Şimdi Ara

7.1 uyumlu amfiye uyumlu hoparlör seçimi ve tavsiyeye ihtiyacım var arkadaşlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar elimde 7.1 uyumlu sony amfi var şu an 5.1 olarak kullanıyorum. Başlangıç olarak subwooferden ses alamıyorum yani alıyorum ama bazı durumlarda alabiliyorum aktif subwoofer bütün bağlantıları tam olmasına rağmen ve bazı durumlarda ses almama rağmen filmlerde ses subdan ses gelmiyor sebebi ne olabilir?
    İkinci sorum 5.1 olarak kullanıyorum çok fazla masraf yapmadan 7.1 e çevirebilirim ancak bu yaptığım masrafa değer mi sinema hissiyatını birebir yaşatabilir mi?
    Son olarak şuan çok kaliteli ses almama rağmen sadece ön kule hoparlörlerden bu tarz ses alabiliyorum arka hoparlörler iki kanallı 3 kanallı hoparlörler le değiştirirsem ses kalitesinde artış sinema hissiyatına yakınlık olur mu?

    sistem elemanları
    Sony str-dh520 amfi
    İnfinty amfi(harman kadron) pioneer kule ön sağ sol arka iki kanal center hoparlörler. (model s-es3tb)
    7.1 desteği olan JVC tv.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlygodforgives -- 21 Haziran 2018; 19:18:19 >



  • Frontların crossover degeri ne. Subın degeri kaçta. Bazı durumlarda alıp bazı durumlarda alamamanızın kastı ne orayı anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela neo music e getirince geliyor diğer durumlarda gelmiyor bazı filmlerde az da olsa alttan sesi geliyor bası artırmam için bas ayarını son getirmem gerekiyor subun arkasındaki ayardan. bu gün sub u yeniden açtım yarı fulle getirdim biraz oslun bass hissi veriyor ama dolgun olmasına rağmen ya çok sesi boğarak veriyor ya da çok az ve geriden geliyor. her hangi bir şarkıda bass ı açtığımda melodiyle beraber ilerlemek yerine dolgun baslarda etkili olurken devamlı verilmesi gereken baslarda durup kalıyor çok az
    geliyor şu anda kablodan şüphelenmeye başladım CEC ayarlarını yapmama rağmen çalışmayınca sürüsüyle HDMI kablo denedim olmamıştı 45 liralık altın kaplama kabloyu takınca kendine geldi amfi bu da bezer sebepten olabilir. bilemiyorum crossover degeri nedir tam olarak anlamadım araştırdım bulamadım ama önler 8ohm 150 watt arka hoparlörler 8ohm 120 watt daha kaliteli ses için kendi hoparlör kabinimi yapmayı planlıyorum hocam ses kalitesinde değişim olur mu. Her halükarda görsel değişim olur ama ses kalitesi benim için çok önemli.



    Edit: bu arada hoparlör kabini için gerekli hesaplamaların nasıl yapıldığı ne tip mazemelerin kullanılması gerektiği gibi konuları de araştırıyorum. bu benim için biraz dinlendirici hobi gibi bir şey hocam. Filmlerden almak istediğim detay izlediğim filmlerin pek çok yönünü kaçırdığım ve filmler ne kadar iyi hazırlanırsa hazırlansın donanımlarım yetersiz olduğu zaman yavanlıktan kurtulamıyor bunu aşmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlygodforgives -- 24 Haziran 2018; 15:50:52 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.