Bildirim
6x9' oval hoparlör tavsiyesi lazım.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yok mu tavsiyesi olan? -
Teyp çıkışıyla olmaz bu işler ama illa teyp çıkışına bağlanacaksa Pioneer 6963 ya da Alpine 6925s alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 7 Temmuz 2010; 20:50:14 > -
eyvallah hocam önerdiğin kolonlara baktım.
peki sony'nin hoparlörleri nasıl'dır? -
pioneer 6963 leri bir süre anfisiz kullandım ve mustang arkadaşın tavsiyesiyle alıp kullandım..şöyle söyleyim anfisiz kullanılacak bence en iyi hoparlör ve fiyatıda gayet makul..anfi taktırdım o nedenle 6993 lerle değiştirdim yoksa kesinlikle kullanmaya devam ederdim.tavsiye ederim.. -
Kritios kardeş önce oval hoparlör alacaksın yüksek seste teyp kaldırmayacak anfi almak isteyeceksin sonra kapılardakini de değiştireyim bu işe girdim artık diyeceksin benim tavsiyem takım set al hem hesaplı hemde uyumlu müzik keyfine bak derim(tecrübe konuşuyor) -
quote:
Orijinalden alıntı: erdalls
Kritios kardeş önce oval hoparlör alacaksın yüksek seste teyp kaldırmayacak anfi almak isteyeceksin sonra kapılardakini de değiştireyim bu işe girdim artık diyeceksin benim tavsiyem takım set al hem hesaplı hemde uyumlu müzik keyfine bak derim(tecrübe konuşuyor)
kapılardakini de değiştirmeyi düşünüyorum zaten hocam onlarda 16cm'lik ama ne alacağımı bi türlü karar veremedim.
fiyatları da çok oynuyor sahibinden.com veya gittigidiyor.com da mesela 6973 100 lira ise topkağı füze çarşısında 150 lira mediamarkt'ta ise 200 lira.
anlamadım gitti... -
arkadaşım 2 gün önce 16 cm lik cadens mid. aldı (150 TL) takınca ses ve performans hakkında bilgi veririm -
Arkadaşlar garip bir sorum olacak ama, JVC CS-HX7157X 6x9 oval hoparlörler arka pandizota woofer olarak sürülebilir mi?
Hoparlörlerin mid ve twe. lerini iptal edip sadece woofer olarak çalışmasını istiyorum.
Ben, evde denedim kabin olmadığından mıdır, yoksa teknik bir eksiklikten midir bilemedim beklediğim tonlamayı alamadım.
Hoparlörleri JBL GTO 755.6 nın sub çıkışına sürdüm, beklediğim refleksi vermedi. Ayrı bir amfi ile süreyim dedim, xetec vector 200.4 de hem köprü hem de düz olarak denedim yine bir sonuç vermedi.
Daha önce woofer olarak sürülmüş 5 kanal 6x9 oval hoparlörler görmüştüm, bana göre başarılıydı da, ama ben yapamadım bir şey eksikmiş gibime geliyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler. -
quote:
Orijinalden alıntı: onalpur
Arkadaşlar garip bir sorum olacak ama, JVC CS-HX7157X 6x9 oval hoparlörler arka pandizota woofer olarak sürülebilir mi?
Hoparlörlerin mid ve twe. lerini iptal edip sadece woofer olarak çalışmasını istiyorum.
Ben, evde denedim kabin olmadığından mıdır, yoksa teknik bir eksiklikten midir bilemedim beklediğim tonlamayı alamadım.
Hoparlörleri JBL GTO 755.6 nın sub çıkışına sürdüm, beklediğim refleksi vermedi. Ayrı bir amfi ile süreyim dedim, xetec vector 200.4 de hem köprü hem de düz olarak denedim yine bir sonuç vermedi.
Daha önce woofer olarak sürülmüş 5 kanal 6x9 oval hoparlörler görmüştüm, bana göre başarılıydı da, ama ben yapamadım bir şey eksikmiş gibime geliyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Muhtemelen biliyorsun belkide denemişsindir ama ben yine de nacizane bir tavsiyede bulunayım
Ovalleri amfide sürdüğün kanalı LPF olarak filtre edersen istediğin gibi sadece bass sesleri alırsın.
Bir de böyle dene belki bir fark olur ama bu durumda köprü yapma
ve iyi ayar yapmak gerek yoksa ovaller dayanamaz gain i minimum a getir yavaşça yükselt..
sonuçları paylaşmayıda unutmazsan seviniriz....SAYGILAR
-
Muhtemelen biliyorsun belkide denemişsindir ama ben yine de nacizane bir tavsiyede bulunayım
Ovalleri amfide sürdüğün kanalı LPF olarak filtre edersen istediğin gibi sadece bass sesleri alırsın.
Bir de böyle dene belki bir fark olur ama bu durumda köprü yapma
ve iyi ayar yapmak gerek yoksa ovaller dayanamaz gain i minimum a getir yavaşça yükselt..
sonuçları paylaşmayıda unutmazsan seviniriz....SAYGILAR
dlkdruln tavsiyelerin için teşekkür ederim. Bunların hepsini denedim. Derdim sesi biraz açınca 6x9 ların boğulması. Bu durumda gain ayarını düşürüyorum. Bu sefer de sesi kıstığım zaman kalkıp gain ayarını tekrar biraz arttırmam gerekiyor. Nasıl bir amfi kullanmalı ki bu 6x9 lar boğulmadan ses versin, onu merak ediyorum. 2 gün ayarı ile uğraştım, açıkçası arzuladığım ses rengine kavuştum. Ayar konusunda haklısın çok detaylı bir ayar yapmak gerekiyor. Orta seviye seslerde açıkçası performansları gayet güzel, kabin sayılacak mdf kutularda denedim çok tatmin edici, hala arabada deneme şansım olmadı. Denedikten sonra fikrimi burada detaylı olarak yazarım.
KARŞI SAYGILAR.
-
elindeki hoparlörler freaır kabinsiz calışması icin tasarlanmıştır nerdeyse coaxsiyellerin tamamı . ayrıca bas hoparlörlerin indiği frekansları okuyamazlar cünkü stero hoparlördürler vatları cok düşüktür bas hoparlörlere göre .. senin aradığın 6*9 bas hoparlör sadece cadence CVL 69 olan bir modeli var bas olarak oda freaır dir ama tüm 6*9 lardan bas olarak güclü calar ama sağlam vat girmen gerekir net 4 ohm 150 vat marka bir anfiyle
6*9 ları evde minimum 250 litre ile 350 litre arasında tek kabinde verim alabilirsin kabin kalınlığıda 30 mm olcak port ta olmıycak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süper cüp -- 14 Mart 2011; 22:30:17 > -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X