Bildirim
6 Adet sağlam Fonksiyon Sorusu 1 soru kaldı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
1http://sketchtoy.com/58554863quote:
Orijinalden alıntı: Pearl Jam
4-)
Cevaplar
1-)B
2-)D
3-)C
4-)C
5-)B
6-)C
3 http://sketchtoy.com/58554951
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayisalMan -- 25 Ocak 2014; 19:59:16 >
-
Teşekkür ettim.
İçerden çıkmaz diye yer değiştirmedim deneseymişim çıkarmış tekrar sağol. -
6. soru:
x=4, y=2 için f(4)=9 bulunur.
sonra
x=8, y=4 için f(8)=27 bulunur -
2. soru:
2. denklemin iki tarafının başına h^-1 yaz. sağ tarafı g(x) e eşit olucak. ilk denklemde g(x)in yerine yaz elinde foh^-1(2x-4) olucak. 2x-4=2'den x=3 olur. denklemde 3'ü yerine koyunca çıkıyor.
acayip karışık anlattığımın farkındayım olmazsa söyle fotoğrafla yapiyim :D -
quote:
Orijinalden alıntı: Kaannnnnnnnnn
6. soru:
x=4, y=2 için f(4)=9 bulunur.
sonra
x=8, y=4 için f(8)=27 bulunur
Ben burda f(y) için 2 değerini verdik ya ama cevabın 3 olduğunu nasıl bulduk soruda f(x) için sormuş yani y değerini bilmiyoruz ? -
5. soru:
soruda istenen f'in içerisinin 1 olması. sonuca ulaşmak için x'e kaç vermemizi bulamız gerekiyor. o zaman eşitleme yapınca ax-b =bx-a 'dan a(x+1)= b(x+1) çıkar. a ve b farklı reel sayılar olduğu için x=-1'dir sağda yerine yazınca çıkması lazım. -
1) soruda f(x) için sorduğunu diye bişey yok. senden f'in içindeki sayı x ya da y değil de 8 olursa cevap ne olur diye sormuş. ilk verdiği formüş x'li y'li diye kafan karışmasın
2) sana x ve y'ye bağlı bir değişken vermiş. f'i bir makina gibi düşün. içine 2 tane reel sayı verince (reel olduğunu belirtmesi lazımdı...) yine bu reel sayılara göre bi ürün veriyor bu makine. içine işine yarayacak 2 reel sayı koyman yeterli -
quote:
1) soruda f(x) için sorduğunu diye bişey yok. senden f'in içindeki sayı x ya da y değil de 8 olursa cevap ne olur diye sormuş. ilk verdiği formüş x'li y'li diye kafan karışmasın
2) sana x ve y'ye bağlı bir değişken vermiş. f'i bir makina gibi düşün. içine 2 tane reel sayı verince (reel olduğunu belirtmesi lazımdı...) yine bu reel sayılara göre bi ürün veriyor bu makine. içine işine yarayacak 2 reel sayı koyman yeterli
Tamam sağolasın birde ikinci soruyu anlatmışsın
''2. soru:
2. denklemin iki tarafının başına h^-1 yaz. sağ tarafı g(x) e eşit olucak. ilk denklemde g(x)in yerine yaz elinde foh^-1(2x-4) olucak. 2x-4=2'den x=3 olur. denklemde 3'ü yerine koyunca çıkıyor.
acayip karışık anlattığımın farkındayım olmazsa söyle fotoğrafla yapiyim :D ''
sağ tarafta denklemin başına h^-1 yazınca eşitliğin sağ tarafında da yazmak gerekmiyor muydu öyle hatırlıyorum ? onu nasıl götürdük orayı çözemedim.
-
-
iki tarafa da kanka. skectoy denedim beceremedim whatsapp var mı?
Edit: gerek kalmadı arkadaş yapmış :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaannnnnnnnnn -- 25 Ocak 2014; 20:24:33 > -
quote:
iki tarafa da kanka. skectoy denedim beceremedim whatsapp var mı?
Edit: gerek kalmadı arkadaş yapmış :)
Eyvallah müdür üstte arkadaş halletti.
Son bir soru kaldı.
@Blueblod
Sağol dostum. -
kanka bunu yaptım da ancak whatsapp :D -
bi deniyim anlatmayı,
1) f(x+2) deki fonksiyondan f(x)i bulmak için x+2'yi y'ye eşitliyorsun. x=y-2 oluyor haliyle. her x gördüğün yere y-2 yazdığında eline f(y)= li denklem geliyor. şimdi kafan karışmasın diye tüm y'leri tekrar x yapabilirsin.
2) f(x)in tersini al. sonuç: pay:3f(x)+1 payda:f(x)-2 ==> hepsi eşittir x.
3) şimdi x'in değerini f(x)li bir şekilde bulduğumuz için f(x+2)li denklemde her x gördüğün yeri 2deki xin f(x)li karşılığıyla doldurabilirsin. denklemi eşitlediğinde payda sadeleşicek -
4: http://sketchtoy.com/58556375
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jau* -- 25 Ocak 2014; 20:51:16 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X