Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti) - (28.10.2025 savaş devam ediyor) [ANA KONU] (960. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.227
Cevap
69
Favori
627.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
60 oy
Giriş
    Uyanis coktan basladi. Iyi izle, Amerikalilar biz Israil icin savasmak ve ölmek istemiyoruz diyorlar.

x (formerly twitter)
    Emrah CEBİROĞLU (@EmrahC1oglu) on X
    https://x.com/emrahc1oglu/status/2030789077922963751?s=46

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    emrah cebiroğlu mu? onlarca uluslararası kaynak dururken, kaynak diye bula bula aktroll hesabı mı buldun bana? Bireysel her eylemin ABD'yi etkilediğini falan sanıyorsan benim de artık sözüm yok sana.

Daha iyileri de var bu trolllerin. Onları tercih et arada. Siyonizm yanlısı diye lanetlenen Elon Musk'ın X'i bunlarla dolu.

Ben de tersine bolca propaganda örnekleri bulursam haklı mı olacağım yani? Adamlar Afrika'ya ülke deyip haritada İspanya'yı gösteremiyor diyorum. Sen bana Filistin diyorsun, direniş diyorsun. Umudun ABD halkının bilinçlenerek yönetime karşı ayaklanması ise, bol şans. Buradayız, bakarız bir iki yıl sonrasında duruma.

Emrah cebiroğlu demişken

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti) - (28.10.2025 savaş devam ediyor) [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• mytra kullanıcısına yanıt
    Paylastigim video bircok kaynakta var, Emrah Ceninogluyu tanimam rastgele bu cikmis. Kaynagindan ziyade videodaki icerigi oaylastim ben orda ingilizce konusulanlari iyi dinle. Bu videoyu bircok farkli dillerde bulabilirsiniz. Sonucta ABD li Subay degil Emrah Ceninoglu, Amerikali kizlarimiz ve ogullarimiz artik Israil icin olmeyecek diye bagiran bir Asker kolu kirilarak mahkeme salonundan disari cikariliyor yinede haykiriyor. Konunun kenariyla ilgilenmek yerine icerigiyle ilgilenmenizi ve konu merkezinden sapmamanizi tavsiye ederim. Kimin ne oldugu beni ilgilendirmez, herkesi tanimak zorunda degiliz iceriktir onemli olan ve onun gercekligi.

Ben videonun doğruluğunu tartışmaya açmadım. Sadece bugüne dek paylaştığın kaynakların hep troll hesaplar olduğuna dikkat çekmek istedim. Bana bireysel olarak bir askerin itiraz ve isyanını gösteriyor, buradan yola çıkarak ABD'nin biteceğini iddia ediyorsun. ben de bunun gibi lehte ve aleyhte bir çok bireysel eylem gösterebileceğimi söylüyorum. Yani net bunlarla dolu.

Rakibini hayali senaryolarla yenemezsin. 5 yılımı geçirdiğim coğrafyayı da tanıyıp yorumlayayım izin verirsen. ABD dünyanın g.t Deliğidir ama bireysel çıkışlarla yıkılıp gidecek bir ülke de değildir. Kaldı ki, İsrail'i terk edecek öyle mi? Bugün Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde toplam 35 Yahudi üye görev yapıyor. Hem Senato ve hem de temsilciler meclisinde yerleri sağlam. Adamlar yeryüzünde en güçlü lobilere sahipler.

Ayrıca kaynak verilirken iyice araştırmak ve olabildiğince objektif kaynaklardan yararlanmak, paylaşmak gerekir. Bak ben sana daha ciddi bir kaynak vereyim. Ülkemizin resmi kurumu olan Anadolu Ajansı. Senin bağıran bir askerine karşılık İsrail ordusunda 13 binden fazla ABD askeri görev yapmakta.

Neyse, uzatmanın alemi yok. Herkesin bildiği kendisine kalsın.
    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti) - (28.10.2025 savaş devam ediyor) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 10 Mart 2026; 1:25:14 >

Verdigim kaynaklarin iceriginin hangisi yalan? Sen tabagin icine bakmak yerine kenarina bakip tabagin disina cikiyorsun. Ben burda Israilli kaynaklardanda paylasim yaptim zaman zaman, algiciligi ve etiketlemeyi bir kenara birakalim. Mumkun mertebe yalan ve yanlis bilgileri paylasmamaya ozen gosteririm. Zamanla hersey degisir nesiller degistikce, bak Turkiyedeki nesil nerden nereye geldi. Halktaki karsilik cok onemlidir halk destegi olmadan tum temsilciler Meclisi Yahudi olsa ne yazar? Bu Lobikerin daha cok kaynak tuketmesi gerektigi anlamina gelir, surdurulebilirligi zor olur. Sermayede yavastan Cine yoneliyor, ABD bunu hep boyle surdurebilecek degil.

Israil Ordusunda 13bin ABD vatandasi olmasina sasirmadim hatta sayiyi daha fazla beklerdim. ABD vatandasi dediginde cifte vatandaslardir zaten milyonlarcasi ABD de yasiyor. Ordaki Turk vatandaslarinin sayisida Binleri bulabilir. Israillilerin genelinin cifte vatandasligi vardir, cunku kokleri zaten Orta Avrupa ve Amerikadan geliyor Israilden degil.

Listelerdim yalan yazan haber kaynaklarını da, üşendim şimdi. ABD'de halen ülkenin % 44 ü İran'daki savaşa destek verirken halkta karşılığı olmamasına inanmak ise, müthiş bir politik görü olmuş.

Bizdeki nesilin geldiği yer, yurtdışı alışveriş yasakları, üniversite mezunlarına bim, a101 mağazalarında kasiyer olarak iş olanakları, ekonomik yetersizlikler, oyun platform engellemeleriyle sarılıp sarmalanmış mükemmel bir yer.

Çin'in ithalat ve ihracatta kullandığı para birimi bile dolar. Ne diyeyim daha?

O 13 bin askeri ise ne çokmuş diye örneklemedim. Senin itiraz eden bir askerine karşılık İsrail yanlısı binlercesi var dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 10 Mart 2026; 9:47:14 >
  • Birsey iddia ediyorsan altini dolduracaksin, yksa havada ve bos kalir. Kaynak konusu görecelidir, senin gercek kaynak diye iddia ettigin kaynaklar bazi gercekleri görmezden geliyor veya farkli fonlandiklari icin ona göre yaziyor oldugu icin insanlarin gercekleri baska yerlerde aramasindan daha dogal birsey olamaz. Önemli olan icerigin gercekligidir. Herkes yalan veya dogru söyleyebilir hatta senin dogru kaynak kabul ettiklerinde buna dahildir. Örnegin az önce paylastigin kaynakta gecenlerde önemli bir haber cikmisti fakat ayni kaynak yukardan gelen baskilar üzerine bu haberi kaldirdi.

Sanirim pek haberin yok bundan ama Cin kendi para birimiyle Petrol satin almaya basladi Arap ülkeleriyle bu konuda anlasti. Zaten Dolara dokunuldugu icin ABD Körfezde saldirilara basladi.

13bin Askerin ABD vatandasi olmasi birsey ifade etmez, bu adamlar zaten Israilli, birgün ABD ve Israil savasacak olsa Israilin yaninda yer alirlar, cifte vatandaslik isini fazla abartiyorsun. Bu Amerikalilarin Israil yanlisi oldugunu göstermez. ABD Halkinin genelinde Israil karsitligi baslamistir, bu bir gercektir, simdi sen bu gercegi AA paylastiginda inanmayi bekleyebilirsin ama gercekler beklemez, ya vardir yada yoktur. Önceki mesajda yazdigim uzun yaziya atifta bulunuyorsun orda yazanlarda gercek. ABD Halki Israile yapilan yardimlari ve destegi sorguluyor artik, daha önce büyük oranda Israil destekleri varken artik bu Filistin tarafina dönmüs durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Mart 2026; 9:57:36 >

Benim gerçek diye iddia ettiğim kaynaklar bu devletin resmihaber ajansı AA. Senin kaynakların ise, bekirtiryakisinden nevinine troll hesaplar. Anadolu Ajansına değil de bunlara mı inanalım?

Yine bir genelleme ve etiketleme yapiyorsun. Amac konu merkezinden sapmak, X te yapilan paylasimlar farkli kisilerden olabilir, tutupta gercekligi olmayan video paylasmadim, bircok farkli yerde paylasilan bir video paylastim. Devletin resmi kaynaklarinin yaptigi paylasimlari sadece okumak zorunda degiliz sonucta onlarda birer haber ajansi ve hata yapabilirler. Hadi sanal zeka ile üretilmis sahte video paylasmis olsam haklisin diyecegim oda yok. Hangi zamanda yasiyorsun bilmiyorum ama insanlar istedikleri yerden aradiklari gerceklere ulasabilirler. AA Devletin resmi haber ajansi diyorsun ama birkac gün önce paylastigi haberi yukardan gelen baskilarla siliyorsa özgürlügü kisitlidir demektir. Konuyu fazla uzattin, tabagin kenari degilde icindekilerle ilgilenmeni tavsiye ederim. Istersen spagetti canavarina inan o senin sorunun beni baglamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Mart 2026; 10:25:28 >
    Genelleme mi, yahu daha dün netanyahu Almanya'ya kaçtı diye haber uydurdun. Adam kendi parlamentosunda toplantı yaptı aynı gün. Paylaştığın kaynak bile, uçağın Almanya'ya indiğini söylüyor, netanyahu'nun değil. Üstelik O uçak netanyahunun da değil. Cumhurbaşkanı ile ortak kullanılan resmi devlet uçağı. Giden ise mossad Ortadoğu bölge müdürü. AB den gerekli desteği alabilmek için gitti. Eli pek dolu dönmedi, o ayrı.

Devletin ajansı hata yapabilir diyorsun ama troll hesaplar yapmazlar değil mi? AA özgürlüğü kısıtlı bir haber merkezi, zincirlerle bağlı troller ise pek bir özgür ve bağımsızlar.

Unutmadan, senin Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), bu sabah ülkede akaryakıt fiyatlarına ton başına yaklaşık 100 dolar zam yapıldığını bildirdi. Yuan değil, dolar.

Bu arada Ben Gvirde kayipmis birkac günbdür ortalarda yokmus, varmi ondan bi haber?

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti) - (28.10.2025 savaş devam ediyor) [ANA KONU]dha | demirören haber ajansı
    Çin ham petrol alım satımında yuan kullanacak
    https://www.dha.com.tr/ekonomi/cin-ham-petrol-alim-satiminda-yuan-kullanacak-1571753

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Mart 2026; 14:15:51 >
    Haber kaynağın 2018 yılından kalma. Güncelle biraz istersen bilgilerini. Çin şu anda sadece İran ve Rusya ile (biraz da karşılıklı iki ülkenjn yerel parası olmak şartıyla) Brezilya ile yuan üzerinden ticaret yapmakta. Neden? İran ve Rusya ambargo altında ve dolar kullanamıyorlar da ondan. Ülkenin batıdaki tüm hesapları bloke altında. Yani mecburiyetten.

İran'ın, Hizbullah'ın onlarca üst düzey kadrosu gitmiş, ceplerinde telefonları patlatılmış, Cumhurbaşkanının helikopteri indirilmiş. Nokta atışıyla komutanlarının evleri tek tek vurulmuş Cumhurbaşkanları, dini liderleri elimine edilmiş, karşılığında bir İsrail yöneticisi mi gitmiş? Ayrıca bana ne Ben Gvir'den? Ölmüş ölmemiş umurumda mı sence? ABD'nin zulmüne eyvallah da, biraz da İran'da Suriye'de katledilen mazlumlardan söz et istersen.

Ya da boş ver, Twitter trollerinden beslenmeye devam et sen.

"De" ve "mi" ayrı olacak bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 10 Mart 2026; 14:32:43 >

Goygoy yapmana gerek yok. 2018 yilinda Cinin artik Yuanla Petrol alimina baslayacagi yazmis haber. Bunlar bir günde degisecek seyler degil. Bir yerden baslamis ilerde muhtemelen BRICS icinde bu sekilde alisveris yapma niyetindeler. Yani senin anlattigin gibi sadece Iran icin yapilan bir calisma degil. Petroyuan Stratejisi Cinin Dolara olan bagimliligini azaltmak icindir ve Rusya, Iran ve birtakim Arap ülkeleriyle ticarette kullanilmaktadir. Amaci Yuani küresel bir rezerv para birimi olmasini saglamak. Sadece Ambargo altindaki Iranla degil amabargo altinda olmayan Körfez Arap ülkeleriylede enerji anlasmalarini Yuan üzerinden yapiyor.

Twitterde özellikle yapay zekalarin görsel ve video olusturmasindan sonra güvenilir paylasimlar bulmak dahada zor olsada neyin gercek neyin yapay oldugu anlasilmaktadir. Bunun icin birtakim ipuclari var. Dolayisiyla sadece Resmi Gazete okuyarak gerceklere ulasmakta mumkun degildir.

Elbette canım. Resmi yayın organları da neyin nesi? , BBC, AP, Deutsche Welle, Euronews, Al Jazeera, ProPublica vs. falan, bunların tümü hikaye. Senin gibiler için Twitter troll ağları doğru kaynak ve şahane.

Bir de 20 yılını uluslararası haber ajanslarında muhabirlik ve yöneticilik yapmış olan bana anlatıyorsun ya bunu.

Hata bende, troll ağlarına bel bağlamış troll birisine anlatıyorum ben de hali pür melalimizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytra -- 10 Mart 2026; 20:46:5 >
    Isteyen istedigi yerden haber alir bundan size ne? Insanlar Anaakim medyaya guvenlerini neden kaybetti bence bunu sorgulayin. Ozellikle son yillarda ulkemizdeki tum basin ayni haberi sunan farkli isimler gibiler. Ben bir haberi onun karsi tarafindaki farkli dillerdeki kaynaktandanda okurum. Gercege ulasmanin cok zor oldugu bir donemdeyiz.

• Tahran'daki Mehrabad havaalanından yayınlanan bir belge, İsrail Hava Kuvvetleri'nin bölgeye düzenlediği saldırının sonuçlarını ortaya koyuyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) açıklamasına göre, saldırıda Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü tarafından Hizbullah ve Orta Doğu'daki diğer İran bağlantılı gruplara silah ve para transfer etmek için kullanılan 16 uçak imha edildi.

Saldırı sırasında, hava kuvvetlerinin uçak operasyonları için potansiyel bir tehdit olarak görülen İran savaş uçakları da hedef alındı.

Son füze bir küme savaş başlığıydı.  

3 farklı yerde 4 kişi yaralandı.

Elendi 🗣💥💥: İran, Ali Khamenei'nin oğlu Mojtaba Khamenei'nin Yüce Lider seçilmesinden sadece birkaç gün sonra ağır hava saldırılarında öldürüldüğünü bildirdi. Olay şu anda inceleme altında ve detaylar ortaya çıkıyor.

• İsrail göklerindeki küme savaş başlığı füzesi: Tel Aviv'in güneyindeki Rişon da bir kadın, müdahale enkazından orta derecede yaralandı.

• Her ne kadar saklanmaya ve sansur yapilmaya calisilsada Tel Avivde buyuk yikim oldugu ortaya cikiyor. Peki neden? Sadece Netanyahu koltukta yargilanmadan kalabiksin diye esini ve oglunu ABD ye gonderip Halkini ise bombalara maruz birakiyor.

x (formerly twitter)
    GENCO (@genco_19233) on X
    https://x.com/genco_19233/status/2032001940079481272?s=46

• Netanyahunun bugün yaptigi aciklamadan bir kesit.

Mesih'in dönüşüne kadar dayanacağız, ancak bu önümüzdeki Perşembe günü olmayacak."

Hani bizdik Yobaz? Savas cikarip Tanriyi Mesihi gondermeye zorlama fikrine kapilmislar. Bu kadarda bilimseller. Iste bu kafalar ulke yonetiyorlar, savas cikariyorlar. Sorun tamda bu zihniyet, Siyonizm insanlik ve baris icin buyuk tehlikedir…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 13 Mart 2026; 2:45:37 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.