Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (761. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ugursimsek_03 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
17.465
Cevap
73
Favori
565.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Soykırımcıların karşısındayız 7 ekimden önce israil sevimli bir oluşum değildi sürekli aynı propagandayı yapmayı bırakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Daha yeni İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich , Büyük İsrail projesini inkar etmiyoruz dedi.

Netenyahu zaten manyak elinden gelse Türkiye'yi de işgal eder.

İsrail şu an Birleşmiş Milletler tanımlı ülke sınırlarına göre işgalci bir devlet.

Bir diğer anlamı ile İsrail terör devletidir.

Şu an ki politikalarından vaz geçmezse bu anti semitizm Dünya'da daha da yaygınlaşacak.

1967 sınırlarına dayalı Bağımsız Filistin devletini kabul etsin.

İsrail hiç bir şekilde saldırgan politika izlemesin.

Ondan sonra eğer İsrail'e saldırı olursa adalet ilkesi gereği İsrail'i bile desteklerim.

Çünkü zalim taraf müslüman olsa bile adalet gereği gayri müslimin yanında olmak elzemdir.

• adalet , hak, hukuk vs kavramları, sadece kendi işine geldiği zaman ve kendi işine geldiği gibi kabul edip, uygulanmasını isteyen her türlü yapı, bu dünyanın kanseridir. insanlık falan umurlarında değildir, tek dertleri ideolojileridir.

bunu ayan beyan uyguladıkları halde, kabul etmezler tabi ki.

''ancak, sevimsiz bulduğunuz her yere saldırmayı hak ve normal karşılıyorsanız,''

Ben öyle bir şey mi dedim ne alaka ya? Ayrıca yaptığına propaganda denir çünkü israil sanki 7 ekim'den önce hiç soykırım yapmamış gibi 7 ekim saldırılarından sonra canileşmiş gibi algı yapıyorsunuz. Ayrıca ben soykırıma uğrayan insanları dini olarak ayırmam benim için Putin'in Ukrayna'ya yaptıkları da soykırımdır geçmişte Ermenilerin Azeybaycan'a yaptıkları soykırımdır Abd'nin geçmişte ve şimdi gerek Irak'ta olsun gerek Afganistan'da olsun yaptıkları soykırımdır ben soykırımın ve soykırımcıların karşısındayım çünkü ben Müslüman bir Türk vatandaşıyım ben büyüklerimden bunları öğrendim.

öncelikle "soykırım" kavramını bilmiyorsunuz. net belli. ikincisi soykırım vb. ne karşı olmak için, müslüman veya türk olmak gerekmiyor. insan olmak yeterli. ama siz insan olmaktan önce, dini ve milliyeti öne çıkardığığınız için, sizin aslında neye karşı olduğunuz da net belli olmuş. daha önceki, haksızlıklara karşı duruşunuzu takdir edeiyordum ama bakış açınız aşırı yüzeysel kalmış meğerse. üzüldüm. iyi günler.

Hamas Lideri Sinvar öldürüldü: Trump, Netanyahu için "İyi iş çıkarıyor" dedi
    https://www.birgun.net/haber/hamas-lideri-sinvar-olduruldu-trump-netanyahu-icin-iyi-is-cikariyor-dedi-568755

Yahu masal anlatma, soykirimcilari destekliyorsun, ne karşilarinda olmaktan bahsediyorsun. 7 Ekimde Hamasin yaptiği zaten soykirimdi. Yahudi öldürenlere 10 bin NİS aylik maaş bağliyordu Hamas. Ellerinde güç olsa tek bir yahudiyi bile sağ birakmazlar.

Hamasin kollari, Rus ve iran kaynaklari 8 Ekimde israil soykirim yapiyor demeye başladilar. Soykirim olduğuyla ilgili hiçbir kanit yok. Baerbock gibi insan haklarina son derece saygili bir kadin bile soykirim olduğuyla ilgili en ufak işaret yok dedi. Güney Afrikali bakan bile çikti soykirim yok, başbakan iranin kuklasi mecburen yapiyor dedi. Gaston Mc Kenzie adamin adi.

Soykirim olduğunu söyleyenlerin kaniti da Hamas. Hamasa göre öldürülen Hamasli sayisi 0. 20 binden fazla Hamasli öldürülmüş, daha PİJ, Filistin Kurtuluş Örgütü ve 7 Ekime katilan çeteler var. Bunlarin hiçbiri ölmemiş Hamasa göre, sadece kadin, çocuk ve yaşli savaşta ölenler.

7 Ekimden önce israil gayet sevimliydi, Hamas artik ilimli diye seviniyorlardi. Hamas liderlerinden Ali Barak 8 Ekimde ne açiklamasi yapmişti? israili ilimli siyaset izlediğimize inandirdik, Gazzelilerin refahini artirmaktan başka düşüncemiz olmadiğina inandirdik ve arka planda 7 Ekimin planlarini yaptik, demişti.

• İsrailin derdi iran ve kollariyla. Sanki 7 Ekimde Holokosttan sonra en büyük yahudi katliami olmamiş gibi ve Hizbullahin 8 Ekimdem beri israilin üzerine 10 binden fazla füze ve drone göndermemiş, 60 bin kişi yerlerinden yurtlarindan edinmemiş gibi konuşuyorsun.Yahu Smotrichi israilliler bile ciddiye almiyor. 1071 sayili BM karari var, Lübnanin Litani nehrine kadar Hizbullah unsurlarindan arindirilmiş olmasi hakkinda. Hizbullah uymadi. Lübnan halki bile israili destekliiyor Lübnan konusunda. Lübnanda müftü bile Hizbullah silah biraksin diye fetva verdi.

İsrail zaten Filistin devletini kabul ediyor, defalarca kabul etti zaten de Filistinliler israilin hepsini istediklerini söylediler her zaman. israil buraya kadar gelmişken, Orta Doğuyu iran ve kollarindan temizlemeden ve iranda rejimi değiştirmeden durmaz. 7 Ekimden sonra İRGC, Hamas ve Hizbullahin yurt dişi yapilanmasi ve kollari da deşifre oldu. Hizbullahin tüm üst düzey ve orta düzey lider kadrosu öldürüldü. Hamasta birkaç tane kaldi Sinwarin kardeşi gibi. ikisini de tamamen silip Gazzenin silahsizlandirilmasi ve halkin deradikalisyonu gelecek sonraki aşamada.

Büyük israil diye bir saçmalik yok yahu. Ne büyük israili. 8 milyon yahudiyla israil nasil doldursun o kadar büyük bir alani? Yahudiler çok büyük azinlik olur ve ortada yahudi devleti de kalmaz. Planlari büyük israil değil zaten. Orta Doğuyu iran ve kollarindan temizlemek. MBSnin laiklik hamleleri ve okul müfredatindan yahudi karşiti yayinlari kaldirmasi falan bakinca, Orta Doğuyu cihadci ve şeriatcilardan temizliyor bunlar.

Zalim taraf derken, Hamas sanki zalim değil. Siz Hamasi sevgi kelebekleri mi saniyorsunuz. Bebek, çocuk, kadin demeden binlerce masumu katlettiler. Yahudi öldürenlere aylik 10 bin NİS maaş veren bir örgütten bahsediyoruz. Yardim paralarinin yarisini teröre aktarilmiş, yarisi liderlerinin cebinde. Hamas 18 senedir Gazzede seçim bile olmadan iktidar. Kendilerine karşi olanlara hiç yaşama sansi vermediler. israil ajani olduklarini söyleyip katlettiler. Bugüne kadar Gazze halkinin refahini artirmak için ne yapmişlar? İnsanliğa ne gibi faydalari olmuş. Tüm bunlari boş verelim, yardimlari çalip karaborsada faiş fiyattan satmak zalimlik değil mi? Ya da kendi topladiği yardimlari onlara vermeyen islam Hijazyi arabasini tarayarak öldürmeleri zalimlik değil mi?

• Anladığım sadece İsraili kötüleyen ve buna direnen bir tartışma var.

İsrail Terör devleti ve aynı zamanda Filistin de bir terör devletidir. Her, ikiside Osmanlının asırlardır egemen olduğu bölgede kendi terör devletini kurdu. Her ikiside ingilizlerin ve avrupanın desteğini aldı.

Kısaca bizim olanı alıp aralarında bölüşemediler.

İsrail bölgeyi bizden maddi ve diplomatik güç kullanarak almak istedi. Başaramayınca İngilizler gibi dış güçler kullandı.

Filistinliler Arap milliyetçiliğini kullanarak bölgede büyük arap devleti kurmak istedi.

İngilizler ve avrupanın etkisi ile kendi küçük terör devletlerini kurdular.

Bunu yaparkern onbinlerce askerimizi Şehit ettiler. Hicaz bölgesine giden Askeri desteğimizi kestiler. Sadece Kudüsü değil. İslamın Kutsal bölgesi HİCAZın Mekke VE Medinenin vahhabi araplarının eline geçmesine sebep oldular.

Bölgeyi kaybetmemizin en büyük sebebi ve ceddimizin Bedduasını aldılar.

İsraile bizim olan toprakları satarak bölgede israil terör devletinin kurulmasını sağladılar.

İsrail terör devleti burada bizimle doğrudan savaşmadı, Osmanlıdan sonra bize karşı doğrudan bölücü faaliyetleri desteklemedi. Lakin Osmanlı İhanetinden sonra bize karşı her türlü bölücü faaliyetleri destekleyen bir filistin terör devleti var.

• Anlattıkların baştan aşağıya zırvadan ibaret. Soykırım olması için illa bütün halkın katledilmesi mi gerekiyor? Netenyahu denilen soysuz çocuk kadın fark etmeksizin herkesi vuruyor hastaneleri bombalıyor ne zırvalıyorsun sen?

Kaynak gösterdiklerin de siyonist yalamasıysa ben nereden bileyim veya değillerse bile onlar yok diyince olmamış mı oluyor ben senin gibi beynimi kiraya vermedim 7 ekim 7 ekim diyene kadar öncesinde ve sonrasında israilin yaptıklarından bahsedin tabii insansanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben soykırımın ne olduğunu gayet iyi bilirim ama sizin de benim yazdıklarımı net anlayamadığınızı düşünüyorum evet ben de insan olmaktan bahsettim müslüman olsun olmasin soykırıma uğrayanların yanındayım h*tler zihniyetinin tam karşısındayım, ben de size iyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gelde anlat bunlari bunu cok güzel özetlemissin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Mesele sen degilsin. Israil in neredeyse gozu kapali hakli oldugunu cikarimini da kanitliyor.

Secimlerden dolayi farkli gorunmek istiyor ozellikle Biden Kamal . Kim gelse ayni politikalar olacaktir.

Ayni politikalar tam olarak olmaz bence. Bunda AIPAC in kime destek verdigininde onemi var. ABD mutlaka kendi cikarlari icinde Israili koruyacaktir ancak bu korumanin uygulanisinda secilen Baskana gore farkliliklar gosterecektir

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.