Şimdi Ara

6500 TL' ye kadar ince ve hafif hangi notebook almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 6500 TL' ye kadar ince ve hafif fakat özellikleri de bir o kadar güçlü bir notebook aramaktayım. Şu anda monster abra a5 v5.1 kullanıyorum fakat bilgisayar çok ağır ve iş yerine götürürken her gün zorlanıyorum. Bütçe olarak biraz daha çıkıp Apple macbook pro düşündüm fakat kullandığım bazı programlar sadece windows ta çalışıyor. Macbook içine windows kursam ondan da iyi performans alamam diye düşündüm. Aradığım cihaz tam olarak monster huma serisi gibi hafif olmalı fakat fiyatı 6500 tl civarı olmalı. Önerilerinizi bekliyorum.



  • ykalayci Y kullanıcısına yanıt
    Baktım o bilgisayara fakat o fiyatlara monster huma almak daha mantıklı. Bu arada macbook kullanan varmı? 6500 verip monster huma mı almak mantıklı yoksa 10500 verip macbook pro almak mı?
  • https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/acer-swift-3-sf314-58g-53hn-nxhpkey002_spp_788424

    Acer swift bu modeline bakabilirsin. Ben de 1 aydır araştırıyorum. 1.6 kg bu laptop fakat şarjı 7-9 saat gidiyor diyorlar. Ekranı için de iyi yorumlar var. Bakınca bu mesajı yanıtlar mısınız? Sizce de mantıklıysa bugün alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miyovsdinie kullanıcısına yanıt
    Bu modelde ram yükseltilmiyor. Ben de macbook pro alacaktım. Fakat kendimi aşırı zorlamış oluyorum ve de 8gb ram için o kadar para vermek istemiyorum. Şimdilik bu modeli alıp ilerde macbook 16gb ramli modelle geçeceğim sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 inc bakıyorsanız güzel cihaz, fiyatı da şu anki piyasaya göre iyi. 15 inc bakmasam ben de alırdım bunu. Konudaki msi modern daha iyi tabi ama arasında 2500tl fark var. Ethernet girişi yok ama bilginize.
    edit: ram yükseltilmediğini bilmiyordum. Hepsiburada'da Bellek yuvası 2 adet diyor ama yükseltilmedigine emin misiniz?
    edit2: Evet, Acer'in kendi sitesinde 1 adet bellek yuvası yazıyor. Bellek eklemek isteyenler için sıkıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 28 Haziran 2020; 17:5:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paxal kullanıcısına yanıt
    Msi moderinin daha hafif olmasından başka avantajı var mı? Şu cihazlar arasında kaldım ama fiyat yükseldikçe canım sıkılıyor açıkçası. Yardımcı olursanız sevinirim. Açıkçası her yere rahatça götürebileceğim bir cihaz bakıyorum. Hafiflik ve iyi ekran benim için önemli. Acer swift alırsam rahatça ips monitör alıp çift ekran kullanmaya başlarım diye düşünüyorum. Swift + monitör kombinasyonunun toplam maliyeti 6000 tl yi bulmuyor bile

    Acer swift 4600 tl
    Msi modern 7k
    Macbook air 8gb ram - ısınma sorunu
    Macbook pro 8gb ram - beni aşırı zorluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyovsdinie -- 28 Haziran 2020; 17:10:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI tabii kasa kalitesi olarak daha iyidir, hafif bir cihaz, pili iyi, çift fanlı ancak aradaki farka değer mi o sizin tercihinize bağlı. Söylediğiniz 4 cihaz arasında kaldıysanız ve özellikle MacBook cihazıyla yapacağınız şeyler yoksa Acer daha avantajlı. Ram eklenmemesi kötü olmuş ama.

    Konudaki diğer cihazlar gibi çok hafif ve küçük olmasa da Lenovo E595'e de bakabilirsiniz, ağırlığı 1,75kg yazıyor sitesinde, kullanıcı yorumları iyi ama fiyatları çok arttı şu sıralar. E495'e de bakabilirsiniz ayrıca, 14 inc o da ve fiyatı da uygun, 14 inc olmasına rağmen E595 ile aynı ağırlıkta ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 28 Haziran 2020; 17:31:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paxal kullanıcısına yanıt
    Hocam benim hp omen cihazım vardı 2.5 kilo olduğu için okula götürüp getirmek istemiyordum. Cihazdan soğumuştum resmen. Satmak istedim, kargo dolandırıcılığına denk geldim. Cihaz çalındı. O nedenle küçük cihaz almak içimde kaldı. az önce swift 3 ü alıp geçtim. Umarım üzmez. Daha iyisi sizin olsun. İsteyen olursa cihaz geldiğinde aklınızdaki soruları cevaplarım, bu yorumu cevaplasınlar yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam, ram olayına da takılmayın, çok oyun oynayan biri değilseniz sorun değil zaten, intel'de o kadar farketmitor hem. Muhtemelen ram lehimli değildir anakarta, ilerde çıkarıp 16gb takarsınız ihtiyaca göre. Uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 28 Haziran 2020; 20:35:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paxal kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz. Aynı bilgisayarın 8. Nesil incelemesinde lehimli olduğu yazıyordu. Belki bu farklıdır. Aynı modelin 40 varyasyonu var. Mail atayım bir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.