Evet arkadaşlar soru başlıktaki gibi. kaldırmazsa hangi psu lazım? |
650 watt psu, 5070ti ve amd 5600x işlemciyi kaldırır mı ?

-
-
PSU MARKA / MODEL VE KAÇ YILLIK ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
En ucuz 5070ti icin bakarsan (palit gaming pro)Min 750w demis sitesinde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
maalesef ki şuan marka model söyleyemiyoru.
psu 5 yıllık 80+
@n201 eyv
-
veya 5070 i kaldırır mı ?
-
önerilen ( marka /model ve kablo kalitesi nedeniyle ) 750w
Kasa ile gelen marka ve 80 plus 650w ( kablo çıkışları da uygunsa ) elindeki işlemci ile sorun çıkarmaz kısa vade de.
Kasa da çok fazla donanım yok , işlemci yükseltmesi de olmazsa işini görür.
5070 evet , 5070 ti için şuanda evet.
5070ti 300w çekiyor.
750w frisby marka psu da var ))
Bence 750 w ibaresi yerine , alınan ve kullanılan güç kaynağının ( kasa ile gelenler ayrıca bakılmalı ) marka / modeli ve kullanım ömrü önemli.
Zalman 550w 80 plus vardır , kısa süreli onu da kullanırsın. PSU modeli çok önemli. Teknik detayına bakmak gerek.
5070 ile ryzen 5 3500x iş görür mü yoksa yükseltmemi önerir misin?
-
R5 3500x hiç bir zaman iş görmez.
F/P olan R5 5600 ve kullanılan ram mhz / dual channel dizilimi.
Anakart marka / modelini , ram bilgisi de yaz. Yükseltme yapacaksan bios güncellemesi de yap. A320 / b 450 veya A520 anakart varsa zaten kısa vade de ekran kartı yine verimsiz kalacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 20 Nisan 2025; 7:15:39 >
dediğim gibi psu 5 yıllık. o zaman 5600 ve 5070 alıp psu işini sonraya mı bırakmak lazım?
sistem bu hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 20 Nisan 2025; 7:17:16 > -
Ekran kartı yerine ,
Elindekileri takas ile satarak ,
1 Ram 16x2 3600 mhz al sonra da Nvme ssd ni daha hızlı bir modele yükselt.
işlemcin zaten çok kötü , onu da +1500 tl ekleyip ( Fan ve macun yenile ) R5 5600 e çıkarman yeterli. Hatta R7 5700x al çok çok az bir bütçe ekleyerek ( ben aldım bu hafta dh den )
Ekran kartın en son masraf yapmanı öneriyorum. CPU , RAM , hızlı nvme disk , sonra ekran kartı yükseltmesi.
O psu 5070ti 5600x kaldırmaz, ayrıca 5600x 5070ti'ye darboğaz yapar, 5070ti varken de 5070 alınmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
test ettiniz mi ?
Arkadaşın elinde zaten B550 anakart ve r5 3500x var ( hazır kasa gibi olmuş ) , sistemi biraz dengesiz planlanmış.
5070/5070ti bütçesi veya planı varsa diğer parçaları da değişmeli. Keşke Psu sorunu olsaydı diyeyim ben hatta...
@@@@
Tekrar yazıyorum , elindeki psu yeterli ama şuanda sistemin anakart , kasa ve ekran kartı hariç biraz uyumsuz kalmış (((
hocam parçalar abd'den gelecek. o yüzden takas işlemi maalesef olmaz.ekran kartını değiştirmek istememin sebebi, fanı yamulmuş sürekli sürtüyor.bilgisayarcıya götürdüm temizledi idareten düzeltti, macunu vs yeniledi. o yüzden tamamen bozulmadan değiştirmek istiyorum. zaten şu an ki sistem işimi görüyor o yüzden ekran kartı bozulmadan değiştirmem lazım.benim önceliğim bu.
@Finnbhennach 5070 ile 5070ti arasında 400 dolar fark var hocam.abde'den gelecek ürün
-
evet hazır sistem aldım
-
O zaman ekran kartı , cpu ve psu üçlüsünü değiştir.
Şimdiden hayırlı olsun , uzun ömürlü kullanmanız dileğiyle. +++
şimdi öneriniz 5070, r7 5700x, psu da 1k wattlık bir şey önerirsiniz?
-
Evet. Çünkü anakartın B550 serisi ve senin için en uygun bu tarz bir güncelleme olacaktır.
tamamdır hocam çok teşekkür ederim
Benzer içerikler
- bilgisayarım ne kadar eder
- dled nedir
- sıvı soğutma önerisi
- gürcistan media markt
- mini itx kasa
- ssd hız testi
- işlemci sıcaklığı ölçme
- dikey senkronizasyon nedir
- 5070 super
- ekran kartı güncelleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X