Şimdi Ara

64 Bit Program olarak ne var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana 64 BİT OS a geçmem için bir şeyler söyleyin , program oalrak ne var performanslı?
    Mesela sıkıştırma programı Winrarın 64 bitlik vs. var mı? Varsa 32 bitlik e oranla performansı nedir?

Athlon lardan bu yana aldığım her işlemci 64 bit desteklemesine rağmen bir faydasını göremedik.
    Sistem E8200 @ 3Ghz 2 GB RAM seagate 3250410 as Nvidia 8800GT (VGA girişli projeksiyonu olanlar NVIDIA dan uzak dursun)
    1080p videoları (mkv) en iyi kalitede oynatacak 64 BİT program var mı? Varsa çok mu performanslı?
    Bunları soruyorum çünkü bu 64 bit Son kullanıcı için Ya Masal yada gerçek.

XP 64 vista 64 bit yüklemeye değer mi? Performans farkı görürmüyüz yoksa aradaki farkı benchmarktamı hissederiz?

• crysis i dene, crysis hem 32bit hem 64bit. kuruldugu sisteme göre 64bitlik yada 32bitlik kisayol hazirlayip masaustune oyle koyuyor.
    xp32 ve xp64 de yada vista32 ve vista64de crysis i dener neticeyi oyunu oynayarak görürsün.

SolidWorks 2008 x64 Edition var.
    ha bide
    Office2007 var, crysis gibi kuruldugu sisteme göre ayarliyor kendini.
    (ben off2003 den devam ediyorum :>, off2007 cok yer kapliyor :))

bu üçü native64bit, yani 64bit windows kullanmanin faydasini gorursun.

diger programlar x64compatible oluyor, winrar v3.51, daemon tools,autocad2008,catiav5r18... bunlarda 64bit OS kullanmanin faydasini görmezsin, zararini da gormezsin. Tabi winrar ve digerleri yakinda native64 sürümlerinide cikarirlar.

populer programlarin hemen hepsi en azindan x64compatible oldu, eski 32bit programlarda %95 i sorunsuz calisiyor (%5 den ornek: redhouse, moonstar calismiyor zaten babylon kullaniyorum), ilk kurdugumda winrari daemontools gibi programalari yenilemem gerekmisti, yeni isletim sisteminin yeni numaralarini ogrenmek zaman aldi.

4gb ram sinirini bi koseye birakirsak, zaten yeni cikan/cikacak oyunlarin 64bitte daha iyi calistigi duyuldukca 32bit kullanan kalmaz. Stabil calisabilen vista64sp1 yeni cikti, oyunlarda yoldadir.
    Xp64 icin sunu diyebilirim, xp32 den daha hizli ve düzgün calisiyor (hiz farki 64bitten geliyor), xp32 kullanirken arasira rastladigim yavasliklar kasilmalari yasamadim. Vista32 den 64 e gecenlerde isletim sistemi haliyle native64 oldugundan dolayi genel anlamdan hiz farkindan bahsediyorlar, tabi isletim sisteminin kendisi 64bit olunca kasilmalar geciyor.

not: xp64 kullaniyorum. xp64 ile ilgili birton yaziyi ilgili konu basliklarindan bulabilirsin, populer olanlari simdiden cevaplayayim xp64 un turkcesi yok, vista64 un var. vista da dx10 var, xp de dx9.

filmler cok iyi kalitede oynatmak icin ise Neuview Professional i oneririm (x64compatible), yazilim bolumunda gecen haftalarda allen tanitimini yapmisti, gayet süper bir program.

ek: pek oyun oynamiyorum, lakin eski oyunlarin xp32 de daha iyi calistigini okumustum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camayna -- 24 Nisan 2008; 21:07:45 >

• Neuview Professional gon playerdan iyimidir?
  • 32 bit sistemler sadece 3gb ram görebilir.
    64 bit sistemler ise 128 gb rami destekler.
    artık hızı sen tahmin et.
  • tuneup çalışmıyor 64bit win7de

acaba tuneup gibi defrag ve güzelde bi temizlik yapan bi program varmıdır

çok çok eskiden system mechanic kullanıyodum ama 2006dan beri tuneup kullanınca şuan hangisi iyidir bilemiyorum
  • 2 pc mede format atıcam acaba windows7 kurup 64bite geçsemmi diorum..
    torrent te ve ra pid sha re downloadda bir sıkıntım olurmuki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITL -- 12 Ekim 2009; 17:38:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITL

2 pc mede format atıcam acaba windows7 kurup 64bite geçsemmi diorum..
    torrent te ve ra pid sha re downloadda bir sıkıntım olurmuki ?

rapid ve torrentte hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.genel olarak 64 bitte sorun olan program veya sürücüler parmakla sayılacak kadar azdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

tuneup çalışmıyor 64bit win7de

acaba tuneup gibi defrag ve güzelde bi temizlik yapan bi program varmıdır

çok çok eskiden system mechanic kullanıyodum ama 2006dan beri tuneup kullanınca şuan hangisi iyidir bilemiyorum

Bak tune up olmadı şimdi.Ne yapcaz onun yerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: ypinar

Neuview Professional gon playerdan iyimidir?

kesinlikle daha iyidir hatta en iyi hd oynatıcıdır şüphen olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanBest

32 bit sistemler sadece 3gb ram görebilir.
    64 bit sistemler ise 128 gb rami destekler.
    artık hızı sen tahmin et.

32 bit - 64 bit konusu...
    Onlarca kez mesaj attım, yüzlerce yorum okudum.

Ama inan bu kadar anlamsız bir mesaj görmedim. 128 GB desteklemesi 64 bitin daha hızlı olduğunu mu gösterir?
    Hangimiz 2 GB 'lık işlem yapıyoruz? Bana oyunu örnek vermeyin, hanginiz görev çubuğunda 2 GB gördü?

O zaman normal kullanıcılar için 32 bitin hızını sen tahmin ediver...

@camayna

Açıklama güzel olmuş. Konuyu açan arkadaşa tavsiyem bu bölümde ufak bir arama yapması. Birçok sonuca ulaşacak ve soru işaretlerini giderecek cevapları bulacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.