Şimdi Ara

7. Nesil Pentium İşlemciler Ana Konu ( G4560-4600-4620+ ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
8.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dogru. 4560+ 380 sahibiyim 380 ile 1050ti neredeyse ayni. Ben 200-350 fps aliyorum yillar gecse de 60+ oldugu surece sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arph

quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Dün Asus Maximus VIII Hero anakart aldım. Bugün de g4560 sipariş vereceğim. İkinci el 2x8 gb 3000mhz ram alacağım ve son olarak 1050 ti

hadi hayırlı olsun ama bu sisteme anakart abartı olmuş :)daha sonra işlemciyi değiştireceğini düşünüyorum ama ekran kartınıda değiştirmek durumunda kalacaksın o zaman,dengeli bir sistem olmamış bu işlemciyle ekran kartına boşuna bu kadar para vermiş olacaksın yaklaşık 1000tl

PC de sadece CS Go oynuyorum. G4560 ve 1050 ti ile uzun süre sıkıntısız oynarım diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum ?

Anakart gereğinden fazla öyle böyle değil abartı olmuş bir de uzun süre o ekran kartı ve işlemciyi kullanıcam demişsin. Oyunu anakart oynatmıyor kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

1 ay G4560 kullandim. Sonra I7 6700'e gectim. Merak ettiginiz bir sey var ise sorabilirsiniz.

neden g4560 aldın ve neden i7 6700'e geçiş yaptın dostum??ekran kartın neydi g4560 kullanırken ve i7 6700'e geçiş yaptığındada ekran kartın ne idi,sistemin diğer bileşenleri neydi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frozzy45

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Dün Asus Maximus VIII Hero anakart aldım. Bugün de g4560 sipariş vereceğim. İkinci el 2x8 gb 3000mhz ram alacağım ve son olarak 1050 ti

hadi hayırlı olsun ama bu sisteme anakart abartı olmuş :)daha sonra işlemciyi değiştireceğini düşünüyorum ama ekran kartınıda değiştirmek durumunda kalacaksın o zaman,dengeli bir sistem olmamış bu işlemciyle ekran kartına boşuna bu kadar para vermiş olacaksın yaklaşık 1000tl

PC de sadece CS Go oynuyorum. G4560 ve 1050 ti ile uzun süre sıkıntısız oynarım diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum ?

Anakart gereğinden fazla öyle böyle değil abartı olmuş bir de uzun süre o ekran kartı ve işlemciyi kullanıcam demişsin. Oyunu anakart oynatmıyor kardeş.

Anakart çok uygun fiyata geldiği için bunu tercih ettim sıfır 529 TL ye aldım. i7 7700k ve 1080 ti alsamda oynadığım oyun sadece Cs Go olduğu için alacağım FPS 300 olacak. G4560 ve 1050 ti ile de zaten 200-300 arası FPS alacağım ve bu şekilde 2 sene sürer diye düşünüyorum.

• sendomi S kullanıcısına yanıt
    G4560'ı ben de dahil çoğu kişi merak ediyordu, o yüzden hem alıp denemek istedim hem de geçiş işlemcisi olarak uygun fiyatlı bir modeldi.

Fiyatının %200'ü kadar performans alıyorsunuz, çünkü iki kat fiyata sahip I3 6100 ile hemen hemen aynı güçteler.

Onun haricinde 6700'e geçme sebebim çok uyguna almış olmam ve G4560 render-encode/decode işlerinde yetersiz geliyordu biraz da ondan dolayı.
  • G4560 render için olmaz zaten tıkanır kalır gündelik kullanım ve oyun icin kullanılabilir oda 1050ti uzeri olmaz sıfır alınacaksa

• Arph kullanıcısına yanıt
    Anakart o fiyata mantıklı, bakma sen paran varken bir fırsat olur işlemci alırsın ekran kartı alırsın başka oyunlara da bakarsın ki bakmasan bile anakart 0 o fiyata iyi olmuş, hiç olmadı usb girişleri ses kartı vs iyi bir şey olmuş oldu.

• G4560 250TL ye efsane birçok kişinin işini görecek performans veriyor. R3 ler çıkınca bunu biraz zorlayabilir. Biraz daha iyi perforamns verir ama onun da en ucuzu en az 400 lira civarında olur. G4560 Rx 470, 1050ti gibi kartlarla 2000TL altı için şu an tek seçenek gibi birşey. Bence intelin kendi ayağına sıktığı işlemci.

Bu aralar ryzen sistem toplamak üzereyim. Geçici bir süre idare etsin diye g4400 işlemci aldım yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Ama günlük kullanımda bile tıkandığını hafiften hissettiriyor ara sıra. Onun dışında Fifa 17 demo yu çalıştıramamıştım. G4560 da durum ne kadar farklı olur bilemiyorum. Ama çoğu oyunda sorun çıkmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

G4560 250TL ye efsane birçok kişinin işini görecek performans veriyor. R3 ler çıkınca bunu biraz zorlayabilir. Biraz daha iyi perforamns verir ama onun da en ucuzu en az 400 lira civarında olur. G4560 Rx 470, 1050ti gibi kartlarla 2000TL altı için şu an tek seçenek gibi birşey. Bence intelin kendi ayağına sıktığı işlemci.

Bu aralar ryzen sistem toplamak üzereyim. Geçici bir süre idare etsin diye g4400 işlemci aldım yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Ama günlük kullanımda bile tıkandığını hafiften hissettiriyor ara sıra. Onun dışında Fifa 17 demo yu çalıştıramamıştım. G4560 da durum ne kadar farklı olur bilemiyorum. Ama çoğu oyunda sorun çıkmamıştı.

Daha yeni olmasına rağmen HB de en çok satılan işlemci durumuna gelmiş. Dediğin doğru intel kendi ayağına sıkmış durumu farkedip fiyatı yükseltmez inşallah. Ben daha da fazla beklemeden 233 tl ye aldım HB den.

• Vatan da Pentium işlemcili laptoplar var onların işlemcisi bu Serilerdenmidir arkadaşlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    modeline bakmak lazım. 7. nesil ise bunlara benzer olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: TallMan

modeline bakmak lazım. 7. nesil ise bunlara benzer olacaktır

http://www.vatanbilgisayar.com/casper-c300-pentium-n3710-1-6ghz-4gb-500gb-intel-15-6-w10-notebook.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar G4560 işlemci overclock oluyor mu ?

Yapabilen varsa kaç Mhz ye kadar çıkabildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 26 Nisan 2017; 22:35:21 >
  • Özellikle kullanan arkadaşlara soruyorum. bu işlemcide corel draw rahat kullanılır mı yoksa zorlar mı test eden varsa çok makbule geçer. ona göre şu aralar almayı düşünüyorum. sadece corel draw kullanılacak oyunla veya üst seviye renderla işim yok :D
  • Ebu Computer kullanıcısına yanıt
    Bu seride k dışındakilere oc yapılamıyor diye biliyorum. Ha vardır illaki kilidi aşma yolu vs ama verimli olur mu, bilmem.

• İkinci el bir i5 2400 ile sistem kurmayı düşünüyordum ancak G4560 yeni olması sebebiyle beni kendisine çekmeyi başardı. Hem sıfır parçaların güzelliği bir farklı oluyor. Hemen toplayamayacağım yavaş yavaş toplayacağım da sizce bu sistem nasıl duruyor?

-Intel Boxed Pentium G4560 3.5GHz 3MB Cache LGA1151 İşlemci
    -MSI Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
    -Asrock H110M-DVS R3.0 Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart
    -Adata Premier Series 8GB 2133MHz DDR4 Ram AD4U213338G15-R
    -Everest Rampage 79 Siyah Usb 3.0 12Cm Led Fan Gaming Kasa

Kısaca forum editörünün yaptığı sisteme çok benziyor fark olarak ekran kartı nvidia ve kasa farklı. Şu anki kasamda güç kaynağı var ancak bu sistemi kaldırır mı tam emin değilim açıkçası. Max combined watt kısmında 336w gözüküyor. Yetmeyecek gibiyse forumda önerilen kasaya da bakabilirim. Monitör, kulaklık, harddisk, mouse, klavye gibi ıvır zıvır parçalara sahibim. Kasa da çok önemli değil ama paslanmaya başladı artık bendeki, değiştirmem gerekli diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 27 Nisan 2017; 0:32:44 >

• Millet anakart gereksiz olmuş diyor haklılarda ama vatanda 520 TL'den satıldı. Alan aldı, şu an stok bitti.

VRM'leri 9 Hero, 9 formula, 9 code modelleri aynı.

500 TL'ye satılan max 150w verebilcek uyduruk B350 anakartların vrm dizaynını inceleyince 520 TL'ye M8H almak şaka gibi bir olay ama gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 27 Nisan 2017; 1:37:33 >
  • Ebu Computer kullanıcısına yanıt
    K olmasa da bazi nesillerde base clock speed artirilarak oc yapiliyordu. Ama bu nesilde desteklenmiyor sanirim

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hayır bu eski Nesil tavsiye etmem

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Sen boşver hocam onları. Güle güle kullan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.