Artık siz düşünün. Benim düşünmemi gerektiren bir durum yok zaten. Cevap tektir ve 9'dur.
Dönüp dolaşıp aynı soruları soruyorsunuz. Buradan yazdıklarımı okumadığınız sonucuna varıyorum. Gerekli açıklamaları yaptım, herşeye cevap verdim.
pekala şuna niye cevap vermedin 6=2(1+2) olsun 6÷2(1+2) deki 6nın yerine 2(1+2) yaz bak bakalım sonuç ne çıkıyo buna cevap ver bakalım
Orda 1+2 ortak paranteze alırsan sonuç 3 çıkıyor. Önceki sayfada var yine.
quote:
Orijinalden alıntı: Erchamion
quote:
Orijinalden alıntı: air_jersey15
quote:
Orijinalden alıntı: luseresul
quote:
Cevabın 9 olduğunu söylüyoruz, çarpma ve bölme başbaşa kaldığında işlem önceliği solda olandadır diyoruz. Bunlara rağmen bunu araştırmayıp halen iddialı bir şekilde 1 diyenler var ya. İşte Türkler diyorum başka birşey demiyorum. Yazık..
eğer sen ilk önce parantez içini yapıp sonra hiçbişey olmamış gibi bölmeye geçersen o senin matematik eksikliğinden kaynaklanır her zaman kural parantezi etki eden sayı önceliklidir eğer böyle bişey yapmazsanız dağılma özelliğinide göze almazsınız birde şunu dağılma özelliğiyle yapın ozaman niye 1 çıkıyo peki sorabilirmiyim...
Parantez içinde yapılması mümkün işlem varsa önce o yapılır. 1 ile 2'yi toplayınca parantez işlemi bitiyor, içeride 1 tane sayı kalıyor zaten. Sonra bölme ve çarpma işlemleri kalıyor sadece ve bölme sol başta olduğundan önce o yapılır.
Bak, parantez içinde yapılması mümkün olan işlem varsa önce o yapılır ama önce o yapılmazsa dağılma işlemi kullanılabilir.
Misal;
2*(3+5)
-Önce parantez içini yapıyoruz senin dediğin gibi
2*(8) = 16
-Dağılma işlemini kullanırsak;
(2*3) + (2*5) = 6 + 10 = 16
Parantez içini önce yaparsan dağılmayı kullanmanın mantığı kalmaz. Dağılma işlemi parantezi kullanmama durumunda geçerlidir ancak.
@luseresul;
Senin dediğinde de 2'yi dağıtıyorsun içeriye ama neden 2'yi dağıtıyorsun 6:2'yi değil de? Hangisini dağıtacağına nasıl karar veriyorsun? Parantezin yanındakini dağıtacaksın ama 6:2 de parantezin yanında?
2x*(1+3) = 2x + 6x = 8x mi diyorsun, yoksa sadadece x'i dağıtıp 2 (x+3x) = 2(4x) = 8x mi diyorsun? Burda 2 ile x arası ve 2x ile parantez arası çarpma olduğu için sonuç değişmiyor ama 2 ile x arası bölme olup 2x ile parantez arası çarpma olsaydı ya da 2 ile x arası çarpma olup 2x ile parantez arası bölme olsaydı sonuç değişirdi.
çünki parentezi direk etkileyen işlem çarpmadır sen o 6 la 2nin yerini diğiştirebilirmisin kardeşim işlem sırası parantez ve etki eden çarpma işlemi ve bölme diye gider bu bir kuraldır sen kuralı değiştirmeye çalışıyorsan ne diyim yok ilk baştan başlanırmış falan off off durum harbi vahim ya.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ukalaaa
Soruda bölü işareti var, kesir değil diyenler; ilkokulda size bölme ve kesir diye iki ayrı konu mu gösterdiler?
Artık siz düşünün. Benim düşünmemi gerektiren bir durum yok zaten. Cevap tektir ve 9'dur.
Dönüp dolaşıp aynı soruları soruyorsunuz. Buradan yazdıklarımı okumadığınız sonucuna varıyorum. Gerekli açıklamaları yaptım, herşeye cevap verdim.
pekala şuna niye cevap vermedin 6=2(1+2) olsun 6÷2(1+2) deki 6nın yerine 2(1+2) yaz bak bakalım sonuç ne çıkıyo buna cevap ver bakalım
Yine 9 oluyo,
2(2+1)/2(2+1) 2(3)/2(3) 6/2.3 3.3 9
al işte ya 2.3 bölü 2.3 nedir kardeşim bunu anlatmaya çalışıyorum düşünün öyle bi notaya geldikki 2.3 bölü2.3 ü yapamıyoruz 2.3=x de bi sonra x i x e böl yine aynı..
quote:
Orijinalden alıntı: enqazaq
olm ne komiksiniz be..konuya bak..
excele girip yazdınız mı formülü?
excel yalan söylüyor kardeş.. matlab yalan söylüyor, bütün bilim dünyası yalan söylüyor. Şu ana kadar yapılan bütün hesaplar yanlıştı.
luseresul, oceqn ve onların hocaları doğru söylüyor. Arkadaşları NASA'ya yollayacağız yakında.
quote:
Orijinalden alıntı: oceqn
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ukalaaa
Soruda bölü işareti var, kesir değil diyenler; ilkokulda size bölme ve kesir diye iki ayrı konu mu gösterdiler?
kardeş aslında yanlış yaptıklarını söylemiceksin ilerde önlerine çıkıcak ozaman anlıcaklar
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Hells Bells
quote:
quote:
Yine 9 oluyo,
2(2+1)/2(2+1) 2(3)/2(3) 6/2.3 3.3 9
al işte ya 2.3 bölü 2.3 nedir kardeşim bunu anlatmaya çalışıyorum düşünün öyle bi notaya geldikki 2.3 bölü2.3 ü yapamıyoruz 2.3=x de bi sonra x i x e böl yine aynı..
Soldan sağa sırayla yapılır o , yani 2 çarpı 3 sonra bölü 2 sonra çarpı 3
quote:
quote:
excel yalan söylüyor kardeş.. matlab yalan söylüyor, bütün bilim dünyası yalan söylüyor. Şu ana kadar yapılan bütün hesaplar yanlıştı.
luseresul, oceqn ve onların hocaları doğru söylüyor. Arkadaşları NASA'ya yollayacağız yakında.
işletim sitemleri örnek veriyorum 1 i 3 e böl 0.33333 devirdir bunu birdaha 3 le çarp 0.99999 devir olur 0.00001 nerede işletim sistemleri bu çeşit hataları görmezler örnek veriyorum bazı makinelr görebilir 3le çarpıp 3 le böldüğün zaman direk 3leride götürebilir anlatmak istediğim şey sadece bu tarz hatalar olduğu işletim sistemleri bunları fark edemez onun için nasanın işlemlerini makinelr değilde mühendisler yapar....
quote:
quote:
quote:
işletim sitemleri örnek veriyorum 1 i 3 e böl 0.33333 devirdir bunu birdaha 3 le çarp 0.99999 devir olur 0.00001 nerede işletim sistemleri bu çeşit hataları görmezler örnek veriyorum bazı makinelr görebilir 3le çarpıp 3 le böldüğün zaman direk 3leride götürebilir anlatmak istediğim şey sadece bu tarz hatalar olduğu işletim sistemleri bunları fark edemez onun için nasanın işlemlerini makinelr değilde mühendisler yapar....