Şimdi Ara

(EDİT:BIRAKMIYORUM) 6. Sınıfta Tıp Bırakılır Mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
6
Favori
21.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sınav senem, ben de tıp istiyordum da seni okuduktan sonra bir de merak edip Ekşi'den intern başlığını okudum yeminle kalbim sıkıştı bu ne lan?

    Durduk yere internlere ayak işlerini yaptıran profesörlere sövmeye başladım oturduğum yerden.
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Hikayeyi okumadım ama bir şekilde yılın sonunu getireceksin. Başka yolu yok.
  • İyi bir doktor ol.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarını ciddiye alarak cevap vericem çünkü yazdıklarını gayet net yaşamış biri olarak herkese yok daha neler gibi gelse de bunların çoğunu yaşadım ve yaşıyorum 5.sınıf diş hekimliği öğrencisiyim. İlk sene de iyi bir derece yapmama rağmen sırf kararsızlıktan mezuna kalıp ikinci sene tıp gelmesine rağmen zaten öle bite istemediğim için kendimi ailemle aynı şehirde kalmaya ikna edip dişi nasıl yaparım demeden dişi seçtim sonradan anladım ki iyki tıp seçmemişim ama sağlık alanıda bana göre değilmiş ilk 3 sene dediğiniz gibi dersleri bir şekilde ezber yaparak geçtim hep korktum 4 olmaktan hasta bakmaktan herkes asıl eğlenceli kısmı o zaman derken ben ilk 3 senenin angaryası stajdan iyidir diyodum bırakmak istedim olmadı.Ve 4.sınıfta kafaya dank etti ilk stajdan bunu bir ömür nasıl yapacağımı sorgulamaya başladım bırakmayı söylemek bile korkunç bir durumdu 2,3 hafta intihara kadar götürecek düşüncelerle boğuştum zaten normal değildim de neyse.En son aileme söyledim ama tabiki karşı çıktılar en azından mezun ol dediler bırakmak için bir sonraki staja tüm devamsızlığımı kullanıp gitmedim ama ertesi gün durumu açıklamak için birini beklerken devam etmekten başka yapabileceğim bir şey olmadığını anladım...O verdiğim emekleri bir kenara atacak kadar zor gelmişti ama en azından diplomayı alabilmeyi istedim ve devam ettim başka seçenekte yoktu bıraksam ne yapacaktım? Şimdi son sınıfım inşallah biteceğini düşünerek ilerliyorum sevebiliyor muyum hala çok zor karnıma ağrılar giriyor her gün ama sonuçta bu mesleği ilerde yapmak zorunda değiliz tabi yapacak başka bir şey bulabilrsek...o yüzden şu an bırakmak derede boğulmak olacak senin için sık dişini inan arkana baktığında geçmiş ve bitmiş diyeceksin diplomanı al sonra ne istersen onu yap seni silah zoruyla çalıştırmayacak kimse evet gene baskı olacak ama en azından diploman elinde olacak. Şu saatte geri adım atma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Ben donanımsız hekim yetiştirdikleri için şikayetçiyim niye kimse beni anlamıyor. Arkadaşım intörnlük eşşeklik demek mi bize angarya işleri yaptırıyorlar hastaları niye filme falan taşıyorum ben? Acilde neden işim sadece kan almak bir Allah ın kulu bu hasta göğüs ağrısıyla geldi neler yapmalıyız ne test istemeliyiz niye anlatmıyor. Hadi diyeceksin ki sen istemezsen niye anlatmasınlar ben istemeyen biri değilim ki o kadar çok soru soruyorum ki ama aldığım tepki işine bak, sonra anlatırım tarzı hatta azarlayan bile var. Niye? Gece gece hepiniz rahatsızlanıp acile gidiyorsunuz acilde yeni mezun pratisyen hekim var bir şey bilmediğini söylemeyecek sana illaki kafasına göre tahlil isticek alakasız ve alakasız ya da ezber ilaç yazacak siz de sanıyorsunuz ki ay ben serum yedim çok iyi oldum.
    Arkadaşım ben doktorluk yapmak istiyorum asistan olup sadece dosyaları yetiştirmekle uğraşıyorlar nöbet saatlerini tamamlamaya çalışıyorlar hadi ben asistanlığı boşverdim 1 YIL BOYUNCA aralıksız intörnüm ve doktorluk dışında her şeyi yapıyorum. Bu bana çaresizlik ve bunalımdan başka bir şey değil. Neden ilk 5 sene zorlanmadım çünkü zevk aldım ben tıptan nefret etmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hangisi daha büyük sorun?

    Evden uzakta insanlarla birlikte bulunmak mı?

    Yoksa intörnlükte "ayak işleri" dediklerini yapmak mı?
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Ya evden uzak insanlarla bir sorunum yok. Nöbet tutuyorum neden tutuyorum, intörnlük yapıyorum neden yapıyorum. Sadece mantık istiyorım ama bulamıyorum. Hem de çok fazla saat çalışma şartıyla. Eğitim istiyorum ben bana yine ders anlatılsın yine benim boyumdan büyük kitapları 1 ayda bitirme stresine gireyim gıkım çıkmayacak. Sadece köşeye atılmış alt kademe bir köle gibi ordan oraya savruluyorum. Ben doktorluk yapmak istiyorum, ayak işi değil. Böyle olacağını hiç kestirmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk sağlığı teorik bilim yaz hocam sanki çare yok çevrene bak bir de herkes eşek gibi çalışıyor :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pek yazılanları dinleyecek gibi durmuyorsun ama yazayım yinede. Önce intörnlükte sorgulama kafasından çıkman gerek. İşini yap kenara çekil. Aslında yanlış gibi gözüküyor ama malesef yapman gereken bu. Diğer türlü kendi moralini bozarsın sadece. Acil-Dahiliye-pediatri üçlüsünden ikisini ardarda almışsın diye tahmin ediyorum. En zor kısmı geçmişsin 3 ay dayanabildiysen. Angarya işleride yapacaksın ve sıfır bilgi ile mezun olacaksın. Umarım en sıkıntısız ve hızlı sekilde tamamlarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıyı okudum. Bana göre sanki bi kaygıların var örnek="hizmet, tus sınavı, asistanlık, uzmanlık daha yeni yeni öğreniyorum ve tam anlamıyla ben bu şartlarda ölürüm ciddi söylüyorum" dediğin yer tamamen olmadan kaygılanılan korku.

    tıp fakültesi ile alakalı detaylı bilgi bilmiyorum ama yolun sonuna çok yaklaşmışsın,eğer dayanırsan doktor olacaksın bırakma, bence yada istersen demiyorum sakın bırakma eğer bu sorunu aşamıyorsan izin al git bi psikiyatriye sorunları dile getir sana bi yardımcı olsun belkide ufak hap yazar rahatlarsın.


    binayı yapmak 5 sene yıkmak saniyeleri alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -CristaL- -- 23 Eylül 2019; 0:22:32 >
  • Dostum arkadaş olabilir miyiz rica etsem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    Aksine yazılanları dinleyip etkilenmeye meyilli biriyim. Hiç yoktan pediatriyle başladım çocuk acil dahil 2 ay sonra 1 ay acil aldım. Yarın genel cerrahiye geçiyorum ki orda da offu olmayan nöbetler var 33 saat. Sonra tekrar acile devam edecem sonra kadın doğum var. Nasıl bu kadar şey üst üste gelebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim yaşın benden küçük saçma sapan hayallere dalıp hayatını berbat etme derim. Türkiye öyle gelişmiş ülkelerdeki gibi ben bu işi yapmayıp hayalimin peşinden gideceğim diyenlerin yaşayabileceği yer değil. Senin mezun olduğun yıl alacağın maaşın yarısına ömür tüketen, hatta onun da yarısına ev geçindirmeye çalışanlar var. Boşver bu hayalleri. Hayat düşünemeyeceğin kadar acımasız, emin ol. Bir şekilde mesleğini kazan, sonra ne yaparsan yaparsın.
  • Değil tıp en boktan bölümü okusan bile son yıl bırakılmamalı bence. Gecirdiğin o kadar seneye emeğe yazık bari sonuçlandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -CristaL- - kullanıcısına yanıt
    Zaten bırakıp napacağım ki kaderim buymuş şeklinde yaşamaya devam ediyorum, ben bir gün patlak verip mental olarak çökmekten korkuyorum. Psikiyatrinin vereceği hap işe yaramaz diye denemedim deneyeniniz oldu mu işe yaradı mı bilmek isterim ama ben 2 sene önce stajını aldım ilaçlar genelde plasebo etkili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya zaten ders çalışmayı seviyomuşsun.Mezun olduktan sonra istifa et 1 veya 2 tus boyunca çalış çocuk psikiyatri gibi nöbetsiz bölümlerden ya da temel bilimlerden bi bölüm yaz keyfine bak işte .Dişıni sık sadece doktorlukta değil bütün mesleklerde var böyle zorluklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    psikiyatri direk ilaç vermez zaten önce derdini dinler sonra yol haritasını ona göre çıkarır. belkide haplık bir şeyin yoktur kendi kendine telaşa kaygıya kapılıyorsundur .
  • Her yazılanı okumadım ama sizin için en uygunu akademisyenlik gözüküyor. Çünkü derslerde de başarılı imişsiniz. Bunun altından da rahatça kalkarsiniz. Üstelik ilerde çok rahat edersiniz. Tatil olarak boş zaman olarak rahat olarak en iyisi akademisyen olmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar hayatlarını bir seyre sokar bir amaç edinir bu hedefe (mesela evlenmek, rahat emeklilik vs.) doğru giderler. Bu hedef genelde para vs. gerektirdiği için insanlar mecburen bir meslek edinip çalışır. Senin bir hedefin yok anlaşılan. Sen tıp okuma hedefi kendine belirlemiş bu hedefi başarınca da ortada kalmışsın. Önce kendine bir amaç ve yaşam belirle. Sonra yapmak istediğin şeye karar ver.

    Mesela sadece para istiyorsan. Para amaclı meslek yaparsın. İnsanlara yardım etmek istiyorsan doktor olarak devam eder. Teknolojiyi seviyorsan mühendis vs.

    Yanı hayatına karar ver. Daha geç değil. Eğer doktorluk yapamayacaksan yatay geçiş ile sevdiğin şeyi yap.

    Ama bence insanlara yardım etme duygusu ile kendini motive ederek rahatlayabilirsin. Böyle bir hedefin olabilir. İşin zorluğuna gelince mesela Çapa tıpdan bahsedecek olursam. Kuzenim stajlarda iken arkadaşları ile birbirlerini gitmiş gösterir, hocaya rica edip geçer vs. şeyler yaparlardı. İntörn iken her nöbette sırayla uyurlardı vs. yani iş zor ama. Çaresi yok değil. O şuan devlette acilde gayet iyi bir maaş ile çalışıyor ve yaptığı iş şu ayda sadece 8 defa ve istedigi günlerde 24 saat ise gidiyor. Işte de uygun zamanlarda kestiriyor. Yanı her işin zorluğu var. O hem faydalı olma hem de para için gitmişti. Zor olduğundan yakınıyor ama işinden de memnun. Bence iyice düşün öyle karar ver. Seversen amacına uyarsa zor da olsa yaparsın.

    Bu arada baktin hiç oluru yok yatay geçiş ile geç başka bölüme bakarsın ait olduğum yer burasıymış dersin. Hatta belki biraz daha gözün açılır vazgeçer doktorluga devam edersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FenBilgini F kullanıcısına yanıt
    Olalım belki okulu bitirebilriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.