Şimdi Ara

60'ında okudu 90'nında rektör oldu 120'sinde öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EI-Ezher Üniversitesi'nin kapısına Zekeriya EJ-Ensdrî adında 60 yaşında bir ihtiyar gelmiş ve "Burayı kim yönetiyor?" diye sormuş.
    Bekçi, "Rektör!" demiş, ihtiyar "Ben rektör olmak istiyorum, bana bunun yolunu anlatır mısın?" deyince bekçi alaylı tavırla ona eğitim durumunu sormuş,
    ihtiyar, ilkokul mezunu olduğunu söylediğinde bekçi gülmüş ve "Amca! Rektör olabilmek için önce ortaokul, sonra lise, ardından da üniversite okuyacaksın;
    daha sonra doktora yapıp doçent ve profesör olacaksın; fakat senin yaşın 60'a dayanmış, bunları başarabilmen mümkün değil!" demiş, ihtiyar yine de ümidini
    kaybetmemiş, yalvara yakara idare amiriyle görüşme izni almış ve sonuçta hizmetçi olarak üniversitede göreve başlamış. Çalışırken bir taraftan da ilkokulu, liseyi,
    dışarıdan bitirmiş. Sınavlara girip kendi üniversitesinde okumaya hakkazanmış. Bu arada büyük kültür hizmetlerinde bulunuyor, sosyal faaliyetlere, çalışmalara öncülük
    ediyormuş. Üniversiteyi bitirdikten sonra yüksek lisansını, doçentlik çalışmalarını yapıp 90 yaşında profesör olmuş. Üniversite heyeti büyük basarı ve çalışmalarından
    duydukları memnuniyetten dolayı bu 90'lık ihtiyarı üniversiteye rektör seçmişler. Birkaç sene görevini titizlikle yaptıktan ve nice talebeler yetiştirdikten sonra
    görevinden ayrılmış. Yaşama azmi, başarma aşkıyla dolu hayati 120 yaşındayken noktalanmış.
    Eğer ne istediğinizi bilir ve yılmadan çalışırsanız, en gizli isteklere cevap veren Yaratıcı sizi duyacak ve mutiaka cevap verecektir.
    Zaten vermek istemeseydi, istemek duygusunu vermezdi. Öyle değil mi? O halde ne duruyorsun? Haydi iş başına!

alıntı:http://www.ahmetduzen.net/?Syf=26&Syz=518868&/60ında-okudu-90nında-rektör-oldu-120sinde-öldü

• Csb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KESİN yaşanmıştır bu :d
  • Hard Csb
  • Gerçekse muhteşem bir hikaye, mekanı cennet olsun

• Kaliteli csb yazın olm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Csblerin de tadı kalmadı artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.