Şimdi Ara

6 makina ya nasıl bi sistem geliştirmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işyerindeki 6 bilgisayarı aynı ağa bağlamak istiyorum.bunu nasıl çözebilirim.bilgisayarlardan 5 i kablolu 1 kablosuz bağlanıcak.kablolu bağlanan bilgisayar sayısı çoğalabilir ilerde. bi oneride bulunursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 22 Eylül 2012; 15:15:53 >

• mesajınızı tam anlayamadım. 6 adet bilgisayarı aynı ağa bağlayacaksınız. zaten şuan halihazırda 50 tane kablolu, 1 tane de kablosuz bağlanan bilgisayar var. bu şekilde midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanx

mesajınızı tam anlayamadım. 6 adet bilgisayarı aynı ağa bağlayacaksınız. zaten şuan halihazırda 50 tane kablolu, 1 tane de kablosuz bağlanan bilgisayar var. bu şekilde midir?

yanlış yazmışım 5 i kablolu 1 tanesi kablosuz bağlanıcak.daha bağlayamadım yani
  • Size 8 li bir switch ve bir de access point gerekli. 5 adet kablolu bilgisayarı switch'e bağlayacaksınız. Access point'i de switch'e bağlayacaksınız. kablolu bilgisayarlar switch üzerinden, kablosuz olan size access point üzerinden ağa katılmış olucak. Tabi bu tarafta gerekli kurulumları da yapmanız gerekli. Ortamda modem var ise, modemden gelen kablo da switch'e bağlanmalı. Modem üzerinde otomatik olarak DHCP açık gelir ve bilgisayarlara tcp/ip yapılandırması dağıtır.
  • quote:

Size 8 li bir switch ve bir de access point gerekli. 5 adet kablolu bilgisayarı switch'e bağlayacaksınız. Access point'i de switch'e bağlayacaksınız. kablolu bilgisayarlar switch üzerinden, kablosuz olan size access point üzerinden ağa katılmış olucak. Tabi bu tarafta gerekli kurulumları da yapmanız gerekli. Ortamda modem var ise, modemden gelen kablo da switch'e bağlanmalı. Modem üzerinde otomatik olarak DHCP açık gelir ve bilgisayarlara tcp/ip yapılandırması dağıtır.

8 portlu modem yok değilmi? bu şekilde tek portlu modem,acces point, switch almam gerekiyor.başkada bi yontemi yok herhalde. acces pointi switch takar takmaz kablosuz bilgisayarlar ona bağlanabiliyormu? onun ayarlamasını nasıl yapıcaz. mesela nasıl şifre koyucaz vs.

edit: marka,model olarak öneride bulunursanız. şunları şunları alman gerekiyor tarzında.çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 22 Eylül 2012; 15:38:16 >

• eğer elinizde henüz şuan modem de yok ise, 4 portlu ve kablosuz bir modem, ve 5 ya da 8 portlu bir switch ile durumu çözebilirsiniz. ilerde pc sayısı artarsa, switchi 16 ya da 24 vs yükseltebilirsiniz. ben internet erişiminizin olacağını düşünerek modem örneği üzerinden gittim. eğer ortamda internet kullanılmayacaksa, ortama tcp/ip yapılandırması dağatacak router vb. cihazlarda koyulabilir. aynı ağda olmaktan isteğiniz, bilgisayarın dosya paylaşımı yapması mı, internete çıkması mı, birlikte oyun oynamasımı buna göre değişir bilgisayarlar üzerinden yapacağınız ayarlar. şifre ayarları kullanıdğınız cihazların kullanım kılavuzları üzerinden kontrol edilerek yapılabilir.
  • quote:

eğer elinizde henüz şuan modem de yok ise, 4 portlu ve kablosuz bir modem, ve 5 ya da 8 portlu bir switch ile durumu çözebilirsiniz. ilerde pc sayısı artarsa, switchi 16 ya da 24 vs yükseltebilirsiniz. ben internet erişiminizin olacağını düşünerek modem örneği üzerinden gittim. eğer ortamda internet kullanılmayacaksa, ortama tcp/ip yapılandırması dağatacak router vb. cihazlarda koyulabilir. aynı ağda olmaktan isteğiniz, bilgisayarın dosya paylaşımı yapması mı, internete çıkması mı, birlikte oyun oynamasımı buna göre değişir bilgisayarlar üzerinden yapacağınız ayarlar. şifre ayarları kullanıdğınız cihazların kullanım kılavuzları üzerinden kontrol edilerek yapılabilir.

şuan bulunduğum ortamda modem yok. yani modemde alınacak. kablosuz 4 portlu modem ve 8 portlu switch alırsam yeterlimi makinaları birbirine bağlamam için. kablosuz bilgisayar modemden, kablolular switche bağlanıcak.boyle bi durumda butun bilgisayar birbirlerini gorurmu. sonuçta 2 ayrı cihazdan bağlanılmış oluyor. internet ve dosya paylaşımı için kullanılacak ağ bağlantısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 22 Eylül 2012; 15:42:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.5k ya bu sistem alınır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Sistem 1-9 nedir nasıl oynanır ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4 port kablosuz modem ve 1 switch ile tüm pc ler birbirini görür. evet cihazlar 2 tane fakat switchin yaptığı tek iş, modemdeki 4 portu çoğaltmak. başka bir işlevi yok. modem kurulumundan sonra, bağlanan tüm pc ler internete çıkabiliyor durumda olur. Dosya paylaşımı içinse, size tavsiyem 5 kabblolu bilgisayardan 1 tanesini Ortak alan seçip, tüm dosyalarını onun üzerinden paylaşmanız. eğer ortamdaki her bilgisayar, her bilgisayara dosya paylaşma olayına girerseniz, bir zaman sonra, hangi bilgisayarda hangi dosya var tek tek bakmak durumunda kalabilirsiniz.
  • quote:

4 port kablosuz modem ve 1 switch ile tüm pc ler birbirini görür. evet cihazlar 2 tane fakat switchin yaptığı tek iş, modemdeki 4 portu çoğaltmak. başka bir işlevi yok. modem kurulumundan sonra, bağlanan tüm pc ler internete çıkabiliyor durumda olur. Dosya paylaşımı içinse, size tavsiyem 5 kabblolu bilgisayardan 1 tanesini Ortak alan seçip, tüm dosyalarını onun üzerinden paylaşmanız. eğer ortamdaki her bilgisayar, her bilgisayara dosya paylaşma olayına girerseniz, bir zaman sonra, hangi bilgisayarda hangi dosya var tek tek bakmak durumunda kalabilirsiniz.

dosya paylaşımdan kastım veri aktarımı aslında.bi program kullanıcaz. butun bilgisayar arasında veri aktarımı olması lazım. ben bilgisayarları bağladıkdan sonra programı kurmaya gelicekler zaten.orası pek benlik değil. tamamdır dediğiniz gibi yapıcam. modemin 4 portlu olmasının bi önemi varmı? makul bi tek portlu wirelles li modem bulursamda alıyım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 22 Eylül 2012; 15:54:46 >

• o da olabilir, modemi direk switche bağlarsınız, tüm pc leri de switche. bu şekilde çalışır. kablosuz bilgisayarda, direk modemden bağlanır.
  • quote:

o da olabilir, modemi direk switche bağlarsınız, tüm pc leri de switche. bu şekilde çalışır. kablosuz bilgisayarda, direk modemden bağlanır.

cvplar için çok tşkler
  • rica ederim kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.