Türkiye'nin 60 milyon cep telefonuna 20 milyar dolar verdiğini, buna 2 yılda bir değiştirilen cep telefonları da dahil edildiğinde rakamın 30 milyar dolara ulaştığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin sıkıntılı ekonomik şartlarına rağmen bu telefonlara 30 milyar dolar ödediğini kaydetti.
Normaldir.. burası Türkiye zaten çoğumuz elimize geçen parayı cep telefonlarına yatırıyoruz mesela ben.
30 milyar dolar mı yuh, millet açlık sınırında deniliyor ama cep telefonlarına ödenen paranın haddi hesabı yok, çelişkii
3 senedir aynı telefonu kullanıyorum..Ve ihtiyacımı görüyor...Yazık bu kadar paraya...
Dogru vallahi hesap yaptım da bu gune kada telefonlara verdiğim paraları topladım bi de o zamanlardan o paraları calıstırdıgımı varsaydım soyle ikinci el temiz idare eder bi araba almaya falan almaya yetiyo. Pişmanmıyım? belki... devam edermiyim? kesinlikle... Peki neden? bilmiyorum
1.5 milyara telefon alan bir kuzenim var yav.
yazık günah valla, çok müsrif bir toplumuz, varoşlara gidin bakın gece konduda yaşayan, yiyecek ekmeğe ve yakayacak oduna muhtaç bir çok ailenin evinde son model kameralı cep telefonları var........ önceliklerimizi bilmiyoruz.. sonra servet düşmanı devlet düşmanı oluyoruz.... olmaz yazık çok yazıkkk
Valla şu zaman kadar bir tane cep telefonu aldım ve hala onu kullanıyorum. Nedir bu lüks çılgınlığı anlamış değilim. Hadi alırsın bir telefon her ay değiştirmenin ne mantığı var. Zaten Türkiye'de teknoloji dedinmi önce herkez cep tel. ine bakar, cep telefonlarının modeli ne kadar artarsa , özellikleri ne kadar artarsa Türkiye'de de teknoloji o kadar artmış oranını kurabiliriz.
quote:
Orjinalden alıntı: parietale
Dogru vallahi hesap yaptım da bu gune kada telefonlara verdiğim paraları topladım bi de o zamanlardan o paraları calıstırdıgımı varsaydım soyle ikinci el temiz idare eder bi araba almaya falan almaya yetiyo. Pişmanmıyım? belki... devam edermiyim? kesinlikle... Peki neden? bilmiyorum
Çok güzel bir özeleştiri...Birazdan çıkacaktır "size ne milletin aldığın telefondan" gibi sözler...
Bizim Türk Milleti böyle işte arkadaşlar. Adam aç dolaşır ama yine de havası eksik olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: eDDiè
Valla şu zaman kadar bir tane cep telefonu aldım ve hala onu kullanıyorum. Nedir bu lüks çılgınlığı anlamış değilim. Hadi alırsın bir telefon her ay değiştirmenin ne mantığı var. Zaten Türkiye'de teknoloji dedinmi önce herkez cep tel. ine bakar, cep telefonlarının modeli ne kadar artarsa , özellikleri ne kadar artarsa Türkiye'de de teknoloji o kadar artmış oranını kurabiliriz.
Bir de elimizdeki telefon eski ise kendimizi ortam içinde ezik hissediyoruz...
türkiyede böyle,önce telefon sonra diğerleri öncelik bu yani
bir kaç milyar dolar borç alacagız diye İMF ile köşe bucak oynoyoruz gelecegimize ipotek koyduruyoruz...işte terör ve ithalata harcanan paralar yüzünden herşey satılık 14-18 yaş bataga saplanma yaşı,da oldu eee daha bir millet kendini nasıl batırırki...
quote:
Orjinalden alıntı: candid
bir kaç milyar dolar borç alacagız diye İMF ile köşe bucak oynoyoruz gelecegimize ipotek koyduruyoruz...işte terör ve ithalata harcanan paralar yüzünden herşey satılık 14-18 yaş bataga saplanma yaşı,da oldu eee daha bir millet kendini nasıl batırırki...
bu da bi nevi terör aslında...
pes yani!halkımız ne kadar zenginmiş de haberimiz yokmuş.o parayı muhtaca ver desen hayatta vermez.yazık valla ne diyim.
quote:
Orjinalden alıntı: re
pes yani!halkımız ne kadar zenginmiş de haberimiz yokmuş.o parayı muhtaca ver desen hayatta vermez.yazık valla ne diyim.
Bu zenginlik değil..ileriye dönük borçlanma...
Türkiye gerek cep telefonu penetrasyonu gerekse 1 sene önce 18 aydı yenileme oranıyla dünyanın en büyük ilk 5 pazarı arasında
Yazık çok yazık raks gibi yerli firmaları desteklememiz gerekir.
eee sole bi dusunun gardaslarım. o kadar para dısarı gitmis.....elllerin olmus bize kalan üçbeş hava ve üç beş çöp. halbuki o paranın ir kısmı tr d e kalabilirdi.
ne zaman adam olucaz çok merak ediyorum...nokia 3310 kullanıyorum..bir sene boyunca turkcell de cihaz testle uğraştım çok kral cihazlar denedim ama türk insanı elindeki telefonun yüzde 30 unu kullanmayı biliyo...yani boşa para veriyo