Şimdi Ara

6 Adet sağlam Fonksiyon Sorusu 1 soru kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-) 6 Adet sağlam Fonksiyon Sorusu 1 soru kaldı

Cevaplar

1-)B

2-)D

3-)C

4-)C

5-)B

6-)C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pearl Jam -- 25 Ocak 2014; 20:25:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pearl Jam

4-)

Cevaplar

1-)B

2-)D

3-)C

4-)C

5-)B

6-)C
    1http://sketchtoy.com/58554863

3 http://sketchtoy.com/58554951

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayisalMan -- 25 Ocak 2014; 19:59:16 >

• Teşekkür ettim.

İçerden çıkmaz diye yer değiştirmedim deneseymişim çıkarmış tekrar sağol.
  • Pearl Jam kullanıcısına yanıt
    6. soru:
    x=4, y=2 için f(4)=9 bulunur.
    sonra
    x=8, y=4 için f(8)=27 bulunur
    2. soru:
    2. denklemin iki tarafının başına h^-1 yaz. sağ tarafı g(x) e eşit olucak. ilk denklemde g(x)in yerine yaz elinde foh^-1(2x-4) olucak. 2x-4=2'den x=3 olur. denklemde 3'ü yerine koyunca çıkıyor.
    acayip karışık anlattığımın farkındayım olmazsa söyle fotoğrafla yapiyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaannnnnnnnnn

6. soru:
    x=4, y=2 için f(4)=9 bulunur.
    sonra
    x=8, y=4 için f(8)=27 bulunur

Ben burda f(y) için 2 değerini verdik ya ama cevabın 3 olduğunu nasıl bulduk soruda f(x) için sormuş yani y değerini bilmiyoruz ?
    5. soru:
    soruda istenen f'in içerisinin 1 olması. sonuca ulaşmak için x'e kaç vermemizi bulamız gerekiyor. o zaman eşitleme yapınca ax-b =bx-a 'dan a(x+1)= b(x+1) çıkar. a ve b farklı reel sayılar olduğu için x=-1'dir sağda yerine yazınca çıkması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    1) soruda f(x) için sorduğunu diye bişey yok. senden f'in içindeki sayı x ya da y değil de 8 olursa cevap ne olur diye sormuş. ilk verdiği formüş x'li y'li diye kafan karışmasın
    2) sana x ve y'ye bağlı bir değişken vermiş. f'i bir makina gibi düşün. içine 2 tane reel sayı verince (reel olduğunu belirtmesi lazımdı...) yine bu reel sayılara göre bi ürün veriyor bu makine. içine işine yarayacak 2 reel sayı koyman yeterli
  • quote:

1) soruda f(x) için sorduğunu diye bişey yok. senden f'in içindeki sayı x ya da y değil de 8 olursa cevap ne olur diye sormuş. ilk verdiği formüş x'li y'li diye kafan karışmasın
    2) sana x ve y'ye bağlı bir değişken vermiş. f'i bir makina gibi düşün. içine 2 tane reel sayı verince (reel olduğunu belirtmesi lazımdı...) yine bu reel sayılara göre bi ürün veriyor bu makine. içine işine yarayacak 2 reel sayı koyman yeterli

Tamam sağolasın birde ikinci soruyu anlatmışsın

''2. soru:
    2. denklemin iki tarafının başına h^-1 yaz. sağ tarafı g(x) e eşit olucak. ilk denklemde g(x)in yerine yaz elinde foh^-1(2x-4) olucak. 2x-4=2'den x=3 olur. denklemde 3'ü yerine koyunca çıkıyor.
    acayip karışık anlattığımın farkındayım olmazsa söyle fotoğrafla yapiyim :D ''

sağ tarafta denklemin başına h^-1 yazınca eşitliğin sağ tarafında da yazmak gerekmiyor muydu öyle hatırlıyorum ? onu nasıl götürdük orayı çözemedim.

iki tarafa da kanka. skectoy denedim beceremedim whatsapp var mı?
    Edit: gerek kalmadı arkadaş yapmış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaannnnnnnnnn -- 25 Ocak 2014; 20:24:33 >
  • quote:

iki tarafa da kanka. skectoy denedim beceremedim whatsapp var mı?
    Edit: gerek kalmadı arkadaş yapmış :)

Eyvallah müdür üstte arkadaş halletti.

Son bir soru kaldı.

@Blueblod
    Sağol dostum.
    kanka bunu yaptım da ancak whatsapp :D
    bi deniyim anlatmayı,

1) f(x+2) deki fonksiyondan f(x)i bulmak için x+2'yi y'ye eşitliyorsun. x=y-2 oluyor haliyle. her x gördüğün yere y-2 yazdığında eline f(y)= li denklem geliyor. şimdi kafan karışmasın diye tüm y'leri tekrar x yapabilirsin.
    2) f(x)in tersini al. sonuç: pay:3f(x)+1 payda:f(x)-2 ==> hepsi eşittir x.
    3) şimdi x'in değerini f(x)li bir şekilde bulduğumuz için f(x+2)li denklemde her x gördüğün yeri 2deki xin f(x)li karşılığıyla doldurabilirsin. denklemi eşitlediğinde payda sadeleşicek
  • 4: http://sketchtoy.com/58556375

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jau* -- 25 Ocak 2014; 20:51:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.