen kendin öğreniyorsun belki ilk işinde üniversite adı etkili olur ama sen üniversite bitmeden şirketlerde falan çalışmaya başlarsan hiçbir farkın olmaz bence :)
  • Sydro kullanıcısına yanıt
    Uludağ bu sene 60 civarı kapattı o bahsettiğin ünilerin hepsinden 5k düşür ortalama olarak, ki 2019 yerleştirmelerinden sonra 5k daha düşeceğine inanıyorum

• cakeadam kullanıcısına yanıt
    Sıralamam 39k gittiğim bölüm 40k'nın altında bugta kaldığım için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrdrk1999

Uludağ bu sene 60 civarı kapattı o bahsettiğin ünilerin hepsinden 5k düşür ortalama olarak, ki 2019 yerleştirmelerinden sonra 5k daha düşeceğine inanıyorum
    Evet hocam haklısınız dün o kargaşada 2017-2018 yerleştirmelerinin (yani geçen sene) taban puanlarını ve sıralamalarını vermişim.

Geçen sene ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 372,656 taban puanla almış bu sene 387,85543. O da yığınsal sıralamaya göre de yaklaşık 61.482 sıralamaya tekabül ediyor. Geçen sene 65,324 sıralama ile almış.

Dediğiniz gibi 5bin yükselmiş ve benim de tahminim 5bin daha yükselir Bilgisayar Mühendislikleri, zaten ondan dolayı 70-150bin diyerek aralığı geniş tuttum.
  • Ben 135 bindeydim 110 küsür bin pamukkale den sonra yazmadım
    Şehre göre seç gidip Karabük te düzcede okuyacağına mezuna kal

• valla benim tek istediğim bölüm çocukluk hayalim bil. müh. başka birşey yok onun için isterse 200 bin olsun yinede gideceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sydro

Evet hocam haklısınız dün o kargaşada 2017-2018 yerleştirmelerinin (yani geçen sene) taban puanlarını ve sıralamalarını vermişim.

Geçen sene ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 372,656 taban puanla almış bu sene 387,85543. O da yığınsal sıralamaya göre de yaklaşık 61.482 sıralamaya tekabül ediyor. Geçen sene 65,324 sıralama ile almış.

Dediğiniz gibi 5bin yükselmiş ve benim de tahminim 5bin daha yükselir Bilgisayar Mühendislikleri, zaten ondan dolayı 70-150bin diyerek aralığı geniş tuttum.

Alıntıları Göster
    Hocam Sakarya Bilgisayar 1. öğretim kacla kapatmış bu yil ?

Ben de bilgisayar mühendisliği için kirikla hazirlaniyorum hedef en kötü sakarya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Hocam Sakarya Bilgisayar 1. öğretim kacla kapatmış bu yil ?

Ben de bilgisayar mühendisliği için kirikla hazirlaniyorum hedef en kötü sakarya.

Alıntıları Göster
    Sakarya Üniversitesi geçen yıl taban puanı: 363,31 başarı sıralaması: 72,884
    Bu sene ise taban puanı: 376,99809 başarı sıralaması ise yığınsal puanlara göre 69.743
  • quote:

Orijinalden alıntı: holydiver619

Ben 135 bindeydim 110 küsür bin pamukkale den sonra yazmadım
    Şehre göre seç gidip Karabük te düzcede okuyacağına mezuna kal
    Hocam ben 12. sınıf öğrencisi değilim, liseden mezuna kaldıktan sonra bu yıl 3. sınıf özel eğitim öğretmenliğine geçmiş bir tm öğrencisiyim :) Benim durum biraz karışık, ''Nasıl ya?'' diye düşünürseniz diğer konumda anlattım derdimi:https://forum.donanimhaber.com/cok-kararsizim-her-saat-basi-fikrim-degisiyor-lutfen-yorum-yapin--134909184#134993402

• Yurt dışında yaşamayı düşünüyorsan 300k lik bölümde okuman bile farketmez. Hatta diploman olmasa dahi kendini geliştirdiysen her yerde iş bulursun.

Lise mezunu olup ayda minimum 8 bin tl freelancer proje geliştirip evini ofis haline getiren tanıdığım var. Adam geleceğini rayına soktu.

Sırf bilgisayarda oyun oynamayı sevdiğinden Yazılıma yönelen de var, bunların hali ortada. Işin garip yanı çoğu 10k - 30k lık bölümlerden mezun.

Yazılım sayısal zeka ve zevk işidir. Kimyan biyolojin iyi olsa ne yazar, sevmedikten sonra. Ilk verdiğim örneği iyi düşün, Lise mezunu adam.

Kanada Toronta da yaşayan vardı. Soundcloud şirketinde, Youtube'da videosu var izle. Izmir Ekonomi Yazılım Müh. mezunu o da.

Üstte çöp vs. diyenlerin çoğu ileride işsiz kalacak boş kafalı herifler. Aldırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

Şimdi öyle bir soru soruyorsun ki, ne dense farklı bir argüman kullanıp yanıt vereceksin.

Bu sorunun nesnel bir cevabı yok, asla da olmayacak ama şunu bilmene yardımcı olabilirim.

Mühendislik eğitiminde okulun lab imkanları, öğretim görevlisi kalitesi, ders içerikleri, kullanılan ekipmanlar ve materyaller bu yolda en büyük yardımcın olur.

Top list okullarda bunlar önüne sunulur, alabilen daha fazladır.

Bahsettiğin üniversiteler bu konuda daha zayıftır, açığı kapamak adına kendi çabanı daha fazla göstermen gerekir.

Üniversiteye başlarken 1-0 mağlup başladığını kabul etmek gerekir.

Burda biri çıkıp sana okunmaz dese, okumayacak mısın?

Yahu o zaman herkes ilk 20k’ya girene kadar sınava girsin; ortalık tam curcuna olsun. Böyle iş olur mu?

He olmaz ama şunu da inkar etmeyeceksin ki Boğaziçi mezunuyla Sakarya mezunu asla ve asla aynı kefeye konmayacaktır.
    Aynı kefeye gayet de konacaktır.Biri gidip sakaryada okurken dil öğrensin en akademiğinden,konuşmasını geliştirsin hitabet diksiyon dersleri alıp gelişsin.Karşısındakini ikna etme yollarını bilsin ve tabi bunların yanında işini de iyi yapsın ilgili meraklı olsun.Diğeri de sadece boğaziçi mezunu olsun dili olsun işini iyi yapsın ama iş görüşmesinde 2 kelimeyi yanyana getiremesin.

Sen hangisini işe alırsın? Ben bu durumla karşılaştım düşük okuldaki işe alındı,birinci ağızdan dinledim.Artık internet çağındayız ğniversiteler arasında fark var ama uçurum yok abartmayın her şey sana bakıyor.Üniye girerkenki gibi andaval girip andaval çıktıysan kusura bakma diğer adamı işe alacaklar kardeşim benim.

• AnqelTR kullanıcısına yanıt
    Ehehehe, aynen Sakaryadaki tüm her şeyi yapacak Boğaziçi Bilgisayar yazan adam 2 kelimeyi yan yana getiremeyecek. Eheheh, aynen. Hep böyledir zaten, kesin yaşanır bunlar.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Sakaryada sadece iyi eğitim alırsın dostum kampüs dışı öğrenci hayatı 0
    3 senedir burdan kurtulmak için uğraşıyorum bir daha düşün derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

Ehehehe, aynen Sakaryadaki tüm her şeyi yapacak Boğaziçi Bilgisayar yazan adam 2 kelimeyi yan yana getiremeyecek. Eheheh, aynen. Hep böyledir zaten, kesin yaşanır bunlar.
    Hayır yüzde 80 oranında dediğin doğru ama aynı kefeye konmayacak lafı işi bozuyor.Gayet de aynı kefeye konar hatta daha iyi işler de yapar eğer-bunu söylemek istemiyorum ama-kendini iyi geliştirirse.

• quote:

Orijinalden alıntı: holydiver619

Sakaryada sadece iyi eğitim alırsın dostum kampüs dışı öğrenci hayatı 0
    3 senedir burdan kurtulmak için uğraşıyorum bir daha düşün derim
    Hocam zaten şuan hacettepedeyim ve sosyallik konusunda sikintim yok. Iyi egitim olsun staj-part time imkanlari iyi olsun yeter.

Benim merak ettiğim mesela eve çıkan öğrenciler rahat rahat kiz/erkek arkadaslariyla falan eglenebiliyor mu ankara-istanbulda olduğu gibi ? Yoksa Sakarya halki her seye karisan muhafazakar kesim mi ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.