Şimdi Ara

6 GB Ram sorunu...kullanılabılır ram mıktarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. 4.00gb ve ustu ramları 32bıt ısletım sıstemlerı adresleyemıyor ancak ben 64 bıt kullandıgım halde yıne bu sorunu yasıyorum bır turlu cozemedım...fotoları ekledım gereklı baska bılgı olursa yıne ıletırım sızlere.
    forumda aynı sorunu yasayan arkadaslar var ama 32 bıt kaynaklı sorunlar...64 bıt olup da kullanılabılır ram mıktarı donanım olarak sahıp olunan ram mıktarından farklı olması seklınde sorun yasayan var mıdır bılemıyorum.
    bıos guncel konumda...ekran kartı ımzada yazılı olan ve 4870 denendı degısıklık olmadı...ekran kartı paylasım kaynaklı ram mıktarı degısımı soz konusu degıl.daha once vısta kullanıyordum boyle bısorun yoktu.ımzada yazan sıstemı kullanıyorum...bıos ayarlarında ram ıle ılgılı duzeltılmesı gereklı bıhusus yok...windows 7 servıce packı beklemek tek care mı?o da 2010 ekım gıbı cıkcak... ben cozum bulamdım da.sımdıden tskler...

Görev Yonetıcısı
    ,
    Bilgisayarım Özellikler sayfası

Dxdiag sayfası
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ramler aynı renk slotlara takılı değil mi ?
  • evet aynı renk slota takılı...uc mavı uc tane beyaz ram slotu var. beyazlar bır numaralı gırısler onlara taktım sırasıyla.donanım kaynaklı oldugunu dusunmuyrum...hala cozemedık sorunu.ramların yerı degıstıgınde kullanılabılrı ram mıktarı neden degısıyo anlamadım....
  • Sanırım Windows 7 ram'in bir kısmını kendi için ayırıyor.Sık kullanılan bazı programların(explorer gibi) çok daha hızlı açılabilmesi için.Böyle birsey okumustum daha önce.Hatta bu kullanıcağı ram miktrarını artırıp isletim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayabiliyormusuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 4 Aralık 2009; 14:31:22 >
  • nıye her sıstemde yapmıyor pekı...abımın bılgısayarı 4.00 gb kullanabılır ram mıktarı seklınde bır husus yok...arkadasın da ıkı gb onlar da windows 7 onlarda kullanabılır seklınde sınırlama yok...oyle oldugunu varsayarsak windows 7 nın o ozellıgını kapatabılıyor muyuz pekı?
  • Sorunu tam anlayamadim toplam gozuken bellek miktari ne kadar ? resimlerinizi goremedigimden soruyorum.
  • resımler nıye gozukmuyor kı?
    su an toplam ram mıktarı 6144
    kullanılabılır ram mıktarı 5373
    sorun sahıp oldugumuz ram mıktarını kullanamıyor olmamız..
    bılgısayarım ozellıkller sayfasında ıse RAM : 6,00 GB ( Kullanılabilir miktar: 5,25 GB) yazıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    4 Slot 3600MHz Ram Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartinin onboard vga ozelligi olmadigini simdi farkettim. Abinin ram leri ile denesen sistemi slotlarda yada anakart ta hata oldugunu sanmiyorum oyle olsa 4gb filan gorurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serqanz -- 4 Aralık 2009; 22:28:21 >
  • at çöpe gitsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: yse 4 ever

at çöpe gitsn

Ne kadar gereksiz cevap ve gereksiz uye. Seni cope atsak copculere ayip olur.
  • bıladerın ramler ddr2 yanı farklı gırıslerı o yuzden deneme ımkanı da olmadı...6gb olup da windows 7 de hepsını kullanabılen kullanıcı var mı kı? acaba windows 7 nın marıfetı mı kı?
    yazılımsal olduguna karar verdım... bıos da ramlarle ılgılı ayar bulamadım.senın sıstemle hemen hemen aynı ozellıklerde sıstem...senın ısletım sıstemın ne? ram de herhangı sorun var mı?
  • Senin ile ayni sorunu yasayanlar genelde bios update ile cozmus olayi sen bios update yaptim diyosun birde bios un son surumu ile degilde daha once yayinlanmis bir yada 2 onceki surumleri ile denesen belki faydasi olur. Buda cozmez ise ram lerin her birini tek olarak slotlarda deneyip sonuclarina bakmak lazim.
  • taMAM sımdı deneyelım bu cozumu...bıosu guncelleyelım tekrar sonra da ramlerı tek tek deneyelım...cok tsk ederım.ıns cozum olur
  • Yabanci siteleri de arastirdim gigabyte anakart larda bu sorunu yasayanlar var ve bios update cozenler var. Umarim bios update ile hallolur.
  • aynı tur sorunu yasayan arkadaslara cozum olsun dıye yazıyorum...ben cozume ulastım. oncelıkle wın 7 kullanan arkadaslar bazı anakartlar wın7 ıcın resmı bıos guncellelmesı sunmadıgı ıcın programla degıl kendı sıtesınden ındırdıgınız bıos guncellmesı ıle guncelleyınız...
    daha sonra baslat/ msconfig/ önyükleme/ gelişmiş secenekler/ bellek ust sınırı yazan yerde tik varsa kaldırın ya da bellek ust sınırınızı olmasını ıstedıgınız mıktar seklınde belırleyın. daha sonra sorununuz duzelecektır.

wın7 nın ekın 2010 servıce pack guncellemesı ıle duzeltmeyı plandıgı hatalar arasında ımıs bu tik seceneği.yardımcı olan arkadaslara tsk ederim.ekran kartlı ılgılı bır sorun olarak dusunulmesın...
  • benim sistemim de windowsw 7 64 bit 4gb ram takılı. packardbell marka laptop kullanıyorum. bios u güncelledim. biosta 4096mb ram görünüyor. msconfig ayarını yaptım. everest programı ile baktım her ram için 2 gb yazıyor. ancak hala kullanılabilir ram miktarı 3.87gb görüyor. çözüm önerisi olan?
  • @weyis
    0.20 ramden nolcak kardeş
  • hocam aynı sorunu bende yaşadım ve çözümünü buldum.kasayı açtım ve 1. slotta 4gb 2. slotta ise 2 gb ram takılıydı.sadece ramlerin yerlerini değiştirdim yani konumlarını tam tersi yaptım ve sorun tamamen çözüldü artık pc özelliklerinde direk 6 gb yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.