Şimdi Ara

600D Odaklama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, çok acil çözmem gereken bir sorunla karşı karşıyayım, çünkü bu olay olduğunda elimi kolumu bağlıyor sinirden makineyi kırasım geliyor. Konu makinenin otomatik olarak odaklanırken sorun çıkarması, 600D makinemi 2 senedir kullanıyorum ve hiç böyle bir sorun yaşamamıştım fakat son bir kac haftadır, önde biri dururken arkayı da fotoğrafa alırken, bir öne bir arkaya odaklanmaya çalışıyor. Lensin önündeki focus bir öne bir geriye gidiyor sürekli, durmadan yarım cm sola yarım cm sola dönüyor ve fotoğrafı çekemiyorum. Kapatıyorum açıyorum bazen aynı sorun, pozisyonumu değiştiriyorum olmuyor en son çare manuel focus. Ama manuel focustan nefret ediyorum çünkü zaten manuelde çekiyorum ve ayarlamam gereken o kadar şey varken bir de ekstradan focus ayarlamak çok zor. Lütfen yardımcı olun da kurtulayım şu dertten, makineyi tamire yollayacağım olmazsa. Çok teşekkürler şimdiden!







  • AF modu otomatikte kalmış olabilir. BU ayarı flexizone yada o tarz bir ayara getirip deneyin.
  • objektıfındede sorun olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanlevent

    objektıfındede sorun olabilir

    Evet lenstede sorun olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lensin ne yazmamışın ama sorun lenste ise iki sebebi var ya af motoru ya da flex kablo. Büyük ihtimal sorunun lenstedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flex kablonun ne oldugunu bilmiyorum, servo'da degildi makine butun modlari denedim sorun devam etti. Lensim 18-55ti tamire yolladim sonuc daha gelmedi,bekliyorum gelince burada paylasacagim. Cok tesekkurler her birinize cevaplariniz icin.
  • Tamirden cevap geldi, sorun lensteymis baska lens takilinca sorun olmamaktaymis. Netlemede sorun varmis soyledigim gibi, fakat kit lens oldugu icin cok normal oldugunu bunun hepsinin basina er ya da gec geldigini soyledi. Biz duzeltsek bile 15 - 20 gun sonra tekrar sorun cikarmaya baslayacagini soyledi. Yani verdigim paraya degmezmis tamir icin. Ne kadar dogru soyluyor bilmiyorum. Sizce?
  • arinovski A kullanıcısına yanıt
    saçmalık! ne demek 18-55 mm lens aralığında mutlaka bozuk bir lense sahip olacaksınıza getirmek?!

    firmalar mutlaka bozulacak ürün satmazlar, satamazlar. satarlarsa da dandik ürün satıyor muamelesi görmeye başlarlar. bence bozuk olan teknik servis.

    sensör için belli çekim sayısı aralığı verirler ama 5000 çekimde genelde bozulan bir ürün serisi bir marka için tam bir rezilliktir mesela.
  • +1000 @ Hurby
    -
    18-55 ile çekilmiş fotoğraflar başlığı var. Misal orada sorulabilir kit lenslerini ne kadar süredir kullanmaktalar diye. Ben hiç bugüne kadar şu kadar kullandım ve bozuldu gibisinden bir yorum dahi görmedim. Teknik serviste de cahil elemanlar veya keyfine göre konuşan tipler olabilir pek tabi. Servisin adı "teknik" oldu diye personelin "teknik" konuda yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Nasıl ki her meslek gurubunda iyi ve kötü olanlar var ise...
  • Ben Amerika'dan almıştım ve tavsiye üzerine oraya vermiştim fakat ben de çok inanmak istemedik farklı bir yere vereceğim artık daha sonra(1 ay yokum), bakıyorum foruma da öyle bir sorunla karşılaşan bulamıyorum. 1 kişi buldum pm attım cevap bekliyorum. Flexizone ayarı nedir acaba?? Teşekkürler bu arada ilgilendiğiniz için:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.