6700k delid ve eksik kompanent tamiri referans ilanıdır. 6700k'ya delid yapılmış ve alt kısmınıda kopan 2 adet kompanenet yenileri ile değiştirtilmiştir. 4.6 ghz'de 22 derece düşüş sağlanmıştır.
Arkadaşım işinde uzman birisi anakartta sorun var dıyerekten zaman kaybetmemek adına işlemciyide beadlock2247 kardeşime yollayayım dedim. Sagolsun ilkönce telefonda görüştük. Adrese kargo yaptıktan sonra ürün eline ulaştı kendi anakartında da Dram ve VGA uyarısı verince işlemciden şüphelenmiş ve işlemcinin 2 adet kompanenti yerinden kopmuş olduğunu gördükten sonra benimle hemen iletişime geçti. Arkadaşında kullanılmayan ve arızalı 6700 K olduğunu ve bu kompanentlerle tamiri yapabileceğini söyledi bende kabul etttim. Sağolsun sabahın erken saatlerinde arkadaşına giderek parcayı aldıktan sonra gerekli işlemleri yapıp tekrardan bana geri dönüş yaptı. Zaten hiç bir zaman iletişimi kesmedi. İşlemciyi onardıktan sonra Delid İşlemini yaptı ve yükte delit işlemi öncesi 87 olan sıcaklığı 65 derecelere kadar düşürdü. Sonrasında en az 6 Saat test yaptıktan sonra tarafıma tekrardan işlemciyi kargoladı. Kargolama aşamasında bile iletişimi hiç kesmedi. O olmasa şuan yeni işlemci almış olacaktım. Gözünüz kapalı işlemcinizi gönderebilirsiniz. Forumda işini layıkı ile yapan dürüst insan bulmak çok zor kendisi ile tanıştığım için çok mutluyum.