Bildirim
654 TL(kargo dahil) Crucial Ballistix 16GB(2x8GB) 3000MHZ CL15 DDR4 RAM (Micron E-die) (34. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
-
calısması stabil oldugu anlamına gelmez hocam 3600 mhz biraz zor 2700xdequote:
Orijinalden alıntı: pointlessaeva
Merhaba hocam ramleri edindim. Açıkçası overclock için önü açık dediğiniz için 3200'lük olanları tercih ettim. 70TL'lik bir fark vardı onu da daha iyi oc için gözardı ettim.
Daha önce kullandığım Gskill Ripjaws 3600mhz CL18 ramlerin ayarları ile voltaj vermeden çalıştı. Stabilite sorunu yok. Yani Şu an 3600mhz ve CL18 ayarları ile çalışıyor ve voltaj ayarı yapmadım.
Değerler şöyle;
Şimdi merak ettiğim nokta şu, Ne kadar daha ileriye gitmeliyim? Bu sonuçtan overclock potansiyelini anlayabilir miyiz? Hazır deneyebileceğim ayarlar var mı? Ryzen Dram Calculator Fast'te 3600 ile CL16 değerini veriyor ve FCLK kısmı her zaman N/A şeklinde.
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler...
https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364
"STABİLİTE TESTLERİ"
başlıgı altındaki kısımdan stabilite testleri yapabilirsiniz
ryzen 2700x için en tatli hız 3466 ve en tatli gecikme cl14'dür
cl18 falan bizlik değil
-
-
valla helal olsun şanslısınız ya da anakartınız ve işlemciniz beraber kaldırabilmiş
dram calc 2700x için 3600 vermiyor cünkü cogu 2700x 3600 vuramıyor :D lotarya vurmuş size
böyle bırabilirsiniz isterseniz ya da biraz voltaj verip (1.42v gibi) 3600 16-22-22-38 denenebilir -
Fiyatını aşırı yükseltti lanet stokçular almak nasip olmadi 2.defa :( Neyse ki 600₺ G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz yakaladım aldım direk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkçası sevindim böyle olmasına Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum
Şimdi dediğiniz değerleri deneyip 1.4v verdim.(Daha önceki 3600 CL18'deki değeri 1.35v idi.) İşletim sistemine geldi bir sorun gözükmüyor fakat stabilite testi yapmadım. Kısa sürede onu da yapıp, buraya göndereceğim. Aida testini aşağıya bırakıyorum.
Fakat aklıma takılan bir nokta var. CL18 değerinde kullanırken 67,2ns verirken CL16 değerinde neden 67ns alıyorum aradaki fark çok az değil mi?
Edit: Herhalde bilgisayarı açtıktan hemen sonra testi açtığım için değer yüksek çıkmış az önce yaptığım testte sonuçlar şöyle;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pointlessaeva -- 23 Eylül 2020; 17:16:53 >
-
sistemin biraz kendine gelmesi lazım evet
ayrıca bu testte çok değişik sonuclar cıkabiliyor çünkü o an windows arkaplanda bir işler çevirebiliyor -
Onu geçipte memtesti geçemezse gene olmamış.. Onu geçip stabil olmayan ram çok.
16 thread seçip 12500mb gece bu teste bırakın derim %1500 iyidir.
https://dosya.co/u11j2bctf05e/TM5.zip.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 17:24:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Linkini attığınız testi yaptım zaten farklı bir programdan mı bahsedşyorsunuz anlayamadım.
Edit: Memtest programını kastettiniz, %1500 nedir onu anlayamdım fakat.
Edit 2: Onu da anladım. Son olarak herhalde MB değerini 16GB'lık ramlere göre söylediniz. Ben benim ramlere yani 32GB'lık için 25000mb lık test uygulayacağım sonuçları sizlerle sabah paylaşırım
Edit 3: memtest uygulaması başlamada problem var. Uygulamayla ilgili bir hata alıyorum diğer program ile test edeceğim. Çözümünü bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pointlessaeva -- 24 Eylül 2020; 0:6:53 >
-
Memtest helper doğrusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 24 Eylül 2020; 0:9:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam 3600 16-22-22-38 1.4v değerlerinde de TestMem5 programında bir hata almadım. Diğer program ile de gece tekrar test edeceğim. -
-
müdür intel tarafına geçtik...
kendi stok hızı hariç hiç bir xmp profilini açmıyor
ne güzel amd ye alısmıstık bunda bır turlu beceremedım. voltajı sona dayıyorum yıne yemıyor. -
-
Hocam tam olarak ne yapmam gerekiyor anlatabilirseniz çok sevinirim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X