Şimdi Ara

704 TL MSI B450-A PRO MAX AM4 AMD Ryzen™ DDR4 4133MHz (O.C.) USB3.1 Anakart (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
6.624
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam bir de Türkiye'de bulunabilen Ballistix 3000CL15 olanları vardı yine siz atmıştınız. ikisi de aynı fiyat neredeyse, sizce hangisi alınmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StG 44

hocam bir de Türkiye'de bulunabilen Ballistix 3000CL15 olanları vardı yine siz atmıştınız. ikisi de aynı fiyat neredeyse, sizce hangisi alınmalı?
    Doğrudan Amazon'dan alabilirsiniz hiçbir problem yaşamazsınız ortalama 1 haftada elinizde olur
    https://forum.donanimhaber.com/550-tl-kargo-vergi-dahil-crucial-ballistix-sport-lt-16gb-3200mhz-cl16-ddr4-f-p-lideri--140131463
  • bazı b450 msi anakartlarda sorun yaşayanlar var bu model onlardanmı bilmiyorum araştırıp almanızda fayda var
  • MAX olmayanı yani güncel olmayanı 582 TL gibi rakamlara satılıyorken ki o da DDR4 3200 seviyelerinde 120 TL fazladan sadece 4133Mhz için bana gereksiz geliyor, soğumasını da baz alırsak Gaming Plus Max'a aynı parayı vermeyi yahut max olmayan a pro almayı tercih ederim.
    Ha fiyat olarak uygun mudur sıcak fırsat mıdır evet sıcak fırsattır,asla kötü bir anakart değil. Ama diğer anakartta şu an piyasadaki fiyat performans canavarı bir çok sisteme max olmayanını gözü kapalı koyarsınız.Konu sahibine teşekkürler
  • Coimbra kullanıcısına yanıt
    3600 serisi işlemci alanlar max almalı digerlerinde optimizasyon problemleri mevcut
  • Max olan modeller ile MAX olmayan modeller arasında ram mhz farkı YOK;https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140152709
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Peki bunu siz mi deneyimlediniz? Cpu-z valid kaydı var mıdır? Bios notlarında "Improve memory compatibility" bilgisi var, böylesine önemli bir değişiklik varsa ve not olarak eklenmemişse çok garip.
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Deneyimlemeye filan gerek yok. 3000 serisi CPU'larda memory controller cpunun içindedir, artık anakartın memory desteğinin bir önemi kalmadı. B450/X470 boardınıza 3000 serisi kullandığınız an(mecbur bios güncelleyip agesa combopi içeren bir bios yükleyecekseniz) aynı memory desteğine sahip olur.

Kanıt istiyorsanız internette B450/X470 ile(3000 serisi bir cpu olmak zorunda) +3433mhz üstü kullanan binlerce veri bulursunuz.

Ryzen 3000 ile ilgili çok temel bilgiler bunlar sanki çok zor ulaşılabilecek bilgiler gibi anlatmak artık benim garibime gidiyor.

Özetle; MAX ve MAX olmayan model arasında 16-32MB BIOS chipi(buna bağlı olarak gse lite-click bios) dışında hiçbir fark yoktur %100 aynı ürün. 16 yerine 32mb bios chipi koyup satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 1 Ekim 2019; 13:29:21 >

• fazları normal a320 b350'lerden farklı değil sayısı az
    b450 aorus elite alın diyecem ondanda çakma vrm'ler varmış
    Asus TUF B450-Plus alın diyecem ondanda fazlar az

bendede B450 AORUS PRO var sırf ses kapasitörleri daha iyi aldım f40 bioslu hali çöptü

f41 biosu yükleyince kendine geldi .

B450 AORUS serisinin sahte vrm olayına gelince

toplam 11 fazlı ve faz başı 1 büyük 1 küçük vrm olması gerekirken 7 büyük 11 küçük vrm var 4 büyük vrm kayıp aslında bununda pek önemi yok çünkü faz başına 25-30 watt güç üretilebiliyor 7 fazlı sayarsan 175-200 watt güç çeken cpuyu rahat besler bir işlemci ısıl değerinin en fazla %50 oranın güç çekiyor 65 watt 'lık bir cpu boostlu iken 80 kırpaçlarsan en fazla 100 watt güç çeker

ama VRM ve VRM kontrolcüsünü daha kaliteli bişenlerden yapsaydı keşke
    Tom's Hardware
    Test Results: Synthetics, Games, Power, Thermals - Gigabyte B450 Aorus Pro WIFI
    https://www.tomshardware.com/reviews/gigabyte-b450-aorus-pro-wifi,5705-3.html

bu olumsuzluklara rağmen burdaki testlerde aorus x470 chipli anakartlardan daha iyi performans sunabiliyor

B450 AORUS PRO kullanmama ve bir sıkıntı yaşamadığım memnun kaldığıma rağmen ne önerebilirim nede önermeyebilirim

• Ben de bunu diyorum optimizasyon sorunu nerde yaşanıyor anlamadım ha MSI lerde alırsanız kampanya var benim dediğim anakartta yok kampanya bilginiz olsun ama fiyat performans olarake n iyisi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: willyyyyy

bu max versiyonu, biraz geliştirilmiş ve ryzen 3 serisi ile direkt uyumlu hale getirilmiş hali. ama bana sorarsanız eğer, msi kartlarda bios flashback özelliği olduğu için max versiyonuna ekstra para vermeye gerek yok.
    Hocam max olmayan modellerde 16 mb rom var max modellerde 32 mb, İleriye dönük Amd işlemci desteği sadece 32 mb rom lu anakartlara olacakmış daha karmaşık yazılım olduğundan yüksek rom a ihtiyaç duyulacakmış dikkat edin alırken.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.