Şimdi Ara

60 Hz Monitörü 75 Hz Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Samsung S23B350H kullanmaktayım. Doğal desteği 60Hz fakat internette gezerken rastgele bir konuya denk geldim. Biraz inceledikten sonra monitörü nvidia kontrol panelinde 75hz'e aldım. İmzamdaki sistem ile BF+'de 70fps üstü alıyorum ve gözle görülür bir fark var akıcılıkta. Birde ekranda siyah renklerin olduğu bölgelerde pixellerde titremeler mevcuttu fakat 75Hz yapınca bu titremeler gitti. Faydasını gördüm fakat monitöre zarar verme olasılığım varmıdır acaba? Daha önce böyle bişey yapan oldu mu? Birde sıcaklığı kontrol ettiğimde monitörde herhangi bir ısı artışı görmedim. Yorum yaparsanız sevinirim, herkese iyi geceler.

• Up
  • bişey olmaz çoğu 60hz 77hz e kadar çıkabiliyor, en fazla renk kalitesi düşebilir biraz.
  • hatta laptop monitorleri çok daha fazla overclock edilebiliyor eğer içinden intel integrated gpuya bağlı değil ise.
  • poopsy kullanıcısına yanıt
    Renk kalitesinde hiç düşme olmadı hocam aksine görüntü daha keskin oldu. Hatta bana mı öyle geliyo acaba psikolojik mi dedim anneme babama kardeşimede gösterdim Saolun hocam bilgi için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom Assassin

Renk kalitesinde hiç düşme olmadı hocam aksine görüntü daha keskin oldu. Hatta bana mı öyle geliyo acaba psikolojik mi dedim anneme babama kardeşimede gösterdim Saolun hocam bilgi için teşekkürler

Nasıl yaptın hocam 60hz beni mahvetti 19inç 75 hz den sonra
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle Nvidia Denetim Masasını açıyorsunuz. Sol tarafta ekran sekmesi altında bulunan çözünürlük değiştirme seçeneğine tıklıyorsunuz. Ekrana gelen bölümde alt tarafta özelleştir butonu var ona tıklıyorsunuz. Ufak bir pencere açılıyor alt tarafta özel çözünürlük oluştur butonu var ona tıklıyorsunuz. Gelen ekranda yenileme hızı bölümünde 60hz yazar onu 75 yapıp en alttaki test butonuna tıklıyorsunuz. Çıkan uyarıya evet diyorsunuz. Özelleştir ekranında oluşturduğunuz 75hz'lik profil gözükür. Daha sonra tamam'a tıklıyorsunuz pencere kapanıyor. Çözünürlük yazısının altında özel bölümü var oraya geldi oluşturduğunuz ayarlar. O ayarları seçip uygula diyorsunuz hocam. İşlem tamamdır. Umarım anlaşılır yazabilmişimdir, kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50-55" 100 Hz, TV tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    60 hz monitör ile 100 fps almak?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam öncelikle Nvidia Denetim Masasını açıyorsunuz. Sol tarafta ekran sekmesi altında bulunan çözünürlük değiştirme seçeneğine tıklıyorsunuz. Ekrana gelen bölümde alt tarafta özelleştir butonu var ona tıklıyorsunuz. Ufak bir pencere açılıyor alt tarafta özel çözünürlük oluştur butonu var ona tıklıyorsunuz. Gelen ekranda yenileme hızı bölümünde 60hz yazar onu 75 yapıp en alttaki test butonuna tıklıyorsunuz. Çıkan uyarıya evet diyorsunuz. Özelleştir ekranında oluşturduğunuz 75hz'lik profil gözükür. Daha sonra tamam'a tıklıyorsunuz pencere kapanıyor. Çözünürlük yazısının altında özel bölümü var oraya geldi oluşturduğunuz ayarlar. O ayarları seçip uygula diyorsunuz hocam. İşlem tamamdır. Umarım anlaşılır yazabilmişimdir, kolay gelsin

hocam test e basınca maalesef çözünürlüğü değiştirin 60hz e ayarlayın diyor.

Bende aynı uyarıyı 77hz ve üzerinde alıyorum dostum. Malesef monitörün 75hz desteklemiyor. 60hz'den başla ve 2şer 2şer arttırarak dene dostum. Max. kaça kadar çıkabiliyon öğrenmiş olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bende aynı uyarıyı 77hz ve üzerinde alıyorum dostum. Malesef monitörün 75hz desteklemiyor. 60hz'den başla ve 2şer 2şer arttırarak dene dostum. Max. kaça kadar çıkabiliyon öğrenmiş olursun.

full hd de 60hz nin 1 gram üstüne çıkmıyor dostım neyse saol genede.
    Rica ederim dostum. Elimizden bişey gelseydi keşke.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.