Şimdi Ara

7 milyar insan arasından kendini özel biri sanmak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Cevabımda da belirttim "kısaca anlatacağım" diye. Bir zahmet Kuran'ı okuyup kendin görebilirsin.

Namazın şeklinin rüku, secde ve ayakta durmaktan oluştuğunu söyledim zaten.

Hadislerde farklılık olabilir diyemezsin. Farklılık demek çelişki demektir. Kuran'da ise çelişki yoktur.

Anlamak istemiyorsan anlatamam tabii ki. Mantık benim değil, Kuran'da böyle geçiyor.
    Sizin yanlışınız da burada. Kafanızdaki dini Kuran'da aramak yerine Kuran'daki dini kafanıza sokmanız lazım.

Ayrıca, önceki cevabımda sorduğum soruya cevabını bekliyorum. Ama internete "namazla ilgili hadisler" diye yazıp aratmadan, elindeki bir hadis kaynağını açıp oradan tek tek kendin bularak cevap ver lütfen çünkü ben buradaki tüm cevaplarımda bilgisayarımdaki Kuran PDF'sini açıp tek tek bularak cevap verdim.

öncelikle kuran oku gör diyerel geçiştiremezsin. kuranda yazmıyor. cevap diye yazdığın mesajda namazın şekliyle ilgili bir bilgi yok. hadislerde farklılık olabilir. ama kuranda hiç bir şey yok. diğer taraftan hadislerin doğruluğunu yanlışlığını araştıran soruşturan din adamları var. buna göre hadislerin doğruluğuna ya da yanlışlığına karar verilebilir. burda hata yapma olasılığı olsa dahi aynı durum kuran okurkende olabilir . hata insan kaynaklıdır. bana sorarsan ne ne kuran ne de hadisler %100 güvenilirdir ya da yeterlidir ama işte insanoğlu kendinin inandırınca yapacak bir şey yok.

Hiçbir şeyi geçiştirdiğim yok. Senin amacını hissettiğim için uğraşmaya gerek duymamıştım. Ama uğraşacağım.
    Şunu da not edeyim: Bir konuyla ilgili her ayeti teker teker dökecek hâlim yok. Benzer ayetleri koymayacağım.

Öncelikle "Kuran'da yazmıyor" diyebilmen için Kuran okumamış olman gerekir çünkü okuyan biri yazdığını anlar. Ya da inanmayarak okuyorsan Fussilet 44'teki gibi anlayamazsın zaten.

Fussilet 44 [...] İnanmayanların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalı ve anlaşılmaz gelir. Sanki onlara uzak bir yerden sesleniliyor da anlamıyorlar.”

İkincisi, hadisler dinin kaynağı değildir. Dinin kaynağı Kuran'dır. O yüzden hadisleri kullanarak argüman oluşturmaya çalışma, hiçbir anlamı yok.

CASİYE 6. İşte bunlar, Allah’ın âyetleridir. Onları sana gerçek olarak okuyoruz. Artık Allah’tan ve O’nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?

Peygamber de Kuran'dan başka bir şeye uymadı zaten. Kendisi hüküm de koymadı.

ARAF 203. Onlara bir âyet getirmediğin zaman derler ki: “Onu da bir yerlerden derleyip toplasaydın ya.” De ki: “Ben ancak Rabbimden bana vahyedilene uymaktayım. Bu (Kur’an âyetleri), Rabbinizden gelen basiretlerdir. İman edecek bir topluluk için bir hidayet kaynağı ve bir rahmettir.”

NİSA 105. Biz sana Kitab’ı (Kur’an’ı) hak olarak indirdik ki, insanlar arasında Allah’ın sana öğrettikleri ile hüküm veresin. Sakın hainlerin savunucusu olma.

Allah'tan başka hakem aramadı. Kendisi de dâhil.

ENAM 114. “Size Kitab’ı (Kur’an’ı) hak olarak indiren O iken ben Allah’tan başka bir hakem mi arayacağım?” (de). Kendilerine kitap verdiklerimiz de onun, Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O hâlde, sakın şüphecilerden olma.

Kuran eksik de değil. Tamdır.
    Daha önce koyduklarıma ek olarak:

ENAM 115. Rabbinin kelimesi (Kur’an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

___

BAKARA 125. Hani, biz Kâbe’yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı İbrahim’den kendinize bir namaz yeri edinin. İbrahim ve İsmail’e şöyle emretmiştik: “Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rükû ve secde edenler için evimi (Kâbe’yi) tertemiz tutun.”

AL-İ İMRAN 42. Hani melekler, “Ey Meryem! Allah, seni seçti. Seni tertemiz yaptı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı.”
    43. “Ey Meryem! Rabbine divan dur. Secde et ve rükû edenlerle beraber rükû et” demişlerdi.

113. Onların (Kitap ehlinin) hepsi bir değildir. Kitap ehli içinde, gece saatlerinde ayakta duran, secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okuyan bir topluluk da vardır.

TEVBE 112. Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele.

HİCR 98. O hâlde, Rabbini hamd ile tesbih et ve secde edenlerden ol.
    99. Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et.

HAC 26. Hani biz İbrahim’e, Kâbe’nin yerini, “Bana hiçbir şeyi ortak koşma; evimi, tavaf edenler, namaz kılanlar, rükû ve secde edenler için temizle” diye belirlemiştik.

77. Ey iman edenler, rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.

FURKAN 64. Onlar, Rabblerine secde ederek ve kıyamda durarak geceleyenlerdir.

ŞUARA 217,218,219. Namaza kalktığında, seni ve secde edenler arasında dolaşmanı gören; mutlak güç sahibi, çok merhametli olan Allah’a tevekkül et.

ZÜMER 8. İnsana bir zarar dokunduğu zaman Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra kendi tarafından ona bir nimet verdiği zaman daha önce O’na yalvardığını unutur ve Allah’ın yolundan saptırmak için O’na eşler koşar. De ki: “Küfrünle az bir süre yaşayıp geçin! Şüphesiz sen cehennemliklerdensin.”

9. (Böyle bir kimse mi Allah katında makbuldür,) yoksa gece vakitlerinde, secde hâlinde ve ayakta, ahiretten korkarak ve Rabbinin rahmetini umarak itaat ve kulluk eden mi? De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.

FETİH 29. Muhammed, Allah’ın Resûlüdür. Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde hâlinde, Allah’tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. [...]

KÂF 39. O hâlde onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan önce de, batışından önce de Rabbini hamd ederek tespih et.
    40. Gecenin bir kısmında ve secdelerin ardından da O’nu tespih et.

BAKARA 43. Namazı kılın, zekâtı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.

NİSA 101. Yeryüzünde sefere çıktığınız vakit kâfirlerin size saldırmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.

102. (Ey Muhammed!) Cephede sen de onların (mü’minlerin) arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın vakit, içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silâhlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında arkanıza (düşman karşısına) geçsinler. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silâhlarını yanlarına alsınlar. İnkâr edenler arzu ederler ki, silâhlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silâhlarınızı bırakmanızda size bir beis yoktur. Bununla birlikte ihtiyatlı olun (tedbirinizi alın). Şüphesiz Allah, inkârcılara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

103. Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah’ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü’minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır.

Şimdilik bu kadar. Tatmin olmadıysan yapabileceğim bir şey yok. İstemiyorsan kimse anlamanı sağlayamaz.

ZUHRUF 36. Kim, Rahmân’ın Zikri’ni görmezlikten gelirse, biz onun başına bir şeytan sararız. Artık o, onun ayrılmaz dostudur.
    37. Şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan saptırırlar. Onlar ise doğru yolda olduklarını sanırlar.

• 250 bin peygamber olduğuna dair Kuran'dan delilini görebilir miyim?

"Çok bilinen bir hadise göre Allah peygamberimize:"sen olmasaydın kainati yaratmazdım" demiştir.Yani bu hadise göre Allah bizleri ve dünyayyı peygamberimizin yüzü suyu hürmetine yaratmıştır."
    "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Atatürk
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cevabımda da belirttim "kısaca anlatacağım" diye. Bir zahmet Kuran'ı okuyup kendin görebilirsin.

Hadislerde farklılık olabilir diyemezsin. Farklılık demek çelişki demektir. Kuran'da ise çelişki yoktur.

Anlamak istemiyorsan anlatamam tabii ki. Mantık benim değil, Kuran'da böyle geçiyor.
    Sizin yanlışınız da burada. Kafanızdaki dini Kuran'da aramak yerine Kuran'daki dini kafanıza sokmanız lazım.

Ayrıca, önceki cevabımda sorduğum soruya cevabını bekliyorum. Ama internete "namazla ilgili hadisler" diye yazıp aratmadan, elindeki bir hadis kaynağını açıp oradan tek tek kendin bularak cevap ver lütfen çünkü ben buradaki tüm cevaplarımda bilgisayarımdaki Kuran PDF'sini açıp tek tek bularak cevap verdim.

öncelikle kuran oku gör diyerel geçiştiremezsin. kuranda yazmıyor. cevap diye yazdığın mesajda namazın şekliyle ilgili bir bilgi yok. hadislerde farklılık olabilir. ama kuranda hiç bir şey yok. diğer taraftan hadislerin doğruluğunu yanlışlığını araştıran soruşturan din adamları var. buna göre hadislerin doğruluğuna ya da yanlışlığına karar verilebilir. burda hata yapma olasılığı olsa dahi aynı durum kuran okurkende olabilir . hata insan kaynaklıdır. bana sorarsan ne ne kuran ne de hadisler %100 güvenilirdir ya da yeterlidir ama işte insanoğlu kendinin inandırınca yapacak bir şey yok.

Hiçbir şeyi geçiştirdiğim yok. Senin amacını hissettiğim için uğraşmaya gerek duymamıştım. Ama uğraşacağım.
    Şunu da not edeyim: Bir konuyla ilgili her ayeti teker teker dökecek hâlim yok. Benzer ayetleri koymayacağım.

Öncelikle "Kuran'da yazmıyor" diyebilmen için Kuran okumamış olman gerekir çünkü okuyan biri yazdığını anlar. Ya da inanmayarak okuyorsan Fussilet 44'teki gibi anlayamazsın zaten.

Fussilet 44 [...] İnanmayanların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalı ve anlaşılmaz gelir. Sanki onlara uzak bir yerden sesleniliyor da anlamıyorlar.”

İkincisi, hadisler dinin kaynağı değildir. Dinin kaynağı Kuran'dır. O yüzden hadisleri kullanarak argüman oluşturmaya çalışma, hiçbir anlamı yok.

CASİYE 6. İşte bunlar, Allah’ın âyetleridir. Onları sana gerçek olarak okuyoruz. Artık Allah’tan ve O’nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?

ARAF 203. Onlara bir âyet getirmediğin zaman derler ki: “Onu da bir yerlerden derleyip toplasaydın ya.” De ki: “Ben ancak Rabbimden bana vahyedilene uymaktayım. Bu (Kur’an âyetleri), Rabbinizden gelen basiretlerdir. İman edecek bir topluluk için bir hidayet kaynağı ve bir rahmettir.”

NİSA 105. Biz sana Kitab’ı (Kur’an’ı) hak olarak indirdik ki, insanlar arasında Allah’ın sana öğrettikleri ile hüküm veresin. Sakın hainlerin savunucusu olma.

ENAM 114. “Size Kitab’ı (Kur’an’ı) hak olarak indiren O iken ben Allah’tan başka bir hakem mi arayacağım?” (de). Kendilerine kitap verdiklerimiz de onun, Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O hâlde, sakın şüphecilerden olma.

ENAM 115. Rabbinin kelimesi (Kur’an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

___

BAKARA 125. Hani, biz Kâbe’yi insanlara toplantı ve güven yeri kılmıştık. Siz de Makam-ı İbrahim’den kendinize bir namaz yeri edinin. İbrahim ve İsmail’e şöyle emretmiştik: “Tavaf edenler, kendini ibadete verenler, rükû ve secde edenler için evimi (Kâbe’yi) tertemiz tutun.”

AL-İ İMRAN 42. Hani melekler, “Ey Meryem! Allah, seni seçti. Seni tertemiz yaptı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı.”
    43. “Ey Meryem! Rabbine divan dur. Secde et ve rükû edenlerle beraber rükû et” demişlerdi.

113. Onların (Kitap ehlinin) hepsi bir değildir. Kitap ehli içinde, gece saatlerinde ayakta duran, secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okuyan bir topluluk da vardır.

TEVBE 112. Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele.

HAC 26. Hani biz İbrahim’e, Kâbe’nin yerini, “Bana hiçbir şeyi ortak koşma; evimi, tavaf edenler, namaz kılanlar, rükû ve secde edenler için temizle” diye belirlemiştik.

77. Ey iman edenler, rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.

ŞUARA 217,218,219. Namaza kalktığında, seni ve secde edenler arasında dolaşmanı gören; mutlak güç sahibi, çok merhametli olan Allah’a tevekkül et.

ZÜMER 8. İnsana bir zarar dokunduğu zaman Rabbine yönelerek O’na yalvarır. Sonra kendi tarafından ona bir nimet verdiği zaman daha önce O’na yalvardığını unutur ve Allah’ın yolundan saptırmak için O’na eşler koşar. De ki: “Küfrünle az bir süre yaşayıp geçin! Şüphesiz sen cehennemliklerdensin.”

9. (Böyle bir kimse mi Allah katında makbuldür,) yoksa gece vakitlerinde, secde hâlinde ve ayakta, ahiretten korkarak ve Rabbinin rahmetini umarak itaat ve kulluk eden mi? De ki: “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar.

FETİH 29. Muhammed, Allah’ın Resûlüdür. Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde hâlinde, Allah’tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. [...]

KÂF 39. O hâlde onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan önce de, batışından önce de Rabbini hamd ederek tespih et.

BAKARA 43. Namazı kılın, zekâtı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.

NİSA 101. Yeryüzünde sefere çıktığınız vakit kâfirlerin size saldırmasından korkarsanız, namazı kısaltmanızdan ötürü size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler sizin apaçık düşmanınızdır.

102. (Ey Muhammed!) Cephede sen de onların (mü’minlerin) arasında bulunup da onlara namaz kıldırdığın vakit, içlerinden bir kısmı seninle beraber namaza dursun. Silâhlarını da yanlarına alsınlar. Bunlar secdeye vardıklarında arkanıza (düşman karşısına) geçsinler. Sonra o namaz kılmamış olan diğer kısım gelsin, seninle beraber kılsınlar ve ihtiyatlı bulunsunlar, silâhlarını yanlarına alsınlar. İnkâr edenler arzu ederler ki, silâhlarınızdan ve eşyanızdan bir gafil olsanız da size ani bir baskın yapsalar. Yağmurdan zahmet çekerseniz, ya da hasta olursanız, silâhlarınızı bırakmanızda size bir beis yoktur. Bununla birlikte ihtiyatlı olun (tedbirinizi alın). Şüphesiz Allah, inkârcılara alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

103. Namazı kıldınız mı, gerek ayakta, gerek otururken ve gerek yan yatarak hep Allah’ı anın. Güvene kavuştunuz mu namazı tam olarak kılın. Çünkü namaz, mü’minlere belirli vakitlere bağlı olarak farz kılınmıştır.

Şimdilik bu kadar. Tatmin olmadıysan yapabileceğim bir şey yok. İstemiyorsan kimse anlamanı sağlayamaz.

ZUHRUF 36. Kim, Rahmân’ın Zikri’ni görmezlikten gelirse, biz onun başına bir şeytan sararız. Artık o, onun ayrılmaz dostudur.
    37. Şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan saptırırlar. Onlar ise doğru yolda olduklarını sanırlar.

uzun uzun masal yazma. soruyorum işte. kurana göre nasıl namaz kılınır. secde nedir rruku nedir hangi dua ne zaman okunur kaç rekatttır günde kac defadır... kurandan anlat bana işte bunları. oa ordan burdan ayet yazıp konuyla alakasız yorumlardan bulunma.okumuyorum. sorum net. kurana göre namazı açık ve net bir şekilde açıkla.

Aciklayamaz cunku oyle bir ayet yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ne bilion?

Orijinalden alıntı: FLeXL

quote:

Orijinalden alıntı: hawking45

rakamla 7.000.000.000 kisinin var olduğu dünyada 1 birey olarak kendini çok özel, dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden insan yanılgısı.
    arada bir böyle düşünün rahatlatıcı oluyor.

Bu dünyada bir tane -alg- in bile katkısı varken 7 milyar insan içinde nasıl kendini özel hissetmeyesin?Herkes özeldir.Kimse kimseyle aynı yapıya,düşünceye,hal ve hareketlere sahip değildir bu saydıklarım da bireyi özel yapar bas git şimdi.

+1

Aslında herkes dahidir. Ancak bir balığı ağaca tırmanma becerisine göre değerlendirirsen, balık, ömür boyu aptal olduğuna inanacaktır...

Albert Einstein

Her Çocuk Özeldir isimli filmi izlemesini tavsiye ediyorum herkese.

Koca evrende nokta kadar gezegende nokta kadar canlılarız ve bir arada barış içinde yaşayamıyoruz. Birileri hep bize bir şeyler empoze ediyor.

Allah bize akıl vermiş ancak insanoğlu kullanmamayı tercih ediyor. Başına da ne geliyorsa akılsızlığından geliyor bence.

Doğa bir dengeler sistemiyken, her gün bir uyum içinde ve yeniliğe adapte şekilde işliyorken, insanlar aptal bir rutinin içinde yok olup gidiyor.

Biz batıda doğduk şanslıyız, peki ya doğuda doğsaydık?

Bir bireyin yetişmesinde çevresi en önemli etkenlerden bir tanesidir.

Okula gidip gelse bile aile yönünden, sosyal yönden sıkıntısı olacak.

Konu farklı yerlere kaydı ama bir şeyler anlatmaya çalıştım işte.

-Milli Kayınço-

• quote:

quote:

quote:

quote:

___

uzun uzun masal yazma. soruyorum işte. kurana göre nasıl namaz kılınır. secde nedir rruku nedir hangi dua ne zaman okunur kaç rekatttır günde kac defadır... kurandan anlat bana işte bunları. oa ordan burdan ayet yazıp konuyla alakasız yorumlardan bulunma.okumuyorum. sorum net. kurana göre namazı açık ve net bir şekilde açıkla.

Terbiyesizleşmenin anlamı yok. Seni ciddiye alıp, vakit ayırıp, araştırıp cevap veriyorum, söylediğin söze bak. Ben masal yazmıyorum.

Kuran'a göre namazın nasıl olduğunun ayetlerini verdim. En basit bir şeyi bile anlayamıyorsan zaten yükümlü olmazsın. Ama internete girip forumlarda bir şeyler yazabildiğine göre anlayamıyor değil, anlamak istemiyorsun.

Namaz; ayakta durmak, rüku ve secdeden oluşur. Rekat diye bir ölçü yoktur. İstediğin kadar kıl.
    Biri sana "şurada ayakta dur" deyince "elimi nereye koyayım, ayağımı ne kadar açayım" gibi sorular sormuyorsan burada da sormayacaksın.

Namazın Allah'ı anmak için kılınacağını önceki bir mesajımda yazmıştım. Mesajlarımı okumadığın için görmemiş olabilirsin.

Hangi dua okunur? İstediğin duayı oku. Kuran'da yüzlerce dua ve övgü örneği var.

BAKARA 286 [...] “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz!
    Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”

İSRA 111. “Hamd, çocuk edinmeyen, mülkte ortağı olmayan, zillet ve acizliğin gerektirdiği bir yardımcıya ihtiyacı bulunmayan Allah’a mahsustur”

vs...

___

Sen hâlâ kafandaki dini, kafandaki namazı Kuran'da aramaya çalıştığın için cevabını bulamayacağın sorular sorman normal. Keşke bildiğin her şeyi boş verip dini yeni baştan Kuran'dan öğrenmeye çalışsan.

Kuran'da olmayan bir şey uydurup (rekat) sonra "bana bunu Kuran'da bul" diyorsun. Bu mantıklı bir hareket mi sence?

___

"Secde nedir, rüku nedir?"

"Oturmak, ayakta durmak, yatmak nedir" diye soruyor musun? Sormuyorsun çünkü bilinen hareketler. Secde ve rüku da bilinen hareketlere verilmiş isimler. Kuran'la birlikte gelmedi bu kelimeler.

Hadi diyelim ki Arapça kökenli olduğu için anlamlarını bilmiyorsun. Sözlüğe bakmaktan da mı acizsin?

rükû Ar. ruk°¤

a. (rükû:) 1. Öne doğru eğilme. 2. din b. Namazda elleri dizlere dayayıp öne doğru eğilme.
    Güncel Türkçe Sözlük

secde Ar. secde

a. din b. Genellikle namaz kılarken alnı, el ayalarını, dizleri ve ayak parmaklarını yere getirerek alınan durum.
    Güncel Türkçe Sözlük

___

Vakitleri soruyorsun.

HUD 114. Gündüzün iki tarafında ve gecenin gündüze yakın vakitlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri giderir. Bu, öğüt alanlar için bir öğüttür.

İSRA 78. Güneşin zevalinden (ufkun altına inmesinden) gecenin karanlığına kadar namazı kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir.

TA HA 130. O hâlde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın.

İNSAN 25. Sabah akşam Rabbinin adını an.
    26. Gecenin bir kısmında O’na secde et; geceleyin de O’nu uzun uzadıya tespih et.

BAKARA 238. Namazlara ve orta namaza devam edin. Allah’a gönülden boyun eğerek namaza durun.

___

Sen "her gün saat 12.00 ile 14.40 arasında, 19.00 ve 20.45 arasında, 5.50 ile 6.40 arasında namaz kılın" gibi bir talimat mı bekliyorsun?

Dünya üzerindeki milyarlarca insan farklı koşullarda yaşar, farklı işlerde çalışır. Herkes Kuran'da belirtilen vakitlerde kendi koşullarına göre ayırdığı bir zamanda namazını kılar. Allah bu konuda esneklik göstermiş. Yukarıdaki gibi bir hüküm gelse daha mı iyi olurdu? Tam aksine, kısıtlama olduğu için zorlaşırdı. Ayrıca öyle olsaydı "saati olmayan adam ne yapacak" diye soracaktınız. Üstelik yıl boyunca güneşin açısı değiştiği için yazın aydınlık olan bir saat kışın karanlığa denk gelebiliyor.

Namazın özünün Allah'la bağ kurmak, onu anmak, ondan yardım dilemek olduğunu kafanıza sokmanız lazım.

İstediğiniz cevabı almışsınızdır inşallah.

@torenzi
    Hiçbir bilgin olmadan konuş sen de.

• Ben namaz kelimesi gecmiyor demedim, namaz nasil kilinir kuranda oyle birsey yazmiyor dedim. Sayfa sayfa yazi koyma buraya alayi hurafe iste bir sorunun cevabini sayfalarca anlamsiz ayetlere yukluyorsunuz isin icinden cikamayinca hadislere atlarsinix, isinize gelmeyince o hadisler uydurma dersiniz. Malesef apacik gonderilen kitabi 1400 yildir cozmek icin ugrasirsiniz alimler hacilar hocalar diyanet tutarsiniz. Polemige girmicem cevap vermeni istemiyorum onyaxdiklarini defalarca okudum beni tatmin edecek bir cevap yok malesef haydi rasgele.

quote:

Orijinalden alıntı: aBouT

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arctic Monkeys

7 milyar insan arasından kendini özel biri sanmak

Beynini

???

bu kadar bağnaz bi bakış açısı olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: torenzi

Ben namaz kelimesi gecmiyor demedim, namaz nasil kilinir kuranda oyle birsey yazmiyor dedim. Sayfa sayfa yazi koyma buraya alayi hurafe iste bir sorunun cevabini sayfalarca anlamsiz ayetlere yukluyorsunuz isin icinden cikamayinca hadislere atlarsinix, isinize gelmeyince o hadisler uydurma dersiniz. Malesef apacik gonderilen kitabi 1400 yildir cozmek icin ugrasirsiniz alimler hacilar hocalar diyanet tutarsiniz. Polemige girmicem cevap vermeni istemiyorum onyaxdiklarini defalarca okudum beni tatmin edecek bir cevap yok malesef haydi rasgele.

Hadislere atlamıyorum çünkü hadisleri dinin kaynağı saymıyorum ben. Hiçbir mesajımda bir tane hadis görüyor musun?

Uzun yazmamın sebebi, yanlış bir iddiayı çürütmek. O yüzden her şeye tek tek değiniyorum. Ama anlamak istemeyen yine de anlamıyor. Bundan öte yapabileceğim bir şey yok. Siz yanlış kaynaklar ve varsayımlar kullanarak insanların inancına saldırınca hiçbir şey yapmadan oturacak değiliz.

Gördüğüm kadarıyla daha fazla tartışmanın anlamı da yok.

Selam...

• Parmaklarına bak

Benim görüşüm de değil ayrıca koca anfide hocanın dün konuşan biri vardı kimdi o diyip sonra bu konuda ne düşünüyorsun diye sorması bile yetiyor veya başka bir hocanın kalkıp bana söz hakkı vermesi durduk yere millet Söz almaya çalışırken lisede ve orta okulda da böyleydi zaten ego falanda değil sadece hızlı düşünüyorum, ve kendi fikirlerimi söylüyorum bu da yetiyor her ne ise ben özel değilim fakat çevreye göre oldukça özellim

adamın olmadığı yerde adamım diye bilirim belki de. Büyük şehirde büyümek den kaynaklı herhalde kurtlar sofrası malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhamet62 -- 17 Şubat 2015; 15:40:01 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.