Bildirim
7 Çözemediğim Bio Sourusu lütfen Yardım :=)
COLUMBIA PUFFECT™ HOODED JACKET 2008413257 : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CH1BMGZP
9 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
ya dostum biyoloji bu...
mat fizik değil ki buraya cevap yazan adam sana kısa yolu göstersin, aç kitabı bak zaten full ezber bi ders -
quote:
Orijinalden alıntı: -öglena-
ya dostum biyoloji bu...
mat fizik değil ki buraya cevap yazan adam sana kısa yolu göstersin, aç kitabı bak zaten full ezber bi ders
her şey kitapta yok ki mesela grafik sorusu diploid sorusu falan yorumda içeren şeyler var yanıtlayan çıkar elbet :) -
Baştan 4.soru :
Diploit evre uzunsa monoploid evre kısadır.Dolayısıyla gelişmişlikle diploid evrenin uzunluğu arasında bir doğru orantı söz konusudur.Bu durumda aralarında en gelişmiş C en az gelişmiş A'dır.
C şıkkına bakalım direk C bitkisi karayosunu demiş. Karayosunundan daha az gelişmiş bir bitki olmadığını düşündüğümden C derim
{iddalı değilim}
1-Yanlış
2-C
3-E
4-C
5-B
6-A ise anlatayım
7-E
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laucfilcius -- 8 Kasım 2011; 10:31:28 > -
6.soru
ureme yani birey sayisi artarken ortam kosullari o durumu etkilemeyecek sekilde bir tek A sikkindadir. -
Kuslarda da var diyafram.Sen biraz konu calis bence -
quote:
Orijinalden alıntı: Alex dé Souza
Kuslarda da var diyafram.Sen biraz konu calis bence
+ -
kuşlarda diyafram zarı, memelilerde diyafram kası var. sonuçta diyafram bulunduruyorlar -
1-Kuşlarda diyafram kası yoktur..Ancak diyafram vardır.Diyafram zarı olarak geçer.. İnce bir zardır.. ;)
2-bunun cevabı A çünkü; açık bir şekilde açık tohumlu bitkiyi tarif etmiş, Ladin göknar selvi vs.. açık tohumludur..
3-Bu sorunun cevabı 1 ve 2 çünkü;virüs hüçre içinde aktif olabiliyor.Hücre dışında kristal halde..Bu yüzden zorunlu hücre içinde bulunması gerek.. Ancak hücre içinden beslenmez sadece çoğalır ..Beslenme yok.
4-Cevap C gelişmişlik ile diploit evre doğrusal orantılıdır.. Karayosunundan başlar Kapalı tohumluya kadar diploit evre artar... ;) En büyüğünün C yani Karayosunu olma ihtimali yoktur.
5-1-Canlılarda ortak gen olabilir.Ancak aktif olmadığından kullanılamaz.Bu yüzden bu cevap ileri sürülemez.
2-Aynı görevi yapan bir sürü örnek verilen canlı bulunabilir...Bu da olmaz.
3- Ana-tomi mantıksal olarak ana kökenden geliyor yani kökenleri aynıysa ileri sürülebilir. 1v2
6-Koşulları en iyi tutan şık doğrudur. ;) Diğerleri ortamı kötüleştiriyor...Canlı sayısı kötü ortamda artmaz.
7-Son soruyu da okumadım uzun geldi :D Hadi eyvallah..
-
quote:
Orijinalden alıntı: hantala
1-Kuşlarda diyafram kası yoktur..Ancak diyafram vardır.Diyafram zarı olarak geçer.. İnce bir zardır.. ;)
2-bunun cevabı A çünkü; açık bir şekilde açık tohumlu bitkiyi tarif etmiş, Ladin göknar selvi vs.. açık tohumludur..
3-Bu sorunun cevabı 1 ve 2 çünkü;virüs hüçre içinde aktif olabiliyor.Hücre dışında kristal halde..Bu yüzden zorunlu hücre içinde bulunması gerek.. Ancak hücre içinden beslenmez sadece çoğalır ..Beslenme yok.
4-Cevap C gelişmişlik ile diploit evre doğrusal orantılıdır.. Karayosunundan başlar Kapalı tohumluya kadar diploit evre artar... ;) En büyüğünün C yani Karayosunu olma ihtimali yoktur.
5-1-Canlılarda ortak gen olabilir.Ancak aktif olmadığından kullanılamaz.Bu yüzden bu cevap ileri sürülemez.
2-Aynı görevi yapan bir sürü örnek verilen canlı bulunabilir...Bu da olmaz.
3- Ana-tomi mantıksal olarak ana kökenden geliyor yani kökenleri aynıysa ileri sürülebilir. 1v2
6-Koşulları en iyi tutan şık doğrudur. ;) Diğerleri ortamı kötüleştiriyor...Canlı sayısı kötü ortamda artmaz.
7-Son soruyu da okumadım uzun geldi :D Hadi eyvallah..
Öncelikle eyv uğraşmış iyi açıklamıssın sağol :)
5. soruya ben de senn gibi düşünüp 1v2 dedim cvp yalnız2 çıktı şaşırdım.
Bir de 3. soruda Virüslerin zorunlu hcre içi parazit oldugunu biliorm ama sorudaki şekilden bu çıkıyor mu?Ben şekle sadık kalarak çözdüm soruyu :D
Geirisini anladım eyvALLAH :=)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Alex dé Souza
Kuslarda da var diyafram.Sen biraz konu calis bence
hocam diyafram var diyafram kası yokmuş konuyu çalıstım esen biodan bu ayrıntıyı anlatmamıs öğrendim iyi oldu. -
sadece son soru kalmış çözülmemiş çözen bakan herkese ∞ tşkler
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X