Şimdi Ara

6900xt vs rtx 3080? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

6800xt ile nasıl bir sorun yaşadınız acaba merak ettim.

Benim görebildiğim bir ekranın hz in en yüksekte olmasından kaynaklı masaüstünde güç tüketimi 30-40w lara yükseliyordu onu 21.6.1 ile düzelttiler. artık 5-12w arasında geziyor güç tüketimi.

Varsa başka bir hata ben de denemek isterim.

Edit: Bu zamana kadar bir ürünü iade etmemi gerektirecek tek bir yazılım oldu bana. O da corsair in icue su. 2 tane commander pro ile de denedim. Yok olmadı. Kafasına göre fanları programda uçuruyor. Sonra kasayı açıp eklenen ürünleri çıkarmak gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra sorun gene tekrarlıyor. Bu sırada fan profilleri de uçtuğundan fanlar kafasına göre rpm lerde çalışıyorlar. Sonunda garantiye gönderdim onlar da ürünlerde sorun var dediler de 2 tane commander pro da da hata olur mu ki? Belki de amd nin usb sorunu ile ilgiliydi desem bu sefer anakart üstündeki usb girişleri dışında ana usb slotlarının da gitmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 6 Temmuz 2021; 10:6:20 >

• ekran kartının bellekler hep tam güçte çalışıyor, wattman hatası tek başına yetti, cw resmen düdük gibiydi

Bir ref. kart bir de Red Devil almıştım. Red Devil tam bi olay zaten. Kart 2,5 ghz gördüğü gibi sistem çöküyordu, fanlar desen pancar motoru gibiydi.

• shruikan kullanıcısına yanıt

Ben wattman ı karta kaldırabileceğinden fazla oc yaptığımda yiyordum.

Cw tarafında asus lc de biraz şanslıydım sanırım. Az da olsa bir cw var. Bir kısım referans kart kullanan arkadaş ise cw nin 1-2 hafta içerisinde baya azaldığından bahsetmişlerdi.

2.5ghz de crash yemeniz ise bir garip olmuş. Çünkü o kartın en az 2700 leri görmesi gerek. Crash derken pc nin bir anda reset atmasından mı bahsediyoruz? Eğer dediğim gibi reset atıyorsa psu tarafında yetmeme gibi bir sorun olabilir. Amd tarafı nvidia ya kıyasla power da daha çok anlık peak ler yapar bundan dolayı amd tarafında psu daha önemli oluyor.

Fanları ürünü kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama ben hava soğutma kartları bayadır kullanmayı bıraktım. Üstlerindeki 12cm in dahi altında fanlar olduğundan onların ses yapmama gibi bir lüksü yok zaten.

Edit: Fan ile ilgili asus tarafında mesela sorun yaşadım. Tıkırtı sesi yapıyordu aio üstündeki 2 asus fanı. Ben de asus un fanlarını 12cm arctic fanları ile değiştim. Diğer türlü ürünü göndermem gerekecekti. Malum kartın olmadığı bir dönemde olduğumuzdan kartı geri vermek istemedim. Neyse ki fanlar değiştirilebilir olarak ayarlanmıştı da sorun olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 6 Temmuz 2021; 11:5:45 >

• abi kartın peak durumda çektiği 350 watt falandı galiba hadi 400 olsun, sistemde ondan sonra en fazla güç çeken parça işlemci ki o da 5600x ne kadar güç çeksin. PSU'm da dandik bi şey değildi ki, hep 12v kanalından 750/850 watt veren bilindik gold sertifikalı psu kullandım.

Wattman oc yapsam da yapmasam da aldım, amd karta bi kere uv yapılmıyor. Limit olarak hangi hızı seçersem seçeyim hep tam voltaj çekiyor. CW'nin azaldığı yalan, bir şeye sürekli maruz kalırsan duyarsızlaşırsın, öğrenilmiş çaresizlik gibi...

Red Devil, tam rezaletti. Ref kart 2777 mhz görüyordu, dedim "bu böyleyse Red Devil yırtar atar ortalığı", aldım ezgin-bezgin bi şey çıktı, iade ettim.

• dediğiniz gibiyse psu tarafında böyle bir sorun olmaması gerek aslında. 6800xt peak olarak bende 330-340w ları gördü.

wattman i oc siz de almanız anormal bir durum olduğunun göstergesi bence(ya kartta bir sorun var ya başka bir yerde bilemedim). Uv vs i bildiğim kadarıyla amd driver ı üzerinden yapamıyorsunuz. O dediğiniz gibi kafasına göre değer veriyor. Ayrı bir 3rd party program vardı onun üstünden max voltaj gibi değerler veriliyordu o denenebilirdi.

Referans kartlar amd tarafında özel çipler ile geliyorlar. Benim lc de maksimum stabil olarak 2700 leri gördü mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 6 Temmuz 2021; 11:15:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

dediğiniz gibiyse psu tarafında böyle bir sorun olmaması gerek aslında. 6800xt peak olarak bende 330-340w ları gördü.

wattman i oc siz de almanız anormal bir durum olduğunun göstergesi bence(ya kartta bir sorun var ya başka bir yerde bilemedim). Uv vs i bildiğim kadarıyla amd driver ı üzerinden yapamıyorsunuz. O dediğiniz gibi kafasına göre değer veriyor. Ayrı bir 3rd party program vardı onun üstünden max voltaj gibi değerler veriliyordu o denenebilirdi.

Referans kartlar amd tarafında özel çipler ile geliyorlar. Benim lc de maksimum stabil olarak 2700 leri gördü mesela.

AMD ekran kartı bi daha zor alırım. Monitörüm de zaten g-sync, amd kartla g-sync çalışmıyor.

Nvidia gibi yapsın driver'ını, kırk dereden kırk su getirmeden çekebilelim ayarımızı, o zaman alırız.

• rtx3080 olsun 6800xt olsun en son çıkan nvidia ve amd kartları kullanma fırsatım oldu. Amd tarafında driver konusunda acemilik var o belli. Nvidia gibi tam oturmuş bir yapısı yok. Ama corsair icue gibi bana ürünü iade ettirecek kadar bir sorun ben yaşamadım. Belki şanslıydım bilemiyorum. Bundan önce 4 sene nvidia kart ile ow oynadım şimdi amd ile ow ve tomb raider oynama şansım oldu. Ow da bir fark gördün mü dersen onu da göremedim. Oyunu toplamda 5 senedir falan oynuyorum yani.

Bir ara bf5 alıp onu denemem lazım ama nvidia ile oynamadığımdan onu denesem bile farkını göremem herhalde. Dice a aynı oyunu renk paletini değiştirip değiştirip çıkardığından kızıp almıyordum bf leri 4. versiyondan beri.

• shruikan kullanıcısına yanıt

Senin için doğru tercih olmuş. Free sync siz g-sync monitörün varsa nvidia zaten seçilmesi gereken firma.

Ben de nvidia tarafında gpu boost hızının 2150 civarlarında başlayıp 65c üstünde 2000-2050 lere kadar düşmesine gıcığım mesela.

Bu tarz oc odaklı sıkıntılar iki firmada da var aslında. Bu kartlar 90c de bile sorunsuz çalışıyorken 65c boost hızı düşürme sıcaklık limiti nedir yani?

Sırf bu sebepten dolayı milleti fanları yüksek rpm lere çekmeye zorluyor nvidia.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 6 Temmuz 2021; 12:55:36 >
  • AMD tarafında DLSS karşılığı birşey olmadığı sürece nVIDIA alınır. Çıkardıkları FSR bırakın DLSS'i UE4'ün kendi çözünürülük yükselticisinden bile kötü. O yüzden 3080 diyorum. DLSS'in minimal görsel kayıpla getirdiği ekstra performans gözardı edilebilecek birşey değil.

•  

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.