Şimdi Ara

6870 Değerlendirmesi, Dünü ve Bugünü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
3.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yine de stokları görün öyle konuşun diyorum :=)

Orijinalden alıntı: tchNo

Ben yine de stokları görün öyle konuşun diyorum :=)

aslında fiyat konusunda bir bakıma haklısın çünlü gtx460'ların fiyatlarının düşeceği söylendi henüz Türkiye'de indirime girmedi, girince 6870 ile arasındaki fiyat açılacak. ama ben yine fazladan verip 6870 alma taraftarıyım =) tek düşüncem physx işte =/
    Öğrenmek istediğim şey bu çubukların 900 mhz çekirdek, bilmem ne kadar shader derken oldukça iyi memory hızlarına geliçeği garantimi?
    Eğer çubuklar o kadar kaymassa ne yapabilirim kartı çubuklar istediğim kadar kaymadı diye iade edebilirmiyim?
    Polemik yapmıyorum kart almak üzereyim ciddi ciddi soruyorum...
    Saygılarla.
  • hocam maalesef 900 mhz çubuk kaydırmakla olmuyor voltaj vermeniz lazım ki oda garanti degil diyelimki oldu bu sefer yaz aylarında belli bir müddetten sonra aşırı ısınma ve stabilite sorunları başgösterir bunla ugraşır durursun. ayrıca bir sorun daha var ama bu konuda yanılıyorda olabilirim yanılıyorsam arkadaşlar düzeltir voltaj verebilmek için uygun yazılımlara gereklidir donanımı yazılıma uydurabilmek için bazen bios degişikligine gitmek gerekebilir örnegin bir palit gtx 460 a msı afterburner ile voltaj vermek için kartın biosunu msı kart biosu ile degişmek gibi. tabi voltaj verirken kartta bazı hasarlar meydana gelebilir bu hasarlar veya bios degişikligi garanti kapsamı dışına iter kartı
  • Benim gördüğüm forum kullanıcılarının çoğu 900 MHz'yi bulmuşlar ancak! özel soğutmalı modeller kullananlar.. Ayrıca ister HD 6850 ister GTX 460 almak amacında ol, 1-2 hafta beklemeni tavsiye ederim..

Hem fiyatlar dengeye oturucaktır, hem de ayrıntılı, karşlaştırmalı testler artacaktır..

6870 de, gtx 460 da, 6850 de bu fiyat konumlarında satın alınabilir kartlardır. Zaten bunlardan biri satın alınabilir olmasa ilgili firma (ati nvidia) gerekli fiyat düzenlemesini yapar yine satın alınabilir duruma gelir.

Bu ekran kartlarını alabilen arkadaşların GENELLİKLE bu ülkede belirli bir ekonomik düzeyin üstünde gelirleri ve yaşam standartları olduğunu düşünüyorum ve buradan yola çıkarak daha üst düzey düşüncelerle insanların bu tartışmalarda fikirlerini savunması gerektiğini öngörüyorum. (kültür eğitim ekonomik düzey arasındaki korelasyon- gerçi bizim ülkemizde ters ilişki var ama:)

Ama bu tartışma türü bu foruma aitmidir bilmiyorum ama tartışma türünü şöyle özetleyeyim ; Birinin bir karta ya da firmaya sempatisi var, bu sempatisi olduğu kartın olumlu parametreleriyle onun rakibinin olumsuz parametrelerini birleştirip GENELLEYEREK bir sonuca varıyor. Yani parametreler havuzundan işine gelenleri seçip ayıklayıp sunuyor. Bu bazen öyle aşırı oluyor ki istemsiz bir şekilde samimiyetten vazgeçip artniyet düşünmek zorunda kalıyorsun.

Son yazdığım paragrafın temelinde yatan düşünce ise forum ortamında baskın çıkıp kendi sempatisi olan kartları sattırmaya çalışmak gibi geliyor. Bıkkınlık verdi artık bu muhabbetler. Ama işe yaramıyor değil , yani baskınlık kurmak işe yarıyor. Olumlu pekiştirildiği içinde bu tür hareketler sıklıkla tekrar ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 24 Ekim 2010; 13:50:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baracus74

'İki çizgiyi kaydır o.c. yap GTX 460 olsun sana Hd 6870 veya GTX 470'
    diyen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum...
    Kart alma arefesindeyim bu bağlamda GTX 460 alıp çubuk kaydırmak gayet mantıklı geliyor.
    Öğrenmek istediğim şey bu çubukların 900 mhz çekirdek, bilmem ne kadar shader derken oldukça iyi memory hızlarına geliçeği garantimi?
    Eğer çubuklar o kadar kaymassa ne yapabilirim kartı çubuklar istediğim kadar kaymadı diye iade edebilirmiyim?
    Saygılarla.

vazelin sür kayar her şekilde =D

• arkadaslar merhaba ,

2007 de bilgisayar toplatmıştım .
    ozellıklerı :
    1 gb ram ,
    PENTIM (R) D CPU 2.80 GHZ 2.79 .GHZ işlemcili ,
    200 gb harddiskli asrock anakartlı ,
    128 mb ekran kartlı bı makınam var , uzun zamandır oyun yuklememıstım pes 11 kurdum haylı moralım bozuldu ekran kartı almaya karar verdim 1 gb ekran kartı sipariş ettim sizce oyun problemimi karşılar mı bir de ekran kartım eve gelınce konularda görüyorum ower clock meselesi yapılıyormuş sizce napmalıyım ower clock yapayım mı ve nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 24 Ekim 2010; 14:02:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: baracus74

'İki çizgiyi kaydır o.c. yap GTX 460 olsun sana Hd 6870 veya GTX 470'
    diyen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum...
    Kart alma arefesindeyim bu bağlamda GTX 460 alıp çubuk kaydırmak gayet mantıklı geliyor.
    Saygılarla.

vazelin sür kayar her şekilde =D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 24 Ekim 2010; 14:12:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: marosarap

eology hocam egitim bilimleri kpss mi çalişiyorsun :)

Eğitim fakültesindekileri öğrencileri kpss'ye hazırlıyorum desek daha doğru olur Direk yakaladın

Ekran kartı forumundan bol bol skinner ve freud savunma mekanizması sorusu hazırlanır

• gtx 460ın sürücü sorunları var. forum.nvidia' da ağlayan bir çok kullanıcı var. 260.89 sürücüsünü deneyip xxx oyununda stutter sorunu kalkmış diyen bir kullanıcı yyy oyununu denediğinde stutter sorunu ile karşılaşıyor.

en basitinden bad company 2de halen gpu kullanımı ve stutter sorunu kalıcı gibi duruyor. kendi forumunda kullanıcılar " nvidia please fix it ASAP" diye yazılarla sabırlarının taştığını gösteriyor. tam 3 aydır bu sorun var.

ben gtx 460 da kullandım. açıkcası 6850 almayı düşünüyorum. benim için multiplayer oyunlar önemli yer tutuyor.

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

Eğitim fakültesindekileri öğrencileri kpss'ye hazırlıyorum desek daha doğru olur Direk yakaladın

Ekran kartı forumundan bol bol skinner ve freud savunma mekanizması sorusu hazırlanır

zaten biliyorsunuz hocam satış ve pazarlamanın çok büyük bir kısmı pavlovun klasik koşullanma ilkelerine göre yapılıyor. maalesef bu firmalar bizi pavlovun küpeği yerine koyuyorlar ati veya nvidia ismi bile salyalarımızı akıtmaya yetiyor :)

• Bu konu daha uzaar da uzar

quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

quote:

zaten biliyorsunuz hocam satış ve pazarlamanın çok büyük bir kısmı pavlovun klasik koşullanma ilkelerine göre yapılıyor. maalesef bu firmalar bizi pavlovun küpeği yerine koyuyorlar ati veya nvidia ismi bile salyalarımızı akıtmaya yetiyor :)

Dostum aynen dediğin gibi firmalar pavlov watson gutrie takılıyor, forum skinner bandura takılıyor Ben elimden geldiğince objektif davranmaya çalışıyorum. Atiye daha fazla sempatim var ama her nesil bir ati bir nvidia kart kullanıyorum. İkisininde eksi artı yönleri var. Ama bahsettiğin gibi asıl olay onların yarı danışıklı dövüşlerine biz meze oluyoruz

• Cevaplar için teşekkür ederim.Kart almak için biraz daha beklemek,ortada Hd 4850 mi zorluyacak yeni oyun yokken mantıklı geliyor.Sanırım en azından kasım ayınının bitmesini bekleyebilirim.
    Bu aradada fiyatlar oturur ayrıca netten ve forumdan,marosarp'ın bahsettiği voltaj verme,bios değiştirme işini iyice araştırırım;vazelin sürme teorisinide ancak kartı alırsam deneyebilirim...
    İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
    Saygılarla...
  • OC'nin hiç bişeyinden anlamam. Tüm sistemi topladım ekran kartı sektorunu bekledim. Ne hız aşırtmadan ne de ahım şahım teknik bilgilerden anlarım fakat okuduğumu anlamada cok sukur hic bir sorunum yok. Onun için HD6870...

Orijinalden alıntı: Kloroform

quote:

Aslında dediğin programları denemedim bi tek 3dvantage yaptım pek oyle uğraşmam programla oyunlardaki performans ına bakıyorum genellikle. ayrıca dediğin takoz cpu olayıda doğru şans meselesi 1.1v ta 900 mhz yapmıstım mafia 2 benchmark alayım dedim daha başında kesti görüntü vermeyi:D

Dostum işte kart stabil değil. En azından kartı kesinlikle ısıtmayan, kartı herhangi bir şekilde aşırı bir şekilde zorlamayan GPU-Tool stabilite programı var. Hata aldığında direk olarak ekranda yazıyor. 10 dk bu testi yapsan kafi.
    En azından kartının en uç stabil değerlerini bilirsin. Hem gereksiz yere voltaj vermezsin. Verdiğin voltajı son elektronuna kadar verimli kullanırsın.. Millet Ati-Tool yapıyor. O program ufak hataları göstermiyor. Hata olarak rapor etmiyor. O yüzden onu tavsiye etmem.

Hadi ya bak şimdi içime kurt düşürdün denim bakim şu dediğin testi oyunda bi sorun cıkmadı şimdiye kadar 1.150v ta ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy45

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy45

quote:

6870 stock hızlarında hiç OC ile uğraşmayanlar için oldukça ideal. Ancak her GTX 460 900 MHZ olmuyor. Hatta ne takozları var. Son zamanlarda piyasaya düşen GTX 460'lardan oldukça ağzı yanan var. Hadi 900 MHZ oldu diyelim. O zaman 400 TL'ye GTX 465 var. 825 MHZ GPU hızındaki bir GTX 465, GTX 460'ın 920 MHZ GPU hızından daha iyi sonuçlar alıyor. İlgili testler de mevcut. Ki ben 855 MHZ GPU hızında kullanıyorum. O zaman herkes GTX 465 alsın.

Bence tamamen yanlış düşünüyorsun.

Kimse OC yapmak zorunda değil. Paşalar gibi 6870 var karşımızda. OC kabiliyeti acınacak olsa da hem tekli hem CF performansı ile gözleri kamaştıran bir kart.. Fiyat 450 TL olarak satılacaktır yakında. Daha özel soğutma modellerinin performansına bile bakılmadı. İlk alanlar her zaman ilk alan kazığını yiyecektir elbet.

Bilmiyorum ne kadar takozları var ama benimkide takoz sanıyodum standart v1.012 ama 900 mhz e kadar oc oldu sadece bazıları mfa nınki messela 1.1v 900 mhz oldu benimkisi 1.150v gibi değerlerde oldu stabiletesi tabi hemde 67C yi geçmedi(metro ve mafia psyx on). Ha 6870 ve 6850 ise güzel kartlar ama benim geçmem için bi sebeb yoktur mesela ben boyle dusunurm. ama sıfır alıcaklar için düşünmeleri lasım cf yapıcaklar zaten dusunmeden alsın bence ha nvdianın pysx cuda gibi + ları var. kimine gereksiz kimi için iyi ama sıfır alacaklşar için bence iki karttan beklentilerini bakarak alsınlar

Önce bir stabilite testi yapmayı bilmek gerekiyor. OCCT ve GPU-Tool mutlaka denemelisin. Her GTX 460'a lafım yok. Ama malesef takoz olan kartlar çok. Takoz olmasa bile 925 MHZ gibi değerler GTX 460 için uç değerlerdir.

Aslında dediğin programları denemedim bi tek 3dvantage yaptım pek oyle uğraşmam programla oyunlardaki performans ına bakıyorum genellikle. ayrıca dediğin takoz cpu olayıda doğru şans meselesi 1.1v ta 900 mhz yapmıstım mafia 2 benchmark alayım dedim daha başında kesti görüntü vermeyi:D
    Senin şu söylediğin görüntü kesme olayını ben de yaşamıştım.
    Benim standart hd5770'in ucunda bir mosfeti var, soğutucu ile teması olan kart üstündeki yegane güç çipi. İlk defa kartın soğutucusunu söktüğümde, buranın üzerindeki metal plaka ile teması sağlayan sarı madde kırıklandı, dağıldı. Neyse bişey olmaz ufacık zaten diye kartı birleştirip çalıştırdığımda, hız aşırtmak ne kelime; kartın 5 dakika düzenli çalışmamasıyla ile ne kadar önemli bir çip olduğunu anlamıştım. Kartın kalbi sanki orada atıyor demiştim.
    Isınan birşey vardır, fan felan uydur bişeyler sen de duruma göre.

Yapma yaw ya ama voltaj arttırınca az bişicik goruntu vermeyi kesmiyo ve gene yuk altında oyunlarda yani 67-68C hep kotu bi sıcaklık değerimidir acep

• quote:

Orijinalden alıntı: tchNo

Ben yine de stokları görün öyle konuşun diyorum :=)

/>

Fazla konuşma batıyorsun diyorum

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.