Şimdi Ara

7. Nesil Pentium İşlemciler Ana Konu ( G4560-4600-4620+ ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
8.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sistem dengeli ve tam f/p olmuş. Ama anakart mATX, kasayla uyumsuz olabilir (bende öyle bir sıkıntı olacaktı dikkat etmesem) ve ekran kartı ağırsa ve uzunsa fiziksel olarak sıkıntı olabilir (sata çıkışlarına denk gelir vs). Ayrıca güç kaynağını da güzel bir 500-550w yapsan kafan rahat olur; hem kasayı da değiştirebilirim diyorsun, ikisi de aradan çıkar uygun model varsa.

Ben de bütçemi ucu ucuna denk getirdiğim için hala 10 15 senelik ilk aldığım kasamı kullanıyorum, artık tozu silinemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Anakarti Bios yuklu model oldugu icin sectim acikcasi baska amacim yoktu, alana kadar daha iyi bir cozum bulabilirsem degistiririm. En kotu kasayi yan yatirip kullanirim.

Psu konusunda da dusunecegim bakalim, toplama surecim uzun olacagi icin muhtemelen aradan onu da cikartabilirim. Tesekkurler yorum icin bu arada. :)

Oynayacagim en zorlayici oyun da Skyrim Remastered, Bioshock Infinite, Rise of the Tomb Raider tarzi oyunlar olur onlari da 1600x1050 cozunurlukte oynayacagim, bu sistem hayli hayli yeter diye umuyorum. Render konusunda sorun olacak muhtemelen ama renderla cok isim olmuyor bu aralar, idare edecegiz artik

• Hayli hayli yetmez büyük ihtimalle ama yeter. Eğer çözünürlük bir tık az olursa büyük ihtimalle hayli hayli de yeter. Render hiç uğraşmadığım için performansını bilmiyorum ama örnek istediğin varsa eve gidince akşam deneyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Hayli hayli dedigim benim ultra, high takintim yok mediumda falan calistirsa yeterli.

Renderlik cok ugrasim olmayacak bu sene, bosuna ugrasmaniza gerek yok ama tesekkurler. :)

• 1050ti dan bahsediyoruz degil mi? R9 380 sahibiyim be 1050ti ile ayni sayılır. Ben tum oyunlarimi 1080p de ultra-high oynuyorum. Witcher 3 gibi agir bir oyunu bile texture detay falan ultraya alip golgeler isiklar gibi nispeten daha gereksiz ve kastiran ayarlari higha aliyorum aa acik sekilde 60fps civarinda oynuyorum 4560 ile.

• He o zaman yeter canım. Bu zaten onların işlemcisi. Az paraya bir iki tık altı performans işlemcisi g4560.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

İkinci el bir i5 2400 ile sistem kurmayı düşünüyordum ancak G4560 yeni olması sebebiyle beni kendisine çekmeyi başardı. Hem sıfır parçaların güzelliği bir farklı oluyor. Hemen toplayamayacağım yavaş yavaş toplayacağım da sizce bu sistem nasıl duruyor?

-Intel Boxed Pentium G4560 3.5GHz 3MB Cache LGA1151 İşlemci
    -MSI Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
    -Asrock H110M-DVS R3.0 Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
    -Adata Premier Series 8GB 2133MHz DDR4 Ram AD4U213338G15-R
    -Everest Rampage 79 Siyah Usb 3.0 12Cm Led Fan Gaming Kasa

Kısaca forum editörünün yaptığı sisteme çok benziyor fark olarak ekran kartı nvidia ve kasa farklı. Şu anki kasamda güç kaynağı var ancak bu sistemi kaldırır mı tam emin değilim açıkçası. Max combined watt kısmında 336w gözüküyor. Yetmeyecek gibiyse forumda önerilen kasaya da bakabilirim. Monitör, kulaklık, harddisk, mouse, klavye gibi ıvır zıvır parçalara sahibim. Kasa da çok önemli değil ama paslanmaya başladı artık bendeki, değiştirmem gerekli diye düşünüyorum.

nerdeyse ben sistemler ayni islemci,ekran karti ayni anakart benzer,power konusuna gelince islemci tdp degeri 54watt,ekran karti 75watt toplam 130watt yapiyor zaten testlerdede 150 watt cektigi gorunuyor,saglam bir 250 watt agzindan girer burnundan cikar

• İlk i7 işlemcim 1.seri i7-860 dı 7-8 sene önce almıştım aldığım tarihi unuttum anakartım asus p7h55v ile yıllarca kullandım her oyunu oynadım artık değiştirme vakti geldi deyip i7-7700k ve maximus ix hero aldım 1. seriyi arkadaşa sattım hala çatır çatır çalışıyor bilgisayar 14-15 sn de açılıyor 2 sn de kapanıyor hala geçerli ve hızlı 7.serileri siz düşünün artık adamlar sağlam işlemci yapıyor şu an 1. nesil işlemciye iyi bir ekrantını takın oynatmayacağı oyun yoktur 7. nesil işlemciler oyunlar için yeterince fazla ama almışken 300-500 fazla vereyim iyisi olsun diyoruz bende öyle yaptım alırsanız uzun yıllar kullanırsınız.
  • nerdeburda kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun ama keske ryzen alsaydiniz. Hem cok daha ucuza dizerdiniz hem de daha performansli ve gelecege yonelik. I5 fiyat seviyesindeki ryzen 5 1600 7700k dan daha iyi.

• 1.ayın ilk haftası aldım daha ryzenler çıkmamıştı çıkmış olsalardı belki düşünürdüm
  • Pc de Windows 8.1 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum.

Güncellemeler sonrasında ekrana bir uyarı geldi, Windows 8.1 Pentium G4560 işlemciyi tanıyamamış sürücüleri yükleyememiş falan filan.

Şaşırdım, ilk defa böyle bir uyarı ile karşılaşıyorum.

7. Nesil işlemcilerde böyle bir uyarı ile karşılaşan var mıdır.

Yada yapmamız gereken bir işlem var mıdır.

Böyle bir sorun varsa muhtemelen windows yazılımı, işlemci donanımından gerekli verimi sağlayamayacak.

Buda performans düşüklüğüne neden olacak.

Bu konu ile ilgili şöyle bir habere rastladım:

https://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/Sadece-Windows-10-intel-Kaby-Lake-ve-AMD-Zen-islemcileri-tam-destekleyecek.htm

• Ebu Computer kullanıcısına yanıt
    Windows 10 yükleyin daha hızlı ve stabil.
  • Haklısınız.

Şu konudan ücretsiz 8.1 almıştım.

https://forum.donanimhaber.com/ogrencilere-bedava-windows-8-1-pro--83583172-69#121478167

Ama şu konudaki 10 sürümünü kaçırdık.

https://forum.donanimhaber.com/windows-10-universitelere-ozel-ucretsiz-lisans-alma-rehberi-onthehub-dreamspark--108652668-12

Şuan ücretsiz Windows 10 yok sanırım.

• Bos zamanlarimda gaming + streaming icin bir bilgisayar toplayasim var. Butce dostu olmasi acisindan g4560 ve 1050ti ikilisini dusunuyorum. Oyunlarda yeterli oldugunda hemfikiriz, ama streaming yaparken nasil reaksiyon verir? Sanirim yuku shadowplay ile ekran kartina atma imkanimiz var. Oynamak istedigim oyunlar mainstream oyunlar, pubg vesaire battle royale ve indie turevleri.
  • quaza Q kullanıcısına yanıt
    Yayın işi işlemciye yüklenen bir iştir. Online oyunlarda bile işlemci ucu ucuna kurtarıyor üstüne bir de yayın eklenirse yayının kalitesi veya oyunun performansı kötü olabilir. İyi araştırmak lazım. Veya almışken bütçe varsa ryzen 5 sistem toplamak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TallMan

Yayın işi işlemciye yüklenen bir iştir. Online oyunlarda bile işlemci ucu ucuna kurtarıyor üstüne bir de yayın eklenirse yayının kalitesi veya oyunun performansı kötü olabilir. İyi araştırmak lazım. Veya almışken bütçe varsa ryzen 5 sistem toplamak daha mantıklı.

Shadowplay isini o yuzden sordum biraz da. Normal kullandigim sistemler hem isim geregi hem kisisel tercih olarak hep Mac, bunun disinda PS4 ve Nintendo Switch de oldugu icin R51600-RX580 civarina cikarmadan butceyi halletmek istiyorum aslinda. Eger oluru yoksa bir ihtimal goruntuyu macbook'uma aktarip onun i7sine yayin isini yukleyebilirim diye dusunuyorum bilmem oluru var mi? Pintipanda yapiyordu sanki bazi yayinlarinda.

• arkadaslar bir sorum olacak g4560-4600 ile gtx1060 mı ryzen 1200 ile gtx1050ti mi ? 2 ekran kartı arasında cok fark var ama işlemciler ne kadar etkiler performansı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weezer009 -- 18 Eylül 2017; 0:43:36 >
  • weezer009 kullanıcısına yanıt
    bunu youtube dan benchmark ve oyun sonuclarina bakarak anlayabilirsin. bildigim kadariyla pentium oyunlarda daha iyi ama ryzen voltajla falan hic oynamadan overclock edilerek o farki kapatabilir ayrica 4/4 thread ve 9mb cache olmasi ilerisi icin avantaj. ben pentiumu satip 1600 aldim ve cag atlamis gibi hissettim oyunlarda normalde pentiumun %80-90 kullandigi oyunda ryzen 1600 %20-35 kullaniyor ustelik kayit yaparken yine %25-40 kullaniyor bunlar pentiumda yasayamayacaginiz seyler. sansa bak ki ryzeni taktigim gece ekran kartim yandi cok deneyemedim ama ryzen her turlu avantajli diye dusunuyorum. ustelik 8. nesil inteller su anki anakartlarda calismayacak ama ryzenda 2020 ye kadar soket garantisi var 2020 ye kadarki cikacak islemciler ayni anakartta calisabilecek. pentium elbet 1-2 yila can sikmaya baslayacaktir islemci degistirirken bu da gelecege yonelik avantaj

bir de azicik frekans farki icin 4600 cok gereksiz. illa pentium alinacaksa 4560 en iyisi o gereksiz fiyat farki ekran karti icin kullanilabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7416DD784 -- 18 Eylül 2017; 0:54:6 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.