Artık siz düşünün. Benim düşünmemi gerektiren bir durum yok zaten. Cevap tektir ve 9'dur.
Dönüp dolaşıp aynı soruları soruyorsunuz. Buradan yazdıklarımı okumadığınız sonucuna varıyorum. Gerekli açıklamaları yaptım, herşeye cevap verdim.
pekala şuna niye cevap vermedin 6=2(1+2) olsun 6÷2(1+2) deki 6nın yerine 2(1+2) yaz bak bakalım sonuç ne çıkıyo buna cevap ver bakalım
Yine 9 oluyo,
2(2+1)/2(2+1) 2(3)/2(3) 6/2.3 3.3 9
al işte ya 2.3 bölü 2.3 nedir kardeşim bunu anlatmaya çalışıyorum düşünün öyle bi notaya geldikki 2.3 bölü2.3 ü yapamıyoruz 2.3=x de bi sonra x i x e böl yine aynı..
Soldan sağa sırayla yapılır o , yani 2 çarpı 3 sonra bölü 2 sonra çarpı 3
ya ne solu ne sağı ilk parantezler yapılır 2parantezle çarpım durumunda ilk o yapılır işlem sırası diye bişey var matematikte biliyormusun... bu şeye benzer aynı sayıyı kendisiyle aynı sayıya bölüyorsun yakında 1+1 in 2 olduğunu ispatlamaya çalışıcam bak görürsünüz iice saçmaladılar artık..
budur! kimse saçmalamasın boşiuna mı mühendis olduk:)
quote:
Orijinalden alıntı: KURSAD.
quote:
Orijinalden alıntı: luseresul
quote:
Orijinalden alıntı: Hells Bells
quote:
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: air_jersey15
Artık siz düşünün. Benim düşünmemi gerektiren bir durum yok zaten. Cevap tektir ve 9'dur.
Dönüp dolaşıp aynı soruları soruyorsunuz. Buradan yazdıklarımı okumadığınız sonucuna varıyorum. Gerekli açıklamaları yaptım, herşeye cevap verdim.
pekala şuna niye cevap vermedin 6=2(1+2) olsun 6÷2(1+2) deki 6nın yerine 2(1+2) yaz bak bakalım sonuç ne çıkıyo buna cevap ver bakalım
Yine 9 oluyo,
al işte ya 2.3 bölü 2.3 nedir kardeşim bunu anlatmaya çalışıyorum düşünün öyle bi notaya geldikki 2.3 bölü2.3 ü yapamıyoruz 2.3=x de bi sonra x i x e böl yine aynı..
ya ne solu ne sağı ilk parantezler yapılır 2parantezle çarpım durumunda ilk o yapılır işlem sırası diye bişey var matematikte biliyormusun... bu şeye benzer aynı sayıyı kendisiyle aynı sayıya bölüyorsun yakında 1+1 in 2 olduğunu ispatlamaya çalışıcam bak görürsünüz iice saçmaladılar artık..
Senin dedigin
(2.3)/(2.3) olursa geçerlidir
2.3/2.3'te değil
1 diyenlere soruyorum.. Şu sorunun cevabını verin ne olduğunuz ortaya çıkacak zaten.
Excel'de 9 çıkıyor, Matlab'de 9 çıkıyor. Bu programlar hatalı işlem yapıyor yani öyle mi?
Evet.
quote:
1 diyenlere soruyorum.. Şu sorunun cevabını verin ne olduğunuz ortaya çıkacak zaten.
Excel'de 9 çıkıyor, Matlab'de 9 çıkıyor. Bu programlar hatalı işlem yapıyor yani öyle mi?
quote:
Orijinalden alıntı: eroon
çarpma bölmeden önce gelir arkadaşlar
İşte yanıldığınız nokta bu.Çoğu kişi böyle biliyor ama yanlış öğretiliyor.Türkçe özürlü hocaların dediği aynen şudur:"çarpma bölme toplama çıkarma" oysa o aslında çarpma ile bölme,toplama ile çıkarmadır.Yani çarpma ile bölmenin,toplama ile çıkarmanın değeri eşittir.Bu nedenle bir dizinde çarpma ile bölme kalmışsa işlem soldan sağa doğru çözümlenir...
Yukardaki arkadaşlara da en sağlam matematik sitelerinden çözümler verdim hala anlamıyorlar.Üniversiteler bile kullanıyor bu siteyi sırf karma karışık integral sorularını çözmek için ama gel gör ki dh'dekiler 4 işlem cevaplarını kabul etmiyor.
Buyrun siteye en kol,en kazık matematik sorularını çözdürebilirsiniz.
quote:
excele matlaba ne bakıyorsun sen air_jersey. sen ne diyorsun önemli olan senin cevabın programların değil because u r the best
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Yine 9 oluyo,
Senin dedigin
(2.3)/(2.3) olursa geçerlidir
2.3/2.3'te değil
ordaki iki parantezi direk etkiler kardeşim onlar bi bütündür 2(1+2)sen (1+2) ye x dersen 2x olur ve bunlar bütündür bakın rica ediyorum yarın okula gidecek olanlar öğretmenlerine bi sorsunlar cevabını alsınlar başka bişey demiyorum başkada bişey yazmıcam bügnlük ama gerçek çok samimi söylüyorum cevap 1 bunu matematiği iyi bilenlere kendi kafasından işlem baştan başlar gibi bi kural uydurmayan birine aklı başında olan birine sorsun bundan gerçekten eminim cevap1.
quote:
Orijinalden alıntı: FadeToßlack
quote:
Orijinalden alıntı: eroon
çarpma bölmeden önce gelir arkadaşlar
İşte yanıldığınız nokta bu.Çoğu kişi böyle biliyor ama yanlış öğretiliyor.Türkçe özürlü hocaların dediği aynen şudur:"çarpma bölme toplama çıkarma" oysa o aslında çarpma ile bölme,toplama ile çıkarmadır.Yani çarpma ile bölmenin,toplama ile çıkarmanın değeri eşittir.Bu nedenle bir dizinde çarpma ile bölme kalmışsa işlem soldan sağa doğru çözümlenir...
Yukardaki arkadaşlara da en sağlam matematik sitelerinden çözümler verdim hala anlamıyorlar.Üniversiteler bile kullanıyor bu siteyi sırf karma karışık integral sorularını çözmek için ama gel gör ki dh'dekiler 4 işlem cevaplarını kabul etmiyor.
Buyrun siteye en kol,en kazık matematik sorularını çözdürebilirsiniz.
senin dediğin doğru çarpma ile bölme çıkarma ile toplama ama parantez daha önceliklidir parantezi etki eden işlemde onun kadar önceliklidir çünki sana orda diyorki ilk önce 2yle 1i toplayıp bunu 2yle çarp diyo öncelik onda.
quote:
Orijinalden alıntı: emure
quote:
excele matlaba ne bakıyorsun sen air_jersey. sen ne diyorsun önemli olan senin cevabın programların değil because u r the best
Matematik kuralları en diyorsa, bilim dünyası ne şekilde hesaplama yapıyorsa onu söylüyorum. Benim cevabım budur.
O kadar site var excell var hesap makineleri var hepsi 9 buluyor, hala 1 diyosunuz :/
oha!
1 49% (280)
9 50% (291)
quote:
O kadar site var excell var hesap makineleri var hepsi 9 buluyor, hala 1 diyosunuz :/
Ve bunlardan birkaç tanesi mühendis, biri de okul birincisiymiş. Ne rezil bir eğitim var ülkemizde düşün artık
terbiyesizlik yaptın. benim statik analiz yaptıgım hesap makinesi 1 diyor. ve benim öğrendiğim matematik 1 diyor.
hepsini geçtim sen bir mühendisi sorgulayacak kadar eğitim aldın mı?
ayrıca aileninde seni eğitmesinde bir sıkıntıo oldu sanırım başaramamış
quote:
quote:
Ve bunlardan birkaç tanesi mühendis, biri de okul birincisiymiş. Ne rezil bir eğitim var ülkemizde düşün artık
quote:
Orijinalden alıntı: YusufKARA61
terbiyesizlik yaptın. benim statik analiz yaptıgım hesap makinesi 1 diyor. ve benim öğrendiğim matematik 1 diyor.
quote:
quote:
hesap makinaları kararsız
quote:
Orijinalden alıntı: YusufKARA61
quote:
quote:
Matlab'in excel'in yanlış işlem yaptığını iddia ediyorsun. Daha ne dersen de. Ben de bir mühendisim ve seninle aynı ünvanı taşıdığım için üzülüyorum şu anda.
Aileyi işe karıştırıyorsun bir de terbiyeden bahsediyorsun sonra.
Hayatımdada bukadar saçma bir düşünce tarzı görmedim. Adam inşaat mühendisi olcak bu saçma 4 işlem sorusunu yapsa ne olur yapmasa ne olur. Şimdi sana göre eğitim bu soruyu yapmaksa şuan dünyadaki bütün başkanlara-teknoloji liderlerine-doktorlara iyi eğitim almış kişilere soralım bakalım kaçı bu soruyu doğru cevaplıcak. Bu soruyu çözmekle sudoku çözmek arasında bi fark yoktur bu soruyu çözemedi diye mühendislik eğitimine yetersiz diyorsan senin yolun açık olsun diyorum. Şaka gibi yahu adam işi gücü bıraktı sabahtan beri forumda bu saçma sapan soruya 1 diyenlerle alay ediyor sanki cevabı bariz 9 olan soru kendi bile matlabdan çözmüş bide diyor eğitim yetersiz mühendislik okuyor acıyorum kendinmi çözdün sanki soruyu
6/2(3) burada 2 ile 3 ün arasında çarpma yok parantez var bu olay hepsinden önce geldiğini gösteriyo bölme çarpma bilmem ne parantezin kalkması gerek parantez kalkması içinde 2 yi içeri dağıtmamız lazım burada 2*3 yok 2 yi paranteze dağıtma var. anlatabiliyor muyum? 2*3 yok burada
birde excel 9 buluyor diyorsun. çünkü parantezli işlemi excel yapmıyor. 2*(1+2) görüyor şunu yap bide. A sütununa 6 yaz B sütununa 2(1+2) yaz
ve A/B yap.
bu arada eğitim ailede başlar kusura bakma arkadaşım söylediğin sözler aşırı patavatsız. nasıl sen benim mühendisliğimi sorgulayabiliyorsan bende senin terbiyni aileni herşeyini sorgularım .